Обираємо найкращого ЛГБТ-персонажа в іграх. Опитування

Червень відомий як Місяць Гордості, або ж LGBT Pride Month. Протягом вже понад п’ятдесяти років в перший місяць літа ЛГБТК+ люди та їхні союзники вшановують прогрес, якого досягли у правах та свободах для себе, збираються разом і відзначають гордість бути тими, ким вони є. До речі, минулого року GameDev DOU публікував аналітику щодо того, як почуваються ЛГБТК+ люди в українському ІТ та геймдеві.

В ігровій індустрії ця спільнота представлена давно та різнобічно. На Вікіпедії навіть є окрема стаття з масштабним переліком ЛГБТ-персонажів, куди потрапили класичні ігри минулих декад, свіжі релізи та навіть ті, які ще не відбулися. Ми відібрали кількох персонажів за останні роки, які, на нашу думку, заслуговують уваги. А вам, спільното, пропонуємо обрати найцікавішого чи найцікавішу!

Leo Kliesen, Tekken

Лео Клізен — найстаріший персонаж нашого списку. Вперше герой з’явився ще у шостій частині культового файтингу (2007 рік) і є всесвітньо відомим спелеологом та майстром китайського бойового мистецтва бацзіцюань. Спочатку стать Лео була невідома гравцям. Потім голова серії Tekken Кацухіро Харадою заявив, що Лео — дівчина, але пізніше виправився і додав, що персонаж гендерно-нейтральний. І хоча в англомовних локалізаціях до Лео звертаються в чоловічому роді, в оригінальному японському тексті всі використовують або лише його ім’ям, або ж гендерно-нейтральні слова. Також Клізен посідає 22 місце у списку «The 25 Most Androgynous Video Game Characters».

Kung Jin, Mortal Kombat

Кунг Цзінь — молодший кузен Кунг Лао, який вперше з’являється у Mortal Kombat X. Після загибелі Лао від рук Шао Кана Цзінь вирушив до США, де став злодієм. Втім, згодом, прислухавшись до порад Райдена, він проходить тренування в Академії Ву Ши та стає повноцінним Шаолінським ченцем. При цьому під час розмови з Райденом Цзінь боїться, що Шаолінь не прийме його. Натомість міфічний бог Грома відповідає, що там «піклуються лише про те, що в його серці, а не про тих, кого його серце бажає». Згодом розробники підтвердили — Цзінь є геєм і першим підтвердженим ЛГБТК+ персонажем серії Mortal Kombat.

Chloe Price, Life Is Strange

Серія ігор Life is Strange загалом є досить LGBT-friendly, але ми обрали саме Хлою Прайс, оскільки вона є одним з найбільш яскравих персонажів серії. Дехто з оглядачів навіть вважає її одним з найкращих персонажів відеоігор 2010-х років. Початково дівчину з виразною панковою естетикою вважали лесбійкою, але спочатку акторка озвучки описала її сексуальність словом «fluid», а згодом розробники наголосили, що Хлоя — квір-персона.

Tracer, Overwatch

В командному шутері від Blizzard Entertainment також достатньо ЛГБТ персон. Серед них, наприклад, Солдат-76, Фара, Баптист та Ткач життя. Але саме Трейсер є одним символів Overwatch і на ній зупинився наш вибір. Мішель Чу, яка відповідає за новелізацію гри, у 2016 році зазначила, що Трейсер лесбійка, а у вебкоміксі Reflections стало відомо, що персонаж зустрічається з дівчиною, на ім’я Емілі.

Osiris, Destiny

Осіріс — легендарний Варлок та колишній коммандер Авангарду, якого вигнали з Останнього міста. Геймдизайнер Роберт Брук заявив, що Осіріс гей та знаходиться у романтичних стосунках з Екзо-Титаном Сейнт-14 — останній називає свого партнера «мій вогняний фенікс». Детальніше Брук розповів про їх відносини в оновленні гри 2020 року.

Kim Kitsuragi, Disco Elysium

Кім Кіцурагі — напарник головного героя Гаррі Дюбуа і є наполовину сеолітом, а наполовину ревахолітом. На відміну від яскравої та непередбачуваної особистості головного героя, Кім більш серйозний та виважений. Завершення частини «Homo-Sexual Underground» відкриє для гравців необов’язкову розмову Гаррі з Кімом. Коли головний герой напряму спитає, чи Кіцурагі гей той підтвердить цей факт.

Andrea Rhodea, Final Fantasy VII Remake

Андреа — один з ключових персонажів для історії Final Fantasy VII. Власник нічого клубу Honeybee Inn у районі червоних ліхтарів, він описується як персонаж, що не відповідає гендерним нормам.

Ellie, The Last of Us

Про те, що головна героїня The Last of Us Part є лесбійкою стає відомо ще у першій частині гри. Втім, більш детально ця тема розкривається другій частині, де в Еллі романтичні стосунки з її напарницею Діною. Також примітно, що Еллі стала першим персонажем відеоігор, який увійшов до списку найкрасивіших жінок року за версією TC Candler.

Zagreus, Hades

Головний герой рогалика — непокірне дитя Аїда, що всіма силами намагається вибратися з підземного царства. Протягом гри у нього є багато діалогів з різними персонажами, які натякають на романтичні стосунки. Та сценарист і геймдизайнер гри Грег Касавін прямо зазначив, що Загрей є бісексуалом, чи навіть пансексуалом, оскільки це гарно вписується в грецьку міфологію.

