Робота з дому насправді знижує продуктивність? Що скажете, ігрова спільното?

У виданні Bloomberg вийшов матеріал про те, що повністю дистанційна робота насправді знижує, а не підвищує продуктивність працівників.

Виявилося, що люди, яких зобов’язали працювати з дому на фултаймі, показують на 18% нижчу продуктивність, ніж решта співробітників. Такі дані наводить дослідження Масачусетського технологічного інституту (MIT) і Університету Каліфорнії.

При цьому зараз більшість ігрових компаній в Україні пропонують саме віддалену роботу. Серед студій, які пропонували геймдев-вакансії в липні, більшість мала опцію віддаленої роботи. Компанії зазначили таку можливість у 188 з 265 пропозицій (це майже 71%). З них у 36% вакансій remote-робота була єдиним варіантом.

Звісно, дослідження Bloomberg проводилося не в Україні, воно стосувалося спеціалістів у індійській компанії. Та після завершення пандемії дедалі частіше чути тезу про те, що дистанційна робота не така вже й ефективна, як вважалося раніше. І навіть компанія Zoom змушує команди бодай два дні на тиждень ходити в офіс.

А як справи у вашій компанії? Чи повертають вас в офісі, якщо ви працювали віддалено? Що думаєте про продуктивність роботи з дому?

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

За последние три года я по большей части работал удаленно. А на двух проектах, во времена COVID, я начинал и первые несколько месяцев на новой работе все время работал из дома. Продуктивность не уменьшилась, а совсем наоборот.

И исследования это подтвержлают:
2-Year Stanford Study Shows the Astonishing Productivity Boost of Working From Home
Cisco Study Finds Telecommuting Significantly Increases Employee Productivity, Work-Life Flexibility and Job Satisfaction
Is It Time to Let Employees Work from Anywhere?

В общем, я обеими руками за удаленную работу. Ее главные преимущества, с моей точки зрения:

1. Обстановка дома позволяет лучше сосредоточиться

• Нет шума, никто не отвлекают от работы
  • Отдельная комната для работы в отличие от open office (меньше стресса)
  • Можно оборудовать рабочее место полностью под свои потребности

С содроганием вспоминаю работу в одной финансовой компании в 2013 году. У нас был open office на 70 человек. Рядом постоянно сновали люди, и у меня было такое ощущение, что я сижу на вокзале.

В Голландии, в дополнение к open office, есть еще такое понятие как «гибкое рабочее место». Это значит, что ни у кого нет постоянного рабочего место. Даже у тех, кто каждый день приходит в офис. Приходящий просто занимает любое свободное место. При этом число доступных рабочих мест меньше, чем число работающих.

Я как-то работал в одном министерстве. Простые смертные там везде сидят в open office с гибкими рабочими местами. Мне настолько не нравилось каждый день настравать под себя высоту стола и стула, что я стал приходить на работу самым первым рано утром, чтобы каждый раз занимать одно и то же место.

А в другом министерстве было в два раза меньше гибких рабочих мест, чем работников. И тот, кто приходил на работу позже 7 утра, не мог найти себе место.

В IBM еще в далеком 1978 году провели исследование, как лучше организовать офис для программистов (на это исследование ссылаются ДеМарко и Листер в своей известной книге Peopleware). И они выяснили, что для программистов важно иметь

• Не менее 9 квадратных метров офисного пространства на человека
  • Достаточно большой стол
  • Тишину
  • Оптимальное число человек в одной комнате: от 2 до 5

Дома все это есть, а в современном офисе встречается редко.

2. Не тратятся время и силы на дорогу

Лично для меня это очень важно, потому что я как фрилансер сравнительно часто меняю работу и мои клиенты часто находятся далеко от дома.

3. Асинхронная коммуникация

При работе дома

• Меньше коммуникаций, требующих немедленного ответа: звонки, встречи
  • Больше письменной коммуникаций (можно ответить, когда удобно): email, чаты, инструменты типа Jira

Письменная коммуникация по сравнению с устной позволяет

• Лучше формулировать мысли
  • Сохранять информацию. чтобы использовать ее позже

Подробнее:
Remote Work Should Be (Mostly) Asynchronous
Асинхронное общение — вот настоящая причина, почему удалённая работа более эффективна
Як перестати сидіти в чаті та почати працювати. 10 практик асинхронної комунікації

4. Рациональное использование времени

Я обычно работаю около часа, а потом делаю перерыв на несколько минут. В офисе я обычно сидел в это время в интернете или шел прогуляться по коридору.

А дома можно за это время сделать что-нибудь полезное: вымыть пол, загрузить посуду в посудомоечную машину, погладить рубашку и т.д. За день таким образом можно успеть сделать очень много.

5. Гибкость

Дома, если у меня что-то не получается по работе, я могу отвлечься на пару часов, заняться чем-то других, потом сесть за компьютер и завершить работу.

В офисе, если что-то не успел до конца рабочего дня, то уже все.

Но есть у удаленной работы и недостатки:

1. Трудно заставить себя работать

Пожалуй, самая главная проблема при работе дома.

Есть люди, которым сложно заставить себя работать, когда за ними никто не наблюдает. Тут уж ничего не поделаешь: либо надо себя как-то заставить, либо ходить в офис.

2. Домашние отвлекают

Тут проблемы у тех, у кого маленькая квартира, нет отдельного кабинета, дома жена и дети.

3. Трудно разделить личное и рабочее время

Некоторые люди, находясь дома, постоянно ощущают себя на работе. Тут надо четко разграничивать работу и личную жизнь. Например, оборудовать для работы отдельную комнату и в ней только работать, не заниматься ничем другим. Установить четкое время начала и конца работы и работать только в рабочее время.

У нас, у голландцев, с этим просто: подошло время конца рабочего дня, выключаем компьютер и забываем о работе.

4. Мало неформального общения

Имеется в виду общение с коллегами на внерабочие темы — во время обеденного перерыва и т.д. Для меня лично отсутствие такого общения это проблема, потому что я живу один и дома ни с кем не общаюсь.

Во времена COVID, когда все постоянно сидели дома, на одном проекте мы даже организовывали раз в неделю специальный митинг, на котором просто разговаривали на разные темы и играли в игры.

И в заключение мои предпочтения для удаленной работы: 1, максимум 2 дня в неделю в офисе, остальные дни дома. И за 25 лет работы в Голландии я никогда не видел такого проекта, где нужно было бы постоянно находиться в офисе. Максимум 2 дня в неделю (и то я в этом не уверен).

Робота з дому насправді знижує продуктивність?

Насправді продуктивність знижує будь-яка робота в будь-якому режимі й форматі.

Я екстравертний екстраверт.
Від необхідності працювать дома в повній тиші на одинці просто зриває дах. Не знаю як люди так можуть.
Воно то наче смішно але не дуже.

Від необхідності працювать дома в повній тиші на одинці просто зриває дах.

Зриває навіть сильніше, ніж від необхідності в опенспейсі слухати гвалт толпи екстравернтих екстравертів? Та ну, не вірю /sarcasm

Коли не велика команда людей з 7 максимум, нічого поганого нема. Коли нема чим дихати та черг в туалет, бо тут 10 команд по 25+ людей і це тільки на цьому поверсі будівлі, ну його в пінь.

Очереди в туалет? о_О Сколько лет работаю и ни в одной компании такого не было.

На самом деле очень частая ситуация, особенно когда туалет делают Х кабинок для женщин и Х кабинок для мужчин, только мужчины обычно 80-90% сотрудников, в итоге нагрузка на мужской туалет в разы больше женской, а у женщин вообще не бывает очередей, хотя в тех же кафешках ситуация противоположная в плане очередей, хотя количество муж и жен практически одинаково.

В мене встроєний «шумодав» якщо хтось розмовляє поруч. А от якщо десь музика грає навіть не гучно то фсьо пропало, робота стане.
Тому так, для мене опенспейс то взагалі не проблема )))
Розумію, що в ІТ 98% інтровертних людей і їм дома на одинці комфортно, а от для мене то пекло

Від необхідності працювать дома в повній тиші на одинці

то ли дело в openspace генерировать шум который отвлекает 100 других. так сказать выполнять роль заводилы-затейника.

просто зриває дах

Часовые трепы за кофе, шум тенниса или настольного футбола, регулярные походы на курилку или играть на ps и так далее отнимают не меньше половину времени, дорогая туда и обратно со всеми вытекающими — реальная и очень высокая цена офисному формату

Це дуже паршивий офіс у вас був. Кухня велика і закривається. Видно що там але не чутно ))
Всі " настільні теніси" в іншій кімнаті. Нікому то не мішає, бо не чутно. Але так працюва і там де то все просто на голові, а ще якщо циркуляція повітря паршиве то вже пекло, так ))
Все залежить від...

Розумію про що ви, і рекомендую який-небудь 100 разів бачений серіальчик на фоні вмикати. Тоді трохи менше плавить

Як взагалі можна концентруватись на задачі та вирішувати задачу, котру не вирішував раніше, або не знаеш як взагалі вирішувати, там те постійно заважають та відволікають? Воно ж відволікає.

Як що робота це просто маслать круди та бойлерплейти то звичайно хочется потеревенити, напрягу ж немає ніякого.

Для мене просто ВЕЛИКА загадка як люди поацюють і думають в навушниках в яких грає музика. Це ж просто торба ))

Ось тому дома краще! В мене ні музики, ні опенспейсу, ще й живу у приватному будинку, чортів за стіною з перфоратором немає!

Яка ігрова спільнота? Що ви таке кажете? me: ховає геймпад за спиною

Інтроверти працюючі з дому набагато продуктивніші, ніхто і ніщо не відволікає. Екстраверти ж за нехвати офісного спілкування, витрачають час вдома на соц мережах.
Також ключовим є посада та обов’язки. Девелоперу треба «в стані потоку» в тиші будувати, а умовно менеджерам треба постійні спілкування.
Найтупіше — це не інклюзивна система, і натягування одних і тих правил на всіх.

В одній конторі були міні опенспейси на 8 чоловік. Це було просто ідеально і давали можливість кучкуватись по інтересам. В одній кімнаті галдьож і сміхуйочки, в іншій повна тиша. І всі щасливі.
Всі в своєму «потоці» і перформили норм
Але таке бачив лище раз за всю кар’єру.

Резюмую. Коли потрібно було відправити всіх додому, щоби не хворіло за раз півконтори, то дослідження вказували на підвищення продуктивності під час віддаленної роботи. Коли потрібно всіх відправити назад через падіння ринку комерційної нерухомості і для стимулювання економічної активності, то дослідження вказують на падіння продуктивності під час віддаленної роботи. Все залежить від замовника дослідження, а також bias’у усіх, хто приймають в ньому участь.

Насправді ж, тема віддаленної роботи дуууже комплексна, наприклад:
* Віддалена робота і продуктивність.
* Віддалена робота і корпоративна культура.
* Віддалена робота і економічна активність.
* Віддалена робота і демографія 😏

Я певен, якщо провести досить глибоке дослідження, то абсолютно точно не можна буде зробити _однозначний_ висновок. Десь буде багато плюсів, десь мінуси. Що важливо — мати гнучкість в прийнятті рішень і шукати індивідуальний підхід для кожної ситуації, а не намагатися маніпулювати класом офісних працівників як стадом через подібні «дослідження».

9 років вже працюю з дому (за виключенням відряджень). Змінив кар’єрний напрямок і декілька роботодавців працюючи з дому. Також працював фрілансером теж з дому. Продуктивність в офісі точно була і буде нижча, бо там просто забагато відволікаючих факторів (від попити каву із колегами до просто чиїхось розмов на фоні).
Що до дослідження — не те щоб я не довіряв MIT чи Bloomberg але було б круто щоб були такі ж дослідження з Європи і Азії щоб реагувати на це як на реальний тренд. Наразі мені на очі потрапляють лише дослідження з США (як от ось оце) що трохи дивно і справляє враження, що це якась у них локальна проблема.

Та Ілон Маск їх усіх злив ще місяці зі два тому в одному зі своїх інтервью. Так і сказав прямим текстом, що Уол Стріт дуже переймається ціною на комерційну нерухомість. Банкірам які тримали свої хеджи в нерухомості, ціна якої злетіла до не адекватних показників, коли середньо статистичний американець не може її придбати взагалі, тепер непереливки. Чистий капіталізм, це система в який має значення тільки капітал.

Сам подивись youtube.com/watch?v=bOznEZAjX3I?t=3508 Власне абсолютно те саме, що вам скаже будь який економіст, або навіть історик. Така сама засада як не дивно була ще в Древньому Римі, коли більшою частиною нерухомості в місті Рим володіли не великі конгломерати патриціїв, яки здавали її в оренду. Ціна була недоступною для більшості людей, які винаймали нерухомість і здавали її в оренду. Рим погано скінчив, інфляція, корупція та знищення західної частини німецькими племенами : Варварів, Готів та Вандалів.

Дивитись відос зашквареного хайпожора та поціновувача трампа, який розповідає чергову теорію змови.. Ви це серйозно?

Я майже повівся на ваші аргументи, але кидати такера карлсона — це просто зашквар, сором та зрада.

Те, що компанія Zoom або будь-яка «змушує команди бодай два дні на тиждень ходити в офіс» не має жодного причинно-наслідкового зв’язку з ефективністю. Просто цій компанії так зручніше/простіше зі своїми холопами і вона досягає своїх цілей за їх контролем за тільки компанії відомих умов і бізнес-процесів.
Про блумберги і інші «медіа»-партлистки годі і говорити: куди вітер подує, те і напишуть, і дані підмалюють. раніше он з кожної праски було «ремоут, ремоут, тільки ремоут, офіси вимруть як концепт», тому що так було вигідно підспівувати лінії партії, разом зі «страшною епідемією» і «25м бустером».

Думаю що все залежить від сфери діяльності. Чим більше в неї стимулів до прокрастінації, бо робота тупа, дурна, не цікава для «середньої» людини, і т.і. — тим падіння ефективності буде вище при роботі з дому.

В програмуванні, скільки б не було такого ж — є елемент творчості челендж, — те що захоплює.

Та не питання чи частина людей продуктивніше вдома і чи людям кофортніше з дому. Копанії б лише вигравали. Економія на офісі, глобальний найм напряму. Проблема в тому, що в середньому проблем з повним ремоутом більше ніж користі..

От ви як СЕО як раз думаю бачите ситуацію не того боку, з якого дивиться більшість присутніх тут(:. Які проблеми бачите для себе?

Як людина котра спробувала це на власній шкурі скажу що ні за які грощі знову, девопси ще можуть скейлитись горизонтально, деви — ні, дуже рідки випадки коли ти на 3-чі кровавому єнтерпрайзі можеш днями списувати тягання кнопочок і в додаток іще один такий, і то це не на дового.
Пройшли ті часи коли можно було перфомити в третину и тебе з кислою міною тримали бо шукати ще дорожче.

,ігрова спільнота не працює за визначення

Є ті, в кого продуктивність з дому виросла рази в два.

А є ті, в кого не виросла

Середня температура по палаті цікавить тільки журналюг

Misleading title, misleading post. Там тести робили на Data Entry спеціалістах з Індії, а метрикою продуктивності була typing speed.

бо вигораєш швидше

Мені здається, що також все залежить від пори року. Улітку сидіти в прохолодному офісі, коли багато людей у відпустці, тоді продуктивність краще, мабуть. Узимку, коли добратися до офісу — той ще челедж: люди з різними штамами ГРВ, коронавірусу+брудний транспорт, котрий через корки або повітряну тривогу може просто зупинитись на 1-3 години, а пішки по болоту в офіс — просто один кайф!), ну і як бонус, в чудовому опенспейсі купа вже хворих людей, що постійно кашляють (не всі ж на власних літаках добираються до роботи).

Там зато нема де паркуватись, і всю вулицю заставили машинами так, що не пройти. Усі питання із громадським транспортом такі самі. Звісно десь в Стокгольмі чи Токіо громадський транспорт на рівні коли та машина і не треба.

Але і галас в опенспейсі знижує мою продуктивність на 50%

І голова болить з рештою. Тут питання не в офісі, а в тому що опен спейс вкрай поганий тип офісу, просто він банально дешевий. Коли одна команда сидить в одному приміщенні напевно це якись позитив. Коли 20 команд сидить в одному приміщенні, це просто — дешево. Та галас стоїть як на станції метро чи на базарі, болить голова з рештою і працювати можна, лише коли усі пішли до дому.

В моей руме сейчас 2 человека — я и мой коллега, в соседнем оупенспейсе аж 0 человек, откуда шум?

Зараз вам підвезуть 150, з котрих 70 джуніорів, дізнаєтесь.

С июня 2020 жду и что-то никак не подвозят

Колись в далекому 2010 працював в опенспейсі де на іншому кінці була команда зі служби підтримки. О то було пекло, що занадто то не здраво

Останній опенспейс в я котрому я працював, містив більше 200-х рил. Веселуха капец.

Сильно от планировки зависит. Если есть перегородки и они высокие, если менеджмент в своих аквариумах и если оупенспейс не одним большим ангаром, а с кучей разветвлений, то в нём будет ок.
Помню, лет 5 назад Епам сделал ремонт на 10м этаже 101 тауера и очень гордился им, но как наша команда его увидела, то все были в ужасе и побежали выпрашивать перегородки. У нас и близко не такой треш — намного больше места, просторно и тихо.

18% з якою похибкою? Наскільки рандомна виборка? І це цікаве питання, як поміряти продуктивність розробника??? Відповідь на нього це буде взагалі революція в галузі.

Ну в цілому можливо. По суті наступні принципові речі. Перша — надає відносно точний естімейт, вміє це робити через розкладання задачі на прості операції, роботу з колегами BA, QA тощо. Друге вкладається в дедлайни по роботі, вміє себе розблокувати, задає слушні питання вчасно, знає як поставити питання таким чином щоб на нього можна було відповісти, тому більшу частину питань і не задає, а коли задає то по ділу, але і не сидить самостійно коли застряг. Третє — постійно навчається, читає книжки, робить PET проекти, експериментує тощо. Четверте — якість коду, як то структурна (clean code, clean design) так і алгоритмічна (оптимально для задачі щодо використання машинного часу та пам’яті, відповідно до задачі), та і не функціональна — в коді значно меньше багів, бо знає які велику частину «підводних каменів». Усе це напряму зав’язано із досвідом роботи, фактично виконаної (бо можна роками толком бути в стагнації). Ну тобто не так вже і складно оцінити розробника. Вибачай шкалу із цифрами для якоїсь таблиці прийняття рішень, де штучний інтелект може порівняти одного з іншим надати не можу, доки що.

Ну тобто не так вже і складно оцінити розробника

Оцінити не складно, об’єктивно оцінити, щоб з цим усі погодилися — це проблема. Як тільки у тебе буде метріка, відразу знайдуться купа шляхів її обійти, знайти щось, що приносить бали при мінімальних витратах.

Точний естімейт до продуктивності не відноситься, знову ж таки буде вигідно його завищувати, якщо будуть штрафи за порушення. Вкладається в дедлайни, але дедлайни часто ставлять інші, і знову передбачаю спори, чому одному розбробнику дали реалістичний дедлайн, іншому нереалістичний. Постійно навчається взагалі незрозуміло про що, в принципі мені не скадно знайти утіліту, яка буде серфити github, знаходити pet проекти, змінювати форматування та викладати їх я мої. Хто буде це перевіряти? Меньше багів — як рахувати, плюс де відміна багу та фічу (неповно поставлена задача).

Тому на практиці, якщо впровалити таку систему, та особливо якщо прив’язати фінансову винагороду, то команда швидко розділиться на хитромудрих, які знайдуть шляхи, як надурити систему, та ображених, які знайдуть іншу роботу. Не буду здивований, якщо велью других буде набагато більше.

А якщо у нас немає можливості об’єктивно оцінити перформанс, то уся стаття маячня незрозуміло про що.

Ну тут чиста згода, будь яку систему формальної оцінки технічно можна хакнути. Власне будь яку систему де людина вимірює щось в числах можна хакнути, включно з фінансовою. Скажімо такий собі Денієл Дрю придумав трюк, як продати якції погано керованої паровозної компанії, за дуже дорого, купив їх в свою чергу за дуже дешево. Та елементарним шахрайським прийомом на жадібність нагнув усю фондову біржу в 1854 році. Ще з звідти розуміння — пастка чисел, коли вимірюється не те що треба, а те щоб комусь іншому було треба. Тим не меньше в бізнесі рахунок ведеться в грошах, програміст може бути і не дуже але з потрібною технологією, в потрібному місці і в потрібний час, тому мати значно більше грошей ніж хороші програмісти в гімняному проекті с паскудним менеджментом на застарілій технології і десь в Мухосраньску. І далеко не усі програмні творіння живуть так довго як скажімо C та UNIX. Софт до якості Тамагочі напевно було потрібно робити швидко та дешево, а не чисту архітектуру продумувати. Через 5 років всеодно та іграшка більше нікому не треба.

Якщо систему можна хакнути, то це питання смаку яку вибирати, всі вони будуть необ’єктивними. З моєї точки зору рішення може полягати у грі аукціонного типу, коли оцінка буде результатом гри, але... Також там буде багато дрібниць.

Моя продуктивность повысилась для нерабочих задач, шах и мат

Зі свого досвіду не розумів, як робота з дому може знижувати продуктивність?
По-перше до офісу треба доїхати, там переодягтися (а хто на велі — прийняту душ), заварити кави, налаштуватися на роботу ... Потім увесь день в клятому опенспейсі: то хтось розмовляє над вухом, то від кондиціонера бурулька на носі і треба іти грітися, то кисню ввечері вже не залишилося і треба іти дихати на балкон. І це якщо не враховувати мітинги на іншому поверсі, або джунів, які підходять і стоять у черзі поки ти не кинеш свою роботу і їм не допоможеш.
У будні дні 4 часи на день попрацювати «в потоці», не відволікаючись — вже добре. Тому доводилось приїжджати по суботах чи сидіти вечорами аби попрацювати у пустому офісі.
Робота з дому: прокинувся, розбудив комп — вже на роботі! Поки робиш сніданок — дивишся пошту, Поки слухаєш нудний мітинг — вимкнув камеру та поснідав. Попрацював 3 години з ранку — голова втомилася — пішов прогулятися до магазину. Потім ще 3 години після обіду попрацював — зробив перерву на вечерю. Може прибрав чи щось поробив — і потім «нічна зміна» (найбільш продуктивна!) 3-4 години «у потоці» працюєш як уві сні.
Таким чином дома можна ефективно працювати по 9 годин (замість 4 у офісі), якщо треба. А якщо НЕ треба то за 6 годин вдома цілком встигаєш таски на 8 годин.
Ще одна перевага: якщо раптом у вихідні у голову прийде якась ідея (а таке буває — особливо коли відіспався) — то можна сісти і відразу її спробувати (а в офіс би було ліньки їхати).
З поганого: відчуваєш себе на роботі увесь час. Але з мого досвіду багато клієнтів живуть так само завжди онлайн — для них нормально серед їх ночі написати якесь запитання — ну просто прокинувся — прийшло у голову — написав.
АЛЕ — усе це тільки мій досвід!
У минулому році працював на невеличкому проєкті де уся команда з різних куточків України. Так от: деякі люди з дому працюють цілком навпаки! Єдине, де їх ще можна піймати — це дейлик. Після цього пишеш — глухо, може відповість через пару годин. Питаєш де був — відходив їсти чи ще щось робити чи просто не бачив. Питаєш прогрес — усе робиться, робота кипить. Чекаєш ПР — нема, з’ясовується що «треба ще щось доробити». Аби вони щось робили — доводилося практикувати «парне програмування». Я так і не зрозумів — чи такі робітники працюють на 3х роботах відразу, чи вони просто нічого не роблять поки над ними ніхто не «стоїть».
Після такого досвіду почав розуміти що для деяких людей постійне відео-спостереження, чи трекери, чи сидіти в офісі — необхідна умова продуктивності.

продуктивність вона така — як компанія «виміряє», так і можна написати =)
а міряти краще так, щоб не змінювати бізнес-процеси і нічого не модернізувати, а просто заганяти отару в опенспейс на 9-18

Треба сказати, що другий варіант існує в офісі по повній програмі. Шукаєш людину, десь жбурнув на якусь презентацію шимпанзе у вакуумі, чи чогось такого, пропали на кухні і т.д. А тебе за нього конкретно вставляє PM пропістона — типу де результати ? А коли він ще і WFH по зразку від клієнта почав робити постійно, думав як прийде придушу на місці, насилу стримався. Так що зовсім не в WFH справа, а в no working from everywhere. BTW Всеодно підвищили аж до тімліда, з політичних міркувань, бо його ресурс менеджер збудував під собою імперію.

Заказное исследование под задачу «загнать всех в офисы и спасти вложения в недвижимость».
Для человека который работает — работа в удаленном режиме повышает
а кто не работал в офисе — не работает и дома, только теперь нельзя имитировать бурную деятельность

Bloomberg це агенство яке поставляє аналітику для фондової біржі. Яка якраз потерпає від спаду ціни на комерційну нерухомість. Так що вони не можуть бути не упередженими. Думаю, що реальні заміри вам можуть надати тільки компанії які в них доходи, які в них трати. І якщо би було погано, усіх вже дуже давно повернули в офіси. Щодо якості життя, як на мене в офісі є певний сенс. Офіс це на сам перед організоване місце для роботи.

Підписатись на коментарі