Прошу допомоги з мрією про геймдев!!! Я з деокупованого Херсону

Мене звати Борис і я з деокупованого Херсону. Рашисти, відібрали в мене все і навіть здоровʼя. Я написав про цей жах.

Я мрію влаштуватися на роботу в якусь геймдев-компанію, однак мені ще не вистачає знань. З грошима біда, щоб піти на якісь курси з 3D-моделінгу, анімації або геймдизайну. Тому прошу вас про допомогу.

Я готовий навчатися і вчитися, а по мірі навчання, якщо будуть замовники, віддати за курси кошти. На всі питання готовий відповісти та надати всі докази.

Буду вдячний всім небайдужим

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Привіт, я початковий розробник ігор на Unity, пройшов курс по розробці ігор з відзнакою але не можу знайти роботу без досвіду та портфоліо, тому пропоную об’єднатись та зробити якусь гру для портфоліо або для релізу з подальшою монетизацією.. якщо цікаво то пиши на ТГ, обговоримо: @AlekseyPuisho1

Дякую тобі за відгук обовʼязково напишу

Мій контак в дискорді ANNIGIHILATOR#6932 та ТГ @Aleks_WoT

Мені відали слабенький ноутбук, але я думаю його вистачить.

Здається, досі існує ресурс CGPersia / CGPeers, на якому можна знайти злиті у вільний доступ курси від крутих курсмейкерів з 3D графонію та геймдеву.

Або допоможе піратська бухта / демонойд.

Мова йде про курсмейкерів типу Gnomon або Gnomon workshop; Digital Tutors/DigitalTutors; Pluralsight; Skillshare; InfiniteSkills; Lynda; ArtStation.

Мова курсів англійська, але я колись саме для проходження англомовних курсів з Coursera та Udacity і став активно вдовблювати в себе словниковий запас англійської, в цій справі теж допоміг інтернет та безкоштовні/недорогі ресурси.
Курси дуже часто з англомовними субтитрами. Тобто для початку необов’язково на слух щось розуміти.

Ще згадав про ресурс 3DTotal.
Але він більше орієнтований на книги по комп’ютерній графіці.

Біглий гуглинг дав чудовий результат для початківця в комп’ютерній графіці:
Книга «Art Fundamentals» від ресурсу 3DTotal. Вона є в перекладі на мову агресора.

Додатково є журнали про комп’ютерну графіку:
3D World, 3DCreative, Computer Graphics World, MAGIC CG, CGArena, CG Chosen, Render Out!, 3D Artist, Digital Arts, 2D Artist.

Ці журнали та книги теж зливають у вільний доступ у вигляді pdf-файлів.

Існує ще пара фундаментальних книг для художників, їх автор Йоганнес Іттен:
«Мистецтво кольору» та «Мистецтво форми».
Теж можна знайти у вільному доступі.

Дякую за допомогу, буду рухатися і якщо можна буду викладувати це сюди.

буду викладувати це сюди

Думаю, адміністрація DOU не буде проти.

В інтернеті повинні бути спільноти та чати, де можна задавати питання або допомагати іншим.
Не ArtStation і не Девіантарт, а щось типу «peндep py», але не pociйcькe.
На таких ресурсах, як правило, швидко та експертно відповідають, можна завести знайомих, які допоможуть з роботою або допоможуть заявити про себе.
Хоча, така культура в таких спільнотах була ще років 12-13 тому, бо час був трохи іншим: за комп’ютерами здебільшого «засиджувалися» ті, хто любив свою справу. Основний порог був в обчислювальних можливостях комп’ютерів, рендери були повільнішими, треба було йти на хитрощі, щоб рендерилося швидше — купувати час та ресурси на рендер-фермах/купувати дороге залізо, але це для мажорів, тому деякі робили ботнети для рендерингу, або треба було вмикати рендер як мінімум на ніч, хоча потрібні результати все одно не з першого разу виходили. Все робилося довше, тому треба було мати металевий зад, терплячість та винахідливість. Отже, коли 3D-шник спілкувався в інтернеті з собі подібними, то знав, що це людина не з боязливого десятку, це той, хто гартувався гальмуванням тодішнього заліза та кривизною тодішнього ламаного софту. Зараз порог на порядок нижче, тому тієї культури, мабуть, немає вже.

В моєму коментарі немає запитання.

Спробуй знайти такі інтернет-спільноти комп’ютерних художників, де є чати та гілки по темам, наприклад: Maya, 3ds Max, Vray, ZBrush, Photoshop і т.д., і є чати або спільний чат.
Все інше я намагався донести на початку свого попереднього коментаря.

Якщо хочешь саме 3Д моделювання то є блендер, а по ньому уроків на YouTube безліч , і якщо важливо ,не російською
Якщо хочешь зайнятись саме розробкою ігр , можу порекомендувати «Brackeys How to make a video game» . Він говорить зрозуміло, і пояснює всі процеси , залежності чогось від чогось

Я і використовував блендер. Дякую за поради.

Есть бесплатная Unity, есть бесплатные официальные ! обучающие материалы, есть бесплатные обучающие материалы на youtube.

Додам також, що є безплатний ChatGPT. Для навчання достатньо інтернету та бажання.

В мене мабуть той слабкий ноут не потягне Юніті :(

Если он настолько слабый то я не знаю как вы собираетесь заниматься играми.

Сам щось зароблю може люди допоможуть

Підписатись на коментарі