Буду робити ігри: зображення-аватар
Давно хотів розробляти ігри.
Мабуть, багатьом вам це відчуття знайомо. З різних причин, які інколи будуть звучати як відмазки, я цим не займався достатньо серйозно. Хоч і регулярно дивився новини, слухав подкасти про розробку, пробував різні game engines, проходив якісь туторіали... До робочої демки або хоча би прототипу ніколи не доходило. Всі ідеї накопичувалися в нотатках.
Проте зараз я все ж організував собі час і хочу повністю зануритись у світ Indie GameDev.
Також паралельно буду описувати свій досвід у вигляді блогу. В планах винести його на окремий ресурс і перекладати англійською.
—
Я маю технічний бекграунд і зараз хочу максимально самостійно працювати над своїми ідеями. Тому перше, з чого я почав, — це туторіали з піксельарту. Логічність моїх рішень можете піддати сумніву у коментарях 😉. Чому саме піксельарт? Бо мені подобається така естетика і здавалося, що це буде простіше реалізувати.
Переглянувши десяток відеоуроків, і спробувавши відмалювати щось, вирішив зробити зображення «в продакшн». З чого почати? — Звісно ж з аватару для профілів і соцмереж.
Подумавши над загальним концептом, прийшов до таких ключових слів: skull, brain, abyss, void.
Далі знайшов декілька референсів:
- skull
i.pinimg.com/...6ff4d64c7b96000c7a261.png
thumbs.dreamstime.com/...l-art-skull-127003871.jpg
- brain
dribbble.com/...hments/9705227?mode=media
stock.adobe.com/...9/mopic?asset_id=10969086
- abyss/void
www.behance.net/...28203/The-Void-Background
Далі пошукав уроки за окремими ключовими словами. Мені дуже сподобались туторіали від miniboss:
- www.patreon.com/.../skulls-and-bones-7475695
- www.patreon.com/posts/darkness-14908368
- www.patreon.com/.../holograms-ghost-17955725
Далі озброєвшись aseprit’ом я зробив декілька начерків і пошукав різні варіанти кольорів. Розмір оригінальних зображення обрав 32*32. При експорті робив масштаб 500%.
Спочатку череп. Після декількох ітерацій маємо:
Далі палітра на основі референсних зображень:
Спробував прималювати мозок до черепу:
Але мені не сподобалося, як він виглядає. Тож переглянувши всі туторіали від miniboss, я знайшов ось такий:
www.patreon.com/posts/stars-and-14343744
Завитки на планетах мені здалися достатньо релевантними, тож фінальний варіант вийшов ось такий:
Саме він пішов на аватар в профіль DOU і твіттер @mozokevgen
—
P.S.: знайомство з піксельартом видалося досить приємним. Проте, відмальовувати всі ассети під майбутню гру може бути занадто обтяжливо. Тож цей пункт залишається під питанням.
2 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів