Чи існує сервіс, здатний згенерувати «штучним інтелектом» адекватні ігрові асети?

Привіт! Маю таку ситуацію — як і кожен (ну, напевно) розробник, я завжди мав мрію створити власну гру. Якусь може невеличку, але свою. Було багато спроб, і я завжди впирався в одну і ту ж проблему — ігрова графіка.

Якщо це не щось геніальне та просте типу 2048 чи Flappy Bird — то графіка, очевидно, має неймовірно великий вплив на якість гри. А малювати я не вмію, от прямо зовсім. І в голові є купа ідей, але завжди виникає питання «ну а де я знайду текстурки/спрайти, ітд»

Варіанти типу найняти художника-індуса, чи шукати якогось ентузіаста не розглядаю, бо це скоріше про хобі на декілька вечорів, ніж про завершений продукт.

А тут з кожної дірки почали кричати, що от-от художники зникнуть, midjorney генерує неймовірні штуки і так далі. «Круто», подумав я, але шось у мене нічого толкового не виходить. Банальний запит типу «2d sprite of pixel-styled duck with a transparent background» генерує неюзабельну маячню, уже не кажучи про повторюваність стилю для генерації повного комплекту асетів.

Тому, власне, питання — чи існує толковий сервіс який реально можна використовувати без навичок графічного дизайнера, та нагенерувати собі купку ігрових 2D-спрайтів, персонажів, бекграундів, ітд? В одному стилі, за конкретним запитом. Чи це все ще фантастика і так званий «генеративний ШІ» не більше, ніж іграшка?

Дякую

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному3
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Щоб зекономити час по максимуму, не користуйтеся штучним інтелектом самі. Знайдіть того, хто вже скористувався ШІ, поставив виробництво на конвеєр і підготував готовий пак для вас. Зайдіть на базар ассетів (Unreal Engine Marketplace або Unity Asset Store чи інший) і знайдіть там потрібний контент за копійки. Навіть ШІ-генерований підійде.

A якщо у вас наприклад UNIGINE або Godot ?

Можна спробувати
frvr.com/ai
www.scenario.com
opus.ai 3D
Я не ґеймдіз, тому не пробував сам їх

Еех, я так і думав, дива не трапилось) Дякую!

Я Вам раджу краще використовувати ШІ-платформи для візуалізації текстових описів того, що хотілося би втілити у 3д. Я сам вмію малювати, але слабко та це займає забагато часу — іноді простіше показати 3д артісту згенерований ШІ скетч, а потім якщо це потрібно замовити якісну 2д візуалізацію.
Бо ШІ до моменту, коли він навчиться робити адекватну топологію, готовити модель до рігу і тим паче робити адекватні UV-розгортку, анімацію, ще дуже далеко. Люди з досвідом це не завжди роблять правильно, не те що ШІ )
Якщо нема і 3д артіста, але «щось вмієте», то пайплайн ШІ текст-в-2д, а потім ШІ 2д-в-3д для сирого драфту — це ще життєздатно, бо по цьому Ви зможете самі зробити нормальну топологію, що відповідає бюджету платформи та сцени.

У будь якому разі, краще мати злагоджену команду спеціалістів, це надійніше, якісніше, менше питань по авторським правам (бо ШІ може підсунути копірку з чужої роботи), а також позбавляє вас залежності від такої ШІ-платформи. Бо зараз цінник один, а потім може вирости. ШІ це про швидке рішення, а не повноцінну довгопрацюючу систему.

Тобто те саме — що у програмістів, музикантів і т.д. щось воно звісно може та якось таке виходить.

попробуй поставить стейбл дифьюжн ауто111111 а потом пойти на civitai.com и среди тонны моделей с аниме проном по ключевым тегам найти пиксельные модели, там были модил чисто для асетов, не увреен про уток

Та качка то був просто приклад, мені не треба саме качок генерувати)

Нещодавно для Aseprite вийшов плагін Pixel Lab, він схожий на те що тобі потрібне. Але це саме піксель арт.

Привіт. Чув щось у інтернеті за LeonardoAi, який начебто створювався більше під генерування асетів ніж Midjorney, можна глянути.

Підписатись на коментарі