«Білі чоловіки вимерли у Starfield?»: у Steam обговорюють погану репрезентацію білих чоловіків у грі
Гра Starfield виходить в реліз 6 вересня, проте вже з 1 вересня вона доступна для власників преміум-версії. Тож, чимало людей вже спробували довгоочікувану гру від Bethesda, й високо оцінили її на OpenCritic — зараз вона має 88 балів зі 100.
Та в обговореннях у Steam постало питання різноманіття персонажів та NPC у грі, та недостатню репрезентацію білих чоловіків, яке розгорнулося в дискусію на понад 250 коментарів.
Білі чоловіки вимерли у Starfield?
Я їх майже ніде не бачу. У мене таке відчуття, що вони вимерли, як динозаври. Я бачу лише жінок і кольорових людей. Особливо в Новій Атлантиді. Не знаю, може білі чоловіки загинули на війні? Хтось може пояснити? Дуже дивно.
А як правильну відповідь на своє питання автор позначив такий тейк:
Це не просто расизм... ця гра також сексистська. 80% усіх типів лідерів/солдат NPC — жінки. Я розумію фантазію про girl power, але це виходить з-під контролю.
Загалом же у коментарях висували такі версії малої репрезентації білих чоловіків у грі:
«Це футуристична гра, і, як білий чоловік, я бачу, що, можливо, за кілька сотень років більшість людей будуть трохи кольоровими, оскільки все більше і більше міжрасових пар народжують дітей, а їхні діти народжують дітей. Можливо, в майбутньому кожен буде просто засмаглим», — припустив SourHammer.
Та автора ця відповідь влаштувала не до кінця, адже він помітив й ще дещо:
«Це можливо. Але чому тоді 70% населення — жінки? І чому майже всі лідери — жінки, а чоловіки — лише слуги та дрібні злочинці?», — питає він.
Та в коментарях йому заперечують:
«Ви щойно показали себе ще одним тролем, який плаче, тому що мама не дала вам достатньо кишенькових грошей, щоб купити гру.
Біла людина — це буквально перший NPC, якого ви бачите після знаменитого початкового чорного екрану.»
Але аргументують, що білим чоловікам виділили все одно замало місця серед NPC на противагу іншим представникам людства.
«Прогулявся першим містом. Є дуже мало білих NPC порівняно з латиноамериканцями, чорними, азіатами та індійцями. Стверджувати протилежне просто нечесно.»
Варто зазначити, що на момент написання топіку, обговорення у Steam вже закрите.
Найкращі коментарі пропустити