А у вас в компанії достатньо жінок на керівних посадах?

Американську онлайн-платформу для створення ігор Roblox звинуватили у «маргіналізації меншин», а також недостатній кількості зусиль щодо різноманітності. Своїм досвідом поділилися кілька співробітників компанії, які зокрема згадали використання расистської лексики.

Як зазначається в матеріалі Bloomberg, один з інцидентів стався у 2021 році — віцепрезидент компанії «використовував расово-дискримінаційні висловлювання», говорячи про працевлаштування жінок-менеджерів. Згодом його притягли до дисциплінарної відповідальності, він вибачився і наразі працює на своїй посаді. Ще четверо нинішніх та колишніх співробітників розказали, що вони отримали «расистські» відгуки від колег.

Інший інцидент стався того ж року в Zoom, коли співробітник запитав керівників вищого рангу, чому в компанії мало жінок-керівників. За словами співрозмовників видання, співзасновник Roblox та головний виконавчий директор Девід Базукі нібито сказав: «Roblox має дуже високу планку при прийомі на роботу». Цей коментар співробітники назвали «зневажливим, але не дивним». Також у розслідуванні йдеться, що чотирьох співробітниць називали «агресивними» чи «емоційними» під час щорічних оглядових зустрічей.

Внутрішні дані, якими Roblox поділилася з Bloomberg, підтверджують, що високопоставлені посади в компанії займають переважно чоловіки. Компанія повідомила виданню, що «не має цілей щодо найму або просування по службі різних співробітників», але надала інформацію, яка демонструє незначне збільшення відсотка жінок у компанії «на додаток до расово різноманітної робочої сили».

Наприклад, кількість жінок-працівниць у Roblox зросла з 24% у 2020 році до 27% у травні 2023 року, а відсоток працівників, які вважають себе білими, знизився з 43% до 36%. Також представники компанії зазначили, що вона «не терпить і не виправдовує расистську чи дискримінаційну мову».

Нагадаємо, що Roblox почав стрімко розвиватися в другій половині 2010-х років, а пандемія COVID-19 прискорила цю динаміку. Річний дохід компанії за 2022 рік склав $2,225 мільярда, що майже на 16% більше, ніж у 2021 році. При цьому у 2021-му дохід зріс на 107,73% відносно 2020 року. У листопаді 2021 року компанія стала найбільшим ігровим розробником за капіталізацією — вона досягла майже $78 млрд. Зараз капіталізація платформі складає $27,48 млрд.

На вашу думку, чи достатньо за три роки змінилася кількість жінок у Roblox? І чи достатні зусилля компанії щодо досягнення більшої різноманітності? Як щодо вашої компанії? Чи достатньо там жінок на керівних посадах та чи достатньо компанія опікується концепцією різноманітності?

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

На будь-яку посаду повинні брати людину з відповідною компетентністю. Якщо компанія починає підбирати людей по принципу різноманітності, а не компетентності, то це пряма дорога до банкрутства.

сотрудников надо выбирать по профессиональным способностям ане по полу цвету коди или религиозным взглядам.
мало нам проблем в стране давайте еще заморочки европейских леваков и голивудских фемок добавим

А ніхто не поцікавився чи достатньо у них на посадах людей зі світлим (темним, сивим) волоссям? Чи з надмірною (недостатньою) вагою? Який розподіл по віку?
Є ще куди ділитись і урізноманітлюватись!

Хочете керівну топ посаду, створюйте власний бізнес. А так сучасний маркетинг і без того матріархальний. Разом з тим законодавство теж, у чоловіків фактично нема прав зато повно обов’язків.

Той момент коли жінка журналіст катає свою тему не залежно від реальності в Україні

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Чим прекрасні керівні посади, так це справедливостю перебування на них. Якщо ти нездатний(на) навязати себе на цю посаду, тоді навіщо ти на посаді, яка відрізняється від некерівних потребою навязувати свою волю, потрібний(на)?

Постав Свого або зроби щоб посада зникла ©

«використовував расово-дискримінаційні висловлювання», говорячи про працевлаштування жінок-менеджерів.

Душніла моде он: а хіба жінки — це окрема раса?

Наскільки я зрозумів з оригінального тексту, там була темношкіра кандидатка.

Настільки недостатньо, що взагалі в компанії і в усіх проектах компанії нема жінок =/

Компанія напевно — ви з компаньйоном засіли в гараж стартапити ? На офіс менеджера на ім’я Агнес поки що грошей нема.

Офісу так, нема :) 6 людей в Україні, на проектах у замовника в сумі десь 50 людей, і жодної жінки — так історично склалось, нових не набирають..

Не ну скучно має бути.

Я бы даже сказал что слишком дохрена, весь менеджмент кроме верховного — они самые.

Той момент коли жінка журналіст катає свою тему не залежно від реальності в Україні

Я думаю на даний момент найменш захищені це ветерани які повернулись з обмеженням мобільності. І саме це варто висвітлювати і пропагувати що ветеран без ноги має отримувати ринкову зп, навіть працюючи з дому

І це є українська реальність, яку не зрозуміють в світі і ніхто крім нас не освітлить

А оце комент дуже по ділу!

Максимально недолугий коментар.

А ви про яку ГО зараз говорите?

Тобто доу цензура підтримує розпил бюджету грантів

Навряд прямим чином, це просто загальна повістка мало не на усю державу діє.

Демократична партія США дає якісь гранти ? Звісно програма класична яка заходить на демократичній електорат в США : заборона вільного володіння зброї, легалізація легких наркотиків зокрема маріхуани, дії проти дискримінації ЛГБТ, фемінізм, підвищення податків. При чому для США теми справді актуалні. Про зброю — є штати де придбати вогнепальну зброю так само легко як якись телевізор, тобто на автомобіль — треба здати на права пройти медичну комісію, а на вогнепальну зброю ні. При тому там по статистиці майже не має пограбунків, тим паче перестрілок. В демократичних штатах, де зброю законопослушному громадянину придбати доволі складно — бандити з нелегальної зброї роблять величезну статистику з вбивст із застосуванням вогнепальної зброї. Легалізація маріхуани — зокрема для чорношкірих, арабів і т.п. трава замість алкоголю. Легалізація в деяких штатах, як то Каліфорнія справді, мала ефект відміни сухого закону, ринок обвалився або легалізувались або почали займатись чимось іншим. ЛГБТ — в них там ісують цілі квартали по містах де вони компактно живуть, є молодчики які ходять та в якості розваг їх б’ють та вбивають. Паради — це демонстрація проти таких вчинків, про підрив сімейних цінностей та державного устрію з цим повєязаних там не йдеться. Фемінізм — Клару Цетцкин та Розу Люксембург там усім в школі не прививали, хоча все одно сучасний маркетинг і бізнес жіноче-оріентовний аж до рівня матріархату. Підвішення податків — міліардери платять меньше за усіх використовуючи оптимізації, ті хто працюють на мінімальні $8 на годину — навпаки більше за усіх. Відповіді нема, ліберали і соціалісти в одну сторону консерватории та праві в іншу. Напевно лише дві теми справді по контексту приблизно таке саме.

Так почти во всех галерах управление — девушки.
Почти все судьи — девушки.
Почти вся ювеналка — девушки.

media.slovoidilo.ua/...​369/129369-3_ru_large.png

Реальность такова, что на фоне успешных девушек, неуспешным только и остаётся, что брызжать слюной про дискриминацию.

Жінки
Вони на цих посадах дівчата не надовго

Плюс деякі посади ПМ
Це просто «дєвочка без дупля» секретарка при тімі

Вообще этот весь Космополитен с GQ с их успешностью, которая вообще хрен пойми что, но если приводить к знаменателю — бытие мульти-миллиардером во чтобы то не стало засрал нам мозги. Идиотская идеология когда руководителя должны не уважать как бошковитого лидера который зарабатывает сам и даёт заработать другим, а разделение общества на патрициев и плебеев. Только первые теперь успешные — а вторые никчёмный офисный планктон, чье место в опен спейсе возле параши. Так дойдет до стачек и рукоприкладства в конце концов. Кстати когда Стив Джобс болел звёздной болезнью ходил и унижал собсвенных людей, его реально били, несколько раз.

Лидер — он может и башковитый. Только башковитость большинству не видна. А внешняя аттрибутика видна. Попытавшись сделать подобие тех же действий, что делает лидер, и не получив результат (соломенные самолеты не летают, а палки как ружья не стреляют) — оправдания находятся в дискриминации и поле.

В моїй інді студії власниця і керівник дівчина.

Мені подобаються коменти людей, типу «все залежить від скіла. Якщо людина скілова, то не важлива стать». Абсолютне нерозуміння проблеми. У випадку двох однакових кандидатів різної статі перевага надається чоловікові. Одна й та сама посада з однаковими обов’язками оплачується менше для жінки на ~30% вниз.

Отакі проблеми ступорять розвиток цивілізації. Доки ми не вирішимо проблему рівності прав за ознаками статі, віку, сексуальної орієнтації, віри та раси, доти ні про який некст степ інто зе ф’ючер неможливо навіть думати.

Зберіть чєхли, товариство.

Перевага чоловікам — просто неправда. Тейк про зарплату взагалі не так формулюється адептами гендер пей гепа. То ви погано вчили матчастину. Крім того, що статистика про 30% була вже спростована сотні разів, так ви її ще й використовуєте неправильно

Звісно, я повірю аноніму в інтернеті, який навів такі неспростовні аргументи щодо моєї неправоти.
Ці проблеми існують. І замість того, щоб закривати вушка й очі руцями, допоможи ці проблеми вирішити.

Відповім пофіксаним текстом Боді

Я не буду збирати консиліум щодо кожного *дослідження* в інтернеті

Радий, що визнаєш проблему.
А тепер уяви, що ти жінка і отримуєш офер, а тобі знижують зарплату, тому що в твоєму резюме 2 графи з досвідом, а у іншого кандидата 3 графи. Вас обох беруть виконувати однакові обов’язки. У вас однаковий робочий графік і все таке. Але ти отримуватимеш менше за нього, лише тому що ти жінка з меншою кількістю граф досвіду. Тому що хтось, хто приймає рішення має якісь переконання та упередження. Якщо тебе беруть виконувати обов’язки з 2 графами, значить цих двох граф вистачає для виконання обов’язків.

Щось я не чув про проблему, що чоловікам з меншим досвідом платять менше.
Тобі платять за посаду і обов’язки які ти виконуєш. Саме тому джуни отримують менше за мідлів і тд. Якщо тебе наймають джуном, то ти маєш отримувати ринкову зарплату, а не скільки захочеться. Коли тебе наймають сіньйором вирішити якусь проблему, значить у тебе є досвід вирішення проблеми. І отут проблема, що жінка отримає зарплату меншу за ринкову за вирішення цієї проблеми.

Мідл вміє користуватися більшою кільстю інструментів, краще знає технології, може виконувати більше різномніття задач завдяки цьому.
І проблема в тому, шо жінка цінується менше за чоловіка з таким же рівнем вмінь виконувати задачі, тобто займати посаду, тобто виконувати обов’язки.
Все, котись до біса. Ти упереджений довбодятел, який навіть не намагається зрозуміти, що проблема існує, навіть якщо сам з нею не стикався.

Ой, зроби анонімне опитування на фірмі, чи справедливо платять співробітникам з/п, чи є хтось, хто виконує менше обов’язків, а отримує більше? 80% в душі вважають себе недооціненими.

Значить всі мідли мають отримувати абсолютно однакову оплату, чи як?

будуемо СОВОК, уравнілочка

Однакових обов’язків не існує, якщо ти не в забої. Є велика купа нюансів, які неможливо оцінити формальними критеріями. Це як вимірювати продуктивність розробника кількістю рядків коду, або іншими метриками. Тому завжди у питанні з/п був і буде суб’єктивний фактор.

Але бізнес це конкуренція, де на прибуток впливають як вел’ю, яке приносять співробітники, так і витрати по з/п. І так, селяві, впливає ще багато іншого. Але взагалі, фірма що платить чоловікам більшу з/п за менше вел’ю буде програвати конкуренцію фірмам, які будуть адекватніші у цьому питанні. Тому ринок буде це потроху виправляти.

Так от зараз і намагаються вирішити такий суб’єктивний фактор як стать. А всі навколо намагаються довести, що такого суб’єктивного фактору не існує. Мов це все бізнес.. Максимально дурна позиція.

А чому саме стать? Є ще зріст, наприклад. Є ще over 1000+ суб’єктивних факторів, які впливають у комплексі, які неможливо відділити одне від одного. Тому розглядати лише стать, я відкинути усе інше це дурниця.

А вирішення може бути лише в створенні таких умов для бізнесу, коли більш ефективні фірми будуть отримувати більші прибутки.

Ти зараз серйозно? Ніхто не зменшує зп за зростом, а за статтю — так.

Я серйозно, попадалися результати досліджень, де найбільш дискримінованою групою були чоловіки маленького зросту — їх статистика по керівним посадам взагалі жахлива.

Ще один...
Я не лівак. А радикал-демократ, який виступає за рівні права різних соціальних верств. Якщо мені який чувак в інеті каже «я бачив дослідження», то я очікую і лінка на це дослідження, щоб перевірити його репрезентативність.
Тому ти теж котишся до біса, бо намагаєшся мене переконати, що я не правий, коли сам визнаєш існування проблеми несправедливої оплати праці.
Не витрачай мій і свій час

Я просто вважаю, що проблему несправедливої оплати праці неможливо ніяк вирішити, окрім створенням ринкових умов.

А радикал-демократ, який виступає за рівні права різних соціальних верств

Ти жалієшся як лівак. Не-лівак би почав не з жаління, а з конкретних порад жінкам як цей пей-геп зменшити не очікуючи шо хтось за неї порішає.
Ти взагалі користуєш пейгеп на рівні лозунгів, без спроб розібратись а яка ж там першопричина.

А ще він емоційно реагує, ну майже як ці, як їх там. Ті, хто в середньому більш емоційні. А, жінки. В мене таке враження, шо феміністки союзників накачують не тільки неправдивою пропагандою, а ще й намішують їм естрогену в соєве лате. Їй богу, ну чого всі ліваки такі однакові

Ніхто не зменшує зп за зростом, а за статтю — так.

Вы что, серьезно? Вы не учились в школе? В институте?
Низкорослых хиленьких дрыщей не зовут на тусовки, не предлагают интересные проекты и тем более не ставят на руководящие должности.
Если дрыщ сам себе не организовал бизнес — считай всё — будет сидеть всю жизнь в дальнем тёмном углу, где он максимально незаметен.

Може, і я доживу до часів, коли будуть мітинги на підтримку закомплексованих очкастих інтровертів в плані рівноправ’я і щоб красиві дівчата на побачення нарівні з альфа-качками кликали...

Те, що цей комент не лайкнула жодна дівчина, тільки підтверджує, що за своє життя я цього, скоріш за все, не дочекаюсь(

Ти зараз серйозно? Ніхто не зменшує зп за зростом, а за статтю — так.

Ну привіт(:. Тут не тільки в ЗП питання, а і у вірогідності зайняти керівну посаду. Хоча і ЗП у тих хто вищий більша.
papers.ssrn.com/...​s.cfm?abstract_id=2436765
www.wsj.com/articles/BL-ATWORKB-1831

CEOs in the sample tended to be taller than average, found researchers at two European schools and one Australian school.
Executives who were one standard deviation — 6.5 centimeters — above the mean in height were paid 4% more than the average CEO
While Knüpfer demurred to draw a conclusion as to why height correlates with higher income, he noted that some people may perceive height as “a signal of somebody’s leadership skills,” especially upon first impression.

Звісно, це вам мають наводити аргументи про вашу неправоту, а не ви — доводити свою правоту аргументами. Жінка під чоловічим ніком детектед.

Одна й та сама посада з однаковими обов’язками оплачується менше для жінки на ~30% вниз.

Дивно чому тоді так мало жінок в ІТ коли їх вигідніше наймати?🤔

Не впевнений, можу помилятися, але можливо тому, що впринципі менше жінок цікавиться сферою?
Не став тупих запитань, розумнішим здаватимешся.

Включи логіку, може тоді зрозумієш про що я хотів сказати. Перед тим як когось підозрювати у тупості подивись у дзеркало.

Якщо хтось хоче донести свою думку, то він намагається її пояснити так, щоб вона була зрозуміла. Я не буду збирати консиліум щодо кожного коментаря в інтернеті і розгадувати ребуси «а що ж ця людина хотіла сказати».
Гарного дня

Тому що є ринок, на якому спеціалісти певного рівня коштують певну суму.
Так давай не переплачувати чоловікам і знизимо їх оплату на 30%.
Ай, ні. Як же ж так? Не можна зменшувати зарплату чоловікам, бо вони ж такі лапусічки кваліфіковані.
Є ринкова зарплата. І жінки дуже часто отримують зп менше ринкової. От в чому проблема, а не в тому що бізнес переплачує за чоловіків.

> Тому що є ринок, на якому спеціалісти певного рівня коштують певну суму.
Рівнів не існує. Ба, сеніор в одній компанії може бути мідлом в іншій, і навпаки. Рівні при найму — максимальна суб’єктивщина. Навіть всередині сеніорів існує величезна градація бо сеніор — це дуже абстрактне поняття. Можна бути сеніором фреймворк девелопером 10 років в аутсорсі, а можно бути сініором після трьох років у динамічному стартапі.
І фіг при наймі ти розбереш хто є хто

Ах да, спеціалісти не коштують. Вони самі кажуть свій рівень зп. Причому зарплатні вилки — штука зазвичай закрита, тому в інтернетах існують гайди як їх нащупати.

так мало жінок в ІТ

Ну ми напевно в різних якихось ІТ працюємо.Як на мене років з 5 більше не меньше нормально, навіть в программісти йдуть дівчата, щоправда за першої ліпшої нагоди йдуть в менеджмент. Тут теж дивного мало, якщо на це нема куражу — це справді доволі важка робота. Більшості программістів подобається програмувати, писати код тощо. Жінкам часто — ні, хоча добре програмують загалом здебільшого. Дівчата зараз більше в Frontend розробці. Серед менеджерів в сфері ecommerce наприклад (торгівлі), давно жінок десь 60% в менеджменті.

Почекай ще років десять, і буде однаково, або більше, в Україні так точно. Якщо, звісно, айті і аутсорс не вмре.

У світі жінок в айті буде менше, бо там не такі вже і великі зарплати, у порівнянні з іншими сферами.

Дякую, ви написали саме мої думки.

Дай вгадаю, ци ідіоти знову втупу екстраполюють?
imgs.xkcd.com/comics/extrapolating.png

Одна й та сама посада з однаковими обов’язками оплачується менше для жінки на ~30% вниз.

От проходить жінка співбесіду, і злий наймач такий уахахаха посуну зарплатну вилку на 30% вниз, заощаджу кілька відсотків з нашого бюджету на зп, який я геніальний муахаха.
Але буду брати все рівно чоловіків, хоча вони дорожчі, тому що я коварний та злий.
Шо за брєд.
Якщо гендер геп і існує, то причина там глибша за «я злий буду платить жінці менше бо я злий».

Доки ми не вирішимо проблему рівності прав за ознаками статі, віку, сексуальної орієнтації, віри та раси, доти ні про який некст степ інто зе ф’ючер неможливо навіть думати.

Навпаки. Все різноманіття технологій навколо — побічний результат того, що а) імперії жорстко аб’юзили та грабувала свої колонії, звозила купу бабла в центр б) центр з кучею бабла зміг зробить максимально індустріальну революцію з все ще аб’юзивним режимом роботи. Почитайте про умови праці в Японії, Китаї чи Британській Імперії.

Мейнстрімні ліві ідеї не мають стосунку до прогресу та покращення життя. Ліваки — це тендітні вибагливі рослинки, вирощені в теплицях побудованих на кістках поколінь зааб’южених традиціоналістами людей. Як тільки скло дасть тріщіну — лівки одразу зав’януть, бо дупля не віддупляють а як вони дійшли до такого рівня розвитку і відповідно не здатні його відтворити.
Західно-лівацьке ниття має формулу «держава прийди допоможи будь ласка», що має на увазі розвиненої гуманістичної демократії, що в масштабаї історії неабияке виключення. Як побудувати таку державу не витрачаючи кілька поколінь — пук срєньк, зливаються. Реформаторів типу Лі Куан Ю все ще одиниці.

На противагу, подивіться на жахливих ретроградних талібів. Їх пращури створили велику імперію ні з чого, вони не знали наукових фактів про світ, і до цих пір умудряються заникавшись в пісках навалювать наддержаві, причому не перший раз. Істинно прогресивна культура не буди хничити в інтернетах за місджендеринг та мікроагресії, а буде навалювать люлей потужніше за талібів раз в десять (бо вона побудована на останніх найточніших даних про світ, а не печерних еврістиках).

Чоловікам не платять більше, бо вони чоловіки. Чоловікам ге платять більше, вони лише просять ринкову платню. Якщо ти чоловік, ти можеш піти й попросити більшу зп і з вищою вірогідністю тобі заплатять більше.
Деяким жінкам платять менше, тому що вони жінки. Тому що їх начальник вважає, що якщо ти один тиждень на місяць погано почуваєшся, значить ти маєш отримувати меншу зп. Якщо ти завагітнієш, то він буде змушений виплачувати їй зарплату. Цей чоловік начальник вважає, що вершить справедливість і уникає ризиків, не беручи жінку на роботу чи платячи їй менше. Це і називається дискоимінація за статтю. Жінка не може отримувати менше, тому що вона має вагіну і особливості свого здоров’я. Правильно оплатити її працю згідно ринкової ціни спеціаліста її рівня, дати їй 3-4 дні працювати з дому у менш насиченому темпі та оплатити її декретну відпустку, тому що, народжуючи, вона вносить вклад у вирішення демографічної проблеми. У жінок є особливості, не тому що вони обрали їх, вони просто народилися жінками. У всьому іншому це такі ж спеціалісти як і чоловіки. Немає жодної причини, щоб жінка отримувала меншу зарплатню.

Це не дуже класно приводити приклад талібану. Якщо вони твої герої, то чому ти досі в цій країні?

Якщо ти завагітнієш, то він буде змушений виплачувати їй зарплату

Не працедавець, а держава виплачуватиме.
А ти ще кажеш що не лівак :-)

та оплатити її декретну відпустку, тому що, народжуючи, вона вносить вклад у вирішення демографічної проблеми

Жодна компанія не зобов’язана виплачувати зарплатню вагітним та хворим, компанії існують не для того. Ці питання вирішуються державними\приватними страховими фондами.

Тому що їх начальник вважає, що якщо ти один тиждень на місяць погано почуваєшся, значить ти маєш отримувати меншу зп

В айтішечці стосовно зп\обов’язків — максимальний ірраціоналізм. Я на практиці ніколи не зустрічався з задротством «охохо в тебе 4.5 років досвіду а не 5» буду платить тобі на −100$ менше. Але я знаю про кейси «будемо платить ринкову зп сеніора і будеш перейменовувать кнопочки».

Це не дуже класно приводити приклад талібану. Якщо вони твої герої, то чому ти досі в цій країні?

Я не кажу що вони мої герої. Я кажу що навіть піщані додики типу талібану вирулюють у західного тепличного лівачизму.

Я не проти тейку про роботодавців, але писати про талібан в гарному ключі — це пизда, вибачте. Завдяки їм Афганістан на рівні розвитку людства років 100 тисяч тому.

Так не про талібан в хорошому ключі, а про прогресивізм та лівачизм в дуже поганому. Що навіть маючи в наявності нечувані знання та ресурси вони умудряються хничити про депресії та соціальні проблеми, в той час як печерні чуваки в пустелі регулярно дають прикурить військам наддержав, засновуючи життя на «казках» тисячорічної давнини.

Хникання про «хєрню» напряму йде з оцих ваших нечуваних знань та надресурсів, коли не треба махати мотигою з 6 до 6 пн-сб, то з’являється багато вільного часу та бажання стати chief diversity officer, це ж очевидно.
Але таліби, у яких соціальний устрій гірше, ніж у тварин, тут зовсім не в тему.

Але таліби, у яких соціальний устрій гірше, ніж у тварин, тут зовсім не в тему.

Подібний устрій забезпечив виживання культури протягом тисяч років, і слабко відрізняється від багатьох інших культур давнини, втч західної.

Хникання про «хєрню» напряму йде з оцих ваших нечуваних знань та надресурсів, коли не треба махати мотигою з 6 до 6 пн-сб

Ой вей, тож сапієнси таки не знають яким чином перестали махать мотигою, щоб довести почате до логічного завершення? Навіть отримавши надресурси не можуть зрозуміти?
Так чому ж вони так носяться з цим «світ став краще». Ну сьогодні став завтра вернеться назад, русня півтори року прекрасно показала на прикладі окремої країни, як це трапляється.

Завдяки їм Афганістан на рівні розвитку людства років 100 тисяч тому.

Так я ж вище написав, що людство на тепершіньому рівні розвитку — виключно талібоподібним чувакам що грабували та звозили бабло в метрополію, та воювали і розвивали науку через потреби війскових.
«розвинене цивілізоване людство з інклюзивністю» — на 2023 це все ще нестабільний статистичний хвіст, слабко здатний до self-repair / self-reflection.

Цікаво, що під час хрестових походів християни супротив мусульман джихадлістів під загальним керівництвом Саллах Аддіна були відвертими темними варварами. Та треба визнати, що економіка на базі вирощування опіуму з будь яким вченням призводе до катастрофи. Китайська імперія, взагалі була як стале державне утворення розвалена опіумом і двома опіумними війнами. Ще з імператорських часів, китайці почали рубати голови як дилерам так і наркоманам, бо справа з отрутою занадто далеко зайшла.

У випадку двох однакових кандидатів різної статі перевага надається чоловікові. Одна й та сама посада з однаковими обов’язками оплачується менше для жінки на ~30% вниз.

Із теми у тему кочує це твердження, і жодного пруфа не було.
У айті — це абсолютно невірно, з точністю до навпаки.

Отакі проблеми ступорять розвиток цивілізації.

Дивлячись, що мати на увазі під цивілізацією. Фемінізму і сотні років не буде, цивилізація розвивається тисячоліття, і якось нічого.

Доки ми не вирішимо проблему рівності прав за ознаками статі, віку, сексуальної орієнтації, віри та раси, доти

До чого тут ДотА? Сніжинка детектед. Будь-які порушення прав треба вирішувати, незалежно від того, було це порушення прав лесбіянки, чорношкірого, чи хуємразі.

Рівності не існує, штучне її створення буде гіршим за нерівність, і застопорить розвиток цивілізації (бачили уже у совку і в іншіх популістських лівацьких країнах).

Я пропрацював 5 років в маленькій айтішній фірмі, де була керівником і власником була жінка.

А у нас в країні достатньо жінок, щоб відновити демографічну яму після війни, народивши достатньо дітей?

Друг свата кума переповів анонімне мемо працівниці сусідньої компанії, де працює його дружина: всесвітня змова проти жінок — це правда!

На вашу думку, чи достатньо за три роки змінилася кількість жінок у Roblox? І чи достатні зусилля компанії щодо досягнення більшої різноманітності? Як щодо вашої компанії? Чи достатньо там жінок на керівних посадах та чи достатньо компанія опікується концепцією різноманітності?

Тупо некорректні питання, як і вся статя взагалі. Чим далі — тим більше погоджуюсь з тим, коли людині немає що показати у своєму розвитку, вона (людина) починає волати про расизм, сексизм тощо.

PS Ця стаття мені нагадує інтерв’ю з керівником Якабу, коли чувака згноїли за те, що у нього в магазині книжки купують жінки розплачуючись картками чоловіків. Ну повний пи...ць і несинітниці.

Тема русофобії не розкрита

я не зрозумів ваш коммент

В Якабу ситуація була інша, там саме його висловлювання звучало дуже некоректно. Що ж робити, коли публічна людина, треба обережно працювати зі словами. Хоча для мене висловлювання звучано скоріш кумендно. Та й взагалі булінг не ок (звичайно, якщо справа не стосується русні).

там саме його висловлювання звучало дуже некоректно

все залежить від точки зору і виховання. Людина сказла правду, за яку його почали пригнічувати і під тиском не здорового глузду, а скиглиння спільноти — людина втратила роботу.

коли публічна людина,

Він не публічна особа, про нього майже нічого не було чутно до цього скандалу.
PS ця стаття, та ситуація з Якабу — підтвердження того, що наше суспільство лише більше і більше деградує, хворіє і свідомо робить підміну понять.

за рідкісними винятками, скільки є жінок на керівних посадах, стільки й заслужили там бути.
чи можливо компанія буде стріляти собі в ногу, беручи гіршого по скілам і досвіду кандидата (але зато чоловіка!!), ніж жінку?
як на мене, відповідь риторична.
правильно раніше вже підмітили, що чомусь ніхто не прагне до різноманіття у шахтарській справі, чи на посаду охоронців в супермаркети, чи можливо водіїв автобусів\метро...
відповідь також очевидна:)

Як на мене фірма має збільшувати прибуток, а не відсоток жінок на керівних посадах.

В 2023 це сексизм і тебе відмінять синьоволосі школярки в твіттері.

Страшне!

Ну коли гроші в тебе, можеш казати, що тобі заманеться, та і робити мало не усе в рамках закону. Подивіться на Маска та Цукерберга наприклад. Проблема буде більшою коли через відсутність прибутку, тебе рада директорів покенселить.

Достатньо для чого?

А у вас достаточно женщин сантехников?
t.me/dvachannel/121800

Причина меншої кількості жінок на керівних посадах очевидна:
— матері та батьки недостатньо багато розвивають менеджерські здібності в своїх дочках
— в результаті недостатня кількість дівчаток прагнуть освоїти менеджерські та бізнесові дисципліни і навички. Замість цього цікавляться якимись середньовічними дівчачими темами
— в результаті недостатня кількість молодих дівчат вступають на відповідні спеціальності у вузах з планами успішно їх завершити
— в результаті на ринок виходить недостатня кількість жінок з навичками необхідними на керівних посадах.
— в результаті кількість потенційних кандидатів на керівні посади від жінок менша ніж від чоловіків.

вся справа в неправильному вихованні. виноваті виробники іграшок для дівчаток. ці всі ляльки та симуляції материнства ведуть потім до недостатньої кількості жінок на керівних посадах

виноваті виробники іграшок для дівчаток.

виробники іграшок змушують купляти саме цю ляльку для дівчат, а машинку для хлопчиків?
не батьки все таки?

Ок. Батьки. А якщо глибше, то культура і традиції соціуму.
Отже, хочете більше жінок управлінців — міняйте все суспільство, всі традиції.

я хочу більше управлінців профі.
незалежно від статі, гендеру чи самоідентифікації.

Всі хочуть. Але є люди яким побарабану на результати, ефективність, прибуток. Їм треба щоб була рівність . а далі хоть трава не рости

— матері та батьки недостатньо багато розвивають менеджерські здібності в своїх дочках

чому ж тоді більщість ПМів у айті — жінки?

я не знаю.
може з тих самих причин що серед управлінців більше чоловіків?

та не, просто чогось ви думаете, що ПМи — не управлінці. Хочу саме вони і є управлінцями.
Або не хочете цього визнавати. Топ менеджмент у 90% йде з ПМів

тому ваша логіка шось хромає якось,

але менеджери у більшості жінки. то як це так? не б’ється щось

ТОді автор топіка не правий і проблеми з жінками управлінцями не існує. Може їх насправді бальше і треба якось вирівняти і зробити спеціальні умови для чоловіків?

Повірте, не тільки в українському.

не погоджусь, але нехай. Десь воно може й так. Хоча ПМ — це про ресурси, а не про технiчну компетенцiю. ПМ рулить ресурсами: часом розробникiв, бюджетом, таймлайном-майлстоунами, мiтинги-хуiтинги, тамщiт, Джира, планнiнг-сРамПокер-ретроспектива, спiвбесiди.
До того-ж, ПМ веде не один проект, тому, неможливо, нема в ПМ-а часу щоб вивчити його технiчний бiк.

я жодного слова не сказав про технічну компетентність. ви тільки що посперечалися з уявним співрозмовником

серйозно?

ви написали

бо в україньскому ІТ — це посада, де довше за все можна приховувати некомпетентність.

тож, яку саме некомпетентнiсть ви закинули ПМ? можете пояснити б\л. ?

хз, в моєму досвіді навпаки, більшість — чоловіки PM

Я б не назвала ПМ прям керівною посадою (ну, чи може мені такі ПМи траплялись). Організатори, координатори — так, керівники — ні.

Жiнки природнi комунiкатори. ПМ-у, на диво, не потрiбнi математичнi та технiчнi здiбностi.

сотрудников надо выбирать по профессиональным способностям ане по полу цвету коди или религиозным взглядам.
мало нам проблем в стране давайте еще заморочки европейских леваков и голивудских фемок добавим

А ніхто не поцікавився чи достатньо у них на посадах людей зі світлим (темним, сивим) волоссям? Чи з надмірною (недостатньою) вагою? Який розподіл по віку?
Є ще куди ділитись і урізноманітлюватись!

Хочете керівну топ посаду, створюйте власний бізнес. А так сучасний маркетинг і без того матріархальний. Разом з тим законодавство теж, у чоловіків фактично нема прав зато повно обов’язків.

Ну звісно ж НІ! Це ж жінка, нашо вона нам потрібна, чим вона буде керувати? Нам потрібен чоловік, якості, досвід, навички та таланти для управління не потрібні взагалі, статеві орагани все вирушують. Є яйки з фалосом значить директор, немає — значит на кухню, світ такий простий, та чорнобілий.

Це радше придча, яку равін розповідає як анекдот. В пояснення чому 10 з 10 скрипачів будуть ізраїльтянами, бо тренуються з дитинства по дуже багато зокрема з під палки. Ну власне тому у дівчат буде англійска мова С1 та ще три мови та по факту MBA, а у хлопців Java чи Python, Node та С++.

бо тренуються з дитинства по дуже багато зокрема з під палки

Перекручуєте. Щось я не помічав, щоб хлопчиків з дитинства вчили математиці, а дівчат — не, імхо просто так виходило, що комусь легче одне, а іншим зовсім інше.
У всіх однакова программа у школі. У нас у школі дівчатам краще давалась біологія і гум науки, а хлопцям фізика з математикою. Мене до фізики не «правчали» батьки і не думаю, що дівчатам казала «не вчи фізику, біологія краще, ти ж дівчинка», просто їм було це легше, а декому було легше по формулам вирішувати задачки.
То ж все ж таки краще брати тих, хто краще грає на скрипці імхо

Тут ще лінь і рутина
Мені завжди зубрити було впадлу

А там по різному буває. Є таке, що скажімо батько займається тренуваннями сина по футболу на високі досягнення, скажімо ставить умови набивати тисячі раз. Хтось щось інше, наприклад вчить торгувати продуктами. Де брати товар, де його продавати як та чим возити, як організовувати завантаження і вивантаження тощо. Вгадайте хто буде лідером у волонтерській організації ? Програміст, що опинився без проекту, чи його сусід торговець ? Так воно і працює всюди. І не в статі, віці чи колірну шкіри справа, справа в можливостях знаннях та вміннях. І так тут люди не рівні від народження і ніколи не будуть рівними. Кількість зусиль для досягнення топ позицій для людей різного походження, для досягнень топ позицій у великих корпораціях буде неспіврозмірно різною. Скажімо Українцю стати виконавчим директором наприклад Apple буде в 100 разів складніше за американця.

люди не рівні від народження і ніколи не будуть рівними

так отож, а спроби «уравняти» людей «квотами» і дискримінацією ні до чого гарного не приводять

На будь-яку посаду повинні брати людину з відповідною компетентністю. Якщо компанія починає підбирати людей по принципу різноманітності, а не компетентності, то це пряма дорога до банкрутства.

Интересно, когда начнут требовать платить за просто так?

так уже, безусловный базовый доход

Редакція ДОУ живе в минулому тисячолітті — чому запитують лише про жінок та чоловіків? А як же uk.wikipedia.org/wiki/Гендерквір

Ну треба же показати, що виконавча директорка DOU — жінка. Як сама не скажеш і не позаздрить ніхто. І взагалі є такі, що доять корову, у вона директор.

Ну там ніби дві редакції зараз, один власник та засновник, одна виконавча директор і т.д. Власник якось писав як в якись момент зашився із безпосереднім керівництвом декількома бізнесами одночасно, та став шукати виконавчого керівника, обрав стратегію підвищити людину з власної команди та обрав Владу. От сумніваюсь, що обирав через стать чи давесіті і тому подібне. Інакше довелось би обрати афро-україньского гермофродита. З іншого боку як я розумію колектив редакції переважно жіночій, тобто в тому, що керівником врешті стала жінка дивного мало, банальна статистика. Ну — а вихвалятись це така риса характеру кавказької раси. Усі ці «жінка лідер, сильна та не залежна» це з тіє же опери, коли чоловіки якусь дорогу машину обирають і нею понтуються. Зазвичай направлено проти своєї же статі. Ну а ця тема зрозуміла — розкачати форум срачем на типову сироварну тему.

Колись зайшов на лінкедин подивитись на цих клоунів, які катають цей гавноконтент на геймдев. Цілком стереотипні хіпстери-лівачки. А ще якшо вже впертись в репрезентацію, то відсоток жінок в редакції пропорційно набагато більший, ніж серед геймерів, тим можна пояснити низьку якість і релевантність контенту

Хммм, а чи є в тексті, на який спирається це питання, що про гендерквірних людей?

жінок на керівних посадах

Ну, чому рядових співробітників має грести, що комусь там не дають заробить на ферарі?
Топ посади на те і топ, що передбачають щоб менеджерині не просто перекладали таски, а ризиковали, проявляли ініціативність та винахідливість.
Якщо кваліфіковані дискриміновані «мінорітіз» дійсно не беруть на роботу, то перша думка яка приходить в голову (навіть без брейнштормінгу) це створоить цю саму роботу і пилососом змести низьковисячі фрукти у вигляді жінок\не-білих\лгбтк з ринку. Бонусом до халявного хайрингу отримуємо лояльність (нема куди стрибать, бо усюди дискримінують).

Я вважаю що «концепцієя різноманітності» — це справді важливо! Але не можна її розглядати так однобоко «Чи достатньо там жінок на керівних посадах?» — тобто уся «різноманітність» це тільки жінки?!
А я от вважаю що зараз саме час підняти питання іншої різноманітності:
«Чи у світових компаніях достатньо українців на керівних посадах?»
Може саме час вводити квоти для українців по усьому світу? Кожна компанія має працевлаштувати не менше 10% українців. При цьому на керівних посадах щонайменше 1%.

За для компенсації моральних втрат, ще знизити податки та разом з тим збільшити зарплатню.

сьогодні мій гендер — солодка булочка, тож мене цікавить, чи достатньо солодких булочок на керівних посадах

концепцієя різноманітності

який такий різноманітний погляд і ідеї?

Жінка буде якось різноманітно перетягувати прямокутники на канбандошці?

Чи може якось різноманітно напише компонент на реакт?

Якось різноманітно створить код для терахворм?

Чи може якийсь різноманітний погляд на архітектуру фронтенд/серверної частини онлайнмагаза чи гри?

Якось різноманітно тестуватиме?

Жінки-манагери читають тей самий матеріал що і чоловіки. Звідки якась кучерявість та різноманітність?

Абстрактні фрази, за якими нічого конкретного нема

А не важливо що саме в тих фразах і про що вони. Важливо, що вони мають відгук у суспільстві і, як наслідок, гроші та владу.
Сьогодні актуальна тема — навколишнє середовище, завтра чоловіки, що ідентифікують себе як жінки, після завтра — щось ще. Сама тема не має значення. Значення має лиш те, що всякі різні «теми» можна і треба конвертувати у гроші та владу. Це просто інструмент

Це не бага, це фіча.

Що більше абстрактності, то більше можливостей емоційно скерувати концепцію в потрібному напрямку.

А хто задаватиме незручні відповіді, того змусимо замовчати порівнянням з одним німецьким художником.

Ну просто жінкам з журфаку що народились у великому місті, які жодного разу корові вим’я не мили, а тим більше не косили сіно і не вивозили на поля гній, дуже образливо за сільських дівчат. За хлопців якіх відправляють на — тракториста, комбайнера чи водія вантажівки вчитись чомусь не образливо. Коротше, марнославство є такий гріх. Треба усім халопам іноді показувати, що вони гімно — а ти княжна. Сироварня улюблена тема на ресурсі. P.S. А взагалі без хліборобів не буде чого їсти, про це вартувало би подумати.

Не стем, а гендерні студії.

Старе але актуальності не втрачає.

Chief Diversity Officer salary in United States is $238,000.

Обговорювати подібні теми публічно собі дорожче.

Підписатись на коментарі