Рекрутер в Linkedin просить надто багато даних. Що робити?

Всім привіт )

Я цифровий художник.

Я хочу з Вами поділитися дивною ситуацією яка зі мною трапилася в LinkedIn. Мені написав рекрутер щодо вакансії 2d artist з Uni-Bit Studio. Я з ним поспілкувалася, скинула портфоліо та резюме. Їм все сподобалося і вони мені готові були дати тестове завдання, але перед тестовим мені треба було підписати НДА. І я була готова це зробити, але він попросив мене зкинути мої дані, а не відправив мені договір на пошту, як це роблять усі компанії, де я можу самостійно вписати свої дані. Але і самі дані були дивні як для тестового:

«для НДА потрібно:

— ПІБ (англійською та українською мовами)

— Ідентифікаційний код

— Адреса прописки (англійською та українською мовами)

— Ел. пошта

+ фото/скріни які підтвердять інфу»

Тому мене це здивувало і відчуваю, що це шахраї .

Вкладаю скріни нашої переписки. І дуже сподіваюся, що це допоможете оголосити цю ситуацію і якомога більше дізнаються про це. Можливо, хтось вже стикалися з таким 🙏🏽

Слава Україні !

Гортайте вбік, щоб подивитися всі скриншоти

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось5
До обраногоВ обраному1
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

— Ідентифікаційний код

оце ніколи нікому не давайте, unless за вас хочуть заплатити податки

поки не заключений договір, нікому не можна давати дані. якщо є пайплайн то його треба міняти, тому що:
According to Service Canada, you are not required, by law, to provide your SIN before you are hired. In some situations, private-sector organizations may ask you to provide your Social Insurance Number. Please note that, although this practice is strongly discouraged, it is not illegal.

Ніколи не бачив щоб для NDA було потрібно щось окрім ім’я, адреси та підпису. Я б не підписував.

Тестове завдання під NDA? Що далі, платна подача резюме на розгляд?

Одразу і без варіантів йдуть до пекла.

У мене було щось схоже, написав іспанець в інстаграм, з пропозицією прийняти участь у проекті парт-тайм. Спитала за умови, стилістику, що за проект, стандартні питання — все після підписання NDA :) Казав, що 60 людей в команді, але контора ще не зареєстрована ( хоча вже 1,5 роки працюють над проектом), тому я не знайду їх в інтернеті.
В якості прикладів робіт присилав моделі з інших ігор, навіть скинув пару скрінів з анріалу, типу блокінг левелу. Але все інше (включно з оплатою) — обговорювати хотів тільки після NDA.
Скинули мені NDA, стандартний шаблон, але з їх сторони фізична особа, ролі якої у проекті не прописані. Виглядало просто начебто підписуєш договір з якимось Хосе, зате з прописаним штрафом в мінімум 5к евро за розголошення будь-якої інформації за проект.
Ні співбесіди, ні обговорення портфоліо, графіку чи оплати нічого не було. Одразу підписуй NDA.
Якщо що, не підписала :)

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

підписувала НДА, тільки ім’я, адреса і підпис. скинули через сервіс, якому можна довіряти. це якась лажа

Ніколи не бачив щоб для NDA було потрібно щось окрім ім’я, адреси та підпису. Я б не підписував.

— Ідентифікаційний код

оце ніколи нікому не давайте, unless за вас хочуть заплатити податки

поки не заключений договір, нікому не можна давати дані. якщо є пайплайн то його треба міняти, тому що:
According to Service Canada, you are not required, by law, to provide your SIN before you are hired. In some situations, private-sector organizations may ask you to provide your Social Insurance Number. Please note that, although this practice is strongly discouraged, it is not illegal.

За винятком ситуацій коли ви влаштовуєтеся за КЗпП, бо тоді все це вказується в заяві про прийом на роботу, при цьому важливим нюансом є те, що співробітник може відмовити в обробці персональних даних пославшись на підстави в КЗпП в ньому зазначені. Так у роботодавця є вичерпний перелік підстав та документів для законного зберігання і зрозуміла процедура та терміни для знищення.

А ще є ось який нюанс, в вас можуть попросити податковий номер вашого ФОП для перевірки контрагента — от вважайте ви в цей момент і даєте і свій номер і свій Піб і все інше в одному флаконі 😅

Але в цьому конкретному кейсі дуже дуже дивно все виглядає, я глянув пару вакансій від Блізів і щось вони крапаль відрізняються, гляньте самі:

careers.blizzard.com/...​ound&sortBy=Most relevant

Там немає ніякого нда, усюди написано під який з продуктів та що саме робити

По ІПН можна дізнатись дату народження, привіт компаніям, які використовують астрологічну сумісність

А ще є ось який нюанс, в вас можуть попросити податковий номер вашого ФОП для перевірки контрагента

для перевірки контр агента не потрібен номер фоп то тільки для юр особи потрібен бо по ньому просто до того же ж він офіційно відкритий

ось прізвище ім’я по батькові ось реєстр у ньому відкриті дані усі дані серед цих даних так само нема інн тож навіть за його наявності що дасть тобі наявність інн «для перевірки»?

На сайті uni-bit.com вказані роки 2011-2023 тому тепер цікаво де була зареєстрована компанія в 2011 році

Оновлена інформація:

Інформація з профілю:
Corporation Name UNI-BIT STUDIO INC.
Ontario Corporation Number (OCN) 3137347
Continuance Date May 04, 2022
Original Formation Date July 21, 2016
Type Ontario Business Corporation
Status Active

Але на сторінці профілю компанії (OCN 3137347) зі статусом Active, яка у публічному доступі, відсутня інформація про Corporation Number 983957-7

тому що це не відкриття нової компанії і якщо ви звернете увагу там написано «Continuense date».
Отже за старим номером — інформація про формер реєстрейшн-де там же можна знайти інформацію про продовження роботи як провінційна корпорація

На сторінці профілю компанії (OCN 3137347) зі статусом Active, яка у публічному доступі, відсутня інформація про Corporation Number 983957-7.

Я знайшов профіль компанії, яка в статусі Active, мені цього достатньо.

Якщо ви пропустили минулого року оновити інформацію на сайті uni-bit.com, а також вводите кандидатів в оману з персональними даними, про що ця тема то це ваша відповідальність.

Через некомпетентність рекуртера ви наспамили відгуки компанії, яка можливо доволі комфортне місце роботи. Чи впевнені ви, що правильно вчинили? Ви їм конверсії цим можете знизити, ні за що.
Я не працівник компанії, якщо що.

можливо доволі комфортне місце роботи

Можливо цей гриб їстивний. Кожен вирішує для себе сам.

Щодо відгуку Ярослава про юридичний стан канадської юрособи, то там же є і відповідь представниці компанії Віталії. Кожен читач відгуків може зробити висновки, що юридичний статус компанії в порядку.

А спростування щодо практики застосування NDA на тестовому завданні немає, і це окремий факт, який Віталія не заперечує. Це комусь може бути нормальним, комусь ніт. Як на мою думку, це неетично.

До підписання оффера сторони друг другу нічого не винні, і на комунікацію витрачають свої час та зусилля виключно добровільно, сподіваючись на плідну взаємовигідну співпрацю у майбутньому. Тестове завдання — це вже екстремальний дисбаланс, це як поїхати на співбесіду у інше місто. (Нагадаю, на скріншотах нічого немає про оплату тестового). І в даному випадку компанії мало того, що кандидат інвестує в потенційну співпрацю дофіга, а компанія ніфіга — на додачу компанія хоче змусити кандидата взяти на себе зайві юридичні зобов’язання. Ви підпишіться кров’ю, а ми вам передзвонимо.

Хай читачі відгуків самі вирішують, що їм з цим знанням робити.

Якщо ви проаналізуєте всю переписку в цій темі, а це дуже довга переписка то побачите, що у першій відповіді від представниці компанії відсутнє визнання помилки рекрутера, це визнання помилки відбулось пізніше:

Я погоджусь з вами на рахунок того, що Віталій мав надати вам шаблон НДА для ознайомлення. (тут проведемо бесіду)

Друга причина такої довгої переписки, що замість відповіді на запитання про юридичну інформацію, представниця компанії просто вставила скріншоти з сайту:

Ми відкриті, у нас канадська компанія, на нашому сайті компанії є номер реєстрації компанії prnt.sc/KBBZp1-cagEo:
uni-bit.com

Відповідно, я очікував посилання на канадські або українські реєстри, а отримав знімок місця на сайті.
Коли вже я знайшов інформацію про компанію в канадському реєстрі то побачив статус компанії Uni-Bit Studio Inc.:

Status Inactive — Discontinued on 2022-05-04

Коли представниця компанії побачила статус Inactive то надала вже інформацію, яку очікував раніше.

Помилка рекрутера, відсутнє визнання помилки рекрутера представницею компанії, затримка юридичної інформації, щось з переєстрацією компанії, все це є причиною такої довгої переписки.

Якщо ви робите такі заяви, то спочатку будь-ласка розберіться, бо виходить, що зараз це наклеп. (або фейки ще популярне слово на часі)
prnt.sc/qqNwwzqi6bFw
prnt.sc/aJNgfsOQW4-Q

неактивний статус означає, що ми раніше були федеральною корпорацією, а стали провінційною

У компанії змінився реєстраційний номер?

Так номер реєстрації змінився, але старий номер все ще активний як Tax ID, інформацію на сайті буде оновлено з виходом нової версії сайту, запланованої на кінець цього року.

Я використовував публічну інформацію й вставляв цитати з публічної інформації про стан компанії.

Якщо ви вважаєте що я десь помилився то наведіть цитату.

Так номер реєстрації змінився, але старий номер все ще активний як Tax ID, інформацію на сайті буде оновлено з виходом нової версії сайту, запланованої на кінець цього року.

Vitaliya Netrebin, вже березень 2024 року, на сайті досі старий номер 983957-7:

Adam Beck, перелогінься! :-D

Ситуація схожа зі статусом компанії, але у Адама значно гірше

Тому я утримався від цього порівняння

Але чому у них у всіх одна й та сама риторика? Наклеп! Фейк! Ужос! :-D

Яка кваліфікація така й реакція

У компаній зазвичай просто відсутній досвід владнання подібних ситуацій

Важливо що активна компанія знайшлась, дизайнерка зберегла час, а майбутні кандидати будуть обачнішими

Якщо компанія зробить правильні висновки то взагалі чудово

Оце дійсно головне і найважливіший критерій оцінки адекватності компанії — як вони реагують на ситуації, коли якісь дивинки про них виходять в публічну площину.

12.6. This Agreement has been made in English, in two equally authentic originals, one original for each Party.

Я ж правильно розумію, що в момент підписання цього NDA в кандидата є можливість пересвідчитись, що підпис на ньому належить президенту Oleksandr Blagodarenko і звірити його з документом, який посвідчує особу?

звісно, якщо кандидат забажає переконатись, не бачимо у цьому перешкод

то ви надаєте кандидатам скан свого документу із своїм підписом, який посвідчує вашу особу?

Треба цю тему через пару місяців підняти, щоб дізнатись про висновки, які зробила компанія, а поки рано, хай відпочинуть

Тестове завдання під NDA? Що далі, платна подача резюме на розгляд?

Одразу і без варіантів йдуть до пекла.

Не зовсім по темі поста: також до пекла йдуть NDA без зазначеного терміну дії, типу «безстрокові». На Манхеттенському проекті NDA було на 25 років.

І взагалі, NDA то додаток до договору, і час дії NDA залежить від дії основного договору. Нема предмету договору, нема і додаткових ідіотських вимог.

Дякую Вам ! Не знала , що NDA то додаток до договору.

Назва non-disclosure agreement сама по собі не вимагає якогось договору про надання послуг, це начебто окремий договір.

Сутність NDA у тому, що одна сторона надає іншій стороні інформацію, яку та інша сторона обіцяє тримати в секреті.

Але які чинники призвели до цієї угоди? Чи розкриваюча сторона просто так розпатякала? Чи приймаюча сторона просто так взяла на себе зобов’язання? Має бути причина. Тому це завжди додаток до чогось більшого.

