Яку школу обрати для навчання на 3D Artist?

Усім привіт! Вже понад рік я працюю з 3D-моделюванням, але використовую SketchUp. Тому з дійсно «серйозним» моделюванням знайомий лише з відео на YouTube і кількома моїми роботами у Blender.

Я б хотів розпочати займатися цим більш професійно і змінити свою професію на 3D-артіста. На YouTube є багато роликів, де можна вчитись, але мені б хотілося навчатись від тих, хто може дати відгук і вказати на помилки. Мій вибір впав на дві онлайн-школи, які надають навчання: Varto.school та Academygraphics (не реклама :)). Можливо, хтось з вас навчався в них і може поділитися досвідом або порадити інші школи, які б допомогли в навчанні. Буду дуже вдячний за будь-яку інформацію.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Прошу звернути увагу редакції на коментарі під цим дописом, як взірець рекламного спаму від «vatro school» на DOU.

Я якщо чесно очікував ще який варіант окрім цих «шкіл» але чомусь в коментарях тільки Варто Х)

Я теж. Але, схоже, не так вже й багато шкіл є :)

Тут син підказує, що він після поточного навчання хоче йти до ArtClub, каже, що її рекомендують його знайомі дизайнери. academygraphics.com.ua/en/homepage-2 Інфу не перевіряв, але син дуже довго підбирав собі правильні курси, поки на цих зупинився.

Привіт. Навчатися завжди корисно. Єдине питання — напрямок. 3д це дуже широке розуміння напрямку. Персонажі, оточення , зброя, транспорт тощо. І всюди свої заморочки, вимоги та умовні стандарти . Є визначеність з напрямком?

Бажання на оточення, пропси, тощо )

Если есть уже какой-то скилл — то пробуй на буткемп в арткрафт к Антону Леонову. Там как раз моделирование под разные пайплайны, собираешь свою сцену с нуля, начиная этапом блокинга и потихоньку пилишь пропсы и собираешь сцену в анрике

Краще напишіть хто пройшов курси і отримав реальну роботу в студії.

Краще напишіть хто пройшов курси і отримав реальну роботу в студії.

Майже пройшла курс 3d Artist від varto school. Маю дуже позитивні враження. На лекціях була гарно структурована інформація з поясненнями та прикладами. Якщо ви точно впевнені, що вам воно треба, вважаю, що курси дуже гарний старт оскільки є можливість отримати фідбек та поради він людей які вже працюють у цій справі.

Якщо ваша ціль опанувати напрям 3д-художника достатньо щоб йти вже на роботу і у вас є достатньо вільного часу то Varto.school хороштий варіант. Приємні люди, Якщо вихідний день то підказати можуть прості учасники чату. + якщо порівняти з ціною навчання в ВУЗі то це повністю виправдовує свою ціну. Я мав деякий досвід в 3д але мав багато пробілів і не розумів що мені робити з кожним з етапів. Зараз я н середині проходження курсу і вже впевнений що міг би виконувати не мало задач в якісь студії. Тому повністю рекомендую. Вкладати гроші в свій саморозвиток це розумно і ефективно.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Курси може й корисні, але коли точно знаєш шо «ось це буду робити, точно». Якшо є хоч трохи сумнівів — не варто, якшо є сумніви з напрямом — не варто, якшо є сумніви в корисності для себе — тоже не варто. Значна частина всіх навичок це практика, яку курси майже не передають (звісно, якшо вважати «натисніть кнопку А» — досвідом, то це не так)) ). Значна частина інструкцій є в туторах на ютубах і соц.мережах, а сьогоденні софти мають здороветельні мануали від своїх розробників.
Звісно, якшо ви впевнені, шо зараз так само як і через пів року ви будете займатись ліпкою персів, або ж, переставляти унітази в 3д-максі, наприклад, то можна вибрати якийсь курс)) Він надасть як базу в галузі, так і конкретні навички. Далі вже самостійно підтягувати певну теорію, і багато практикуватись)

Привіт майже пройшов курс 3д-артіст від варто скул , все круто , все розжовують кожну функцію , менторів можна задовбувати нескінченними питаннями , допомагають з усім , пройшовши курс ти вивчиш основи, тому курс я брав як повне ознайомлення з 3д й вивченням всіх загальних питань і моментів й доповнити пробіли у знаннях і це допомогло , а ще заради фідбеку насправді це дуже допомагає , коли людина з досвідом може вказати на твої помилки .

Вітаю! Я не рекомендую іти у школи, тому що всі вони розраховані на якісь конкретні навички та мають «методологічні програми». Це значить, що за велику ціну в середньому ви отримаєте декілька відеоуроків і можливість декілька разів запитати у фахівця що ви зробили не так або так.

У мене є власна програма навчання у вигляді менторства. Це особиста робота в ріал таймі. Головна відмінність це те, що я не даю відеоуроки за гроші, а буквально проводжу студента за руку від точки А до точки Б, які ми також визначаємо на першому занятті. Повністю відштовхуюсь від цілей студента для розробки правильної програми навчання і визначення послідовності занять

Якщо таке когось цікавить, будь ласка, звертайтесь до мене в телеграм: t.me/fonkydope
Моє портфоліо: www.artstation.com/fonkydope
Інстаграм: www.instagram.com/fonkydope

Підтверджую, вчився у нього класний чувак!

Привіт! Я також вчуся самотужки з відео і різної інформації з просторів інтернету. Моя перша робота, прошу оцінити www.artstation.com/viktorzherebylo5

Вийшло класно!

Крута робота! Раджу додати модель на скетчфаб, щоб можна було покрутити її самостійно і подивитись сітку. До речі сервіс підтримує і анімацію

А ще зі скечфаб можуть витягти модель))

Підписатись на коментарі