Асоціація українських розробників ігор
У квітні 2022, на благодійному заході Gamedev Under Bombs, якось зайшла мова про необхідність об’єднання української геймдев-спільноти у форматі асоціації, по аналогії з різними міжнародними та національними асоціаціями у різних країнах.
Тоді це звучало ще більш логічно ніж зараз, адже 2022 рік був абсолютно порожнім в плані заходів для розробників ігор. І зараз, після Games Gathering, що пройшов останніми вихідними, ця ідея знову повернулася.
Але чому це нам так потрібно?
Сьогодні не існує платформи, яка б об’єднувала розробників ігор з України та дозволяла налагоджувати зв’язки, співпрацю чи партнерство поза межами заходів.
Досвід наших колег з Литви та Польщі показує, що ми маємо гуртуватись, щоб разом рухати саме український сегмент ігрової індустрії та виособлювати його з того, що раніше називали «пострадянським геймдевом».
Але одному заснувати асоціацію з нуля мені здавалось нереальним, а писати усім підряд у LinkedIn щось типу «Привіт, не хочеш разом заснувати асоціацію» якось... тупо, мабуть. На допомогу прийшла одна корисна річ для побудови планів — поступовість.
Ми почнемо з простої спільноти — Discord-серверу, до якого ми запрошуємо усіх ігрових розробників з України, або які працюють в українських компаніях. Далі буде створено платформу для обміну знаннями та досвідом — у ній будуть зібрані різні лекції та статті. І коли спільнота буде сформована, ми почнемо проводити заходи — від неформальних зустрічей до лекторіїв.
Тому запрошую вас до того, що я називаю «proof-of-concept асоціації» — серверу у Discord, на якому ми вже чекаємо на вас. А якщо ви бажаєте долучитись до створення бренду асоціації або маєте ідеї щодо будь-якої співпраці, пишіть мені на пошту або на сервері.
Побачимось. І, сподіваюсь, якомога швидше!
Немає коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів