Чи мотивують вас відеоігри на (позитивні) зміни у реальному житті?

Чи вплинули відеоігри якось на ваше реальне життя? Не в тому плані, що завдяки їм ви сидите Х годин за консоллю/комп’ютером, звісно 😅

Можливо, вони надихнули вас на позитивні зміни? Чи допомогли відкрити якийсь інсайт і переглянути свій погляд на певну ситуацію з власного життя? Або ж може навіть витягли вас з депресивного епізоду в певний момент?

На це питання нас наштовхнув коментар з дискусії щодо сексуалізації жінок у відеоіграх.

Тож, розповідайте у коментарях, до чого вас змотивували колись ігри та їхні персонажі!

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Мотивували йти до кінця початого шляху: «дійти до цілі або вмри на шляху до неї». На це вплинула Serious Sam.

Need for Speed — привила естетичну любов до авто та сформувала мій музичний смак (частини 2000-2007 років), мотивує самовиражатися

SOMA — змусила задуматися над складними речами як «хто я?», «що таке людина?», «до яких пір я є я?», «як я себе ідентифікую?»

The Talos Principle — надихнула переглянути тодішню філософію життя та сформувати нову, якісно нову

Ніколи ігри ні на що не мотивували, хоч я любитель іноді пограти.
Книжки, хоббі, спорт, це мотивує, а ігри ні, лише витрата часу коли мозку треба відпочити.

Need for Speed — змотивувала купити класне нове авто. Жорстка іронія в тому, що коли я нарешті накопичив необхідну суму, яку можна було безпроблемно відірвати від бюджету і я б не залишився без нормальної фінансової подушки, то якраз почалася війна і зараз вже не до того. Але на післявоєнний час мрія все ще в силі.

World of Warcraft, гра за клас «rogue» (розбійник) — змотивувала навчитися метати ножі і протягом приблизно 4-5 років це було одним з моїх улюблених хоббі.
Та сама гра, але клас «hunter» (мисливець) змотивувала навчитися стріляти з лука й арбалета.

Watch Dogs — змотивувала купити RaspberryPi та почати експериментувати з різними прикольними проєктами. Також змотивувала купити квадрокоптер.

Heroes of Might&Magic — обожнюю грати за Некрополіс і це змотивувало деяку частину вільного часу присвячувати розробці ботів (ботів для Telegram, ігрових ботів і т.д.). Знаю, на перший погляд зв’язок нульовий, але у мене програмістські боти асоціюються з воїнами Некрополісу: їх багато, вони примітивні і виконують твої накази, проте досягають поставленої мети. При цьому вони фактично «неживі».

Багато ігор (Sniper Elite, Sniper Ghost Warrior, Far Cry і т.д.), де в якості зброї можна використовувати снайперську гвинтівку — змотивували купити потужну пневматичну гвинтівку, оптичний приціл і тренуватися у влучанні в різні дрібні предмети — монетки, коробки від сірників, кришечки від пляшок і т.д.

Tomb Raider — змотивувала почати з друзями подорожувати Україною по всіляких цікавих місцях: закинутих будинках/церквах, порожніх селах, катакомбах, лісах, недобудовах, каньонах (Актовський каньон, Радонове озеро в Мігеї) та спробувати себе в альпінізмі.

дотка научила культурно общаться

Так, як зрозумів що просрав купу часу на ігри. Кинув грати і зайнявся самоосвітою. Коли починаю прокрастенувати згадую що і так пів життя про@#в на ігри а ще стільки цікавого хочеться вивчити, зразу мотивація підвищується.

Ні, тільки відволікали від того щоб щось нарешті зробити в реальному житті

Під час стресового періоду у кар’єрі, я відкрив для себе, що відеоігри можуть допомогти мені розслабитися та знайти відповіді на деякі питання. Хоча я не є пристрасним гравцем, знайшов кілька ігор, які допомагають мені впоратися з різними емоціями.

Наприклад, якщо я роздратований, можу зіграти у «CS:GO» або «CoD», якщо збентежений, можу половити рибку у «Red Dead Redemption 2». Я також знайшов ігри, які стимулюють моє критичне мислення, такі як «Detroit: Become Human» та «Death Stranding».

Насправді, коли я вперше зіграв у «Death Stranding», я так надихнувся, що навіть маю досвід роботи кур’єром у Glovo.🤣

Підписатись на коментарі