Twitch за тиждень забанив трьох популярних українських кіберспортивних коментаторів. З чим це може бути пов’язано?

Останні дні стали не найкращими для українських кіберспортивних коментаторів на Twitch. У неділю, 16 квітня, платформа заблокувала ексгравця української команди NaVi, аналітика та коментатора Арсенія «ceh9» Триноженко.

Сам Триноженко записав після цього коротеньке відео, розказавши підписникам про запуск свого ютуб-каналу. Коментатор зазначив — він не певен, що Twitch його взагалі розбанить. За його словами, «є інформація, що це назавжди». При цьому нібито його заблокували за відсутність модерації чату.

Через два дні, 18 квітня, платформа забанила ексгравця команд GSC.GameWorld та Explosive, українського стрімера та коментатора Олексія «yXo» Малецького. У його випадку причиною міг стати «hate speech». Втім, сам Олексій з цим незгоден і зазначає, що система покарання не прозора.

В четвер, 20 квітня, Twitch заблокував кіберспортивного та спортивного коментатора Віталія «v1lat» Волочая, який є засновником студії Maincast. Він вже прямо звинувачує у цьому «російських модераторів Твіча».

«Російські модератори Твіча, які відповідають за модерацію стрімерів Східної Європи забанили мій Твіч-канал на 7 днів за розпалювання ненависті і хейтфул спіч. Я взагалі то тижні 2 не стрімив. І на мій канал стрімилися матчі другого дивізіону DPC, але ж якщо у тебе в голові пісні Елджея і творчєство Толстого, то місця на мозок і логічні висновки зазвичай не вистачає.

Звичайно я подам апеляцію, але не тому, що я стрімити збирався сьогодні, чи я в ефір завтра на Мейнкасті збирався. Просто я до#@$ся до русні, яка засіла в Твічі, і звичайно до українців, які там працюють поряд з русачками і ручками розводять коли на рівному місці бани отримують українці. Часу вільного у мене достатньо.

Ну а те що за модерацію на Твічі відповідають росіянчики, яким певно дуже прикро чути на трансляціях як стрімери збирають грошики на допомогу ЗСУ і насміхаються над другою армією світу — то хай хоть потішаться, хоч якась же радість навіть росіянчиками треба. Більше їм в житті тішитися немає чим, бо коли ти гній і до тебе у всьому світі відносяться як до гною, то життя воно важке і дуже неприємне», — написав «v1lat».

Як ви вважаєте, це початок великого тренду, за яким Twitch буде блокувати українців, що під час стрімів збирають гроші на ЗСУ та український спротив? Чи поодинокі ексцеси? І взагалі, чи користуєтеся ви сьогодні цим майданчиком, який був створений для стрімінгу ігор, але з часом перетворився на щось інше? Діліться думками в коментарях!

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Ніколи туди не ходив, стріми не цікавлять — я краще сам пограю і отримаю власний ексірієнс ніж буду дивитись як грають інші. Тому на твіч п+п.

це як прийти в бар і сказати «я не п’ю алкоголь, краще вдома чай попити», розвернутись і піти

А й справді, що робити в барі, якщо не п’єш алкоголь (а всі навколо його там п’ють)?

Ви напевно і футбол (баскетбол, хокей, теніс, «назва спорту») не дивились. Так само як і телешоу, фільми, серіали...

згоден! взагалі, твітчери — це біч розробників ігор. бо так один купив гру, а подивились тисячі. і вони уже не хочуть грати. бо типу ж подивилися. і взагалі, ще показують всі секрети, квести...тупо руйнують гру для всіх інших.

Ідіть на drukarnia.com.ua , там не банять. Скоро і відео червіс буде ☝️🤩

Твіч уже давно недоплатформа, потрібно її ігнорувати і обходити далекою стороною.

Хтось ще залишився на твічі?

Нехай останній вимкне світло

Підписатись на коментарі