«Вчать дітей вбивати». Проросійський президент Бразилії виступив проти відеоігор
Президент Бразилії Луїз Інасіо Лула да Сілва на зустрічі з міністрами та губернаторами різко розкритикував відеоігри, назвавши їх «сміттям». Він впевнений, що ігри, які пропонуються дітям та підліткам, не вчать нічому хорошому та занадто агресивні.
«Коли мій
4-річний син плаче, що я для нього роблю? Я одразу даю йому планшет, щоб погрався. Навчаю його грати в ігри. Немає жодної гри, яка б говорила про любов. Немає жодної гри, яка б говорила про освіту. Ці ігри вчать дітей вбивати... Можна взяти гру будь-якої дитини, моєї дитини, дитини кожного з вас. Моєї онуки, онуки кожного з вас (...) Я сумніваюся, що є хлопчик віком 8, 9, 10, 12 років, який не звик грати в подібні відеоігри», — заявив пан Лула да Сілва.
❓ Що б ви хотіли відповісти на таку репліку президенту Бразилії?
Колись ми обговорювали на форумі, чи дозволяють учасники нашої спільноти своїм дітям нині грати у шутери. Велика кількість людей тоді висловилася проти «стереотипного» мислення про шутери та їх негативний вплив.
Нещодавно Луїз Інасіо Лула да Сілва повідомив, що під час візитів до Китаю і ОАЕ обговорив спільне посередництво у війні росії і України, а також одночасно звинуватив США і Європу у «затягуванні конфлікту». Він наголосив, що Китай, ОАЕ та інші повинні приєднатися до «політичної G20», аби спробувати припинити війну. У відповідь на цю заяву МЗС України запросили бразильського президента відвідати Україну, щоб ознайомитися зі справжньою сутністю російської агресії.
Нагадаємо, що 6 квітня 2022 року президент Бразилії пропонував віддати Крим росії, щоб припинити війну. Тоді в МЗС України відповіли, що Україна не торгує своїми територіями.
15 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів