В українській грі Corsairs Legacy буде повна російська локалізація

Corsairs Legacy — піратська RPG у відкритому світі, над якою працює українська студія Mauris. Раніше ми розповідали про вихід її демоверсії та те, що гра матиме повну українську локалізацію.

Та вчора, 19 жовтня, користувач соцмережі твіттер (X) @STARIKSU98 звернув увагу на те, що гра також матиме й повну російську локалізацію — текст + озвучення.

У реплаях можна побачити, що доцільність такого кроку багатьом незрозуміла.

Але є й думки, що це не проблема

UPD:

Редакція GameDev DOU надіслала в Mauris запит з проханням пояснити свою позицію з приводу російської локалізації. Ось що вони нам відповіли:

Так, на жаль, ми зустріли негативний фідбек щодо наявності російської локалізації у нашої гри Corsairs Legacy на платформі Steam, і ми готові прокоментувати цю ситуацію.

Розробка гри Corsairs Legacy починалась до повномасштабного вторгнення і була цікава, в першу чергу, прихильникам франшизи «Корсари», ігри якої, станом навіть на сьогоднішній день, видаються лише російською та англійською мовами (включаючи перевидання, яке вийде на початку наступного року). Основна частина озвучки для нашого проєкту була записана ще у 2021 році, і те що допрацьовується зараз — повністю записано українськими акторами дубляжу.

Для кращого порозуміння, думаю, варто зазначити, як працюють алгоритми Steam: сторінки з аудиторією, яка активно зростає, отримують підтримку в органічному поширенні й трафіці. Якщо ж кількість гравців зарізається вдвічі-втричі — ми миттєво втрачаємо цей трафік, а з ним і шанс залучити до підтримки та очікування проєкту західного гравця, що є для нас вкрай важливим. Тому, попри активну роботу в цьому напрямку, зараз для нашої невеликої студії все ще є необхідністю використовувати всі наявні ресурси, включно зі здобутими ще у 2021.

Після повномасштабного вторгнення в нас було два варіанти: відмовлятися від російської повністю, і закривати проєкт та студію, звільняючи 10+ фултаймерів з України, чи продовжувати працювати з російською локалізацією, яка наразі є мовою значної частини корсарської спільноти, з ціллю надалі розширювати аудиторію інших локалізацій. Адже Corsairs Legacy для нас — це основний проєкт, від успішності якого напряму залежатиме існування нашої студії.

Станом на 2021 рік, у проєкті була передбачена мінімальна кількість мов озвучування, однак, після початку повномасштабного вторгнення, нами було прийняте рішення максимально залучити ширше коло гравців, не знайомих із франшизою, додавши такі мови, як: французська, німецька, іспанська, португальська, польська, турецька, японська, корейська та китайська.

Ми проробили велику роботу над українською локалізацію, і наразі це єдина локалізація в Corsairs Legacy записана професійними акторами, в той час як 11 інших замовлялись на фрилансі. Не останньою метою для нас є і поширення якісного українського контенту — так, ми додали додаткову перевірку айпі адреси гравця, і, за замовчуванням, гравці з України отримуватимуть саме українську локалізацію не залежно від мови операційної системи. Стільки уваги приділяється саме цьому аспекту, адже для нас важливо, щоб це стало трендом, коли на ринку ігрових новинок обов’язково присутня повна українська локалізація і гравці вибирають саме її.

Один з наступних наших проєктів, на базі поточного, який ми палко бажаємо втілити у життя — це історія козацьких морських походів у Чорному морі. Але його розробка можлива тільки за умови, якщо ми зможемо підготувати всі необхідні механіки в рамках поточних ігор Corsairs Legacy.

Зважаючи на теперішній стан вішлісту проєкту, навіть без обмежень у мові та продажах, збори з гри ризикують не сягнути потрібної межі, щоби наша команда продовжила своє існування та серію ігор.

Тому, ми докладаємо всі можливі зусилля та використовуємо всі наявні ресурси, щоб реліз отримав максимальне розповсюдження й алгоритми Steam почали давати органічний трафік на гру.

А що ви думаєте про цю ситуацію? Пишіть у коментарях!

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

ее...ні. Мав бажання придбати цю гру, але тепер — дякую. Краще Чорний прапор пограю з асасінами.
дрисня використовує українській переклад, аби грати в ігри, тим самим збільшуючи статистику, використання Української локалізації.
А тут виявляється, що дарма всі напрягались випрошуючи Укр. локалізацію, як можна друснявою й на далі дублювати

В той час, коли західні студії відмовляються від ру локалізації, в будь-якому вигляді, втрачаючи великий шмат аудиторії та чимало грошей. І на додачу отримують шквал критики та негативних відгуків, які теж впливають на алгоритми Steam.
Українські студії, навпаки «поощеряють» своє ком’юніті з боліт, бо алгоритми Steam та гроші не пахнуть.
Який ми приклад ставимо? Це ж просто удар по українській локалізації, за яку ми платимо дуже велику ціну.

Може досить розвивати комплекс менше вартості?

Розробники, ви розумієте, що потураючи російськомовній авдиторії, втрачаєте україномовну, навіть маючи українську локалізацію? Є питання до зарубіжних розробників в подібних випадках, але коли це роблять свої ж, то очевидно напрошується висновок, що репутація серед української авдиторії для вас не значить нічого. А це все вище виглядає як дуже наївна спроба виправдатись у цій ситуації.

Деяким розробникам «гроші не пахнуть», і вони готові продавати вбивцям свого народу свій продукт, й розвивати їхню культуру та мову...

З однієї сторони я розумію, що російська мова це не російська культура. З іншої — а нащо робити російською, якщо вони все одно качатимуть з торрентів і на продажі вплинуть хіба що негативно.

Я б на місці авторів як мінімум чітко обозначив свою позицію і розказав про дії. Наприклад, перечислили стільки то на допомогу, при запуску буде флаг України, гімн, 30 секунд фактів про війну в україні.

Але щось мені здається, що нюху в них нема і російські геймери будуть радіти новим російським(тм) корсарам

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Мовний Талибан негодует )

А тепер раціонально — що буде поганого, якщо росіяни куплятимуть за свої гроші продукт виготовлений в Україні, і при цьому, що важливо — гроші від цих продажів заходитимуть в Україну ? При чому це чистий інтертеймент, на який пішла валюта, не станки та обладнання, матриці теплобачення і т.п. Тобто гроші , до того же валютні — просто витрачено в пусту, на них не зроблено жодних інвестицій. Так от якщо раціонально, я би створював свій Голівуд та заливав би їх своїм — кіно, відео іграми і т.д. А ще би вставляв приховану пропаганду, скажімо повну правду, що більшість піратів Карибського моря, як то відомий Чорна Борода та його люди — це були матроси та офіцери британського королівського флоту, яких монарх просто виставив на мороз, а потім з них активно формували проксі сили на острові Тортуга типа лугандонії, щоб воювати із Іспанію без офіційної війни. Та вийшло так, що в тій мережі розповсюдилась демократія і з рештою ті ідеї дійшли до Джоржа Вашингтона. Далі проста істина — усі богаті і за демократію, усі бідні за тоталітаризм, бо вони працюють, а монархи беруть усе собі. Ворог якраз не тупий і вже задіяв створює і задіює свої сили проти впливу Голівуду, найсильнішої пропагандискої машини будь коли створеної людством, до того же не дотаційної — а прибуткової.

Узкоязичні в коментах повеселили :) А так то всьо правильно зреагували люди, розробники — мудаки, наприкінці 2023 пояснювати чого руzнява локалізація це ***ня то безнадійна справа, до кого не дійшло то вже й не дійде.

Дно. Сподіваюсь збанкротіють — буде наука іншим любителям русні.

Тупо стадо у коментарях. Здебільшого такі «патріоти» перейшли на українську лише під час повномасштабної, емоційно. У мене багато знайомих таких розумників патріотів, переїхавши на західну, розмовляють українською. Смішно! Готові згноїти усі починання й студію через локалізацію, замість того, щоб підтримати і спонукати видалити. Як говорять орки: «Ламать нє строіть». А судячи з коментарів ми не далеко від орків пішли..

Але аргументів за російську локалізацію ви так і не навели.

Чому тішити росіян під час російської війни — це гарна ідея?
Чому сприяти російському імперіалізму під час російської загарбницької війни — це гарна ідея?
Чому ігнорувати/толерувати українських «какаяразніца» розробників — це гарна ідея?

ну давай я тебе накину. игра выглядит хорошей для 2000х годов, скорее всего это будет трешак и заработать на русне норм тема. игры это не что-то такое что приносит меньше выгоды разработчику чем игроку, поэтому баланс в нашу пользу. русню всегда можно забанить через время :)

p.s. не понимаю почему никто не додумался продавать ру локализацию за 5-20$ чтобы русня горела, а игроки, которые знают свой и русский должны были тоже покупать и ненавидить за это русню

Навіщо ви питаєте аргументи, якщо я не про це? Своїм наративом ви не лише НЕ спонукаєте розробників щось змінити. Ви годуєте пропоганду русні. Ви розколюєте суспільство, навіть зсу такого собі не дозволяють. І взагалі не робите цим щось корисного. Наприклад я шукав альтернативу орковським форумам по геймдеву, а натомість знайшов казна що, нуль користі. Так само й україномовні блогери, які лише хайпують на війні і патріотизмі, замість того, щоб робити альтернативу загарбницького контенту. Як підсумок, українці поділилися на «чому не державною» і «какая разніца». Ось це все по вашому «гарна ідея»?! Я з вами загалом згоден, але ви хочете все одразу і без труднощів, а це неможливо

Чому це смішно, і яка це проблема що перейшли «тільки після повномасштабної»?

Бо грош ціна таким людям. Нічого корисного не робили для країни, а тепер розмовляють українською і душе цим пишаються, на цьому їх «допомога всьо». Звісно не про всіх, але багатьох

Їх війна на лінгвістичному фронті

У мене є знайомий, такий прям патріот. За хлібом виходить тільки навшпиньки, бо боїться повістки. Але мріє про контрнаступи, російськомовних українців на ютубі не дивиться, типу бойкот. Про те що він хоч гривню на зсу задонатив ,я ніколи не чув.

Ага, такі люди по твому стереотипу зразу мерзотники які не донатять і не воюють. Ок ок.
Зате всі хто продовжив розмовляти російською, споживати контент руских ютуберів і слухати рускомовні пісні — то є справжня користь для україни. Логіка бездоганна

Лише сітхи все підносять до абсолюту. І клоуни. А світлового меча я у тебе щось не бачу.

PS Ad absurdum — настільки дешевий прийом демагогії, що користуватися ним порядній людині — моветон.

Ну то хай розмовляють російською, краще буде?
І хто з дитинства через регіон розмовляв російською і пізніше перейшов, також недоукраїнець (не те, що ви, Патріот-3000)?

Ну то хай розмовляють російською, краще буде?

лучше не будет, это ничего не меняет. это тоже самое что стать левшой, т.к. у рашкован в основном правши

І хто з дитинства через регіон розмовляв російською і пізніше перейшов, також недоукраїнець

ну это же свежепереобутые языковые блмщики в основном, к таким отношение плохое у многих и не зря. а украинца не характеризует язык, по крайней мере такого никогда не было в нашей истории, просто некоторым дебилам хочется пораздражать своих

по крайней мере такого никогда не было в нашей истории

Незалежності також ніколи (окей, тисячу років) не було

та у нас много чего не было, но почему-то решили организовать себе именно блм, а не что-то нормальное

Я зі сходу, тому усе життя розмовляю російською, переключаючись в залежності від співрозмовника. Тому я такий самий «недоукраїнець». Просто мені боляче дивитися, що орківський план діє. Якщо українців від орків відрізняє лише мова, то навіщо ота вся боротьба?

Здебільшого такі «патріоти» перейшли на українську лише під час повномасштабної, емоційно. У мене багато знайомих таких розумників патріотів, переїхавши на західну, розмовляють українською.

Тож ви самі себе вважаєте «патріотом» та «розумником»?
Що за комплекс провини та самобичування?

ты забыл о чем шла речь один пост назад? или это что-то врожденное?

Чому я пишу про мову та ставлення людей один до одного, а ви намагаєтеся виявити в мене якійсь комплекси, знайти підтекст, тощо..?? Це такий новий рівень троллингу чи що?

Ну так ви ж самі писали:

Здебільшого такі «патріоти» перейшли на українську лише під час повномасштабної, емоційно. У мене багато знайомих таких розумників патріотів, переїхавши на західну, розмовляють українською. Смішно!

При тому, що самі входите в цю групу.
Це якась біполярка чи що?

Часто буває коли компанія хоче всидіти на 2 стільцях ... то падає на підлогу.

Щиро надіюся, що спроба задовільнити русню закінчиться провалом і через власну помилку студія закриється.

Як ми можемо ставити претензії іншим компаніям або іграм коли в нас є такі «представники», для кого гроші дорожчі за самоповагу.

Дуже чекаю новину про провал гри щоб запитати розробників : що допомогла вам ваша русня ?

Щонайменше 10 пострадянських країн краще розуміють російську, ніж будь-яку іншу мову із тих, що будуть у грі.
Тому відмовляючись від цієї мови, розробники із більшою вірогідністю відмовляться й від величезної аудиторії з багатьох інших країн, а не тільки росіян.

Вбиває не мова, а певні її носії.
Тож треба ненавидіти саме тих хто на це заслуговує.
російськомовних людей дуже багато, і це не тільки росіяни.

величезної аудиторії з багатьох інших країн

по факту російську локалізацію у цих країнах обирають ті ж самі кацапи або місцеві любителі путіна та адепти секти «какая разница» , тобто всі ті самі особи завдяки яким московський імперіалізм все ще існує, розширюється і продовжує вбивати.

російська мова в цих країнах — це наслідок російського імперіалізму та колоніалізму.

Створення російськомовних продуктів — це сприяння російському імперіалізму та колоніалізму.

Цьому немає виправдання. Це абсолютно аморально. Та ще й під час чергової російської загарбницької війни проти колишньої російської колонії.

Тільки в нас таке реально
Замість того, щоб поширити інформацію про гру, масово зробити передзамовлення і принести розробнику реальний дохід і показати, що гра може добре продатись і без росіян — тим самим спонукати їх до видалення російської локалізації з гри..
Наше стадо вирішило тупо знищити першу спробу компанії зробити ПК гру.
Нічого розумнішого ніж зашакалити своїх же придумати не можуть...

Я краще підтримаю видавця який видалив зі своєї гри російську озвучку ( не залежно чи він український чи іноземний ) або добавив українську чим таких ждунів які ставлять мету заробити вище самоповаги.

Для чого іноземцям забороняти продажі в рФ або випускати ігри без російських сабів — коли «наші» це роблять.

Тому потрібно підтримувати адекватні компанії. Бо ваша «тактика» це все одно що вивести зетчика в Європу і надіятися що він «прозріє».

Якщо щось гниле воно вже здоровим не буде.

Тому надіюся хоть в цьому випадку критика буде мати результат

Там з їхньої риторики одразу зрозуміло, що їхня цільова аудиторія — це росіяни. Розробники робили цю гру перш за все для росіян.

9 років тому росія почала війну проти України, а деякі українські розробники все ще роблять для них ігри.

Я взагалі не бачу жодної причини, щоб не шакалити таких розробників.

А дехто ще й захищає такі абсолютно неетичні дії розробників. Тільки в нас таке реально.

Краще б іспанську зробили, йолопи

на фото видно, що є повна іспанська локалізація, генію

Там якось можна заборонити цю контору і їх «толерантну гру» в Україні в принципі?
Такі телепні як ця стадія, це фундамент пропаганди узьких недоістот. Вони ж і роблять для них послугу, показуючи, що «вайнушка то такоє, палітічєскоє, а я внє палітікі»

Гугланув трохи гру і натрапив на ролик в youtube. 8 місяців назад, ру блогер розповідає про тісне спілкування зі студією і її керівниками, про те як йому ексклюзивно надали демку для тесту і т.д.. Коротше кажучи, розробники просто мітять в цільову аудиторію з рашки, а все інше то так, щоб відмазатися, бо повномасштабка гемору їм додала. Так що взагалі чудо, що там є якась локалізація крім російської.

кому цікаво: www.youtube.com/...​ecN-fU4&ab_channel=Унылый

Гарні виправдання для студії, до якої навіть після півтори року повномасштабного вторгнення так і не дійшло, що працювати з кацапськими терористами означає зрадити десятки тисяч, якщо не сотні тисяч військових полеглих у боротьбі за Україну...

Навіть з комерційної точки зору, орієнтуватись на аудиторію з квітучою культурою цифрового піратства це тупезний крок. Про моральність годі й говорити. Мав цю гру в вішлісті довгий час, але тепер видалив. Ще текст я може й міг би проковтнути (на силу), але озвучка...

Відповідь очевидна: основний прибуток контора мала і має з дриснявомовного сегменту, а отже втрата в рази меншої кількості українськомовних геймерів матеріально вигідніша.

Шакалячий експрес вже виїхав?

Цілком виправдано шакалити українські студії за розвиток російської мови та культури під час чергового російського геноциду українців. Чи ви не згодні?

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Ти його прізвище бачив? Це крик у прірву.

Я принаймні не сиджу як щур за анонімним аккаунтом.

написала людина з позицією Cat herder та зіроу інформейшн у профайлі, так тримати дуд

А «українська» Mauris часом не вилупок кацапської Mauris Film www.maurisfilm.ru

В той час, коли західні студії відмовляються від ру локалізації, в будь-якому вигляді, втрачаючи великий шмат аудиторії та чимало грошей. І на додачу отримують шквал критики та негативних відгуків, які теж впливають на алгоритми Steam.
Українські студії, навпаки «поощеряють» своє ком’юніті з боліт, бо алгоритми Steam та гроші не пахнуть.
Який ми приклад ставимо? Це ж просто удар по українській локалізації, за яку ми платимо дуже велику ціну.

Може досить розвивати комплекс менше вартості?

західні студії

або більщі, або працювали на інщі ринки, тому це не дуже порівнюється з малою інді студією, де більщість аудиторії саме у рашці, якщо я правильно розумію :(

підтримую розробників. онлайн-сищики, що забороняють російську в твітері, поки в реалі ніяких заборон немає і всі спокійно кругом шпарять, це ніхто + пішов на***

Вам пощастило. Схоже рускій Пушкін ще не вбив нікого з ваших близьких, а рускіє падєжи не роздовбали ваше житло.

ну класика, «або наша локалізація, або ваших дітей зараз орк ви*бе». якщо тобі треба опускатися до погроз заради гри, то може тебе просто всі краще хай ігнорують, правда?

Сумно, що ви не бачите зв’язку між російським імперіалізмом, російською мовою та російською війною.

Сумно що ніхто не бачить зв’язку між літаками-винищувачами, танками та іншою зброєю та початком повномаштабної війни росією. Російська мова винна і обама.

«какая разница» під’їхала...

російськомовних ще й в армію мобілізують. нащо нам ті «пушкіни там». тільки штрафбати для них там треба

На жаль внаслідок століть російської окупації, русифікації та геноциду в нас з’явились російськомовні українці. Зараз найкращий час, щоб відмовитись від російької мови, як інструменту російського імперіалізму та колоніалізму. Чи ви не згодні?

ні, мені ж у комментарях вже відповіли чи потрібно) Мова — це стратегічний захист від росії, та ніхто на неї не перейде якщо цих людей поливати лайном постійно. І так, деякі взагалі не перейдуть ніколи як би вам цього не хотілось. Тож без прояву терпіння це все внікуди

І що? Штрафбати і треба, бо через таких істот постійно обирають якихось Януковичів і їм подібних: то їм в росію до родичів хочеться легше їздити, то росіяни їм духовно ближче і т.п.

Такі нароблять біди, а потім вимагають щоб їх хвалили бо вони своє ж гівно після себе прибирають.

а галичани побіжали усі у військомати,а не за кордон) у Львові не крадуть гуманітарку,не найобують військових) То все східняки поприїзжали і то вони таке роблять)))))

Мова йде про пропагування культури стратегічного ворога, тому то дещо інші речі. Хоча, корупція є бекдором росіян, і як би тобі не було смішно, саме вони її добряче підживлюють (запитай колишнього прем’єра Болгарії).

Крім того, для прикладу, в Lords of the Fallen додали українську але немає російської (youtube.com/watch?v=khKp3CBP4gk&t=20m43s), через що зараз росіяни або вчать українську (так, і таке буває), або ставлять локалізацію на українську мову і тим самим піднімуть рейтинг української в Steam. Але так, мова та культура немає значення.

Тут можна обґрунтовувати це все до скону, але якщо не доходить навіть за повномасштабної війни... Як то кажуть, горбатого могила виправить, ну або Дарвін медальку дасть.

«Рускій Пушкін» вже давно помер. «Рускіє падєжи» занадто абстрактна річ, щоб щось роздовбати.
Заспокойтесь. Ви не праві. Вам варто переглянути свою поведінку.

В чому неправий? Що російська мова та культура є невід’ємними атрибутами та інструментами російського імперіалізму та колоніалізму? Що російський імперіалізм вбиває нас прямо зараз? Що від цих атрибутів російського імперіалізму необхідно відмовитись? Конкретизуйте.

А от й професори культурології під’їхали)))

Деяким розробникам «гроші не пахнуть», і вони готові продавати вбивцям свого народу свій продукт, й розвивати їхню культуру та мову...

ВНЕЗАПНО любому бизнесу гроші не пахнуть и там нет места морали. Кто-то оценил риски и решил, что в худшем случае полтора патриота пожалуются в Твиттере и на этом всё.

> вбивцям свого народу

Як на мене то дуже сильне припущення, що українці їх народ.

Підтримую розробників та бажаю їм удачі у проекті. Не звертайте увагу на коментарі людей нижче, які думають, що їм усі повинні, і не розуміють як працює бізнес)

Схоже, люди, як ви, не розуміють, як працює російський імперіалізм та російський геноцид українців.

З однієї сторони я розумію, що російська мова це не російська культура. З іншої — а нащо робити російською, якщо вони все одно качатимуть з торрентів і на продажі вплинуть хіба що негативно.

Я б на місці авторів як мінімум чітко обозначив свою позицію і розказав про дії. Наприклад, перечислили стільки то на допомогу, при запуску буде флаг України, гімн, 30 секунд фактів про війну в україні.

Але щось мені здається, що нюху в них нема і російські геймери будуть радіти новим російським(тм) корсарам

Підтримую розробника. Виживайте потроху. Ці тіпи які вам виставлять рахунок за мову, виставлять вам його пізніше за точність укр. локалізації все одно. Робіть якісний продукт а там все буде

👎 Не підтримую

Як можна підтримувати розвиток російської мови та культури під час чергового російського геноциду українців? Що з вами не так?

Зважаючи на теперішній стан вішлісту проєкту, навіть без обмежень у мові та продажах, збори з гри ризикують не сягнути потрібної межі, щоби наша команда продовжила своє існування та серію ігор.

мінімум на одну продану копію стало менше))
Підняли собівартість гри, добавивши локалізацію, а потім бідкаються, що може не досягнути бажаної межі...цікаво

Як чудово, що українські студії займаются розвитком російської мови та культури. Нікчеми.

Це все фігово, як не крути. Без кацапської — не витягнуть по продажах і не виживуть. А з кацапською — втратять немалу частину українських геймерів, що очевидно теж буде мати поганий вплив на продажі... і теж не сприяє виживанню.
Значить, треба подумати про альтернативний варіант промоушену гри, бо я дуже сумніваюсь, що русняві фанати корсарів масово побіжать купляти гру...що вони дійсно масово можуть зробити, то це — загавнити рев’ю та рейтинг гри у Steam.

Тому, хз, чи віра у те, що ру-мовні геймери витягнуть гру виправдає сподівання.

Якщо швидко прикинути, то я б дивився у бік колаби з польськими видавцями/магазинами (як мінімум) які могли б гру «штовхати далі на Захід»... компанія сама говорить, що це для них вкрай важливо.

Випустіть гру в ЄГС без російської, і женіть трафік туди

Так а вона в рашці доступна? Якщо ні (як багато адекватних ігор), то навіщо там російська? Якщо так — чому ви продаєте рашці свої ігри? З іншої сторони, чому б не зістригти бабла с росіянцев, що може буде не так й погано, але все ж тоді б можна було б не додавати русняву)
Щось таке

Якщо ні (як багато адекватних ігор), то навіщо там російська?

Може їх переконали люди, які використовують російську в інших пострадянських країнах.

російська в інших пострадянських країнах — це російський імперіалізм та колоніалізм.

Підтримувати російськи імперіалізм — це дно.

Дно — це жити у вигаданому світі, де нічого ніколи не відбувалося.

Часто кажуть, нафіг робити російську, давайте робити мову міжнародного спілкування, англійську. Але англійська в США, Канаді, Австралії, Сингапурі, Філіпінах та Індії — це теж наслідок імперіалізму. Давайте робити ігри для США на мові навахо, і побачимо, як вони у вас куплять. Або Бразилія, Чилі, Мексика та Аргентина розмовляли би іспанською та португальською, якби не колоніалізм? Чи розмовляв би Алжир, найбільша країна Африки, французською? Єгипет арабською?
Ви кажете правильні речі, проте живете в світі занадто білих рукавичок.
Чи правильно робити укр розробнику рос локалізацію? Я однозначно проти озвучки та продаж на росію, але в нас розробляється багато тайтлів (особливо в мобільному геймінгу) з підтримкою російської мови в тексті, і ці продукти розповсюджуються в пост-радянських країнах, де англійської взагалі не знають, а російську 50/50 розуміють. Чи хейтити цих видавців чи ні — справа ваша, але цей факт залишається фактом. Деякі видавці «обкатують» на рос мові, залучаючи гравців, потім її видаляють. Коротше, різні сценарії. Чи це печально? Так, бляха, печально. Але є що є, я розумію видавців. З англійською мовою те саме. З іспанською мовою те саме. З французською. З арабською. З китайською. З японською. З будь-якою мовою колишніх імперій.

І саме головне, що цих людей не хвилювало питання рос мови, коли росіяни вбивали афганців,чеченців,грузинів,молдаван і багатьох інших, в тому числі і українців ще раніше. А тепер внєзапно росія зло. Це лицемірство мені нагадує агресивних борців з алкоголем/палінням, які ще вчора цим займались, а вже сьогодні ходять всіх повчають як жити. Хоча їх думки ніхто не питав.

Повністю згоден щодо Західного імперіалізму. Це сумно, що вони знищили купу народів та культур.

Але є 2 важливих аспекти:

1. Західні країни більше не захоплюють нові території, та іноді навіть поступово деколонізуються, де є можливість. А от росія займається розширенням імперії прямо зараз.

2. Прозвучить цинічно, але західний імперіалізм нас не дуже стосується і бороти нам його на практиці дуже проблематично. А від російського імперіалізму ми безпосередньо страждаємо прямо зараз і боротись проти нього ми можемо і зобов’язані. Де тільки є можливість. І ні в якому разі українцям не можна сприяти російському імперіалізму.

пердіж в калюжу, дякую за коментарі розробників.

Marius все ще вважають що «не все так однозначно»

Хочу підтримати розробників, молодці що не закрились а продовжуєте займатись розробкою. Бажаю вам успішного релізу!

Розробники, ви розумієте, що потураючи російськомовній авдиторії, втрачаєте україномовну, навіть маючи українську локалізацію? Є питання до зарубіжних розробників в подібних випадках, але коли це роблять свої ж, то очевидно напрошується висновок, що репутація серед української авдиторії для вас не значить нічого. А це все вище виглядає як дуже наївна спроба виправдатись у цій ситуації.

На жалобу давлять

ее...ні. Мав бажання придбати цю гру, але тепер — дякую. Краще Чорний прапор пограю з асасінами.
дрисня використовує українській переклад, аби грати в ігри, тим самим збільшуючи статистику, використання Української локалізації.
А тут виявляється, що дарма всі напрягались випрошуючи Укр. локалізацію, як можна друснявою й на далі дублювати

Теж не розумію приколу робити повну локу кацапською, якщо вони в більшості піратять, або могли б знову зробити собі там переклад з української, підіймаючи статистику нашої мови в стім...

Підписатись на коментарі