Про купівлю яких ігор ви шкодуєте найбільше?

Цього року відбулося чимало ігрових релізів, і частина з них стала відвертим розчаруванням. Взяти б ту ж забаговану Redfall, яка засмутила шанувальників студії Arkane, чи гру про Ґолума з «Володаря Перснів», в якій погано практично все. При цьому Redfall коштує у Steam 1399 грн, а «Ґолум» 699 грн (999 грн, якщо без знижок). Думаю, чимало гравців вважають ці гроші викинутими на вітер.

А чи є у вас ігри, про купівлю яких ви шкодували (і цього року, і взагалі)? І якщо так, то чому? Що не радите купувати навіть на знижках?

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Age of Empire 4, купив і не одразу помітив люті косяки. Бо спершу освоював різних там англійців з французами. Коли значно пізніше грав за русь, то спершу зрадів типу — о, Золоті ворота! А потім бац, і Крємль. Отут я згорів, а рефанд було пізно робити.

В попередньому році купив Ready or Not, пограв декілька днів в соло, і закинув, бо стало нудновато. Сама гра дуже крута, хардкорна і цікава в плані концепту, але щоб дійсно нею насолоджуватися, треба грати в паті хоча б з одним другом, а краще з 4, бо якщо грати поодинці з рандомами без норм комунікації, то шанс пройти місію і залишитися в кінці живим, імхо, дуже малий, бо злагоджена командна праця в цій грі дуже рішає. Не те щоб я прям пошкодував, але якщо б я знав, що за цінник в 500 гривень я отримаю забавку на неділі дві від сили, то я б точно почекав на більш вигідну пропозицію))

А чому? Для свого жанру непогана ж гра

doom eternal. не мой жанр. угораю по колду и батлфилду. могу в гта и рдр наскоками.

Колись дуже давно купив компакт диск із GTA 3. Той диск розлетівся в середені приводу (так це не міф таке справді буває). От жалкую, про диск. Гра прикольна та теж до якогось рівня, в середені набридає. Між іншим перша тема з лесбійками, що тут дуже люблять чомусь, якраз звідти.

Callisto Protocol. Думав буде схоже на Dead Space а вийшло що дуже нудна гра з максимально некомфортною системою бою і нецікавими персонажами та історією

На фоні ремейку Мертвого Діда так взагалі розчарування

Був молодий, дурний і одного разу витратив баксів 5 на купівлю снарядів в World of Tanks. Ще якось баксів 5 витратив на прокачку в Overwatch. Обидві затії були неймовірно тупі і, власне, згодом стали причиною чому закинув ці ігри.

Ееее... а шо ви прокачували у Overwatch?)

Я вже і не згадаю. Якісь там були ліги і мені зовсім трошки не вистачало до наступної. Ну, потрапив туди, толку від того нуль :)

Так. Але я їх купив чисто як очистку совісті за те, що колись ще студентом піратив перші.

Ге ге, аналогічно.
Але не думав, що гра таке гімно.
Бо 1ша, а особливо 2го були просто шедевральні ртс, хоч і глюкаві.

Miscreated — задумка класна, багато часу пограв там. Навіть побудував Unrideable Base (прямо на цьому ж місті як на відео ), яку потім зарейдив якийсь китайский клан :-) Але нажаль гра не взлетіла. А потім я взнав що існує Rust :-)

RDR2 на старті продаж брав і грав лише за весь час від сили години 3

Купив дорослу іграшку
Лежить
Одружився

Не викидай, через пару років знадобиться

Іграшки можна використовувати в парі

Може він вакуумний збільшувачь купив чи надувну бабу. Хоча дивно, зазвичай то друзі дарують на день народження по дурному приколу і воно десь собі лежить, бо нафіг треба таким користуватись, аж по доки миші в гаражі не про гризуть коробку та шланги і нарешті викинеш геть.

На повну використовую можливість в Steam повернути гроші за гру. Граю 1-1.5 години, якщо не зайшло — тут же відпраіляю запит на отримання відшкодування. Жоднї проблеми із поверненням коштів ще не було. Загалом, в треш попали тільки Метро, Стеларіс і ще якась фігня. Наче, не дорогі.

Death Stranding

Розумію, чому вона може не потрапити в настрій, але невже от зовсім не сподобалася?

Яскравий приклад того, коли людина має хороші ідеї, але їх ніхто не доводить до розуму, тому що Коджіма тепер сам собі директор і ніхто йому не заперечує.
Короче, пограв трохи більше ніж можна було б повернути кошти — нудно, тупо.
Подивився ось таке відео (так, повністю) —
Ще раз переконався, що у Коджіми дах поїхав.

З власного ігрового досвіду і уявлення про якісні ігри.

Sinking City. Головна причина — квести відчуваються такими, ніби їх просто вимучували, бо ж грі потрібні квести, і аж ніяк не тому, що хотіли розказати класну історію. Є декілька хороших ідей по ігрових механіках і подачі інформації, втім їхня реалізація не дуже зручна. Гігантський мануал і контрінтуітивність геймплею. Я впевнений, що для розробників, які наробили шерлоків, ці механіки супервивчені і очевидні, але про нових гравців треба думати. Ну і баги. Загалом гра виглядає як дуже сирий скетч самої себе. При тому, що трейлер обіцяє цікаву лавкрафтіанську пригоду, після двох годин «треба ж дати цій грі шанс», вимикаєш і не хочеш повертатися.

Call of The Sea. Коли головна героїня починає з перших секунд голосом розказувати історію про кожний предмет і спогади — гру можна викидати. Це реально погана механіка, панове розробники. Звісно, гра не погана прям зовсім, але нічого схожого на занурення там немає.

Никаких. Я покупаю только то, во что точно стоит играть после чтения рецензий и т.д. что бы не терять времени.

Впрочем, самой неудачной покупкой можно считать DA 3. Я знал, что с ним дела сильно не важно, но хотел закрыть трилогию.

Будь-які від російських розробників.

Sekiro, Elden Ring, Returnal, Persona 5, Nier Automata, Marvels Midnight Suns, Deathloop, RimWorld, Anno 1800, Outer Wilds

З тих, що пройшов, але все одно шкодую — Days Gone, AC Valhalla, Horizon Forbidden West

Дуже нудний геймплей з нульовим сторітелінгом. Єдина прикольна фіча — орда, і то швидко набридає.

А мені якраз Days Gone сподобалася, місцями трохи приїдається через одноманітність але в цілому ОК. І AC Valhalla класна (але я все ж сумую за першими кількома Асасінами, типу Brotherhood)

Воистину. Игра года — однозначно. Хотя в его списке много хороших игр.

Я й не кажу, що всі наведені ігри погані. Це дав лише відповідь на питання в топіку ) Просто вони не моє. от і все )

Ну, ігри це ж не те, що всім подобається однаково. Мені не зайшло

Мені Елден Рінг дуже зайшов. Хоча перші годин 40-50 горіння дупи забезпечено.

Мені напрягу і в житті вистачає, в ігри я граю для релаксу, тому вмитрати по стопіццот разів не моє) хоча майже 100 годин ввалив і вже дійшов до Consecrated Snowfields) але потім вийшов GoW Ragnarok, нарешті було на що переключитися ) от від нього багато задоволення) чи от evil west допройшов — топчик гама, те що треба після робочого дня) чи Alien Dark Descent зараз граю)

Ті, які потім зʼявляються в GamePass’i😜

Sekiro: банально не вистачило скіла. 6 годин гри і дропнув

Hunt: showdown

Купив за повну вартість. Пограв 2 години, 11 хв...

а шо не так з нею? на мою думку це зараз один з найкращих мультиплеєрних шутерів на ринку

В мене нема з ким грати в неї

Витрачаєш багато часу, лутаєшся, вбиваєш зомбі, а тебе вбиває кемпер поряд з босом. Не багато задоволень від такого геймплею

Diablo 4. нудятина

Outlast 2 (не страшна а нудна і ще й гидка; перша гра сподобалася значно більше), Agents of Mayhem (нудна), Payday 2 (куплена імпульсивно, я в неї не грала і просто не думаю що колись зіграю)

Ще згадала про Outer Worlds, і це насправді найгірша гра для мене. В ній жахливо абсолютно все: злизана з Mass Effect’а система компаньйонів, але вони абсолютно картонні. Незручні і нецікаві скіли. І просто неймовірно огидна стилістика гри.

Усіх, і не гроші а час.

і щоб робили замість? Тільки не треба пафосної халтури типу: саморозвивався б

Та як раз грався. Але дуже жалкую про всратий час. Замість того що б грати краше взяти веліка показатися, погуляти. Почитати книгу і т.п. А для людей які працюють за компом комп’ютерні ігри це взагалі зло.

Почитати книгу

Ну ви от розважаєтесь читанням книг, а інші люди — граючи в ігри :)

ну, якщо замінити, наприклад, кампанію ВарКрафт 3 на книги Донцової, то ви точно не замінили гірше на краще.
По-друге, книги, фільми, серіали — це пасивне споживання того, що вам дають. Чим якісна гра програє якісній книжці?

Hogwarts Legacy. Деревянный мир, деревянный сюжет, деревянные персонажи.

The Elder Scrolls: Skyrim y Steam. Бо на стімовській версії багацько багів і не можна вільно ставити моди (а ще вони у них платні, Карл). Краще за все у Скайрім грати з торенту, бо є репаки у яких багато з багів пофіксено. Рефанднути було вже запізно, бо не запускала після покупки більше ніж 2 тижні, тож довелося знову витрачати час шоб хоч досягнення всі здобути, але післясмак тотального розчарування на роки :(

Шкодувати про купівлю якоїсь гри? Оце б було найбільше в житті розчарування, що б про це ще й шкодувати...

Так, за увесь час я шкодую, що придбав The Callisto Protocol (лінійний симулятор боксу з прокаженими), The Walking Dead: Saints & Sinners (нудна лагаюча бродилка з зомбаками, що респавняться за спиною), Far Cry 5 (одноманітна, з великим та пустим світом, з дратуючими літаками і взагалі дратуюча гра, в яку навіть у кооп грати не цікаво) та Just Cause 3 (просто нудна і безідейна гра зроблена для галочки). Ще варто відзначити Warcraft III: Reforged (це взагалі шахрайство), я його рефанднув, але осадок залишився.

В середині 2000-х, розбираючись із новим мобільним телефоном, здуру відправив СМС за 8 гривень з якоїсь вбудованої в нього іграшки. Власне, це єдина гра, про яку можна сказати, що я купляв. І не тому, що такий пират, просто граю дуже мало.

Dead by Daylight
Збирався пограти з друзями — пограли
А потім вона припинила працювати адекватно, постійно якісь проблеми з підключенням і тому подібним
Виявилося що це стара проблема, з якою не пощастило зіткнутися саме мені
Таким чином перші години витратив на трошки пограти, а наступні на спроби виправити проблеми
Повернути кошти не можу, так як 1-2 ігрові сесії та час витрачений на виправлення проблеми набили мені більше 2 годин у грі (хоча навіть скоріше у меню)

З тих що в цьому році вийшли — The Last of Us.
1700 грн за продукт який не оптимізований під ПК (30% позитивних відгуків в Steam на старті кажуть все за себе). Зараз начебто є патчі, але мені вже все одно. Рефанд та потратив ці кошти на підтримку Сталкер 2 (предзамовив делюкс версію).

Також купляв DayZ, не зайшло... Бігати годинами без мети... Ну таке.

Китайські картриджі на Dendy типу 1000 в 1. Наїбалово було ще те.
Minecraft ще був. Купував собі не зайшло, але потім малий піріс його чомусь зачепило

Купил как-то диск Warcraft 3 Царство хаоса, при том что у меня уже была установлена игра Warcraft III: Reign of Chaos

ого аж олдскули заболіли

в мене схожа історія: купив диск frozen throne, а він без reign of chaos не встановлювався :D чи то був diablo2lod, тільки експаншн без оригіналу

NBA 2K22
не знаю, хто може купити спортивний симулятор (нехай і з гарною графікою) за 2100 грн. те саме про екс-фіфу — не розумію людей, які кожного року витрачають кількасот гривень на нову версію.

Ну я взалі ніколи не розумів спортивних симуляторів я якого чорта вони такі дорогі

тому що треба башляти за використання реальних команд та реальних гравців

Sekiro

Очікував звичної для соулзлайків бойової системи, але виявилось, що тут вона інша, хоч і схожа. Тому гра не зайшла взагалі.

Мені навпаки Соулс після Бладборн та Секіро не сподобалась. Для мене Секіро була гра про те, як тримати свої емоції інакше вони заважають досягти цілі

Бладборн це взагалі шедевр. Але вони з Секіро різні. Не кажу, що Секіро погана гра, навпаки. Просто не моя. І я не того від неї очікував і тому був дуже розчарований. Хоча от Елден Рінг теж скоріше розчарував, але вже тим, що зробили відкрити світ замість локацій-лабіринтів, як у соулзборнах

Diablo IV

В принципі, може колись її доведуть до ума, поки досить нудно

тони мобів, тони луту, мободроч, в чому нудність?

в 2, Резурекшні і 3 було не так?

хіба не дивно чекати від чергової частини одноманітного слешера чогось іншого?

Немає відчуття прогрессу від прокачки. Дуже одноманітні скіли. Знаю, що в ендгеймі є речі, які це міняють.

Від кампанії у Д4 негативні відчуття, ніби качаєшься, ніби рівні ростуть, а сильнішим не стаєш. Плюс однакові якісь моби, яких тупо забиваєш, без тактики.

Чекай. Чим це відрізняється від 2 і 3 частини? Там був прогресс від прокачки? Там була така ж сама ситуація. І я там теж не помітив різних мобів. Яких я теж тупо заклікував до смерті.

Всі діабли — тупі слешери, але людство не полишає надії шо з новою частиною випустять шось цікаве. Мені особисто подобаються Д1 і Д2, все шо після — лайно. Тож я і не спішу Д4 купляти. Купив колись Д3, років через 10 після релізу, раз чи два пройшов і закинув. Те саме буде і з Д4

Всі діабли — тупі слешери, але людство не полишає надії

Людство кайфує, бо грати в діаблу можна не включаючи мозок і пройти. Чого ще для щастя потрібно?

Купив колись Д3, років через 10 після релізу, раз чи два пройшов і закинув. Те саме буде і з Д4

Взагалі ідеальний клієнт для розробників гри :)

В світі є мільйони ігор і жанрів, а ви хочете щоб СлешРПГ перетворилось в ТруРПГ? Чи чого ви чекаєте? Просто мені зовсім незрозуміла ваша логіка.

Ні, хай слешери залишаться слешерами. Але хочеться більше різноманітності. Наприклад щоб розраби додавали нові івенти, мобів, шмот у нових сезонах. Я фанатів по першій дяблі, там чим глибше спускаєшся у підземелля, тим страшніше було грати мені, 10 річному. Раз спустився у пекло, пройшов гру і довольний. А потім розраби випустили другу дяблу з бескінечною рутиною грінда. От тут я і почав думати про найоб

Ну є, наприклад, Path of Exile, теш слешер, але з сотнями різних білдів, які повністю міняють механіку гри, з суперскладною системою крафта, з різними варіантами ендгейму, і так далі.

я бачив дерево перків ПоЕ. Те, що там 500 перків, які дають по 2 стати, це херня собача (без особистих образ). Що це дає? Чим це відрізняється від статів у д’ябло на шмоті і скілах?
А, ну і про сотні білдів. Те, що я замінюю 2 перка, які нічого не дають на 2 перка, які нічого не дають, це не окремий білд. 15 000 броні і 12 500 атаки проти 14900 броні і 12 700 атаки — це все одно той же білд. Якщо параметр відрізняється менше, ніж на 10-20% — то це той же самий білд. І замінити 1 шмотку з 10 на другу — це теж той самий білд.

Згоден, в POE якийсь оверінженірінг накрутили. Дерево велике, а по факту маєм шило-мило-ескобар. Білди мають якісно механіку твоєї гри міняти, щоб ти як геймер щацінив різні сторони гри (якщо завгодно, різні юзерфлоу, які розраби заклали в UX/UI)

І вони такі міняють якісно механіку гри, наскільки це можливо взагалі у екшен рпг

господи, я грав в третє д’ябло, я грав в друге д’ябло. Там були білди. Друїд-чарівник, друїд-вовкулака, друїд-боєць через духи — це були зовсім різні геймплеї. Навіть тупий варвар мав 2 білди — з двуручами і з метальними сокирками.
Оце різні білди. А не дерево на 500 перків. Тоді і в д’ябло в моді ЗуЕл (там, де 300 рівнів) теж були білди.

До чого тут взагалі кількість перків? У ПоЕ саме такі білди, як ти кажеш, а не те, що ти собі придумав про

Те, що я замінюю 2 перка, які нічого не дають на 2 перка,
Те, що я замінюю 2 перка, які нічого не дають на 2 перка, які нічого не дають, це не окремий білд.

Та ти що? А я думав окремий, от я тупий. Дякую, що очі мені розкрив

будь ласочка, просто коли ви говорите про сотні, це звучить як сотні планет в NMS або як 17000 кінцівок в третьому Балдурс Гейт.

Там під пів-сотні різних білдів (сотні — це перебільшення, так), у яких різний геймплей.

в це повірю. Так, це більше, ніж в Д’ябло

Assassin’s Creed Anniversary Edition Mega Bundle на свіч, просто ігри якісь дуже примітивні у порівнянні з іншими забавками на свіч, тому видалив майже відразу

Не раджу всi iгри Юбiсофт де не можна змiнити на англiйську озвучку.

Грати, тiльки якщо вам заплатять: the Crew 2-3, DLC до GR Wildlands i Breakpoint, ласт DLC до Вальхали, Outriders, Back for Blood, Marvels Avengers, RS Extraction, DLC wasteland 2, COD Vanguard, BF 2042.

Колись на Петрівці придбав CDROM 200 кращих ігор. Жодна не зашла

Watch Dogs Legion. В 2021 мені скачалась з російською локалізацією. І support відповіли, що змінити її не можна, бо такі налаштування в мого регіону. В України. Гра про Англію, де я не можу послухати англійську мову. Ну і геймплейно та сюжетно слабка порівнянно з 2 частиною.

Розумію, в мене цьогоріч у фаркраї автоматично підтягнуло російську озвучку, хоча усюди стоїть англійська/українська, дуже неприємно

всі ігри EA, бо вони легко забанять ваш акаунт з іграми за кібербулінг русні

з нещодавніх зробив рефанд на dune: spice wars
бо як виявилось від dune там тільки візуальна частина, все інше дуже схоже на серію civilization, натомість я очікував класичний rts

Чомусь такою стала worms rumble. Я в принципі і очікував схожий гемплей на очікування, але не думав що так швидко стане скучно і що вона буде лагать.😐 Добре що взяв зі знижкою

Підписатись на коментарі