Judy Alvarez, Cyberpunk 2077

Джуді Альварез — одна з головних героїнь польської гри, яка має величезне значення як для загального сюжету, так і для багатьох сайдквестів. Вона є лесбійкою і може вступати в стосунки з головним героєм тільки якщо гравець обере жіночий голос та тип статури.

Bridget, Guilty Gear: Strive

Бріджит — мисливеця за головами з відомої серії ігор Guilty Gear. За сюжетом, вона народилася хлопчиком і у неї є брат близнюк. Та батьки виростили Бріджит дівчиною, оскільки в їх рідному селищі вірять, що близнюки приносять нещастя. У Guilty Gear: Strive історія персонажа обертається навколо того, що Бріджит не впевнена, чи справді вона щаслива і навіть сумнівається у своїй гендерній ідентичності в одному з фіналів гри. Втім, в залежності від того, наскільки майстерно грає користувач, вона досягає прогресу в розумінні цього, приймає зміни на краще та навіть зустрічається з Голдлевісом Дікінсоном та Каєм Кіске (обидва персонажі — чоловіки).

Aloy, Horizon Forbidden West: Burning Shores

Ще під час виходу першої Horizon фанати помітили, що Елой поводить себе як квір-персона і з того часу ця теорія тільки укріплювалася. В доповненні Burning Shores, яке вийшло у квітні цього року, Елой може по сюжету поцілувати іншу дівчину, на ім’я Сейка, про що ми писали в цьому топіку.

Тож, обирайте, хто з перелічених персонажів вам здається найцікавішим, а якщо такого в списку немає— пишіть в коментарях!

Голосуйте за свого улюбленого ЛГБТК+ персонажа з ігор!

1%
2%
5%
5%
1%
11%
0%
22%
9%
24%
1%
7%
10%
280 голосів  ·  показати результати

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось10
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Ну давайте теперь самого сиськастого [женского] персонажа будем выбирать и самого супер натурала, а то такое впечатление что тут какой то гей клуб и 1% нормальных.

По недавним исследованиям в США (мировом лидере внедрения ЛГБТК+ в массы) таких около 7%, в других странах меньше.

Мы можем выделить огромное число групп в социуме по различным параметрам и отличиям, процент которых в обществе будет больше. Почему внимание уделено именно ЛГБТ?
Где опросы по другим группам?

Почему нет темы выбираем лучшую

женщину/мужчину
христианина/мусульманина/буддиста/агностика/атеиста
белого/негра/азиата
ребенка/зрелого/старика
персонажа с психическим заболеванием
персонажа с физичесим отклонением
{еще сотни вариантов на ваш выбор}

в играх?

Любая из этих групп гораздо более распространенная.

Попахивает дискриминацией.

А где же коммандер Шепард? Вот уж для кого не имел значения ни пол, ни раса потенциального партнера.

Хай Бог милуе, таке враження, що ті, хто вважає себе, начебто, інтелектуальною елітою — такі ж ниці, як і наші «брати-сусіди». Гидко, просто гидко... Людина розумна тим і відрізняється від варварів, що може приймати вибір інших

Щиро дякую за цей топік в Pride Month :)

152 коментарі

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

Самые лучшие ЛГБТ персонажи из игры — лесные мужики из Escopeta.

Однажды в лесу на просеке, ганял топором дровосек гомосека. Устал, оступился, упал — дровосек. С улыбкой залез на него гомоскек.

Да-да-да, хочу VR переиздание.

Meanwhile in USA

Bud Light off-premise sales have continued to see sustained contractions compared to the same time last year, as the beer brand suffers its worst decline in year-on-year volumes since its brief partnership with transgender influencer Dylan Mulvaney brought on calls for boycott.

www.newsweek.com/...​tt-dylan-mulvaney-1807821

Victor Gubin 4 дні тому
[ Коментар видалений модератором за гомофобію ]

Цензура на доу, 1984

Коментар видалений модератором за нецензурну лексику

на почту прийшов мейл, тому точно знаю що цей коментар це іронія. Інші можуть не знати, тому залишу це тут. Щодо коментару Віктора — в мене теж є оригінал, і там просто анекдот, але він занадто для модератора доу

А де Ліара з Масс Еффекту

а Пірамідхєда додати можна?

Пропоную усім, кому ця тема нецікава, або навіть огидна — просто більше не дивитись такі топіки на ДОУ, щоб не було тисяч переглядів.
Нехай прибічники самі собі тут тусуються.

Для этого нужен какой-то механизм блокирования тегов.
А вообще занятно, что персонажи с пещерными взглядами в 99% случаев пишут из-под анонимных аккаунтов. А еще подобные темы очень помогают избавится от иллюзий об «илитарности» и «продвинутости» нашего IT

Головний герой з NFS Underground 1, 2 та Most Wanted — той ще carsexual. Це не входить в жодну з літер ЛГБТ, зате входить в «плюс» у ЛГБТ+

В коментарях дуже «весело»

Так і сама тема — весела, з хіт парадом веселих, голубих та рожевих персонажів ігор усіх кольорів райдуги, за яких треба голосувати. Якось так

Сексуальний Популізм. ммммм. як демократично.

Популізм не від латинського слова народ, а від слова в попу. Ансамбль голубая луна на гастролях.

