Несподівана проблема при отриманні офера

Вітання, ігроробчики!

Пошук роботи завжди викликає стрес. Пошук роботи геймдизайнером особливо напружений. А пошук позиції джуніор геймдизайнера взагалі можна вважати пеклом. Вакансій — мізер і орда кандидатів.

Кілька тижнів тому мені трапилася вакансія джуніор\мідл рівня. Як правило, джуніор може виконувати обов’язки мідла, хіба що не вистачає деякого розуміння саме роботи геймдизайнера. Та й рекомендують відкликатися на такі вакансії у будь-якому випадку.

Тож я й відгукнувся. Pushka Studios досить темна конячка. На їхньому сайті і в соцмережах не було проєктів, за якими можна оцінити компанію, чим вони займаються і тд. Я подумав, що це аутсорос-компанія, яка працює над АА-проєктами. Тому що чуваки з геймблінгу й мобілок, зазвичай, пишаються туфтою, яку роблять.

Я відправив резюме. Як мінімум розраховував виконати тестове й навчитися чогось, а може б боги рекрутингу зжалилися наді мною і я б отримав фідбек ;). У резюме у мене виділено, що я не зацікавлений у match-3, hidden objects та hypercasual. Я одразу відсіюю те, над чим не хочу працювати. Компанія не лише вас шукає, але й ви. Я не вірю в дурню, що досвід роботи над мобілками зробить з тебе геймдизайнера. Ні, ти навчишся робити мобілки і не більше, і не менше. Таку роботу я не шукаю.

Через кілька днів, мабуть, я отримав листа від Вікторії. Ми поспілкувалися в телеграмі й мене запросили на співбесіду. Буквально на наступний день ми чудово провели 30 хвилин в Meet. Співбесіда це завжди стрес для обох сторін, але, здається, ми обоє гарно впоралися. Я гірше, очевидно. Намагався бути самим собою. Навіть перед співбесідою давав собі настанову: пливи за течією, не намагайся себе продавати, бо ти не вмієш, це лише крінжово виглядатиме. Відповідай на запитання як вважаєш за потрібне, а не як хочуть почути від тебе.

Тут ліричний відступ, як я ледь не облажався. Я прочитав відгуки на ДОУ про цю компанію і мене дещо насторожили досить канцелярні тексти. Тому на питання «Що ти знаєш про нашу компанію?», я сказав про своє припущення й сказав, що почитав відгуки на ДОУ. Вікторія запевнила, що ніхто не змушує працівників писати. А я... А я пожартував: «Всі так кажуть». Звісно, що жарт полетів у тишу. І тоді душа покинула моє тіло. Я про@#ався.

Як би там не було, в кінці я додав, що дуже зацікавлений в отриманні роботи. Гадаю, що ця репліка була не зайвою. Справа в тому, що найкращий спосіб комунікувати — це казати прямо. Не сподіватися, що ти метафорично можеш себе продати й показати, що зацікавлений в конкретній позиції. Я нервую, вистрілюю невдалими жартами через це, але я все ж хочу отримати цю роботу.

Все ж я отримав тестове завдання. Терпіти не можу їх виконувати, проте коли ти джуніор, — це єдине, що реально може показати, на що ти здатен. А не люблю виконувати їх, тому що обов’язки геймдизайнера зовсім не такі, як в тестових. Вони складніші, комплексні і схожі одне на одне, проте кожна задача, чи пак проблема, яку вирішує геймдизайнер, унікальна.

Було 6 завдань. 5 з них я виконав за вихідні, хоча казав Вікторії, що піде тиждень. Бо задачки були досить складними і одразу мені здалося, що займе більше часу, але сівши за них, робота попливла й була виконана завдяки отриманому досвіді на проєкті, над яким працював до того. 6 завдання поставило мене в ступор, бо виглядало як тестове завдання для девелопера. Потрібно було скласти прототип (це все ж прямий обов’язок геймдизайнера), проте там була серіалізація даних і, в принципі, робота з даними, окрім іншого, щоб просто запрототипувати механіку.

Ще один ліричний відступ. Вже давно мій комп’ютер погрожує померти. І врешті він вирішив знову нагадати про це при запуску Unreal Engine. Я достатньо добре працюю з Unity. Настільки добре, що створити завантаження прогресу гравця зміг зробити. Проте ноди блюпринтів мені здаються складнішими за C#. Врешті я створив прототип гри на Unity, тому що UE не запустився.

І згодом я отримав запрошення на другу співбесіду з лідом. Як він відповів на моє запитання «Як я впорався з тестовим?»: «Якби не впорався, тут би тебе не було». Це завжди приємно почути. Хоча повноцінний фідбек був би краще.

Я думав буде складна технічна співбесіда, де мені потрібно буде відповідати на складні запитання. Проте все обійшлося питаннями по задачам, які я виконував, по досвіду в резюме і про мою особистість. Поговорили про обов’язки і чому важливо створити прототип саме на UE. Які ігри робить компанія і таке інше. Одним словом — цікаво було.

Закінчився дзвінок моїм 100% впевненим вердиктом: ти довбо@#%. Я був упевнений, що все пройшло гірше? ніж жахливо. Найбільший урок, який я виніс, — з рекрутером говоріть про себе і розкривайте софтскіли. Ніяких технічних штук. Рекрутери не розуміють, що ти виконав надскладну задачу за короткий час і виконав її задовільно. Їхні задачі взагалі не пересікаються з твоїми. Можливо, хтось із рекрутерів краще розуміється на геймдизайні, проте розраховувати на це не варто. Як я пізніше запитав у Вікторії «Чому співбесіда відбувається раніше за тестове?», то дійсно більше оцінюють людські якості.

Друге, що я виніс з цього процесу, то варто структурувати свій досвід. І відчиканювати його як молитву. Ти чудово знаєш, що ти робив, але на співбесіді тебе захоплюють нерви і ти починаєш плутатися в показаннях. Тобі здається, що тебе оцінюють, як професіонала, в цей момент. Це так. Проте той, хто співбесідує, все одно не зрозуміє всіх твоїх задач, бо, нагадую, вони унікальні. Тому потрібно структурувати свій досвід і розказати про найцікавіші задачі. А всі інші перелічити коротким списком, щоб продемонструвати з чим мав досвід. Зосередившись на одній чи двох складних та цікавих задачах, розповісти про них. Особливо, якщо не скований NDA, як я. Я зробив дуже багато класних штук для проекту Miramixi Storyteller, проте цей досвід потрібно переструктурувати так, щоб розповісти й не розповісти одночасно.

На наступний день я отримав офер. Цілком прийнятний і в рамках ринку, з приємними бонусами на борту. Нічого особливого, але ось твій вхід в ігрову індустрію і не через мобілки, а нормальні ігри. Що робить людина, коли отримує бажаний офер? Правильно. Погоджується.

І далі трапилося те, чого я зовсім не очікував... Точніше, не думав, що це стане проблемою.

Мене звати Бодя. Скорочено від Богдан. Таке ім’я даються особам чоловічої статі. Я дорослий чоловік, мені 28 років. Бути чоловіком у патріархальному світі — одне задоволення. Якщо не брати до уваги повномаштабне вторгнення терористів в Україну.

Вакансія говорила про релокейт в місто Дніпро. Скоріше за все, я б не погодився на віддалену вакансію, тому що геймдизайнеру дуже важливо бути поруч з командою. І взагалі, для найвищої продуктивності, команда має бути в одному місці. Інакше хорошу гру зробити дуже складно.

Я законослухняний громадянин України й хотів все зробити красиво. З самого повномаштабного вторгнення я за місцем прописки й навіть встиг отримати повістку. Щоправда на ім’я мого двоюрідного брата, але то таке. Для того, щоб вільно подорожувати Україною й не шарахатися кожного блокпоста чи патруля в Дніпрі, я вирішив знятися з обліку ТЦК рідного міста, щоб потім стати на облік у Дніпрі. У мене є страх, що відправлять на передову, проте також я знаю що не так з моїм здоров’ям. Тому різниці стояти на обліку тут чи де-ін-де...

Мені наполегливо натякали, що знімати з обліку не будуть, боячись, що я намагаюся ухилитися від мобілізації. Навіть документ з пропозицією про роботу від компанії особливо не повпливав. Бо як можна бути впевненим, що цю байду англійською, яку «мая нє панімать», я не сам вигадав. Врешті заяву таки прийняли, з обличчям, мов це особисто я путіну на вухо шепчу координати, куди пускати ракети. А на розгляд піде один місяць.

Я одразу зв’язався з HR студії і повідомив про таку проблему. І, на жаль, вони не можуть чекати, бо геймдизайнер на проєкт потрібен прямо зараз. На релокейт в мене було 2 тижні.

Ось так я втратив роботу, навіть не отримавши її...

Я дуже сердитий і розчарований. Тому що компанія не винна, я теж. А сварити військову структуру публічно — лише розводити срач і грати на руку ворогу. Зараз я трішки заспокоївся і просто вирішив розповісти про це. В рамках терапії. Й, можливо, попередити інших кандидатів. Впевнений, що мені просто не пощастило з комісаром. За інших обставин, якби не війна, я б наплював на зняття з обліку й поїхав собі. Проте хотілося відчувати себе вільною людиною і не боятися ходити по вулиці, що мене зараз спіймають. Адже окрім адміністративного покарання може бути й кримінальна відповідальність.

У будь-якому випадку хочу подякувати Вікторії з Pushka Studios, що зробила цей шлях легким та приємним. З усіх співбесід і процесу найму це був мій найкращий досвід. Дякую тобі за це. Якщо раптом хтось з компанії читатиме цей текст, то варто Вікторії видати премію. У неї неймовірна посмішка:)

Дякую за увагу і бережіть себе!

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному1
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Ще з перших речень статті було віддчуття шо з автором шось не те. Дочитав до кінця — підозри підтвердилися.

Я навіть не знаю як написати коментар, щоб ніяким чином не задіти автора.
В цілому, я б не радив більше так робити, міняти роботу і мрію на гру в бюрократію.

спочатку люди живуть в ретельно звитих норах і гніздах з відривом від реального світу, формують ідеалістичний світогляд, а потім у них «законослухняність» означає питати дозволу в тцк, чи можна йому працювати в іншому місті.
хочеться побажати автору зрозуміти що до чого, бажано раніше, ніж пізніше, і перестати грати в мазохістську гру «виконати за будь-яку ціну всі закони і приписи державоньки», інакше буде біда для душі та тіла.

Такий абсурд, взяти і відмовитись від своєї цілі тільки щоб відчувати себе правильним. Ну з іншої сторони, комусь навпаки пощастило що ти обміняв практично свою роботу на спілкування з ТЦК.

Закінчився дзвінок моїм 100% впевненим вердиктом: ти довбо@#%. Я був упевнений, що все пройшло гірше? ніж жахливо.

Не зміг зрозуміти що ти хотів сказати)

На релокейт в мене було 2 тижні.

Цілком достатньо щоб переїхати.

Я дуже сердитий і розчарований. Тому що компанія не винна, я теж. А сварити військову структуру публічно — лише розводити срач і грати на руку ворогу.

Тобто ніхто не винуватий?)
Чувак, це на 100% твоя вина. Компанія потратила час, зробила тобі офер (відмовивши іншим кандидатам), чекала що ти вийдеш а ти через певний час після того як прийняв офер сказав що сорі, тут мене з обліку знімати одним днем не хочуть. Якби мені таке сказала людина яка кілька днів тому прийняла офер, то я б подумав що це піз###ож і в людини появився кращий офер.

Проте хотілося відчувати себе вільною людиною і не боятися ходити по вулиці, що мене зараз спіймають. Адже окрім адміністративного покарання може бути й кримінальна відповідальність.

В нас війна, зараз повістки роздають незалежно від місця обліку. Про бусіки я вже не згадую. ХЗ як ти можеш відчувати себе вільною людиною.

Про кримінальну відповідальність за переїзд в інше місто це взагалі епічно. Навіть перетин кордону вплав чи лісами не передбачає кримінальної відповідальності)

Кримінал це тільки якщо ти пройшов медогляд. Все до того це адміністративна (копійчаний штраф)

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

А ще жаліються що в кризу роботу важко знайти. Автор ти в вакуумі живеш чи як? Навіть якщо в тебе повна відірваність від реальності чому ти не порадився з дівчиною/друзями/родичами/знаймими/котом? Чи це такий тролінг?

Закінчився дзвінок моїм 100% впевненим вердиктом: ти довбо@#%.

Як показали подальші події — вердикт був вірний.

Чувак або жирний троль, або інфантил. В будь-якому випадку нема сенсу щось пояснювати

А може там робота в бюджетній організації, тоді не троль і не інфатил?

Тож я й відгукнувся. Pushka Studios досить темна конячка.
Pushka Studios
Pushka Studios

Статтю не читай — коментувати починай.

Чергова троль стаття і вже 73+ постів. Я так розумію що мета доу вбити профільний італійській сайт

Я бачу, в коментарях самі лише «білі пальта». Всі такі грамотні, всі так чудово знаються на деталях Адмінкодексу, Кримінального кодексу, Закону про військовий облік і наказу № 402. Якщо ви такі обізнані, то чому ж 24.02 масово проґавили? (Варіант: якщо ви такі обізнані, порадьте як знайти свій Шлях).

Автору: у нас, на превеликий жаль, є закони (окремо) і є загальноприйнята практика (теж окремо). Якщо батьки, друзі, колеги чи ще хтось з оточення не розкажуть людині «загальновідому» мудрість, що «треба» (наприклад) їздити на авто зі швидкістю на +20 км/год вище дозволеної, то на дорозі буде складно. (Якщо шо, це не була порада).

Так от. Якщо представники ТЦК виписують повістку на уточнення даних, то неявка по такій повістці це лише штраф. Якщо жити не по адресі реєстрації, або якщо не повідомити ТЦК про зміну адреси реєстрації, то на це навіть окремого штрафу не передбачено. Вирішуйте самі, що робити з цим знанням.

...Неначе люде подуріли,
Німі на панщину ідуть...

Це вас в школі вчили бути загонослухняним?

спочатку люди живуть в ретельно звитих норах і гніздах з відривом від реального світу, формують ідеалістичний світогляд, а потім у них «законослухняність» означає питати дозволу в тцк, чи можна йому працювати в іншому місті.
хочеться побажати автору зрозуміти що до чого, бажано раніше, ніж пізніше, і перестати грати в мазохістську гру «виконати за будь-яку ціну всі закони і приписи державоньки», інакше буде біда для душі та тіла.

Хлопчик років 4-5-ти приходить в молочний магазин, ставить на прилавок бідончик і каже:
— Мама шкажала шметани!
Продавець наливає сметану, малий бере бідон і йде до виходу. А продавець йому навздогін:
— Хлопче! А гроші!?
Малий:
— Мама шкажала — в бідоні...

И где вы такие беретесь? Нет слов....

Мне кажется ситуация странной, возможно что-то осталось недосказанным. Например, отдел кадров компании потребовал документ о постановке на учет (потому что с них тоже требуют), а автор на учете не состоит от слова совсем. А в военкомат за постановкой на учет идти не хочется. Просто предположение, потому что опасение что как-то вжучат за состояние на учете в другом городе не выглядит реальным и обоснованным.

Только если по кзоту, фопу не нужно ничего

В статье не указана форма трудоустройства, ну у нас фопка типа по дефолту, да. Но — не факт.
Отдел кадров может быть особо патриотичным и принципиальным, тоже исключать нельзя.
Ну неубедительно для меня звучит что можно отказаться от интересной работы только потому что не получается сменить место учета.

Отдел кадров может быть особо патриотичным и принципиальным, тоже исключать нельзя.

там все равно нет такого, нужен военник или приписное как я помню и без этого можно обойтись, я когда по кзоту работал не давал свой

Ну неубедительно для меня звучит что можно отказаться от интересной работы только потому что не получается сменить место учета.

у меня с таким попроще, есть то, что есть, не устраивает — до побачення, это всего лишь работа, вакансий полно

я когда по кзоту работал не давал свой

Сейчас с этим пожестче. Ввели штрафы за нарушение правил учета военнообязанных на предприятиях.

И кстати, в Киеве уже вовсю ходят по небольшим-средним конторам, собирают списки этих самых военнообязанных.

«законослухняний» же =)

Всі ці облави по містах і селах в першу чергу мають на меті виявити тих, хто ніде не стоїть на обліку, хто не має жодного облікового документу

Гарна казочка, жаль що брехня.

Розвантаження «бусиків незламності» також не бачив.

dou.ua/...​-part/?from=recent_pinned

Почитай історію Мирослава і не пиши дурню

Людина пише «не бачив». Пікреслюю, «не бачив», а не «такого ніде ніколи не було». Ви йому тичете якусь прохолодну історію від аноніма та вимагаєте не писати дурню.
Є два питання: а) яким чином, навіть якщо ця історія є правдою, вона перетворює на дурню те, що хтось таких історій у своєму особистому досвіді не бачив? та б) як ви з настільки всратими взаємовідносинами з логікою змогли стати «Senior Software Engineer»?

хто якось примудрився пропетляти від військкомату всі роки 18-27

Це було якось дуже важко? Якщо нікого не чіпали.

Як мінімум у школі кілька останніх класів щороку возили у воєнкомат. Потім щоби поступити у ВНЗ треба було приписне свідоцтво, яке видають у 16 років. Далі кожного року треба було у воєнкомат носити довідку з універ для відстрочки. А от нарешті після закінчення вишу так, можна було не напрягатись. До кінця 2013 року, поки призовний вік був до 25 і армію попєрєдніки успішно розвалювали, то в кожен призов набирали буквально кілька сотень людей з області. Я знаю історії, що люди навпаки доплачували, щоби їх призвали, бо хотіли потім кудись в силові структури йти працювати. Тому до 25 років можна було успішно морозитись і тобою ніхто не цікавився. Але от у 25 варто було прийти за своїм військовим квитком, який тобі видавали просто по віку, що я і зробив

Далі кожного року треба було у воєнкомат носити довідку з універ для відстрочки

Це коли таке було?

2006-2011, коли я навчався в університеті. Кожного вересня всі йшли у навчальну частину, де отримували довідку, що ти є студентом денної форми навчання. Далі цю довідку ти до початку жовтня, коли розпочинався осінній призов на строкову військову службу, відносив у військомат, де стоїш на обліку.
Ба більше. У 2008 році, коли я оформлював закордонний паспорт, я ходив у військомат, писав там заяву, щоб вони мені «дозволили» його отримати. Військомат видавав «дозвіл» і цю «писульку» я докладав до пакета документів при оформленні закордонного.

Які всі розумні щось доводити людям заднім числом

Ще з перших речень статті було віддчуття шо з автором шось не те. Дочитав до кінця — підозри підтвердилися.

Маючи знайомого у військоматі, споглядаючи його фінансовий стрибок після 22 року, чуючи історії про лохів, які намагаються «атпєтлять»

Типова помилка — намагатися щось зробити 100% правильно в нашій країні. Я б забив, іноді здається що тут не існує інших кольорів окрім сірого.
Тим не менш — за принциповість респект.

Так проблема не в країні, а реальних причин автор не пише.

Не плутай законослухняність із юридичною безграмотністю. Законослухняний громадянин знає свої права і робить так, щоб закони працювали максимально йому на благо. Юридично безграмотна особа десь щось почула і намагається слідкувати цим порядкам.
І це не в Україні. Так усюди

Якщо я не помиляюсь кріпостне право відмінили у 1861.

не відмінили, а поставили на паузу

Та ничего не отменяли, просто такой вид трудовой повинности эволюционировал. бесплатная рабочая сила менее эффективна и не платежеспособна.

Слово пушка виглядає підозріло
Чи не в кацапів вакансіЯ?

Я навіть не знаю як написати коментар, щоб ніяким чином не задіти автора.
В цілому, я б не радив більше так робити, міняти роботу і мрію на гру в бюрократію.

Такий абсурд, взяти і відмовитись від своєї цілі тільки щоб відчувати себе правильним. Ну з іншої сторони, комусь навпаки пощастило що ти обміняв практично свою роботу на спілкування з ТЦК.

Не хочу образити автора, але ця ситуація чітко показує скіл ресерча і вирішення задач

Окрім технологічного стеку, було б не погано вивчити ще трохи законів, наприклад, в якому випадку загрожує кримінальна відповідальність :(

Ти таки довбо@#, як нафік ТЦК? Забий хрін на нього, по країні їздити можна скільки завгодно, як що вже так припекло бути приписаним, хз нащо, то приписався б потім, повістки видають зарас усим кого бачуть навіть без приписки, ніякого криміналу за не приписатись це немає, я хз чи є адміністративка навіть за це, кримінал лишке коли пройшов медкомісію і тобі дали вже повістку зявитись на службу, навіть якщо ти перетнеш кородон самотужки буде админіка а не кримінал.

Вобщем, то тобі так робота потрібна була.

Закінчився дзвінок моїм 100% впевненим вердиктом: ти довбо@#%. Я був упевнений, що все пройшло гірше? ніж жахливо.

Не зміг зрозуміти що ти хотів сказати)

На релокейт в мене було 2 тижні.

Цілком достатньо щоб переїхати.

Я дуже сердитий і розчарований. Тому що компанія не винна, я теж. А сварити військову структуру публічно — лише розводити срач і грати на руку ворогу.

Тобто ніхто не винуватий?)
Чувак, це на 100% твоя вина. Компанія потратила час, зробила тобі офер (відмовивши іншим кандидатам), чекала що ти вийдеш а ти через певний час після того як прийняв офер сказав що сорі, тут мене з обліку знімати одним днем не хочуть. Якби мені таке сказала людина яка кілька днів тому прийняла офер, то я б подумав що це піз###ож і в людини появився кращий офер.

Проте хотілося відчувати себе вільною людиною і не боятися ходити по вулиці, що мене зараз спіймають. Адже окрім адміністративного покарання може бути й кримінальна відповідальність.

В нас війна, зараз повістки роздають незалежно від місця обліку. Про бусіки я вже не згадую. ХЗ як ти можеш відчувати себе вільною людиною.

Про кримінальну відповідальність за переїзд в інше місто це взагалі епічно. Навіть перетин кордону вплав чи лісами не передбачає кримінальної відповідальності)

Кримінал це тільки якщо ти пройшов медогляд. Все до того це адміністративна (копійчаний штраф)

У одну продуктову компанію працевлаштувався з другої спроби.

Після першої спроби відмовили бо notice period у мене був місяць, а їм було потрібно на зараз, готові були чекати пару тижнів.

Через 2.5 місяці працевлаштувався до них бо призупинили проєкт на якому був місячний notice period.

Та зрозуміло що це все відмазки. Реальна причина — у Дніпро багато чого прилітає. Міг би на пряму сказати. Можливо і домовились би

Законослухняний громадянин здорової людини виглядає інакше

Який він нафіг законовідповідальний громадянин? Якби він був таким — він би з введенням військового стану сам зявився для уточнення облікових даних. А так шей постібався з повістки — яка йому нібито прийшла в статті. Він пристосуваннець самообманщик. Згадав за законослухняність в випадку коли хоч трохи клепки можна було проявити. Компанія абслютно адекватно відшила чувака в якого є проблеми з власною самооцінкою, ризик пленінгом і адекватністю.

Цікаво, чому не можна було домовитися перші кілька тижнів попрацювати віддалено, і після дозволу ТЦК вже їхати?

Ну йому більше потрібен був моральний дозвіл.

Так а в чому саме проблема? Поки що ТЦК не обмежує пересування по країні. Стати на облік можна в любому місті країни звернувшись до ТЦК. Там видадуть тимчасове подсвідчення військогозобов’язаного.

Якщо ви просто не хочете переїзжати до Дніпра і намагаєтесь якось раціоналізувати це рішення, то це вже інша розмова.

Автор десь почув про кримінальну відповідальність і, не розібравшись, в яких випадках вона настає, злякався.

Не «десь» а всім відоме ж місце) у тцк))

Так. Я про це написав в блозі. Мені не потрібні зайві проблеми.
Якщо мене спіймають в іншому місті, побачать, що я не за місцем реєстрації. За це може бути адміністративна відповідальність, а може й не бути. Можливо мені трапиться нормальна людина, яка зрозуміє мою ситуацію. Проте факт залишається фактом — я буду не за місцем реєстрації. А якщо мене спіймають декілька разів, то це вже тягне кримінальну відповідальність. Якщо цікаво, то можете загуглити ухилянтів і кримінальні вироки. Зазвичай, це умовні терміни. Проте все ж вироки.

Дякую за підримку

Що це значить «піймають в іншому місці?», Я спокійно їздив між різними містами, скоро у Львів їду, і ти типу пропонуєш мені постійно зніматися з обліку чи шо? звучить як якийсь бред , нам тільки за кордон не можна, а так гуляй де хочеш

Там типу протягом 7ми днів треба зареєструватись але навіть військоми розуміють що це маячня бо якщо б усі хто їздив на строк більше 7ми днів ставали до них на облік вони б тупо тільки цим і займались.

Якщо цікаво, то можете загуглити ухилянтів і кримінальні вироки.

А ви гуглили? Бо є підозра що ні. Почитайте за що там кримінальні вироки.

побачать, що я не за місцем реєстрації

Є чималий шанс, що вони просто заб’ють на вас і підуть шукати іншу жертву — когось місцевого, чия особова справа не лежить десь в іншій області.

Можливо мені трапиться нормальна людина, яка зрозуміє мою ситуацію.

Ніхто на місці не буде вникати в вашу ситуацію. Їхня справа вручити вам повістку (може ще запропонувати підкинути вас на «бусіку»), а там вже ТЦК розбереться.

Мені не потрібні зайві проблеми.

Тим не менше ви змогли собі їх створити

Мені наполегливо натякали, що знімати з обліку не будуть, боячись, що я намагаюся ухилитися від мобілізації.

І правильно робили. Поставте себе на їх місце, хіба ваші дії не виглядають підозріло? А раптом ви хочете стати на облік в інший ТЦК, де у вас вже все «схвачено»?

Щоб стати на облік в одному ТЦК, потрібно пред’явити документ про зняття з обліку з іншого ТЦК. Ти не можеш просто прийти в будь-який військкомат і сказати, що тепер ти з ними.

Я поцікавився у подруги з Дніпра про безпеку в місті й вона сказала, що там безпечно. Я знаю що робити задля власної безпеки, оскільки в моє місто час від часу щось залітає.

Дякую за підтримку

Цікаво а як тоді людей мобілізують не за місцем проживання?

Я б теж відмовила автору, адже ця ситуація роздута і він повів себе неадекватно.
Звідки проблема? В чому? Компанія хоче документи з ТЦК? Тоді прикро.
Але автор міг знятися з/ стати на облік в будь-який час. Міг не зніматися взагалі))) Міг розпочати це вже після початку роботи взявши дей-оф. Адже військомат ним не цікавиться через здоров’я, так? Міг що завгодно, але вирішив бути законослухняним безробітним.

Не зовсім зрозуміла, в чому саме проблема.
Компанія наполягала на документах з ТЦК, але не готова була чекати на ці документи місяць?

Проблема у тому що він боїться їхати в Дніпро через те що не знявся з обліку в свому теперішньому місці перебування) і це дивно. але... він законослухняний. тому так.

Тут питання в оцінці дій. Що важливіше для автора: перша робота чи (не)зняття з обліку, яке не веде ні до яких наслідків

Я законослухняний громадянин України й хотів все зробити красиво

Звернись до юриста

Тут ліричний відступ, як я ледь не облажався. Я прочитав відгуки на ДОУ про цю компанію і мене дещо насторожили досить канцелярні тексти. Тому на питання «Що ти знаєш про нашу компанію?», я сказав про своє припущення й сказав, що почитав відгуки на ДОУ. Вікторія запевнила, що ніхто не змушує працівників писати.
А я пожартував: «Всі так кажуть». Звісно, що жарт полетів у тишу.

Якою могла бути відповідь хорошого рекрутера на цей жарт:

У нас в компанії дозволяють використовувати ChatGPT то працівники й відгуки пишуть з його допомогою
У нас в компанії є курси з написання відгуків
У нас в компанії є курси з написання відгуків

Звідки б цей рекрутер не був до відгуків які пишуть у Mate Academy їхнім курсам ще далеко тому краще таким не позоритись

Підписатись на коментарі