Потрібна порада за збірку ПК

На жаль, немає знайомих які знаються, якщо хтось оцінить — буду дуже вдячний. Та хотілось би поради який монітор взяти 2к 144+ з гарними кольорами

Відеокарта MSI GeForce RTX 4070 Ti gigabite gaming OC 12 ГБ GDDR6X

Процесор intel i5 13500

Материнська плата MSI B760 GAMING PLUS WIFI

Пам’ять Patriot Viper Venom, DDR5, 32 ГБ, 6400 МГц, CL32 (PVV532G640C32K)

Блок живлення be quiet! System Power 10 750W (BN329)

Корпус Endorfy Signum 300 ARGB (EY2A006)

SSD Lexar NM790 2TB M.2 2280 PCI-E x4 Gen4 NVMe (LNM790X002T-RNNNG)

Процесорний кулер Deepcool AK620 (R-AK620-BKNNMT-G)

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Доброго дня я тут новачок хочу зібрати собі пк маю ±25000грн за ці гроші реально щось хороше зібрати

Не соромся економити на всьому, знайди нормальний сервіс де продають відновлені відеокарти, та візьми якогось радеона, можливо тобі його не вистачить на 10 років, але в якийсь кіберпанк з середніми, я впевнений на 100% що ти пограти зможеш

Доброго дня порадьте який пк зібрати можна бюджет ±25000грн

Крім бюджету ще треба знати яка ціль збірки, для ігр, екселю чи ще щось.
Зібрати реально, просто не для всіх задач.

пораджу трошки підзібрати грошив(

Ну щось по дішману чи знижкам можна спробувати пошукати, за основу я би брав і5-12400f, як найдешевший і доволі потужний процесор якого вистачить, також йому не потрібен дорогий і потужний БЖ і дороге охолодження, в чому великий плюс і економія на всіх інших комплектуючих, так як він енергоефективний. Відеокарту в ідеалі би RTX4060, так як RTX3060 не сильно то і дешевша, сенсу в ній не дуже. А все інше вже дозбирувати по мінімальним цінам з того що підійде, дешева материнка на 1700сокет, оперативи 16гб якийсь kingston з найдешевших, або на бу ринку. ссд можна не великий для початку, потім докупити, корпус вже на свій смак і на розмір материнки, також можна на бу умовно за 500грн знайти.
Просто в ютубі вбиваєш для прикладу i5-12400 + RTX4060 і дивишся як він тягне різні ігри

Блока живлення зазначеного в описі не бачу ніде в наявності.

Блока живлення зазначеного в описі не бачу ніде в наявності. За таку ж вартість БЖ можна взяти модульний і з сетрифікатом gold. Також виробник SSD Lexar мені особисто зовсім не знайомий, і з наявністю у магазинах також не густо. Коштує майже як Kingston KC3000 і я би чесно кажучи взяв би Kingston. А загалом абсолютно нормальна збірка.

Стріми з 4к не потягну, а грати в фулл хд такое собі (вдруг чого, на 4к моніторі 2к як гівно виглядає, а фулл хд трішки гарніше, але все одно)

4k DLSS или FSR для RTX 4070 Ti вполне нормально. Так как эмуляция 10-bit, то нет лесенки перехода, выглядят почти оригиналом 4K.

Я мав проблеми з блоком живлення be quiet.
А от Chieftec CTG-750C у мене працює давно і добре.
Від be quiet я би порадив корпус. Вони якісно зроблені, але дорожчі за ваш приклад.
Ще ви не сказали, для чого вам комп’ютер. Мені, як розробнику, важливіше взяти кращий процессор, а відеокарта в меншому пріоритеті. Тому я би взяв i7. Але якщо ви геймер, то мабуть відеокарта в пріоритеті.
Про SSD нічого не можу сказати. Я зазвичай розглядаю щось від Kingston, Western Digital, Samsung. Про Lexar нічого не чув. Хоча я не здивуюсь, якщо виробник пам’яті однаковий у всіх.

Рекомендую мамку і відяху ASUS. Ніколи ще проблем не було з чим виробником, ні з залізом ні з ноутом

Брав Монітор LG 27GN800-B 2к, ще наприкінці 2021. Непоганий монітор, кольори норм, IPS гарний, засвітів мало. Сінкі усі підтримує. Єдине що нема вертикального відображення при перевороті на 90 та дефолтна нога так собі.

Але стикнувся з такою траблою, рандомно, іноді після простою, іноді на фоні температури а іноді просто запустивши якусь гру — після вмикання у мене виникають вертикальні стрічки на екрані. Пересмикування живлення монітора усуває це. Це дуже рідка трабла, яку ніхто не знає як лікувати.

А друга 2 таких стоїть з конфігом схожим на ваш і немає жодного питання вже рік. Делл теж непогані роблять.

Пока люди собирают копейки на дроны, часть людей собирает компы для игрулек. )

Мене засмучує ваш коментар, ви ж нічого не знаєте ні про мою ситуацію, ні про мене, ні скільки я витрачаю на допомогу та інше, якщо 100 тисяч для вас багато- чому це означає, що я поганий?

Я ж бляха не дитячі барабани за лям собі купляю

От за барабани якраз питань би й не було)

Люди збирають на їжу захисникам, а ви дозволяєте собі в цей час продукти купувати. Безсовістний 😉

Агв
Мільйон гивень на тряпочку для аротирання лінз
Решту собі

Завжди цікавило звідки такі беруться?
Є тема топіка, маєш шо скащати по темі то будьласка.
Людина звернулась з конкретним питанням. Нема що сказати то пройди мимо

QUBE Overlord C34UQ144
Купив собі такий
*Один з найкращих моніторів. Має не стандартне співвідношення сторін 21:9 , тобто він ультраширокий.
*Відповідно фільми на ньому не мають полос зверху і знизу від чого картинка як на 32 дюймовому.
*Ігри дозволяють застосувати твій периферійний зір через те що він ширший і область видимості по побоках більша.
*Це Український виробник і ціна не кусається, тому при купівлі ти підтримаєш Українську економіку.
*Якість солідна, використовується матриця від Samsung , кольори сочні, корпус міцний з металевою стійкою великою і заді корпус має підсвітку, навіть динаміки має. Так сказати напхали все що хочеш і не хочеш.
*144 Гц, 2К+(ультрашироке розширення) Підтримка AMD Freesync та Nvidia G-Sync
За таку ціну в нього практично немає конкурентів, хіба що у компанії 2E яка також є Українською компанією, має схожий екземпляр але на 165Гц але я ним не користувався і сумніваюся що в неї є G-Sync

А як звикати до таких розмірів?
Ніколи таким не користувався, але б хотілося
Загалом комфортно?
наприклад в деяких іграх це буде не потрібне(кс, валорант)
Можна поставити стандарте розширення, як буде гратись з полосами по сторонам, вони не замітні?

34 широкий норм
Зовсім не великий
Подивися ще делл 38 дюймів як знайдеш.

Для кодінгу по ширині 34 ок
По аисоті інколи мало

Я собі просто для коду збоку поставив 21.5 по вертикалі

Звикати так само як до 27 дюймів бо по висоті він такий самий буде. Але дійсно коли перший раз сідаєш за нього здається він мегавеликим.
В деяких іграх це якраз ті ігри що ви перечислили в усіх інших такий формат надає навіть перевагу перед іншими гравцями, наприклад в тому ж PUBG ти будеш бачити ширше переферійним зором ніж інші гравці навіть у тих що FOV на максимальну.
Звикається це все дуже швидко і після коли сядеш назад до 16:9 захочеться ригати

Цікаво, але якщо на ньому в сталкер то треба щось типу 4080+ купувати, щоб картинка була відповідна?

Я використовую RX 5700 XT в Red Dead Redemption 2, фреймрейт 40-45 граю з геймпада тому достатньо комфортно. Це дякуючи FSR2
Думаю з технологією апсекейлінгу всі ігри можна маштабувати під любу відеокарту в незалежності від розширення.

Для чого це все має бути?

Правду кажучи для стрімів, та звичайно що для ігор в гарній якості, мій легіончик з 3060 вже не витягає

Скоріш не витримує ваш процесор і його обробка...а відеокарта в новій зборці ще попрацює, вам не вистачає потужності процесора, треба знати, ваші параметри компа, якщо ви видите стрим онлайн? Або є трансляція на інший ,екран 4к один або. Більше або 8к, Скоріш за все вам потрібен процесор с багатопотчністтю....

Так, хочу себе спробувати в стрімінгу

С відео карти не шведи, а все інше буде топ, і проц як ти обрав або кращій під сокет 1700, опер. Пам’яті я би 4 слоти по 16 поставив, М2 модуль ssd, а на видео карті дивись розмір шини, чим більше тим краще і розмір пам’яті чим більше тим краще, але я гадаю що твоя ще попрацює не один рік! Для процесора треба гарне охолодження, на це треба звернути увагу, щоб на материку підійшло і на процессор!

Блін, як мій i5 досі 4 роки на стоковому кулері вижив=) не бачив ніколи температур вище 60.
З мого особистого досвіду, я б брав Z чіпсет(якщо вже Intel). Ну і БП побільше. Ну а ddr, диски і таке інше то можна все доставити потім. Я оновився до 3060 з 1070ti, а от далі (3090 хотів) вже БП не пустить, хоча процесора ще вистачить.

І що саме легіон не витягує?

Наприклад в новий форест я грати нормально не міг, просадки були до 10фпс( так вона була погано оптимізована, але ж все одно), за майбутні сталкер та інше я мовчу, зараз всі роблять максимально великий/пустий/неоптимізований світ, а для стрімінгу в декілька потоків мені здається 100%не підійде, нехай лишаєтья для праці

Процессор не підтримує частоту опер. пам’яті 6.4 ггц, але якщо на далі будите його замінювати на кращій тоді зрозуміло

Вже помилку зрозумів, буду ліпший процесор брати, дякую вам

З цією частотою ОП на сокеті 1700 я не бачу проців даже і9, краще, не гнатися за максимальною частотою, а поставити замість 2х планок 4ри, но щоб таймінг в них був як найменший та одинаковий. А якщо відео карта стара на цій материнки не буде спориватись, продаш її.

монітор взяти 2к 144+

Не ультра файний?
Знов не зрозуміють

Але можеш сховати і казатимеш друзям що то
X box model S по гуманітарці в секонді знайшов

Тролять тебе, якщо є гроші ком буде топ, ще років 5-10 без петань, а якщо є ще 10-15 тис грн, бери процесор і9 з підтримкою частоти оперативки як ти вибрав, а якщо хочеш взяти поки понітор кращій візьми оперативу ддр5 з частотою 4800гц hotline.ua/...​-mhz-beast-kf548c38bb-32
У неї і таймінг менший, одже швидше буде обробляти з твоїм процесором, і дешевші.

Тоді знадобиться все змінювати під цей процесор, а на 5 років буде цілком достатньо для мене, дякую

Хоть потрібно проц ліпший взяти(вже 3 людини це сказало) тому що від ддр 5 відмовлятись не хочу «ЧЕРЕЗ ПАРУ РОКІВ ЦЕ БУДЕ СТАНДАРТ)»

13600k мінімум треба брати під цю відюху.
Плюс я би змінив блок живлення на Corsair чи Seasonic 850w+. be Quiet має сенс брати, якщо platinum version.

Я би поставив два М2 для копіювання данних і захисту, або один М2 і пару ssd😉

LG Ultra fine
Xboxs найдешевша хбокс що тягне ге більше 1440 але не 4к
Спитай посонів

А от ссд не кошерний
Тут посони не зрозуміють

Мені ця збірка подобається, збалансована потужність. Монітор можу порекомендувати Dell S2721DGF, 27″ 2560×1440, частота 165Гц, яскраві кольори. Dell ніколи мене не підводив :)

Виявилось що в друга цей монітор(дуже вихваляє), напевно буду його брати

Але ж він не 4к навіть

Як транзитний доларів за 100 може
Як основний — хз

Особисто я не бачу сенсу у 4к на 27″. Тоді вже брати 32+. Але мені свого часу такий варіант не сподобався враховуючи те що поряд має стояти ще один монітор.

Брав 32″ 2к монітор, хотів спробувати, через тиждень повернув до магазину, 2к для 32″ мало

Це вже ближче

4к а то і 8к ьи захосеш дуже склро

Залежно чкий

Китайські дешевші можуть зовсім не запуститися з грою або лагати

Ти не ображайся що тролю

Для геймінгу дійсно беруть телевізор
Менші ті 42 дюйми навіть на стіл замість монітору ставлять

Ще є ніша широченних моніторів. Не пробував

Я б хотів спробувати широкий монітор, але боюсь, що буде як 32 дуймовим, що поверну назад до магазину

Залежно для чого
Деякі ігри ще й окулус розуміють

В мене такий самий монітор. Працюю, трохи граюся. Подобається. Бери, не пожалкуєш.

Бери, не пожалкуєш.

Ну рік посидить
А потім хочучка прокинеться

Та й які проблеми? Отой 27″ монітор (тільки оновлена модель, а не саме та що ми обговорюємо) коштує трохи менше $400 . Через рік купити собі новий, а цей віддати у якості благодійної допомоги.

Ну хай так
27 малуватий як на мене

І 1440 залежно від в що гратися то сурогат

Ось що люди кажуть
www.tomshardware.com/...​gaming-monitors,4533.html

Мені зараз цікавий широкий 49 дюймів.
Як явище

Підписатись на коментарі