Так, ось чому я і хотіла побачити цю інформацію. Моя знайома художниця, так вона мені розповіла як у неї виглядав НДА для тестового . Їй зкинули документ і вона просто вписала своє призвіще та ім’я і там були, так, умови.)

Головне, що я можу порадити — читати все перед підписанням. Не прочитавши текст, не можна ставити підпис. Якщо тексту багато, а хтось підганяє, то це є підозрілим. Якщо текст незрозумілий, це підозріло.

Процитую сам себе.

жоден рекрутер вам їх не покаже аж поки ви не «приймете» офер

Як можна погоджуватися на невідомо які умови?

Завжди кажу рекрутерам: «у випадку, якщо наше спілкування буде продуктивним і компанія зробить мені офер, мені для прийняття позитивного рішення потрібно буде ознайомитися з усіма документами, під якими треба буде підписатися — договір, всі додатки, NDA, NCA, все що є, бо мені потрібно буде знати, з чим саме я погоджуюся».

І нічого, майже всі нормально реагують.

І договори у всіх різні, завжди треба уважно читати.

Vitaliya Netrebin, якщо ви хочете перевірити персональні дані кандидата то це працює у дві сторони.

Надайте будь ласка юридичну інформацію про компанію Uni-Bit Studio.
Посилання на opendatabot.ua та youcontrol.com.ua буде достатньо!

Ми відкриті, у нас канадська компанія, на нашому сайті компанії є номер реєстрації компанії prnt.sc/KBBZp1-cagEo
uni-bit.com

Якщо ви робите такі заяви, то спочатку будь-ласка розберіться, бо виходить, що зараз це наклеп. (або фейки ще популярне слово на часі)
prnt.sc/qqNwwzqi6bFw
prnt.sc/aJNgfsOQW4-Q

неактивний статус означає, що ми раніше були федеральною корпорацією, а стали провінційною

В чому розібратись?
Я скопіював номер реєстрації компанії з вашого сайту, такий самий номер у файлі NDA.
За цим номером знайшов юридичну інформацію про компанію Uni-Bit Studio Inc.:

З Вашого договору, на який Ви залишали тут посилання.

Uni-Bit Studio Inc., a company incorporated under the laws of Canada, registered company number: 983957-7; registered office: 3101 Johnston Ave, Cornwall, ON, Canada, K6K1H2 (“Company”)
Uni-Bit Studio Inc.
Business Number (BN): 759087323
Registry ID: 9839577
Registered Office Location: Cornwall, Ontario
Status: Inactive
Status Notes: -
Business Type: Business Corporation
Created: 2016-07-21

А у провінційної компанії інший реєстраційний номер

Corporation Name UNI-BIT STUDIO INC.
Ontario Corporation Number (OCN) 3137347
Continuance Date May 04, 2022May 04 2022
Original Formation Date July 21, 2016July 21 2016
Type Ontario Business Corporation
Status Active

Тобто Ярослав вказав все правильно

ні, тому що в тому ж реєстрі, на який посилається Ярослав є запис про провінційну реєстрацію, яку Ярослав не опублікував, а послався на старі дані.
З юридичної точки не було закриття чи перевідкриття компанії, якщо коротко

тобто вбиваючи цей номер, можна знайти актуальну інформацію, оскільки вона значиться в тому ж реєстрі і якщо відкрити стрілочку -буде інформація.
Даний номер є нашим Tax ID

Я використовував публічну юридичну інформацію з цілю розібратись та звісно без умислу щось приховати.

Вже більше року пройшло з перевідкриття компанії, чи потрібно було цю інформацію оновлювати на вашому сайті ще в кінці 2022 року?

Якщо прорезюмувати — так улаштований канадський реєстр, є Федеральний номер, є провінційний. Ми працювали як федеральна корпорація, тепер як провінційна. Старий федеральний номер нікуди не подівся

.

Запитання до Uni-Bit Studio: ви можете опублікувати своє NDA?

Посилання на Google Docs буде достатньо!

Вже побачив раніше.

Компанія Uni-Bit Studio Inc. значиться в реєстрі як:

Status: Inactive

Uni-Bit Studio Inc.:

Интересно какой это там “the Main Contract”...

11.1. The Agreement shall take effect from the date referenced in the opening preamble of the Agreement and shall be valid during and operates within 5 years after the termination of the Main Contract.

Якщо цікаво на рахунок співпраці з Блізами, то можеш написати www.linkedin.com/...​ngelina-chernyak-b8b095a7, яка з ними працювала протягом декількох років і дізнатись деталі

Цікава ситуація на пустому місці. По суті як уже очевидно Рекрутер не зрозумів кандидата, а кандидат не зрозумів рекрутер.
1. По суті Вовк хотів данні щоб ввести їх в НДА і уже готовий документ для прочитання відправити на підписання.
2. Юлія думала, що Вовк замість неї підпише НДА. (хоча це не реально навіть з усіма вказаними доками)
3. Коли Юлія відмовила Вовк подумав, що вона хоче лише самостійно заповнити документи, а не просто глянути умови
4. Юлія сказала шо лише сам їх заповнить, тому Вовк подумав, що вона не хоче проходити підтвердження особистості.

Весь скандал по суті на тому, що ні рекрутер ні кандидат не забили 5 хвилинного міта в гуглі для того, щоб візуально підтвердити особистості одне одного. А переписка в чаті лише більше їх сплутала одне з одним. Але це лише спекуляції. Чому НДА на тестове може бути багато причин, але для чого це може сказати лише компанія, а що у голові Вовка було може сказати лише він сам.

Я перечитав переписку то кандидатка хоче почитати NDA перед відправкою персональних даних.

Якщо NDA сумнівне то кандидатка би відмовила й було б без такого розголосу як зараз.

Хз, я прочитав і побачив фразу — чому підписання в такому форматі відбується — це дуже розпливчасте питання яке я при першому читанні приблизно зрозумів як рекрутер. На що рекрутер відповів, що типу так і треба для заповнення НДА. Далі іде фраза САМОСТІЙНО заповнити НДА від автора поста, суть у тому що НДА від того що ти скинув доки не підпишеться, а фраза САМОСТІЙНО заповнити ввела рекрутера в дисонанс. Причина чому самостійно заповняти данні НДА компанія не дає озвучив представник компанії

так як були випадки де кандидат давав не свої данні, тим самим кандидат не несе відповідальність згідно НДА.

Виходить, що чат комунікація вилізла

Тобто Ви дали б такі свої дані для тестового ?

Що з ними станеться? Ці данні у відкритому доступі в інтернеті.

Але очевидно перед цим я б попросив гугл міт.

Ну моїх таких даних в інтернеті не має, це точно)))
-ПІБ (англійською та українською мовами)
— Ідентифікаційний код
-Ел. пошта
+ фото/скріни які підтвердять інфу/ тобто фотки паспорта

Ви на доу і лінці ваші дані уже давно в інтернеті, без образ ось до прикладу Львівську область злили на початку цього року в інтернет. І таке постійно відбувається.

Так, я розумію, що може статися з кожним і не обов’язково відправляти свої дані. Але Ви теж зрозумійте мене, це моє відчуття.
Після цього поста, люди більше дізнаються про НДА, бо почнуть гуглити, що можливо когось та і вбереже )

Якщо вам так байдуже на конфіденційність, то чому б вам не залити фотики власних документів в лінк, фейсбук, інсту тощо? Яка ж різниця, все і так є в інтернеті, а так навіть легше: люди навіть шукати вас не будуть — все вже готове, бери і вписуй в будь-яке NDA

В інтернеті є скани-фотки ваших документів? Можна лінк? Дякую!

Blizzard Uni-Bit Studio:

For years, we have collaborated with renowned companies like Blizzard, Huuuge Games, and Zeptolab, delivering exceptional results in the gaming industry.

Де знайти публічне підтвердження що Blizzard співпрацює з Uni-Bit Studio?

Так само як 8 біт студія з ЕА цю інформацію не знайти, не тому що вони якісь дуже круті шахраї, а тому що великі компанії не афішують хто у них на аутсорсі, окрім ситуацій коли треба на когось перекласти вину.

Доброго дня Ярослав!
Публічно дана інформація не афішується, але приватно всім, хто цікавиться, ми можемо показати договір.

Їм все сподобалося і вони мені готові були дати тестове завдання, але перед тестовим мені треба було підписати НДА.

Боже, какая честь то — после портфолио были готовы дать тестовое =) Надеюсь оно хоть предполагалось оплачиваемым, а то еще под NDA это вообще жесть. Я конечно понимаю, что им можно подтереться, но все же.

Доброго дня, Юлія!
Мене звати Віталія я керівник студії у якій працює Віталій.
Мені прикро бачити, що у вас склалась така думка.
Якщо у вас є бажання ми можемо поспілкуватись особистно, але мені не приємно бачити, що нашого рекрутера називають шахраєм і по його рекомендаціям у штаті працюють люди із різних регіонів.

Чому просимо дані, для можливості заповнити в НДА коректно, так як були випадки де кандидат давав не свої данні, тим самим кандидат не несе відповідальність згідно НДА.

Прошу зауважити, що ви маєте право відмовитись від НДА і тестового завдання, рекрутер не вимагав від вас цієї інформації, що підтверджують і ваші прикріплені скріни.

Якщо вам потрібно більш детальне роз"яснення буду рада особисто поспілкуватись.
Гарного дня.

Які комерційні таємниці ви вставили в тестове завдання та навіщо?

вітаю Олег,
ми не маємо право шерити референси з проекту, який ще знаходиться на стадії розробки без НДА.

А что делают в тестовом референсы с реального проекта? Это вполне можно принять за попытку решить таски на халяву за счет соискателей и прикрыть это NDA. Конечно если там не предполагалась рыночная оплата.

Навіщо ви вставили свій проект в стадії розробки в тестове завдання?

Варто писати відгук, якщо роботодавець відмовляється показати договір до підписання оферу.

Якщо ви хочете отримати персональні дані до відправки договору то це вже виглядає як шахрайство!

Річ іде про НДА, я погоджусь, що шаблоном НДА та і будь-яким іншим потрібно ділитись до моменту підписання (тут взяли на замітку на проговоримо з рекрутером).

Добрий день, Віталія!

Це моє відчуття, а не ствердження, яке з’явилось після спілкування з рекрутером.
І я маю повне право на це. Як на мене, такі дані давати не можна, нікому.
Особливо на початковому етапі хайрингу.
Тому я і поширила цю інформацію, бо зараз такий час, що треба бути обачним.
Я просила договір НДА, бо я маю бачити, що я підписую.
НДА це умови для обох сторін.

Ви цілком маєте право на своє відчуття, але я написала вам для того, що дати зрозуміти, що наміри Віталія не буди шахрайськими.
Я погоджусь з вами на рахунок того, що Віталій мав надати вам шаблон НДА для ознайомлення. (тут проведемо бесіду)

Прикріплю для розуміння, для чого потрібні ці дані.
docs.google.com/...​Q10UTa7k/edit?usp=sharing

Я відкриваю сайт canada.ca.
Знаходжу посилання Canada’s business registries.
Намагаюсь знайти компанію Uni-Bit Studio по назві та номеру реєстрації то безрезультатно.

Компанія Uni-Bit Studio дійсно зареєстрована в Канаді?
Якщо компанія існує то надайте будь ласка посилання на реєстр де це перевірити!

якщо обрати “Active and inactive businesses”, то знаходить, але “Status: Inactive” :)

Дякую, теж тільки знайшов, майже одночасно з вами, але ви трохи раніше

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Прикріплю для розуміння, для чого потрібні ці дані.

Стало гірше. Ви це самі читали?

Чому у документа немає номера і не вказано місце підписання? Який термін дії договору? Які умови розірвання договору?

Я вже не питаю про поганий стиль, наприклад чому в договорі чотири сторони. (Буквально: Company, Contractor, Disclosing party, Receiving party). До речі, ви в курсі, що під час отримання результатів тестового завдання ви стаєте Receiving party з усіма наслідками, включаючи зобов’язання відшкодувати недоотриману вигоду?

