Чи граєте ви у настільні ігри? В які?

Нещодавно GSC Game World анонсувала настільну гру у світі S.T.A.L.K.E.R. з пошуком артефактів, бійками з монстрами, дослідженням світу та його аномалій. Вона матиме українську локалізацію. Правда, ціна на гру — майже $100.

Стало цікаво, а чи граєте ви в настолки, спільното? Якщо так, то які ігри ваші найулюбленіші? Чи вважаєте ви важливим досвід настільних ігор для професійного розвитку геймдев-фахівця? Можливо, ви створили свою настільну гру? І яку ціну за настолку ви готові заплатити максимально?

Пишіть у коментарях!

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Зазвичай приймав участь в настолках коли народ збирався на шашлики десь на природі. Так саме так )) як би це дивно не виглядало.
І завжди помічав два типи гравців тим кому просто по приколу подурагонить і ті хто аж занадто серйозно сприймає такі ігри. Самим яскравим прикладом той самий alias, деякі прям до піни в роті і психів грають так хочуть щоб команда перемогла. І дико бісяться коли деякі товаришші просто по фану дурагонять і не сильно переймаються результатом. Це досить кумедно спостерігати.

А так щоби прям цілеспрямовано в приміщенні збиратись і грати в настолки то це якась дічь. Є купа інший більш цікавиз активностей.

Є ігри, в які на шашликах не пограєш — Тераформування Марсу і т.д, там якраз 2 тип гравців — хто занадто серйозно сприймає.

От чесно важко зрозуміти людей які от так переймаються грою і її результатом. В житті є дійсно важливі речі через які потрібно перейматись, а є просто розвага. Але я так розумію що є така річ як азарт і не у всіх є «імунітет» до неї. Зі сторони коли спостерігаєш за такими вони як психовані наркомани на ломці.

Играю в основном в сольники. Из любимых — Warp’s Edge, Nemo’s War, Dawn of the Zeds, варгеймы (названия тут, думаю, никому ничего не скажут). Максимально платил $150 + доставка из US. В Украине часто не купить сложных сольников. Если настолка реально заинтересовала, могу и больше заплатить.

Не зовсім настолка, але blood on the clocktower. Мафія++. Весело грати, без мафіозної душноти. У кожного гравця є роль з унікальними абілками, можливість ігрових ситуацій прямує до нескінченостії. Можна будувати хитрі плани в приваті, а після смерті продовжуєш грати і можеш навіть раз проголосувати. Дуже зручно грати онлайн, орієнтуючись на голос \ інформацію що людина каже.

Найулюбленіша в нашій сім’ї — Catan

Ще граємо під настрій в Dixit. Ось, придбали Manchkin, але поки не зібрались усі щоб зіграти.

Ticket’s to ride
Catan
Smash up
7 wonders
та й інших достатньо

До війни сиділи за:
* Rune Age (з доповненням)
* Neuroshima Hex
* Relic

Багато, яких я грав настолок. Першу, яку я купив це Вогнетвір, так в неї нема конкурентності, бо ти не можеш заважати іншому гравцю, то робити.
Гарні ігри, це ще Коднейм, це гра, для того щоб розуміти те , що тобі каже зв’язківець, тому дуже софт скілли апає.
Манчкін, тут треба бути обережним, бо один раз я вигнав друга з квартири, бо він трактував правила одне коло так, щоб було користно йому, а друге коло за ним, по іншому. З другом я продовжую товарищувати, але тепер він правильно трактує ті правила.
Чілова гра , як для мене Каркассон , Виноробство, Діксіт.
Багато настолок є, але описав в ті , які ще пограв би ще, бо вони того варті

Маю мабуть 30+ різних настільних ігор, але крім як в манчкіна і діксіта так і не пограв.
А ± постійно це Го, намагаємось збиратись не в онлайні.

Оо, клас, завжди приємно бачити однодумців щодо Го)
Як там у Львові справи? Багато людей грає?

Активно десь до 15 чоловік.
Намагаємось ревіталізувати товариство. Нещодавно відкриту першість Львова зробили, більше 20 гравців з усіх міст України зібралося. Знайшли гравців ветеранів, що ще у 80х данами були. Потрохи рухаємось :)

t.me/lionform — тут спілкуємось, якщо що.

Якщо подобається Го рекомендую спробувати War chest. Це мій топ з абстрактних ігор, вже десь 40 ігор награв, можна грати на 2 та 4 гравця(2 на 2). Ще є сайт для гри онлайн warchestonline.com

Мало в що грала, але подобаються Прадавній жах, Fallout, Тераформування Марсу, Страждаюче Середньовіччя, Зрада в будинку на пагорбі

До війни досить регулярно грав у Пандемію, Монстрів Рока, Мачі-Коро, Діксіт, Флакс, Camel Up. Зараз, нажаль, не вдається знайти компанію.

Перед народженням доньки читав кілька книг із розвитку і кожен перший автор (науковець) рекомендує грати із дітьми в настолки. Так я і почав. Зараз маю невеличку колекцію у ~10 ігор. Хардкорно не угораю, але не думаю, що я на цьому зупинюсь :)
Що до порад... думаю, що як і з компʼютерними, тут варто просто знайти те, що Вам подобається.
Дуже був здивований що ця сфера не просто живе, але й процвітає. Українські видавці, як завжди, роблять локалізації кращі за оригінали. Куди там Стіму :)
Якщо потрібно дізнатись щось про гру то заглядайте сюди boardgamegeek.com/browse/boardgame
А із особистих вподобань, рекомендую звернути увагу на Терраформування Марса та Крила.

PS: Сталкер забечив максимальний едішон.

А порадьте, будь ласка, на яких видавців з гарними локалізаціями варто звернути увагу?

А які ~10 згаданих ігор в вас з донькою прижились?

У нас із донькою (11 років) подібного розміру колекція, може трішки більша. Наразі в топі її улюблених — Туманний Острів, ГрибОк, Зоорегата і Котовасія.Трохи рідше граємо у «Маленький принц — збудуй планету для мене», Подорож Україною (локалізований Ticket to Ridе, ніби), Carta Impera Victoria, Супер Фермер, Saboteur — das Duel та Відважні Щурі.

Из карточных: преферанс, робберный бридж.
Из классических настолок — манчкин, манчкин квест, манчкин в осаде, диксит, преступление века, ужас Аркхема, колонизаторы, таверна «Красный Дракон», что-то ещё было

Settlers of catan, powergrid, pandemic, ticket to ride (Europe), Rurik: damn of Kyiv, Parks, K2 (з розширеннями), Carcasonne, Klask :)
Ну і ще повно різних філерів і дитячих — Весела ферма, spot it, Піцца, Тотем saboteur, 2061 (укр), магічний світ.

Може є хтось в Чернівцях, що має бажання і час пограти в Scythe, terraforming mars etc — пишіть (ще штук 15 просто в плівці лежить, нема з ким грати)

В Чернівцях є клуб настільних ігор Башта www.facebook.com/BashtaClubChe
Там і компанію знайдете, і ігри в оренду взяти можна.

Дякую, з іграми проблем нема, більше проблема з компанією (раніше була, але змінили місце проживання).

У них є періодичні зустрічі, де вони грають в настолки. Там же зможете познайомитись з людьми і вже щось своє пограти. А можете просто взяти свою гру з собою та пограти з усіма.

Так, я в курсі про сам формат, раніше поруч був клуб malina IQ, про цю Башту якось не в курсі був, дякую. за інфу.

Регулярно граємо в маджонг та кешфло, раніше — мафія, преферанс, Цитаделі, Цивілізація

Колись грали: Цитаделі (оригінальна та альтернативна), 7 Чудес (зі всіма доповненнями, окрім Дуелей), Ticket to Ride (декілька версій, але то грали колеги, мені не зайшло)

Класика типу Манчкіна не зайшла, не знаю чому

Еволюція, Фоллаут, Крила, Лють Дракули, Країна Снів, Клудо, Цукерки Рукавички Гроші — це з більших.
З дрібніших: Вечірка Мопсів, Скриня Пригод, Сет, Кав’ярня для Монстрів, Декодер.

Найчастіше граємо із цього списку: Крила, Декодер, Країна Снів, Еволюція або Вечірка Мопсів, залежно від того яка компанія.

Зараз граю в Палео. У мене багато ігор

Я граю зараз в Палео. Але у мене багато ігор

Маю маціпусіньку колекцію настолок :) Але остання покупка — Утрачені моря дуже сподобалась, яскрава, з багатьма деталями та мобільним додатком. Хоча досі не можемо дограти перший сценарій, бо всі то зайняті, то хворіють, то ще щось.. Також маю Тераформування Марсу-це і справді та класика, що має бути в колекції кожного

Не тільки граю, а й маю невеличкий магазин у Франківську) З останнього що можу порекомендувати для комьюніті — Distiled. Найкрутіша гра з останніх релізів для тих хто любить євро. Ну звичайно Тераформування марсу — № 1. Ціна настільної гри? А скільки ви готові віддати за будь яку річ яка принесе вам купу задоволення, над якою можна просидіти багато, багато годин. Тут риторичне питання) Хтось ходить в Квест руми по 1500 за годину, хтось за цю ціну купує настілку за якою проведе 20-30 годин.

А не підкажете, чи є у Франківську ігрова спільнота, до якої б можна було б приєднатись і пограти разом?:)

В мене приблизно 250 різноманітних настолок. Моя улюблена — Жах Аркхему друге видання, з усіма доповненнями: жах данвічу, король у жовтому, прокляття фараона.
За гарну цікаву настолку я можу віддати віддати десь $250-300. Взагалі можу й більше, але це повинен бути дійсно шедевр (для мене звістно)

От як знайдеш де в Distiled пограти в дніпрі, обов’язково хочаб одну партію спробуй) А потім приходь за скидоном) Хоча там не так багато рандому як ти любиш загалом)

В Манчкін колись часто ганяли з локальною компанією

Раніше мав багато настільних ігор. Мертвий сезон, еволюція, манчкін ктулху, зоряні імперії, берсерк, діксіт, може забув ще щось.
Зараз у мене лише дві: діксіт та тераформування марсу, інші продав чи роздав.

майже $100.

Так кажете ніби то щось страшне. Великі настолки майже так і коштують, це ще не враховувати доповнень

а ще є ваха... мінімальна вартість: $500. і це мінімум, коллекція може досягати вартості в 40к

Підписатись на коментарі