Платформи для художників, які «внє палітіки»

Вітаю, шановна спільнота. Після публікації своєї нової роботи (Custom Mosin rifle) до мене звернулись редактори з порталу Games Artist з пропозицією запостити у них невелику статтю про створення гвинтівки.

Але на їхній сторінці я знайшов дуже багато робіт від росіян, і відповідно з цієї причини я їм відмовив, на що отримав відповідь що вони «внє палітіки» і тому подібне (прикріпляю скрін).

Як ви ставитеся до таких порталів і що б зробили, отримавши таку пропозицію, оскільки від цього може бути персональна вигода?!

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось7
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Можна зрозуміти багато, але не співпрацю із росіянами. Редактори порталу Games Artist бояться того, що росіяни можуть бути ображеними та дискримінованими, коли їх держава напала на нашу державу, кожного дня вбиває наших людей, перекреслили життя цілим сім’ям, позбавили домівок, знищує культуру. На одній чаші стоїть слово «дискримінація» та почуття, а на іншій — фізичне знищення та кров нашого народу. І дана редакція вирішила, що дискримінація (себто розрізнення, бо таке денотативне/початкове значення цього слова) — це страшніше, ніж убивство. Нічого крім лицемірства я у даній історії не бачу. Чи дискримінація це не взяти на роботу у дитячий садочок, школу чи навіть офіс для створення ігор людину, яка відсиділа за вбивство або за серію вбивств? — Так, відповідно до загального розуміння терміну, якщо ви не берете на роботу маньяка, вбивцю, то ви його вирізняєте серед інших та дискримінуєте його. Але це питання безпеки. Бо так працює людський розум, який зважує та розрізняє. Ми всі розрізняємо людей, ми всі зважаємо перш ніж починати спільну діяльність із людиною чи наші цінності співпадають. Вочевидь, їхні цінності співпадають із цінностями росіян, а саме відсутність самоповаги та цілковите толерування насильства, присипаного гарними словами. Але кокосова стружка на фекаліях не зробить із них тортик.

Можна сказати, що ці росіяни не підтримують війни та проти, бо вони нічого не публікували у себе на сторінці за війну, однак, у мене є 2 дуже яскраві прикладу на цю тему.

На Artstation є така російська художниця MWARTOVA із москви, я думаю, що багато хто її знає, бо вона використовує систему спам-підписки (підписується на профілі — на неї підписуються — вона відписується). Ця пані має 60 тисяч підписників на Artstation. У неї на сторінці немає нічого за підтримку війни. Такий собі аполітичний художник. Однак була ситуація, коли хтось на Artstation викинув зображення свині у синьо-жовтих кольорах, яка була перекреслена та далі було зображення прапору днр. Ця пані написала комент під цим постом: «Уважаю». Одна людина написала автору видалити цю роботу, тоді MWARTOVA відповіла на це: «Закрой рот, шавка!». Пост видалений, однак у мене є скріни.

Далі Alexei Konev. 10 тисяч підписників. На нього підписані і багато наших українців. У нього були дві роботи, які мені дуже запам’яталися: це російські солдат, який проколює голову змії, що має український герб на лобі та пофарбована у кольори нашого прапору та російських солдат, які стоять на розбитому пам’ятнику із розтрощеним гербом, де пише: «Ну, что, сынку...» Пост провисів точно більше півроку на Artstation. Зараз цієї роботи в його профілі немає, але в мене є скрішоти.

До чого я це? Я про те, що якщо ви не бачите, що людина є бенефіціаром війни, то це дуже часто означає, що ви просто не перевіряли. Більшість із них підтримують та спонсорують винищення нас.

І на завершення, щоб не розписувати багато про політику. Слово «політика» із грецької мови означає громадський, соціальний та той, що належить справам міста (тобто громаді). Арістотель колись писав, що людина — це політична тварина. Без політики ми нічого більшого, ніж дикі тварини. Якщо редакція робить акцент на тому, що вони аполітичні, тоді вони говорять, що вони асоціальні та не мають нічого спільного із людяністю.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Айай ві віл невер діскрімінейт рашенс, мімімі
Невер сей невер, альфред, вот ебаут норскоріа

Респектулі за позицію

Не геймдев, але просто ігнорю будь які проекти й компанії де внєпалітікі

Даю знижку на проекти й компанії що донатять чи щось подібне роблять. З голоду ще не помер

З нетерпінням чекаю коли помийку визнають спонсором тероризму і запишуть в список де їм місце.

Привіт, Дмитре. Мосінка дійсно чудова, вітаю з завершенням проекту. Що до Games Artist — вони хоч хрюкнули у відповідь щось, чим не може похвалитися той самий 80лвл. Вони просто відморозяться навіть відповідати на подібні питання. В цілому відношення маю таке — подібні платформи живуть за рахунок якісного контенту до створення якого не мають жодного відношення та на природу походження їм начхати. Допоки то їх не клюне в сраку.
Артстанція, до речі, теж внєпалітікі. Проте роботи українських митців як видалялись так і видаляються. Яскравий приклад — освітлення подій навколо підриву дамби. Робота українки видалялася, перепости її роботи теж. Причина — «непідходящий контент». Зет-пропаганда висить же з початку вторгнення. Там годі шукати правди, говноїди мають офіс в Казані — цим все сказано.
Персональне портфолія на артстанції я видалив саме через свавілля модерації та переслідування митців з України або тих, хто засуджує військову агресію або привертає увагу до подій війни. Для вищезгаданих платформ — Рефлексія — не творчість, а неприйнятний, не популярний матеріал.
Честь

Повністю підтримую Дмитра і його позицію. Це можна порівняти з бойкотом український спортсменів міжнародних змагань, де участь братимуть росіяни. Можна знаходити відмазки, щоб толерувати громадян країни-терориста, а можна зайняти чітку позицію і не стояти в одному ряду з особами, які «внє палітікі» і які поняття не мають що таке «соціальна відповідальність», які продовжуть платити податки і спонсорувати нічим не виправдану агресію та вбивство громадян сусідньої країни

Моя думка що подібним порталам треба говорити, що внєпалітікі лишатись не можна. І робити правильний акцент, що публікації статей художників які проживають на території рашки це хоч і не пряма, але підтримка тероризму. А то вони більше бояться звинувачень у дискримінації ніж в підтримці тероризму. Якщо раптом вони до мене звернуться я їм теж відмовлю з тієї ж причини, мені здається з боку українського ком’юніті треба проявити солідарність, може тоді редактори зрозуміють причини.

Я повністю підтримую автора (Дмитра). Оця вся балаканина про «внє палітікі» — банальна відмазка, привід толерувати агресора і заробляти за його допомогою. Це взяли на охброєння і самі кацапи. Вони вже дуже давно волають на увесь світ, що «спорт внє палітікі», «музика внє палітікі», «кіно внє палітіки» щоб нівелювати свої злочини перед Україною. Дмитро, ви правильно зробили, що відмовили їм. Мої знайомі створюють гру про Тероборону. Вони знайшли дуже хороший асет для зброї і попросили розробника надати їм скидку так як не мають ніякого фінансування окрім «скинутися». Але були готові його купити навіть якщо б розробник не дав скидку. Описали свою гру, надали скріни, написали, що з України. Розробник відповів, що не може надати їм скидку, бо не хоче щоб його продукт використовувався для «симулятора вбивств» ))) Це був шок... Тобто, розробник написав асет який керує вогнепальною зброєю всих типів але він проти щоб за його допомогою створювалися ігри де можна вбити з вогнепальної зброї))) Зрозуміло, що насправді розробник просто симпатизує кацапам. Мої друзі пообіцяли ніколи не купувати його асет навіть без скидки і попрощалися з ним. Хоча той асет був саме тим, що вони потребували, ідеальним варіантом який зекономив би купу часу. Дмитро, ви маєте гідність і правильно вчинили. А ось такі платформи треба робити «знаменитими». Щоб увесь світ знав, що вони толерують вбивць, гвалтівників та мародерів.

А можна спитати чому ви обрали російську стрілецьку зброю для своєї роботи? Саме із таких гвинтівок червона армія вбивала наших людей. Може ви ще Сталіна з нагайкою зробите?

А можна не займатися хернею? Ігор про Другу світову війну вже не роблять? Чи треба в них використовувати замість зброї того часу сучасну? Якесь дурне у вас запитання, чесно...

а чи всіх на артстейш запитуєте чому вони по курсу бернгольца робили АКМ, бо саме з таких орки вбивають наших хлопців на фронті?

Привіт. У нас росіяни вкрали все що тільки можна, а ви допомагаєте їм красти ще й історію. Україна була частиною червоної армії і частиною ссср, хоч це було і лайно ще те, але це є Нашею історією, а не їхнею.

іранських і сирійських художників також забороняти? Якщо подивитися глобально, то таких підхід складно зробити універсальним

якось дивно в одну лінію ставити сирійців, яких теж бомбардує росія, і іранців, у яких вона закупає зброю для бомбардування України. але я зрозуміла вектор вашої думки, звісно)

чим дивно? там також диктаторскі режими і поганий авторитет в світі

Навіщо кидатись в крайнощі? З росіянами все зрозуміло, рекламувати їх роботи це давати їм додаткові можливості заробітку, що точно перехоить усі межі і обговорення подібні дії навіть не мають потребувати. Не кажучи вже про те, що це створює конкуренцію нашим художникам

Ви десь з космосу пишете, чи просто не в курсі що зараз відбувається?

Якщо вони настільки «внє палітікі» нехай повісять у себе в кабінеті роботи Гітлера. Не хочуть? То може все ж не «внє палітікі» а «дєньгі нє пахнут»?

О клас, треба їм запропонувати, аби довели що внє палітіки.

Чудова пропозиція, до речі! Візьму на озброєння

Думаю не зовсім ревалентно. Гітлер то вже історія, а руські тут і зараз і допомогати їм будь-яким чином це непряме фінансування війни

саме тому актуально. чорне сонце всюди заборонене, і це не магічне, а, все ж таки, політичне рішення. Але є закони, які забороняють вивішувати свастику, а от художні витвори, які гітлер робив до війни — ніт. Просто або ти слідуєш власним словам або ти балабол і звати тебе «редактор порталу гейм артіст»...

Підписатись на коментарі