А головне, цей текст аж ніяк не дає відповідь на просте запитання «нахіба».

Тобто ви підтвердили цю історію. Дякую дуже дякую. Горіти вам у пеклі.

If it looks like a duck, if it walks like a duck, if it quacks like a duck, it is a duck.
Вы получили хороший и бесплатный фитбек, и вместо

Мені прикро бачити, що у вас склалась така думка.

надо просто сделать выводы по вашим процессам, что бы не выглядеть как скамеры. Спрашивать personal identification information в чате социальной сети, кроме дикого непрофессионализма еще ведет к вашей невозможности обеспечить безопасность и конфиденциальность этих данных, которая требуется законодательством стран в которых вы работаете.

Хм, що ж там за тестове завдання для якого треба підписати NDA.

Як зазвичай зразу робота над проектом безплатна, як у будь-якої компанії середнього+ рівня.

Це нормально підписувати НДА для тестового. Я у багатьох запитувала. Але ідентифікаційний код так паспорт для цього не потрібний. А ще треба умови прочитати НДА , треба ж розуміти на які умови я згоджуюся )))

залежить від НДА і типу паспорту, якщо у вас айді карта то можуть вимагати і код індикаційний. Але те що не було кола в гугл міті це треш.

Я знайшла роботу в американській команіі і навіть вони не запитували в мене такі дані )) просто ПІ, рахунок в банку, дані про банк та фактичне місце проживання )) і контракт був в електронному вигляді, як і повинен бути. І там прописані всі пункти і про нерозголошення теж.

За рахунком в банку це означає, що вони отримують усю інформацію від банку.

Навіть поки уявити не можу, яку таку комерційну таємницю треба дізнатись на тестовому завданні, щоб її прикривати NDA.

Бачив я десь Віталія Вовка в Лінкідії і наче навіть тут на доу, тому хз чи це шахрайство, можливо просто такий спосіб найму.

У мене було щось схоже, написав іспанець в інстаграм, з пропозицією прийняти участь у проекті парт-тайм. Спитала за умови, стилістику, що за проект, стандартні питання — все після підписання NDA :) Казав, що 60 людей в команді, але контора ще не зареєстрована ( хоча вже 1,5 роки працюють над проектом), тому я не знайду їх в інтернеті.
В якості прикладів робіт присилав моделі з інших ігор, навіть скинув пару скрінів з анріалу, типу блокінг левелу. Але все інше (включно з оплатою) — обговорювати хотів тільки після NDA.
Скинули мені NDA, стандартний шаблон, але з їх сторони фізична особа, ролі якої у проекті не прописані. Виглядало просто начебто підписуєш договір з якимось Хосе, зате з прописаним штрафом в мінімум 5к евро за розголошення будь-якої інформації за проект.
Ні співбесіди, ні обговорення портфоліо, графіку чи оплати нічого не було. Одразу підписуй NDA.
Якщо що, не підписала :)

NDA завжди можна подивитися спочатку, щоб ознайомитися. Скоріш за все це слоти, які або без ліцензії, або як офшорка. І я зараз шукаю ui artist в українську ігрову компанію, якщо що)) перепрошую, не змогла не скористатися випадком)))

У компанії є профіль на DOU Uni-Bit та відгук від рекрутера зі схожим ПІ, це той самий рекрутер?

Особливо прочитайте останнє його повідомлення. Мене просто вбило 😅типо я повина повірити на слові,що блізи їм довіряють

Фотографії мало для підтвердження, що профіль на DOU й профіль в LinkedIn є пов’язаними.

Відправив вам в особисті повідомлення посилання на профіль рекрутера в LinkedIn, співпадає?

ще на етапі спілкування мене би насторожив процес найму.
ревʼю портфоліо, тестове і вихід на проект — що це таке? де співбесіда з кандидатом?
канторка на 99% булшит

Судячи з переписки їм потрібен контрактор на декілька місяців щоб намалювати картинки, не обов«язково робити пару раундів співбесід і питати які у вас «хоббі» і т.д щоб це зробити ;)

Підписатись на коментарі