Парвати Холкомб из Outer Worlds, как квинтэссенция Гаечки. Ну и квест её самый прикольный

www.digitaltrends.com/...​ads/2019/11/parvati-2.jpg

Якщо так далі піде, то засуджувати скоро будуть за гетеро орієнтацію, та відправляти до тюрми як — фу противних.

Доу, як ви робили логіку опитування, що можна змінити свій голос ПІСЛЯ опитування і після того як побачив куди йдуть голоси?

[ Коментар видалений модератором за гомофобію ]

Якщо ніхто не забороняє, чому одностатеві пари не можуть укласти шлюб і чому тоді ви пишете всю ту гидоту, яку тут вже понаписували?

Тому що законодавчо це має бути дозволено, для забезпечення індивідуальних свобод, а на рівні суспільної моралі ми маємо перестати заохочувати девіації. Це має бути чимось постидним, а не «прайд»

Чимось постидним має бути написання подібних до вашого коментарів

Власне а чому це його коментар гірший за ваш ? Якщо щось робиться в деяких штатах США та в Європі, то тепер це типу модно, зокрема модно повторювати, це зовсім не означає, що тепер хтось не має права стояти з плакатом з написом «за сімейні цінності». Призвів арештовувати та робити хімічну кастрацію, як наприклад англійский суд призначив Алану Тюрінгу, чи скажімо не брати на роботу, бойкотувати та інше не було. Якщо хтось робить пропаганду — хтось буде робити і контр пропаганду і за демократією має повне на те право.

Призвів арештовувати та робити хімічну кастрацію, як наприклад англійский суд призначив Алану Тюрінгу, чи скажімо не брати на роботу, бойкотувати та інше не було

не було, була лише агресія, мова ворожнечі (hate speech) та

Бедные супер гетеросексуалы просто не хотят видеть то, что им отвратительно, особенно за свои же деньги.

Агресії не було, а мови ворожнечі в розумінні феміністок взагалі в реальному світі не існує. От що бува, коли люди ніколи справжніх проблем не бачили, а тільки лгбт активізмом займались

А от що насправді було, так це те, що сучасні ліві активісти не вміють усвідомити те, що існують люди з відмінною точкою зору. Ці активісти ніколи не зтикались ні з чим, що піддає сумніву індоктриновані їм погляди і сприймають будь яку незгоду як агресію в свій бік. Саме такі люди перші будуть кричати, шоб незгодних відправили в гулаг

Ну тут ніби публічний форум з розробки ігор, а не якийсь форум анального сексу, де пишуть щось по типу «боляче, але я любив тодішнього партнера». Тут же не про історію створення монстрів Valve для Half Life йдеться, не про розробку движків Id software та Epic Games. Йдеться про загальну сексуалізацію ігор і пропаганди «нормальності» одностатевих полових відносин зокрема підліткам та дітям, з якимись голосуваннями по типу «чия попка сладша» і т.п. Що буде далі — теми про садомазохізм, фетишизм, збочення і т.д. ? Сам факт гейства та лезбійства — справа самих геїв та лесбійок. Пропаганда того що це — добре, багато кому не подобається.

Як на мене — варто взагалі перестати відкривати топіки ДОУ на таку тему. Буде менше переглядів і автори зрозуміють, що воно нікому не здалося.
А так — поки будемо тут писати — вони будуть розігрівати.
Навіщо їм це — то інша справа. Мені не цікаво. Врешті решт просто перестану читати цей сайт взагалі.

Врешті решт просто перестану читати цей сайт взагалі.

Оце правильно. Зробимо DOU першим в Україні простором homophobia-free!

не було, була лише агресія, мова ворожнечі

І це нормальна людська реакція.
Чим ти невдоволена?

Чимось постидним має бути написання подібних до вашого коментарів

Ні.
WW написав все правильно

Це має бути чимось постидним, а не «прайд»

І воно поки що таким є, нащастя.

Гидота то відносна річ. Для багато кого — саме таке опитування як і сам факт створення персонажів для відео ігр в які здебільшого грають діти та підлітки — є гидотою, та намаганням зробити дивіацію — модною, що мало місце в античності. Особисто мені — всерівно, хай роблять, що їм заманеться мене це не обходить. Для цього є відповідні заклади типу приватних клубів та барів.

Особисто мені — всерівно

Кожен раз коли пишуть таке, десь плаче веселка :,(

Та хай плаче. Голубі з лезбійками від того не зміняться, вони такими народились. Ці усі речі відомі з давніх давен, записами йдуть ще з античності. Питання інше, як будується суспільство — на якій моральній базі. Скажімо в наших предків язичників, були нормальними і оргії на якісь язичницькі свята, типу Івана Купала, і людські жертвоприношення зокрема дітей, яких могли приносити в жертву топлячи в річці, виносячі в ліс на мороз коли не було чим годувати, закладувати живу дитину в фундамент будівлі — щоб отримати дух захисника, домового. Вбивство не було таким вже тяжким злочином, каралось просто великим штрафом. Практикувались вільні сім’ї — тобто де була группа людей із вільними змінами партнерів, гареми у князів тощо. Це усе мало місце по усій Європі, зокрема у слов’ян. І рабство теж було нормою. Чи нормальними для сучасної моралі є якісь гей бари, та якісь сходки геїв — думаю так, і хай будуть. Чи нормальними є скажімо свадьба геїв, всиновлення їми дітей чи народження від сурогатних матерів і т.п. — відкрите питання.

Та всьо так, все воно і було і міняється

А сучасна мораль теж вся відносна, нема сучасної моралі спільної для всіх, світ котиться в моральну первісну дупу стабільно від часів дарвіна

Спільною мораллю є виключно закон, і тільки там є верховний суддя. Це єдина абсолютна норма, на яку можна спертися в сучасному світі

Суспільна норма погана порадниця, не врятує. Наркомани в під’їздах якогось нововолинська теж норма

От всиновлення дітей ну це ж об’єктивно мабуть краще ніж діти які в притулку, чому це погано? Та й нехай. Аби головне хорошим людям, хай навіть лгбт, які можуть бути батьками, а не якісь розмальовані скажені фріки без гроша

Народження від сурогатних і серед гетеро практикується, так що чому ні

я за рівні права перед законом і проти дискримінації, але просто не підміною поняття що є шлюб

відкрите питання

та чому відкрите

Партнерство зі схожими правами має бути, раз явище існує, це взагалі з партнерства і починалось в європах. Закон для того й існує регулювати відносини типу як ділити майно спільне, це має бути зроблено

Проти чого я так це проти того щоб це було крику на кожному кутку. Місяць йбвм ЛГБТ, та щоб я блін здох. Вигаданих персонажів у іграх в одній статті — більше ніж геїв яких я знав у берліні у реальному житті. Ну але в якомусь сенсі по іншому awareness не розвинеш. Люди мають знати що це не тільки фріки, наркомани й спідознікі.

Так що хай веселки плачуть, але певне законодавство тре таки зробити

Однаковісінько мені
чи геї там чи ні
та не однаково мені,
якщо це геї-москалі

Спільною мораллю є виключно закон

та ну!
такого можуть понаписати....

Ну це чому? Раніше була релігія і закон
Зараз лише закон :) я про спільні для всіх поняття "правильно"/"неправильно"

Спитайте двох людей що морально — отримаєте легко дві протилежні відповіді. Закон (в теорії) один написаний для всіх

Аби головне хорошим людям, хай навіть лгбт

як мене, несумісні речі

Сумісні

Є цілком нормальні геї й лесбо. Як на мене якщо тянуть на батьків — то з ними краще виховається людина ніж в дитбудинку

Все таки коли дитину усиновлюють, батьків майбутніх скрінять теж. Дитбудинок це ж не супермаркет )

Ну можете не погоджуватись, звісно, я особисто проблем не бачу

Як на мене якщо тянуть на батьків
коли дитину усиновлюють, батьків майбутніх скрінять теж

мабуть; цікаво б почитати про ці тести

вони такими народились

От щось не віриться мені у це.
Не народилися, прийняли роль

десь плаче веселка

Справжня?
Чи ота їхня кастрована?

та їхня, то сардонічний сміхоплач був :P

Ну так для нормальных это тоже «гидота» и осквернения института браки и семьи.
Зачем им брак? Брак укладывают для создание семьи т.е рождения детей. Это было бы браком если они смогут родить ребенка без любого участия третьих лиц, а так природа назовет это пародией.
Не против юридического партнерства таких, но все понимают что этого потом им будет мало, и они захотят портят детям психику в угоду исполнения своих хотелок, так что лучше это зарубить на корню.
P.S. Если предполагается речь об воспитанных детях в однополых семьях с бабушкой, то не надо =)

за Вашим коментарем, із соціологією сім’ї (функціями, зв’язками, шлюбом тощо) Ви не знайомі.
Про інше взагалі ніц казати.

По-перше, ЛГБТК+ люди — це нормальні люди.

По-друге, а навіщо укладають шлюб гетеросексуальні люди, у яких потім немає дітей? Які просто не хочуть мати дітей чи можливо не можуть? А як щодо права відвідувати партнера у лікарні чи забрати його/її тіло в разі смерті та поховати? Чи права на спільно нажите майно?

Хоча я говорю це в порожнечу очевидно. В порожнечу печери, у якій ви доїдаєте свого коня

По-перше, ЛГБТК+ люди — це нормальні люди.

ахаха =))) Как я уже говорил — природа, как минимум, не согласна.

По-друге, а навіщо укладають шлюб гетеросексуальні люди, у яких потім немає дітей? Які просто не хочуть мати дітей чи можливо не можуть?

Да, технически это тоже партнерство. Но все же партнерство двух разнополых людей я бы называл браком в любом случае.

А як щодо права відвідувати партнера у лікарні чи забрати його/її тіло в разі смерті та поховати?

Эту методичку я слышал миллион раз. Как я сказал я не против юридического партнерства, чтобы это не считалось браком в глазах государства и социума, имело свой статус, но давало схожие юридические возможности.
Но вы же на этом не остановитесь, а дальнейшие запросы определенно неприемлемые. Все знают что к чему и куда ветер дует от ваших тезисов. Сначала одну ногу, потом другую, а потом и в саночки залезть.

ЛГБТК+ люди — це нормальні люди.

Нууу я так зазвичай кажу що серед ЛГБТК нормальних людей не більше ніж нормальних серед нормальних людей )

Є адекватні, а є клоунада, агресивні й фріки, але клоунади, агресивних та фріків вистачає й серед 99% нібито «нормальних» ;)

Всі ми трохи тютю, якщо добре прикопатись

А всякий треш типу транзішена в дитячому віці й гормональних терапій — то вже інша дискусія.

С точки зору християнської моралі — чайлд фрі шлюб, це з тієї же опери, що і гомосексуальний шлюб. Там просто поставлено знак рівняння.

Та й тілько ж то, ми не погани,
Ми настоящі християни,
У нас навчіться: в нас дери,
Дери та дай і просто в рай
Хоч і рідню всю забери

А як щодо права відвідувати партнера у лікарні

На це потрібні якісь особливі права?
Хочеш сказати, що відвідати людину не може будь яка інша людина взагалі навіть незнайома?!

Ну їм і не забороняють шлюб, просто шлюб це союз чоловіка і жінки за законом

Ні геям ні лесбійкам вобщім не заборонено укладати шлюб :)

А одностатевий шлюб не існує в українському законодавстві, буде цивільне партнерство, як в принципі багато де

Ще по закону до 18 років люди теж не можуть укладати шлюб, і можуть укладати тільки один шлюб, просто за права дітей укладати шлюб і за багатоженство парадів не проводять

Бо модератори не видаляють це, очевидно же.

Модератори видалять і почнеться крик про обмеження «свободи слова»

Я пригадую як в розпал трампізму в США твіттер почав банити найупоротіших і вони гордо попрямували створювати свої загончики деінде. Але з’ясувався один нюанс — «чомусь» до них туди не прийшли їх політичні опоненти (всі хто лівіше від ультраправих), тобто майже всі. Щоб боротись зі скочуванням в клоаку деякі нові сітки з претензіями на глобальність навіть пропонували грошову винагороду щоб у них зареєструвались (Парлер по моєму пропонував 20к баксів відомим демократам, але ніхто не повівся). І в ітозі всі ці Парлери, Габи, ЗеДональди і Вокси поздихали.

Це я такий довгий вступ написав до того що людей починає задовбувати читати хейтерів, особливо коли хейтери все більше і більше радикалізуються. На ДОУ немає жодних сторонніх механізмів для модерації, як то виборів модераторів, карми/оцінок, користуваціких банів, підфорумів з окремими власними правилами. Залишається тільки модерація вашими силами на жаль (на жаль в сенсі що вся робота лише на вашій команді). І в результаті або ви будете модерувати форум і тримати людей в тонусі, щоб вони слідкували за своїми словами, або звідси підуть всі, крім двох десятків анонімусів що тусують по цих топіках. Та і анонімуси теж підуть назад на пєкаби і фішкі, де вони набираються цих ксенофобських ідей. Вирішувати вам.

Модератори видалять і почнеться крик про обмеження «свободи слова»

Ой, а что не так? Где мой коммент делся? Надо обновить правила ДОУ — не портить радужную повесточку.

Навіщо оновлювати, якщо вони давно прописані: dou.ua/comment-policy

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

2. Use real names

DOU is a place where people communicate, not virtual accounts. Please use your real name when registering and post comments on your own behalf.

Не пригадаю щоб тут колись це правило використовувалось для модерації.

Цікаво що анекдот, визначено як гомофобія, мені його свого часу розповіла одна моя рожева знайома. А от гра Ass hunter — ні.

По недавним исследованиям в США (мировом лидере внедрения ЛГБТК+ в массы) таких около 7%, в других странах меньше.

Мы можем выделить огромное число групп в социуме по различным параметрам и отличиям, процент которых в обществе будет больше. Почему внимание уделено именно ЛГБТ?
Где опросы по другим группам?

Почему нет темы выбираем лучшую

женщину/мужчину
христианина/мусульманина/буддиста/агностика/атеиста
белого/негра/азиата
ребенка/зрелого/старика
персонажа с психическим заболеванием
персонажа с физичесим отклонением
{еще сотни вариантов на ваш выбор}

в играх?

Любая из этих групп гораздо более распространенная.

Попахивает дискриминацией.

Хто заважає створити тобі таку тему?

Весь мой пост это не вопрос, это утверждение. Я подсветил тот факт, что есть небольшая группа лиц которая постоянно пытается привлечь к себе внимание и навязать свое мнение окружающим.

Ну.... з цим важко сперечатись...

Обираю Загрея, так як відчувається відповідний вайб + в більшість із запропонованих ігор не грав :)

Хай Бог милуе, таке враження, що ті, хто вважає себе, начебто, інтелектуальною елітою — такі ж ниці, як і наші «брати-сусіди». Гидко, просто гидко... Людина розумна тим і відрізняється від варварів, що може приймати вибір інших

Людина розумна тим і відрізняється від варварів, що може приймати вибір інших

На сколько я вижу, ты не можешь принять выбор людей, не считающих половые и ментальные девиации нормой.

ВООЗ прийняла рекомендації робочої групи, МКХ-11 (Міжнародної класифікації хвороб), затверджена в 2019 році і набула чинності в січні 2022 року, не включає будь-які діагностичні категорії, які можна застосовувати до людей на підставі сексуальної орієнтації.

На скільки я бачу, ВИ, пане, навіть не виділили пару хвилинок, щоб пошукати інформацію. Це хвороба тільки у ВАШІЙ хворобливій уяві

Напишіть де він щось писав про хворобу. А то враження, що ви не виділили пари хвилин щоб почитати його коментар. Smh

Нууу....

половые и ментальные девиации

Термін девіація незнайомий? Ну так відкрийте вікіпедію

Девиации

(deviation — отклонение) — устойчивое поведение личности, отклоняющееся от общепринятых, наиболее распространённых и устоявшихся общественных норм.

О, то за цим визначенням ваша російська — виходить, девіація. Так і запишемо! :)

В определенных странах и городах безусловно. Но я из Харькова, в нем это не девиация.

нахіба тягнути весь Харків для виправдання власної позиції? Аргументів ніц нема?

для кращого сприйняття поціновувачами використовувати терміни лише в межах російськомовної Вікіпедії, цитата звідти, надана мовою оригінала:
«Современная психиатрия рассматривает гомосексуальные влечение, чувства и поведение в качестве медицинской нормы.»

До Вашого того про суспільні норми, (не)слухати голосно музику, ходити дівчатам у штанях/платтях чи (не)мати пірсинг/тату то також девіація, залежить виключно від оточення/суспільства, в якому особа перебуває.

Ну колись і лікування ртуттю та свинцем, рівно як і різною трав’яною отрутою, а зовсім ще нещодавно гірчічники та зеленка вважались нормою. Вочевидь, будь яка сексуальна тяга яка потенційно не призводить до продовження роду, будь які : гомо, зоо, нікро, фетіш та інші сексуалізми то відхилення від норми організму. І тут вступає питання про те, що з цього переліку є прийнятним для суспільної моралі — а що ні і взагалі криміналізується як неприйнятне для суспільства. З точки зору моралі авраамічних релігій на яких базується зокрема європейська мораль — іудейської віри, християнства та ісламу, абсолютно усе є повністю неприйнятним для суспільства, разом наприклад з вбивством людини класифікується як тяжкий гріх. З точки зору демократичних свобод — заборонені нікро та зофіелії, тоді як гомосексуалізм, фетіши, оргії, шведські родини, багатопарні родини і таке інше зі світу язичників, можна.

ВООЗ прийняла...

И что? Завтра какая-нибудь организация примет постановление белое называть черным, а черное белым.

Це хвороба тільки у ВАШІЙ хворобливій уяві

Ах-ха-х. Очевидно не только в моей. В мире большинство придерживается точек зрения ближе к моей, просто есть очень громкое меньшинство которое почему-то решило что именно они имеют право всех задалбывать.

Ваше бажання бути «більшістю» і реалізація в конкретному кейсі (гетеро) — це те, що вже є з Вами. За статистикою, приналежність до більшості в цьому у Вас ніхто не забере.

Інше питання, що приналежність до освіченої більшості, то трошки про інше. І тут зовсім необов’язково бути гетеро-, гомо-, бі-, транс- чи [nameit]сексуалом.

Якщо у оточенні людини нормою вважається гетеросексуальна модель, то агресивне сприйняття людей, які мають гомосексуальні погляди на стосунки — є виключно результатом неосвідченості та страху перед іншим.

І гомо, і гетеро — біологічні особливості живих організмів (як у людей, так і у тварин, птахів тощо).
Сприйняття суспільством — це вже про традиції, норми та результат освіченості.

Завдяки дослідженню ДНК рівня можна прорахувати та передбачити народження дитини з певними вадами чи схильністю до розвитку якогось захворювання.
Визначити нарождення гетеро- чи гомо- неможливо. Втім, визначити народження обмежених межами «власної ракушки» неможливо так само.

І гомо, і гетеро — біологічні особливості живих організмів

И «особливость» эта называется расстройством.

Насправді певні досліди є. І них є цікаві результати, досвіди показують, що використання пестицидів на базі нікотину, а також розповсюдження табако-куріння у жінок, зокрема вагітних жінок — збільшують шанси народження дітей із гомо чи бісексуальною орієнтацією.

[Коментар видалено модерацією за гомофобію та розповсюдження неправдивої інформації]

розповсюдження неправдивої інформації

Там не було неправдивої інформації

Ваше бажання бути «більшістю»

С чего вы взяли, что я хочу быть большинством? Мне это безразлично.

Інше питання, що приналежність до освіченої більшості

Принадлежу, и что?

Якщо у оточенні людини нормою вважається гетеросексуальна модель, то агресивне сприйняття людей, які мають гомосексуальні погляди на стосунки — є виключно результатом неосвідченості та страху перед іншим.

У меня нет проблем с людьми с нетрадиционной ориентацией, были знакомые, которые не мыли окружающим мозг, с ними не было проблем. У меня есть проблемы с вниманиебл***ми, которые просто обязаны задолбать всех и впихнуть всюду повесточку.

І гомо, і гетеро — біологічні особливості живих організмів

А так-же педо-, некро- и зоо- и пр. — биологические особенности живых организмов. Среди животных спаривание с не достигшими половой зрелости особями встречается сплошь и рядом. Вы считаете педофилию нормой?

Завдяки дослідженню ДНК ....

Многие отклонения нельзя диагностировать на стадии беременности. Особенно ментального характера и те, на которые имеет огромное влияние культура.

ВООЗ прийняла рекомендації робочої групи,

И что? Можно синдром Дауна назвать нормой и подредактировать литературу, но от этого реальность не изменится. Это расстройство, такое же как и Пикацизм.

Синдром дауна тяжкое геннетическое заболевание. Природа гомосексуализма пока науке не ясна, формально они здоровы, поэтому учёные приняли гомо ориентацию за норму. Хотя по факту, когда Элтон Джон приезжал в Киев усыновлять ребенка в детском доме, а ему отказали по формальным признакам — возраст и того что он не женат, очевидно что не все так и просто. Своих детей пришлось заводить с помощью достижений репродуктивной науки.

Если они рождаются такими, то какая еще может быть причина, кроме что природа залила прошивку, несоответствующую модели? Естественно они не виноваты, никто в этом не виноват, но пытаться это как то в норму возвести глупо выглядит.

Колись рижих вважали ненормальними. Левшів, лисих, товстих, євреїв, негрів, азіатів, тощо. То ви в якому напрямку хочете розвиватись? До цивілізації і прийняття, що люди можуть бути різними, і це — НОРМАЛЬНО, чи назад, в печеру, до запоребрикових скреп?

uk.wikipedia.org/wiki/Норма
Й нижче ви пишете

И что? Завтра какая-нибудь организация примет постановление белое называть черным, а черное белым.

Це просто фейспалм, а завтра ви зміните свою думку й що? Аргумент реально плоскоземельний, а «а вдруг учьониє ошибаються, сколько раз такоє било».

Какое отношение имеют ученые к решению считать половые девиации нормой или нет?

Тому що саме спеціалісти з медицини та психології вирішують що вважати психологічною та медичною нормою, враховуючи поточний стан медицини, психолгії та загальну користність для індівідума й суспільства, спирчаючись на дослідження.
А не рандомний гомофоб з доу.

спирчаючись на дослідження

Неужели )))

Здається цим коментом ви тільки підтвердили, що конкретно в цій темі — ви плоскоземельник

Просветите меня скиньте исследования, которое с вашей точки зрения заслуживает внимания )
Мне даже интересно, придумали ли там что-то еще, кроме как апеллировать к животному миру )

Ржу с этих постоянных унылых попыток провести паралель между «элитою», «розумом» и одобрением заднеприводности и наоборот неодобрением и дикими свинорусами =))
Никто не обязан это поддерживать, принимать или поддакивать, каждый имеет право иметь собственное мнение и личное отношение к любой социальной группе или отдельного индивида, в том числе и неприязнь, но и никто не имеет право преследовать людей с генетической девиацией просто потому что они есть. Каждый в праве сам выбирать свой круг общения.

та тобі тут ніхто і нічого не доводить, і не збирався, і не буде. Посил в тому, щоб не було жодноІ дискримінації за жодних ознак. Тебе так цікавить статеве життя іншиї людей? Шкода тебе...

В тому й суть, шо нас не цікавить, а нам всяких гомо-квір-транс-мусульман сиплють з кожної доступної дірки. Проблема не в тому, шо девіантні особистості трахаються непередбачуваним для цього способом, а в тому, шо з усіх боків нам сипеться агресивна пропаганда про те як це круто, як це прайд і якшо нам шось не подобається, то ми погані люди. Так от у мене для цих пропагандонів новина. Це ви — погані люди

шо з усіх боків нам сипеться агресивна пропаганда про те як це круто, як це прайд і якшо нам шось не подобається, то ми погані люди.

+и все дикари, кто этим не восхищается, потом удивляются нарастающей агрессии.

та тобі тут ніхто і нічого не доводить

Если бы так, то на ИТ ресурсе бы не постили эту шляпу, чтобы порадовать нетакусь. Другой реальной причины тут нет.

Тебе так цікавить статеве життя іншиї людей?

Еще более бородатая методичка. Хватит косить под дурачка. В том и дело что не интересует и я не хочу его видеть, а вы с ним лезете к нормальным на каждом углу. В частном прядке е*итесь как хотите, пока я этого не вижу и мне не пытаются мусолить глаза в медиа меня это не касается. Может кого то говно заводит, то это не повод с этим лезть к каждому нормальному с нытьем «примите мой выбор, я ведь нормальный, это не болезнь и т.д давайте проведем опрос ваш любимый персонаж-копрофил».

А ти хто такий? Він чогось не бачить... Я, наприклад, тебе не хочу бачити, і шо тепер? Тебе взагалі не питають, що ти хочеш, чи ні. Буде усе відповідно до закону

Буде усе відповідно до закону

Любишь закон? Совсем недавно согласно закону такие принудительно госпитализировались в дурку. Значит надо правильный закон, который приемлемый для большинства.
«В случае демократии это означает, что меньшинство подчиняется воле большинства»

Усього найкащого :) А враховуючи, яким чином розвивається світ — ваша думка, як то кажуть, дуже важлива, шановний) Якщо ще більш простіше, світ буде більш толерантнішим, і такі, як ви, тільки що і будуть у «тих інтернетах» занепокоюватися, вважати інших людей «не достойными», але, як то кажуть, караван іде :)

А враховуючи, яким чином розвивається світ

Деградирует местами.

ваша думка, як то кажуть, дуже важлива, шановний)

Хех. Ну-ну. Посмотрим наивный вы наш. Это в вашем мире скачут разноцветные единороги, и все нормальные только ссутся как стать более толерантными к 1,5% девиантных, чтобы они самоутвердились в своей так сказать «нормальности» =)) Природу не обманешь, и фурункул терпения этот быстро лопнет. На всякое действие, найдется противодействие, а нормальных по определению больше.

Комплекси з тебе аж сипляться. Намагаєшься безглуздо навішувати ярлики, апелювати до так званоЇ «норми». Що там такого в дитинстві трапилося то::: Шось не нормальне, здається

Комплекси з тебе аж сипляться.
Що там такого в дитинстві трапилося то::

Заднеприводное бинго!!! =)) Что я там выиграл? Лекцию от радужного института о корреляции «гомофобии» и латентной заднеприводноости? =))

так жалюгідно і примітивно) може викликати тільки посмішку

У меня для тебя плохие новости, у ЛГБТ редко рождаются дети. Будущее будет совсем не таким, каким ты рисуешь его в своих розовых мечтах (да и мне оно, похоже, не очень понравится). Уже сейчас весь коллективный запад это всего процентов 15% от населения земли и этот процент постоянно уменьшается. В будущем культурное влияние будет смещаться в другие страны.

о наконецто!
...толпы надроченных черных оливковых желтых и зеленых людей ворвутся в б-го спасенные оплоты авраамизма и принудительно рассеют свое дикарское семя естественным и противоестественным путем, попутно обернув в правильную веру (и гендер) всех сомневающихся? :)

Позняков 3.0, у вас кажется, усы отклеились.

думаю пойнт у тому що час просто подібраний для такого опитування дуже «вдалий»
насправді наші елітарії хоча б не агресивні ІРЛ)

Ну так IRL можно заиметь неприятный разговор с HR.
Но я бы не обольщался сильно, ибо то же, что прет здесь в комментариях, точно так же лезет из них и в общении с коллегами.

кек
как раз HR-ы формально весь этот бугурт пресекать и должны (в европках — не только формально), это кажется даже законодательно фиксировано.
а с коллегами глаза в глаза айтівці обыкновенно не такие смелые как на сыроварне и итальянском сцайте :)

Выбор? Дык, так ориентацию ж не выбирают, самый модный тренд сейчас в объяснении ЛГБТ — де такими рождаются. Правда это оставляет много вопросов неудобных.

А где же коммандер Шепард? Вот уж для кого не имел значения ни пол, ни раса потенциального партнера.

Мало не переплутав із копралом Адріаном Шепардом. А командер — дійсно гермофродит, яку кнопку тицнеш — така і стать.

Коли суспільству нема чого робити, воно гендер лиже.

Вона є лесбійкою і може вступати в стосунки з головним героєм тільки якщо гравець обере жіночий голос та тип статури.

це не проблема і легко вирішується модом

Варіант гей з Ass hunter

Detective, each of us has our part to play in the world. My part is to solve crimes. I am under no illusion that my role isn’t a minor one, in the scheme of things...

Здивований, що ніхто досі не проголосував за Осіріса. Такий епічний та фактурний дядько :)

Ну давайте теперь самого сиськастого [женского] персонажа будем выбирать и самого супер натурала, а то такое впечатление что тут какой то гей клуб и 1% нормальных.

«нормальних»
комусь пора вилізти з печери)

Все ще чекаю на гетеро парад в центрі Києва

Ну то вийдіть на вулицю — він проходить щодня ;)

Тобі хтось не дає його організувати? Вперед.

Хм. Вай нот? Створіть таку тему, якщо є бажання

а можна дізнатися хоча би приблизно, звідки у вас таке відчуття з’явилося? Може прийшла пора поцікавитися, звідки у лікаря такі малюнки?

Ельстер та її подруга з гри SIGNALIS
Мабуть єдина лгбт парочка з відеоігр, в чиї відносини мені дійсно віриться

Щиро дякую за цей топік в Pride Month :)

Чисто цікаво де Доріан Павус?)

Він був серед претендентів, а потім я дізнався, що там у тому драгон ейджу така купа ЛГБТ-персонажів, що навіть розгубився :)
Але дякую вам за те, що розширили наш список!

З ним пов’язана як раз історія, що DA 3 майже не відмінили через те, що Доріан гей. Бо бідні-бідні гетеросексуали боялись, що він вкраде їх...щось, що він буде на них висіти, як Андерс (але якщо не тицяти на флірт, то Андерс не висить, але ми про це промовчимо). Короч персонажі DA культові. Можно просто було написати ЛГБТ-персонажі Bioware. В них перший бі-сексуальних хлопець з’явився в році 2004 в Jade Empire. Короч ця компанія прям дуже сильно топить за ЛГБТК± спільноту.

Бедные супер гетеросексуалы просто не хотят видеть то, что им отвратительно, особенно за свои же деньги.

бідних гетеросексуалів, які не хотять за власні кошти, ніхто не змушує, навіть задарма.

Так не купуйте. Вам же Bioware запропонувало. Я дуже сумніваюсь, що ви її купляли це 1, друге якщо ви не лізете до хлопчиків в труси, то вони до вас ставляться до друга/компаньона. Упс, звичайно. Не сходиться) Ой ті злі геї, які лізуть до бідних гетеросексуалів.

DA1 бомба, DA2 — ну норм, а далі просто дно(

Да черт с ним, с Дорианом. Морриган где?

Якщо ви вважаєте, що ви гарно пожартували. Вважайте далі

А в чем проблема? Морриган (дочь Флемет) — намного более значимый и известный персонаж во вселенной Dragon Age чем Дориан. И да, она «би».

тільки шо я буквально собі заспойлерів купу ігор

Підписатись на коментарі