На The International 2023 перемогла команда з російсько-українським складом. Її вже привітав представник держдуми рф. Що ви про це думаєте?

В ніч з неділі на понеділок, 30 жовтня, в Сієтлі пройшов гранд-фінал The International 2023 з Dota 2 — найбільший кіберспортивний турнір у світі. Перемогу у європейського колективу Gaimin Gladiators забрала команда Team Spirit з російсько-українським складом, вигравши таким чином $1,4 млн. Примітно, що для Team Spirit це вже друга перемога на The International — вперше вони обійшли конкурентів у 2020 році.

Український кіберспортивний сегмент одразу ж спалахнув невдоволенням. Річ у тому, що за Team Spirit грають троє росіян та двоє українців — Ілля «Yatoro» Мулярчук та Мирослав «Mira» Ковпаков. При цьому Yatoro родом з Бучі, а Mira — з Луцька. Сама Team Spirit є ніби-то міжнародною кіберспортивною організацією, яку створили у 2015 році. Зараз її основний офіс знаходиться у Сербії, але ще донедавна він розташовувався у москві. CEO компанії є росіянин Микита Чукалін.

Засмутив українських прихильників Dota 2 факт тісної співпраці з росіянами Іллі та Мирослава. Ба більше, команду навіть привітав голова комітету держдуми рф з фізичної культури та спорту Дмитро Свищев.

«Хочеться привітати нашу міжнародну команду та її учасників незалежно від національності. І росіян, і українців. Якщо там будуть присутні ще якісь хлопці з інших країн, ми всіх вітатимемо. Тому що це реально добрий приклад для всіх видів спорту, для всіх федерацій, які намагаються включати політику. А тут політики немає жодної. Діти об’єднуються за професійними, за особистими якостями, за духом», — зазначив він.

Варто зазначити, що Ілля Мулярчук та Мирослав Ковпаков за даними ресурсу EsportsEarnings займають дві перші сходинки серед українських кіберспортсменів за сумою виграшів. Зокрема Yatoro та Mira за свою кар’єру заробили щонайменше по $5 млн кожен.

В цьому випадку не стоїть питання, як оцінювати їх рішення грати з росіянами. Тут скоріше цікаве таке питання до аудиторії — щоб ви спитали у Мулярчука та Ковпакова? Діліться думками в коментарях!

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

> щоб ви спитали у Мулярчука та Ковпакова?
*** будеш?

а чому її називають «Российско-украинская команда» ? на сайті дві мови рус і англійська

Потому-что в составе два гражданина Украины. Гражданства президент их не лишал.

тотка на фото теж родом з України, алеж пітер і російські гроші

вони ж не донатять ? ,і їх включили в літку до чорного списку асоціація киберспорту України

Як то кажуть
Thank u for ur support. (хто дивився турік, той зрозумів)

> щоб ви спитали у Мулярчука та Ковпакова?
Хотілось би, щоб вони розгорнуто розповіли про те, як вони бачать війну України і росії. При чому щоб це було публічно (наприклад, викладений запис на ютуб)

Хотілось би дізнатись їх позицію щодо війни росії проти України. Можливо вони донать задля нашої перемоги?

вони виїхали до Сербії. Як думаєте, яка в них позиція?)

Мені не подобається додумувати за інших людей, вважаю краще оперувати фактами. І так, вірогідність що вони підтримують Україну дещо низька. Якщо це підтвердиться, що пропонуєте з ними робити?

кенселити як і всіх спортсменів/зірок, що роблять те саме

В цьому випадку не спрацює.

Необдуманий кенселінг викличе лише відторгнення, і в результаті будете сидіти у бульбашці. Простіше всього кенселити. Але хто ж хоче складностей, правда?

Позиції немає в тому составу у жодного.
Репостну сюди слова українського коментатора (колись), щоб в цілому була зрозуміла ситуація:

Петрик вночі писав що йому сумно за Олсі і Бафіка, які не можуть отримувати задоволення, коментуючи улюблений вид кіберспорта, тому що там засилля русні фактично у кожній команді. І це правда, в доті2 немає Монте..

Я дуже добре розумію, і співчуваю поціновувачам доти. Їх доля досить схожа на фанатів хокея. Ну прекрасний ж вид спорту, крутий, швидкий, дивитися цікаво, але там засилля русні. І якщо ти хочеш дивитися трансляції топового хокея, то там будуть на очі постійно потрапляти овєчкіни, малкіни і інші хуєсоси. Те ж саме з дотою.

Очевидно, що в спорті значно простіше, тому що видів спорту безліч і там русня просто в тотальному бані скрізь. І ти можеш піти і вибрати щось інше, та й насолоджуватися переглядом трансляції без терористичної хуйні в кадрі.

Це до речі, частково і стало причиною того, що я настільки різко перестав працювати в ефірах з кіберспорту. Ну типу, для чого мені себе мучати, видумувати епітети, щоб не відлетіти в бан на твічі, коментуючи як грають щасливі Тім Спіріти чи Бетсрань чи інша залупа. Я собі спокійно буду працювати на Англійській Прем’єр Лізі чи Чемпіонаті світу з плавання і легкої атлетики, де і глядачів в рази більше, і немає русні.

Також великою проблемою є імпотенція екосистеми доти. І тут справа навіть не у валве. До цих у мене питань немає. 25% їх заробітків з доти, а то й більше — це русня. І я їх розумію, я сам 10 років майже доїв цю бензоколонку і їбав той ринок як хотів. Вони будуть платить навіть коли ти їм в лице кричиш що вони вівцейоби і ***ня. Тому на місці такої великої кантори аля валв — я б певно робив так само.

Питання до усіх учасників процесу. Таланти, гравці, персонал команд, самі команди, клуби — це просто якась й*бана сіра маса. Ну типу, окей, відбувається щось страшне у твоїй рідній країні, а ти не використовуєш свою медійність для допомоги, як це робить Ромка Резоляшин. Ну буває, ти просто руснявий довб*й*б. Але ж не можуть бути тупо всі довб*й*бами?

Можуть. Ви бачились якісь пости про терористичний напад на Ізраїль? У соцмережах 33 чи Флая? Хоч щось бачили? Ні.

Ви бачили репости зборів, участь в шоуматчах, чи збори від учасників Інтернешинала з українським паспортом? Ні

Ви бачили пост когось з талантів на будь якій мові про Україну свого часу чи про Ізраїль? Лише TeaGuvnor, який проживав в Києві, постійно нагадує що в світі не скрізь нині весело. Всі інші? Ні?

Скажу вам простіше, я 10 років пліч-о-пліч працював з десятками талантів доти з усього світу. Одіпікселі, Шивери, Лякости, Фоггеди, Сіндерени і інші. Думаєте хоч хтось з них, щось десь написав? Хоча б у ПРИВАТНІ ПОВІДОМЛЕННЯ запитав «Як там ви? Живі?». Ні. Ніхто. Ніхуя.

Валве виховали екосистему інертних нікчем. І всіх хто пробував піднімати теми хуйовості DPC, тупості організацій чи війни, як наприклад Кайл — їх просто банили звідусіль, при цьому натякали іншим організаторам, що цих людей треба банити.

Екосистема дота — це такий собі величезний басейн з купою інертних імпотентів, ідеальне місце для молодих росіянчиків насправді.

Олсі хай двигає лігу легенд а Україні. Там на туріках нема русні, а він на Райот багато працював.

Хорошая демонстрация того что американкой компании и американским гражданам абсолютно фиолетово что там происходит за океаном. Была бы Дота от каких-нибудь шведов или немцов, уже бы забанили. А так спорт вне политики, правда же?

Підписатись на коментарі