Twitch за тиждень забанив трьох популярних українських кіберспортивних коментаторів. З чим це може бути пов’язано?
Останні дні стали не найкращими для українських кіберспортивних коментаторів на Twitch. У неділю, 16 квітня, платформа заблокувала ексгравця української команди NaVi, аналітика та коментатора Арсенія «ceh9» Триноженко.
❌ Twitch Partner «ceh9» (@cehebu4) has been banned! ❌t.co/CRFqFHF8AZ#twitch #ban #seventhban #partner #twitchpartner 🔐
— StreamerBans (@StreamerBans) April 16, 2023
Сам Триноженко записав після цього коротеньке відео, розказавши підписникам про запуск свого ютуб-каналу. Коментатор зазначив — він не певен, що Twitch його взагалі розбанить. За його словами, «є інформація, що це назавжди». При цьому нібито його заблокували за відсутність модерації чату.
t.co/uAbL0Hrd4o
— Arseniy Trynozhenko (@cehebu4) April 18, 2023
Підпишись! pic.twitter.com/lFNDUIRS1r
Через два дні, 18 квітня, платформа забанила ексгравця команд GSC.GameWorld та Explosive, українського стрімера та коментатора Олексія «yXo» Малецького. У його випадку причиною міг стати «hate speech». Втім, сам Олексій з цим незгоден і зазначає, що система покарання не прозора.
Кажуть що за хейтфул спіч, але не було такого. Прийняв правила сервіса, з ними погодився, то несу відповідальність. А що було по факту сервіс не вважає за потрібне доводити. Апелювати не можливо.
— yXo (@yxo7) April 18, 2023
Система покарання не прозора. t.co/9OMCYmlfRM
В четвер, 20 квітня, Twitch заблокував кіберспортивного та спортивного коментатора Віталія «v1lat» Волочая, який є засновником студії Maincast. Він вже прямо звинувачує у цьому «російських модераторів Твіча».
«Російські модератори Твіча, які відповідають за модерацію стрімерів Східної Європи забанили мій Твіч-канал на 7 днів за розпалювання ненависті і хейтфул спіч. Я взагалі то тижні 2 не стрімив. І на мій канал стрімилися матчі другого дивізіону DPC, але ж якщо у тебе в голові пісні Елджея і творчєство Толстого, то місця на мозок і логічні висновки зазвичай не вистачає.
Звичайно я подам апеляцію, але не тому, що я стрімити збирався сьогодні, чи я в ефір завтра на Мейнкасті збирався. Просто я до#@$ся до русні, яка засіла в Твічі, і звичайно до українців, які там працюють поряд з русачками і ручками розводять коли на рівному місці бани отримують українці. Часу вільного у мене достатньо.
Ну а те що за модерацію на Твічі відповідають росіянчики, яким певно дуже прикро чути на трансляціях як стрімери збирають грошики на допомогу ЗСУ і насміхаються над другою армією світу — то хай хоть потішаться, хоч якась же радість навіть росіянчиками треба. Більше їм в житті тішитися немає чим, бо коли ти гній і до тебе у всьому світі відносяться як до гною, то життя воно важке і дуже неприємне», — написав «v1lat».
9 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів