Український магазин ключів ігор Fxy Games закрили через шакалячий експрес
Вчора в українському сегменті твіттера (X) сталася нова драма. Користувач @OKinshov звернув увагу ігрового панства на те, що в Україні з’явився магазин ключів ігор з партнерською програмою (станом на зараз цей твіт вже видалено, скриншот від 5 жовтня).
Це зацікавило блогера Пана Ґіка @zloygik, тож він у своєму профілі поцікавився у підписників, чи є спосіб перевірити, наскільки все легально. Справа в тому, що на офіційному сайті магазину в договорі про оферту було вказано, що «сторони керуються чинним законодавством РФ». Наразі на сайті цього вже немає.
В реплаях користувач @AmFeur відмітили ще дещо:
Після цього в телеграм-каналі Fxy Games з’явився допис з поясненням. Він був опублікований і в твіттері.
«Доброго вечора!
Сайт розроблювався багато місяців і розробники відповідали за розробку (весь функціонал) і робили всі оферти, договіри, політики конфіденційності. Розробники сказали мені, що всі договори робилися через юриста. Робота від розробників виконувалася, не було сенсу їм не довіряти.
Весь цей час я займався наповненням сайту, статтями, соц. мережами і фізично це не додивився. Так, провина за це лише на мені (на адміністраторі сайту).
З сайту платяться податки, все зареєстровано. Не знаю, де і в якому реєстрі шукали. З сайту не відмивалися ніякі кошти, нічого краденого не продавалося.
Морально це дуже тяжко все пережити, сподівався на доброчесність розробників, але винен сам, що не додивився.
Сьогодні-завтра з усіма з’яжусь для повернення передзамовлень і виплат коштів партнерам.
Після цього сайт буде закрито.»
Телеграм-канал Fxy Games було створено 25 лютого 2023 року, а перший пост у ньому датується 5 червня. Акаунт @fxy_games у твіттері скинув свій номер ФОП, він справді зареєстрований в Україні та відкритий від 25 травня 2023 року.
Вчора ж Fxy Games повідомили, що всі передзамовлення повернені.
Пан Ґік прокоментував закриття магазину, адже чимало користувачів, почали тегати його та звинувачувати у закритті магазину.
Ми звернулися до онлайн-підтримки Fxy Games з питанням, чому вирішили закрити магазин так швидко. Ось відповідь:
«Доброго дня!
Майже немає нічого що розповідати, морально втомився вже і фінансово не можу підтримувати далі проект та шукати нових розробників для виправлення багів.»
12 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів