Які ігри будуть актуальними в найближчі роки? Онлайн чи одиночні?
Які ігри будуть актуальними в найближчі роки? Онлайн чи одиночні? Яку гру на данний момент легше розробляти судячи с того, що до кількісті контенту та якості ігор гравці зараз дуже вибагливі. Чи є взаглі у інді команди можливість заробити на своїх проектах для пк?
Буду вдячний, якщо кожен з вас зможе висловити свою думку в коменті під темою та аргументувати ії тезисно або доповнити якоюсь інформацією.
42 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівЯ останній раз в солоігри хотів* грати в 2000 році на PS1.
І то найщасливіша мить була знайти другу плойку, перетягнути старий телек (що важив більше ніж я) до основного, нарити спеціальний магічний кабель і гамати якусь стратежку вдвох.
Топчиком завжди були мультиплеєр ігри хоч і на спліт-скріні чи одному скріні.
Останні десятки років — все онлайн з дуже маленькими виключаннями аля GTA VC/SA/5, і то в них онлайн шукав.
*жартую, не хотів, але приходилось
p.s. ладно, купив минулого року Spiro/Crash але чисто через ностальгію
Привіт. І в однокористувацьких і в багатокористувацьких іграх є аудиторія. Тут немає такого, що де перспективніше. Все залежить від того, чи буде успішна гра. Однак, варто зауважити, що ігри-сервіси (такі, які постійно оновлюються і потребують постійного інтернету, а це можуть бути як однокористувацькі, так і багатокористувацькі) — вони потребують постійної підтримки гри і тут неможливо обійтися одній людині.
Я соло інді розробник. Для себе я вирішив спочатку зробити одну гру, однокористувацьку — таку, яку можна зробити повністю, виставити на продаж в магазинах і далі перейти до створення наступних ігор. Це класичний підхід преміум-продукту, коли покупець платить один раз і отримує продукт. Але, варто зауважити, що я також зробив ще більше п’яти ігор, які можна скачати безкоштовно. І я займаюся цим постійно. Постійно створюю якусь нову гру або механіку, а також навчаю інших створювати ігри. І для мене зараз створення ігор — це моє хобі.
• Мій канал на ютубі
Маю думку, що якщо ж не практикувати створення ігор, а намагатися бути «геймдизайнером-теоретиком», тоді це гибле діло.
треш, походить на рашен ігропром. твоя умовна творчість викликае лише сором.
недавно дивився статистику ( лінь шукати скрін). суть яка з 2016 року світовий ринок ігор виріс з 150 млрд до понад 500 млрд. і що найцікавіше — основний приріст припав на мобільний геймінг. отже висновок — ніша мобільного геймінгу найперспективніша
Просто наймасовіша і розробляти гру для мобілки швидше і дешевше, а якщо взяти платформер чи казуал то взагалі можна кожні3-6 місяців випускати нову гру. Про онлайн ігри на мобілках це вже давно топ по прибутку для Китаю 🤭 $$$$$
Уявляю, як при цьому треба буде довбити кокс тим, хто творить щось рівня «Braid», «Human Resource Machine», «Fez» та «Super Meat Boy».
якщо не знаєш, що потрібно робити і як — то звісно така гра займе більше часу на розробку. А якщо купувати готові ассети, звукові ефекти та навчитись користуватись наприкад юніті чи гейммаркером то люди поодинці кілька місяців і гра вже продається в play market))))) і приносить авторам прибуток. Є такі розробники і в Україні і досить добре заробляють собі на життя.
В тебе купа ініціативності для створення «своєї інді студії» та «щось типу wot, тільки краще», але немає бажання трохи погуглити, що за «рівень» такий в іграх, перерахованих вище?
Не спадало на думку, що механіка ігр може бути складною, саме тому чіпляє людей так, що ці ігри стали одними з найвідоміших у світі?
-
балабол з тебе нікудишній
Мобільні гачі
ви про геншін чи про данжн?
та будь-які дрочильні, де якісь ресурси коштують більше, чес ААА-ігри
🤣
Шукаю людей в команду для реалізації ігрових проєктів та заснування власної інді студії
Шукаю 2D художника та композитора для роботи над пригодницькою 2D грою з елементами платформера
Хочу створити свою World of Tanks. Чи є шанси на успіх?
MMORPG, яка переверне всі ігри
Заспокоюсь коли тебе більше ніколи не встріну під своїми запитами. І ігри це явно не твоє, не розумію нащо ти тут щось мені випльовуєш? Я твоєї думки і коментаріїв не потребую.
Ты пишешь как знающий и уверенный в себе специалист, в твоем описании указано, что ты геймдизайнер. Где можно ознакомится с результатом твоей работы?
Вибач, але результати моєї роботи не для особи котру перший раз в очі бачу. сформулуюй уточнююче питання, які саме результати ти хотів побачити? Ігри, диз документи, концепт арти, механіки, баланс, таблиці, що? Я не розробляю паперову версію гри щоб викласти її на форумі для загального огляду.
Меня интересуют только готовые игры.
а мене цікавлять потенційні івестори, ти один із них?
У тебя нет ни одной готовой игры?! Как ты тогда можешь называть себя геймдизайнером?
Ти інвестор чи ти видавець ігор, я так і не зрозумів?
Я не называл себя инвестором, ты называл себя геймдизайнером. К тому же ты рассказываешь окружающим в чем они компетентны, а в чем нет. Вот я и хочу понять, на сколько справедливы твои замечания.
Якщо хочеш зрозуміти то раджу шукати та перевіряти купу інформації з тих питать які маєш на увазі і тоді можливо побачиш хто знає про що говорить, а хто квакає не в своєму болоті)
Звучит как кваканье
Так отож я то квакаю у своєму болоті, а ти лінишся навіть погуглити мною сказане, чи хочаб аргументувати мою не правоту. І тут мова не про те, геймдизайнер я чи ні.
Чем докажешь, что это твое болото?
Что именно ты предлагаешь мне загуглить?
Приходь на розмову до мене коли навчишся критично мислити і коли в тебе будуть якісні знання про ігри та процеси їх створення. Бо розмовляю наче з дуб-деревом, діалог наш вважаю вичерпаним і закритим.
С чего ты взял, что я ничего не понимаю в играх? Что не так с моим критическим мышлением?
І ті, і ті.
Хоча, щоб привабити гравців роблять онлайн — «гріндильню», сюжетну складніше, бо треба багато чого продумати.
Трішки. А деякі «беруть» кількістю, але не якістю.
Люди тупішають, тому на жаль онлайн-дрочильні. Щодо синглових, 6 зафейлених релізів на ПК за 2023. Одна Зельда геймплеєм тащить.
Ну Зельда це із серії топ топів. Виходить раз у «та заманався я чекати років» і збирає усі касси. Така сама фігня, наприклад, із GTA але у більших масштабах бо Nintendo не сама популярна платформа та і знаю людей які її тримають виключно заради тієї Зельди
онлайн, конечно, в одиночные никто не играет. ну условно никто, аудитория в сотни раз меньше. учитывая что подход не продать раз, а все время поддаивать по 1-5-10-20-∞ долларов, то все очевидно
Думаю про “в сотні раз” ви перебільшили.
нет, не преувеличил, все играют и в то, и в то, просто одиночная игра это8-20 часов один раз, а все остальное время приходится на онлайн игры
топ50 стима: 29 место симс4 с 30к и то он тут временно из-за того что игра стала бесплатной, еще вижу топ33 скайрим с 26к, все остальное мультиплейер. банально один кс 1-1.5м онлайн каждый день
Що це таке? For the king?
Дуже засмучує той факт, що підростаюче покоління аж взахльоб хаває любі онлайн дро@@@@ні. Тяги сфокусувати увагу на сюжеті мізер. А ше якщо потрібно трішки подумати то це фсьо повний провал.
Такий висновок робою спостерігаючи за оточенням тринадцяти-юродних племінників і тд.
Таке враження що «сюжетки» скоро просто вимруть.
Сумно це все
Ой да ладно. А как10-15 лет назад дрочили в линейку, вов, диабло?)
онлайн ігри цікаві тим що в них ти граєш проти реальної людини і можна разом з друзями. Онлайн гру неможливо пройти, тому в них постійно і грають. Більшість онлайн ігор безкоштовні і потребують не такого дорогого заліза як одиночні зі своїм графоном та розміром карт.