Український магазин ключів ігор Fxy Games закрили через шакалячий експрес

Вчора в українському сегменті твіттера (X) сталася нова драма. Користувач @OKinshov звернув увагу ігрового панства на те, що в Україні з’явився магазин ключів ігор з партнерською програмою (станом на зараз цей твіт вже видалено, скриншот від 5 жовтня).

Це зацікавило блогера Пана Ґіка @zloygik, тож він у своєму профілі поцікавився у підписників, чи є спосіб перевірити, наскільки все легально. Справа в тому, що на офіційному сайті магазину в договорі про оферту було вказано, що «сторони керуються чинним законодавством РФ». Наразі на сайті цього вже немає.

В реплаях користувач @AmFeur відмітили ще дещо:

Після цього в телеграм-каналі Fxy Games з’явився допис з поясненням. Він був опублікований і в твіттері.

«Доброго вечора!

Сайт розроблювався багато місяців і розробники відповідали за розробку (весь функціонал) і робили всі оферти, договіри, політики конфіденційності. Розробники сказали мені, що всі договори робилися через юриста. Робота від розробників виконувалася, не було сенсу їм не довіряти.

Весь цей час я займався наповненням сайту, статтями, соц. мережами і фізично це не додивився. Так, провина за це лише на мені (на адміністраторі сайту).

З сайту платяться податки, все зареєстровано. Не знаю, де і в якому реєстрі шукали. З сайту не відмивалися ніякі кошти, нічого краденого не продавалося.

Морально це дуже тяжко все пережити, сподівався на доброчесність розробників, але винен сам, що не додивився.

Сьогодні-завтра з усіма з’яжусь для повернення передзамовлень і виплат коштів партнерам.

Після цього сайт буде закрито.»

Телеграм-канал Fxy Games було створено 25 лютого 2023 року, а перший пост у ньому датується 5 червня. Акаунт @fxy_games у твіттері скинув свій номер ФОП, він справді зареєстрований в Україні та відкритий від 25 травня 2023 року.

Вчора ж Fxy Games повідомили, що всі передзамовлення повернені.

Пан Ґік прокоментував закриття магазину, адже чимало користувачів, почали тегати його та звинувачувати у закритті магазину.

Ми звернулися до онлайн-підтримки Fxy Games з питанням, чому вирішили закрити магазин так швидко. Ось відповідь:

«Доброго дня!
Майже немає нічого що розповідати, морально втомився вже і фінансово не можу підтримувати далі проект та шукати нових розробників для виправлення багів.»

Що ви думаєте про цю історію? Як ставитеся до перекупів ключів на ігри?

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось5
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Що ж, ще одним «бізнесом»-посередником посередника менше. Нічого страншого. До речі, зазрю власнику, що він так швидко і легко вийшов із цього «бізнесу» :) Колись закриття skypilka. ru (це було ще коли русня була не ворогами, принаймні, прикидались такими) нехіло вдарило по багатьох ділерах в Україні, в т.ч. і по мені.

Тож, краше в такі історії взагалі не вписуватись :)

Ого скільки на ДОУ захисників цих торгівців краденими ключами.

Госпаді, все тут зрозуміло, купляєтбся темплейт цих магазинів або просто качається із зливів, знаходять посередника для ключів. Така собі версія франшизи для мамкіних бізнесменів, сіро чорні схеми ще з часів платі.ру

Допис пана ґіка — це щось подібне до російських наративів: всій правди ми не знаєм, диму без вогню не буває. Накидав лайна через те, що йому не подобається, що є посередники: нє всьо так однозначно, раптом посередники оплатили грошима з вкрадених кредиток. А чому не з проданих дітей на органи? Чи з наркотиків?

Просто пан гік лайно собаче. Тепер замість українського магазину гроші підуть в такий самий європейський. А це лайно і далі буде вонять на свою країну. Цікаво, де цей гік зараз сидить, мабуть в окопі такий принциповий...

Ставлюсь нормально і сам користуюсь. Раніше коли були фізичні носії його спокійно можна було перепродати. Чому цього не можна робити із віртуальним?

вперше чую про цей магазин, раніше ще намагався шукати де дешевше продають, але з часом, зрозумів що краще вже заплатити в самому стіме стільки скільки просять, і не морочити собі голову, та і ці гроші потім йдуть на створення ще крутіших ігор, тому не шкода переплатити

Мене син колись давно підсадив на g2a — там іноді такі діаманти трапляються, наприклад, рітейл-ліцензії вінди 11 про за... 70 доларів за 3 ліцензії :) Тут же купив на всю сім’ю і вже не прив’язаний до зміни заліза :)

З одного боку магазин мені подобався, навіть встиг там дві гри купити (AC6 і Elden Ring). З іншого — власник так швидко вирішив все прикрити, що важко не підозрювати щось погане і нелегальне.

Магазин мав до цього дуже великі проблеми (фінансові), власника «киданув» розробник, і після цього вони ледь не закрились бо через діри в безпеці люди крали ключі чи намагались і валили магазину фін систему, про це писав власник в ТГ.

Підписатись на коментарі