🤬 Іранські розробники анонсували воєнну гру Revenge. Перша місія — атака на американську біолабораторію в Україні

Іранські розробники ігор анонсували гру Revenge («Помста»), у якій сформована міжнародна сила на чолі з Іраном воює проти США та Ізраїлю.

Перша місія — напад на американську біолабораторію в Україні з вірусами, які «перетворюють українських військових на зомбі для атаки на російських солдат». Розробники обіцяють, що це буде схоже на Call of Duty.

Що там по іграх поза політикою?

Що ви думаєте з цього приводу? Що ми всі можемо зробити, аби це забойкотувати і не дати вийти в реліз? Пишіть у коментарях!

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

млять, наступний раз редакція буде створювати топік коли «Іранські розробники ігор» щось напишуть на заборі?
кому яке діло, до якоїсь унилої гівно-гри, в яку ніхто не буде грати?
бачу «Редакція GameDev» створює видимість хоч якоїсь роботи тупими топіками

А українська локалізація в грі буде? 😁
Жарти в сторону, якщо ця гра десь з’явиться в ігрових магазинах, всі знають що робити: репортимо як inappropriate content, або за іншими схожими опціями.

репортимо як inappropriate content, або за іншими схожими опціями.

Якщо спрацює, то за підтримку тероризму репортити. А з китаєм, що робити? Вони продають деталі для іранських дронів і російських ракет.

А ще там купа деталей, які випускаються не тільки в Китаї.
У штатних рашиських тепликів взагалі начінка родом із Франції, ше купа планшетів у них Німецького виробництва (там взагалі тільки лейбл свій наклеїли) і таких прикладів тисячі — ті ж чіпи Texas Instruments у шахедах
Глобалізація вона така — теперешній її рівень санкції дозволяє обходити на раз.
Відразу повторював дуже розумну думку — Санкції це не обмеження в постачанні, а здорожчення собівартості.

Тут є досить проста відповідь : подати в суд на основні магазини, які будуть цю гру продавати. Ось цим і повинно займатися влада.

Для этого нужно чтобы был нарушен какой-то закон в юрисдикции суда в который обращаются. Пару месяцев назад была на DOU тема о борьбе в Европе с картами где неправильно проведена граница между Украиной и рашкой — так даже с таким очевидным нарушением деле шло очень плохо

Без хейту чи стьобу. От на вашу думку, хто саме з влади цим має займатися? Який орган чи департамент якого міністерства?

Як це оптимально зробити з організаційної точки зору наврядчи тут у когось вистачить компетенції сказати, але ініціатором створення такої структури чи надання таких повноважень існуючій структурі, думаю має бути РНБО.

Максимум на что РНБО хватит — это ввести санкции против этой компании или против Ирана в целом, что запретит официальные продажи игры в Украине. Уже это проходили 14 лет назад с игрой «Операция Галичина».

А что по геймдеву КНДР, есть новости?

Ясно, піду ще раз зіграю в «No Russian». Повільно, зі смаком.

Хто цим мавпам компи у лапи дав?

Підозрюю що якщо покопатись то основна команда там десь у Пітері сидить

Той випадок, коли обс*рання, якісь заборони чи інші санкції буде лише додатковим піаром. Найефективніша тактика — просте ігнорування.

Ми як нація ще занадто інфантильні для такої зрілої поведінки, треба ще подорослішати.

По перше гра все одно вийде г#вняна.
По друге сама назва вже красномовить — помста за що? За те що отримали п#зди.

Що ви думаєте з цього приводу? Що ми всі можемо зробити, аби це забойкотувати і не дати вийти в реліз?

Єдине, що можна зробити — це не грати й не купляти іранську гру. А найкраще задонатити на Сили Оборони України.
І підтримувати своїх розробників, які вам подобаються.
Ну і, «трішечки реклами»...

Або наприклад подати позов до суду і заборонити продажі в грі де суд виграє. Нічого не може зробити лише той хто не намагається

А у нас загнобили розрабів, які вирішили випустити гру з політикою хахахахха

Тому у нас нічого, а у чурбанів — є гра

Хавайте далі, шакали

У нас в розробці був, взагалі-то, не тільки Glory to Heroes (як я зрозумів, Ви посилаєтесь на нього).
І гра про війну у нас вже є. RUSLICSTAN INVADES називається (це якщо ми говоримо про щось з розряду м’ясних шутерів).
Рівно так само, у розробці знаходяться Zero Loses та гра від Сybernation team, яка теж шутер від першої особи.
І це я не кажу про зарубіжні проєкти і про ті, які поки що на стадії раннього прототипу.

Їх багацько, але «серйозного» комерційного шутера, ще не випустили. Начебто.

Ну... скажімо так, є досвід гри 6 days in Fallujah і я не впевнений, що хтось дуже хоче його повторювати. Для адекватної рефлексії на сьогоднішні події потрібен час і правильний жанр. І навіть попри те, що шутери — це найпопулярніший жанр у світі, це, ЯК НА МЕНЕ (не кажу, що моя думка — єдино-вірна. Якщо маєте іншу, то радо вислухаю :) ), не той жанр, у якому варто робити ту саму рефлексію на війну зараз.

Якщо коротко, не існує такого жанру, бо люди, по-різному сприймають війну. Та ще й багато «подій» відбудеться...
І людей, вистачає, які «люблять» росіян і все російське, в Україні і світі...

This War of Mine как пример существования хорошего жанра для игры о войне. Особенно DLC, где баланс из survival сместили в сторону интерактивной новеллы

є досвід гри 6 days in Fallujah

Так ось же вона дуже скоро виходить :)

Через 15 років з анонсу і з максимальним опором з боку Американської та Британської влади)
Нє, те, що вона виходить — це, мабуть, позитивний кейс (не досліджував тему Фалуджі і тому не візьмусь судити), але тут, все ж, мова більше про сам прецедент

Zero Loses взагалі не шутер:

Я і не казав, що Zero Loses — це шутер. Я приводив її як приклад гри саме про цю війну.

глянув ці ігри. вони і поруч не стоять з тою тех демкою, яку показували разраби Слава героям (не з точки зору вміння розробників, а по «крутості» і зрілості гри + мультиплеєр)

тому будемо возити гуманітарку в стилі приставка ПС1 на максималках 🥹

Ну, чисто FYI, її не закинули (не дивлячись на те, що розробники видалили твітер, у чому я їх не можу не підтримати).
Тож, якщо вам так боляче за розробників, не переймайтесь. Вони, як то кажуть, досі цю скалу лупають

Я так розумію, знов слід чекати огляди цієї гри у кожного українського ютубера? Чи все ж з часів АН вистачило часу почитати про історію Герострата?

Rozetka_UA точно зробить 20-ти хвилине відео-огляд гри ЧОМУ НЕ ТРЕБА ЇЇ КУПЛЯТИ

Як це вони зробили про рос ігри в топах 🇺🇦Ап Стора, повністю проігнорувавши моє Дике Поле: Слобода 2, яка сім місяців (уже) після релізу досі заходить в топ-10 продажів Українського Ап Стору 😅

Там ще у розробників в коментарях питають, чи вийде гра на некст-ген консолях. І вони сподіваються, що так, вийде. Отакі справи.

*відео як бобер кричить на горі*

Теоретично можуть якщо знайдуть видавництво у більш менш дружніх там Індії чи Китаї.
А next gen чи не next не важливо — головне знайти вихід на консолі і видавнитство якому пофіг на репутацію

В це не будуть грати ні в самому Ірані, ні в Бензоколонії. Просто попиляти кошти.

Абсолютно такі ж чуваки, що і розробники Глорі ту зе Хірос, з діаметрально протилежною аудиторією.

І які фейки розповсюджує Glory To The Heroes? Є щось рівня бойових комарів?

Підписатись на коментарі