3 група ФОП та випуск додатків у Google Play та App Store. Поділіться досвідом
Привіт! Я розробник мобільних ігор. ФОП на 3 групі. Планую випускати свої додатки на Google Play та App Store. Прибуток, здебільшого in-app purchases і, можливо, реклама в додатку.
Був би дуже вдячний за поради від людей, які працюють так само і вже мають досвід. Впевнений, що на DOU таких достатньо, але так і не зумів знайти тему, де б детально висвітлювалася вся специфіка такої роботи.
Питання 1
Маркетплейси Google та Apple утримують комісію (зазвичай це 30%) від прибутку і відправляють на рахунок ФОП суму вже після вирахування цієї комісії. Водночас, податкове законодавство України передбачає, щоб за основу нарахування єдиного податку бралася вся сума. До вирахування комісії. І я, звісно, не проти платити податок з усієї суми. Проблема — з підтвердженням такого прибутку, оскільки на рахунок ФОП заходить сума без комісії.
То як правильніше вчинити? Можливо у когось уже є досвід, особливо, якщо це підтвердили самі податківці? Розраховувати єдиний податок з суми, яка заходить на рахунок ФОП, чи з повної суми, включаючи комісію Google/Apple?
Питання 2
Чи досі необхідні інвойси для ведення звітності і чи можуть у вас про них запитати?
Здається, уже всі зрозуміли, що працюючи з техгігантами Google/Apple ви ніколи не отримаєте від них паперової офіційної звітності. Все що у вас є — це договір публічної оферти і автоматично згенеровані «фінансові звіти», які жодним чином не узгоджені з українським законодавством.
Чи досі необхідно на кожен «захід» грошей від Google/Apple на ваш рахунок ФОП створювати «штучний» інвойс, начебто це ви його виставляєте техгіганту, а той вам по ньому начебто платить. Чи будуть необхідні такі «інвойси» у випадку, якщо вас вирішить перевірити податкова? Якщо так, де можна взяти шаблони таких інвойсів?
Буду надзвичайно вдячний за відповіді на ці запитання, особливо від людей, які працюють саме як ФОП на 3 групі з Google Play та App Store.
Також було б чудово, якби ви поділилися своїм досвідом/підводними каменями у цій сфері.
34 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів