Чи є у когось шаблони або ресурси, де подивитися, як правильно геймдизайнеру робити ТЗ для різних геймдев-спеціалістів?

Усім привіт!

Я зараз навчаюся Геймдизайну і хочу зрозуміти, як правильно складати ТЗ з приводу розробки якоїсь фічі (Feature Document) для різних спеціалістів (програмісти, художники і тд).

Наприклад: ТЗ зі створення системи комбату для програмістів або створення візуалу персонажа для художників.

Чи є у когось приклади, шаблони або ресурси, де можна зрозуміти основні принципи складання такого ТЗ? Буду дуже вдячний!

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Візьмімо до прикладу переміщення персонажа. Що потрібно девелоперу знати, щоб зробити скрипт? Які кнопки натискати. Персонаж бігає чи може і ходити? Значить це вже дві окремі змінні. З якою швидкістю він бігає, з якою ходить. Значення швидкості стале чи змінне? Які анімації хотьби та бігу мають використовуватися? Які звуки? Персонаж може крастися? Я? Що натискати? і так далі.

Не існує такого прикладу, шаблону чи ресурсу. Це унікальний досвід для компанії. Немає певної правильної форми. Твоя задача сформулювати задачу для спеціаліста так, щоб він зрозумів, що має зробити. Надати йому всю потрібну інформацію для виконання задачі, або посилання на місце, де він може знайти цю інформацію. Це перший драфт. А далі часто мікрозміни можуть виключно в усному варіанті передаватися, оскільки це ітеративний процес.
Опиши що робить фіча, як вона взаємодіяє з іншими елементами, якщо взагалі взаємодіє, додаткові умови. Здебільшого, кожну фічу можна створити графікою типу флочартом.
Пам’ятай, що девелопер не може залізти тобі в голову. Тому надавай референси.

Підписатись на коментарі