Фільтр за відгуками на олх/olx

Привіт всім!

Кейс — хочу купити б/у гаджет на олх, але досвід підказує купувати тільки продавців з відмінними відгуками. Таких за моїм досвідом десь 10-15%, в залежності від категорії, тобто перебирати ручками довго.

Може хто знає як параметрами url можна відфільтрувати? Чи одразу писати букмарклет для Chrome?

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Зробив міні апку для аналізу відгуків. Мій поточний кейс — хочу купити б/у Apple Airpods Pro 2 в гарному стані. На olx по цьому запиту понад 1 000 оголошень, 25 сторінок. Фільтрую по ціні, 3000-5000, 263 оголошення, нереально перебрати руками. Знаю що 70-80% того що продають — підробки. Після збору відгуків, а також фільтрації по стоп словам, залишилося 7 нормальних оголошень, з них обрав те що найбільше сподобалося і зараз уточнюю нюанси щоб замовити.

Насправді, це не завжди працює. Наприклад, мені якось залишили негативний відгук, бо поки я ходив віддавати товар руцями, хтось оформив ОЛХ-доставку і образився, що я її відмінив, коли повернувся додому — товару вже просто не було :)

Але «підпишусь на каменти», теж цікаво. Може, хтось екстеншин напише?

Я писав інший хром-додаток писав, що витягає площу квартири/будинків/землі та рахує бабки/площу.
Ну ще він опис в тултіп закидував і генерував лінк на кадастрову мапу + на гугл-навігацію.
Але все зламали змінами в DOM, а на кадастрову карту взагалі recaptcha 3 присобачили :(

До одного місця ті відгуки.
У мене майже всі ідеальні, але один гусь якось дзвонив в телефон і задавав тупі питання про ціну чи ще щось (про б/у блютуз колонку за 250грн). Потім написав відгук що йому було «складно зі мною спілкуватись», хоча спілкуватись ні з ким по телефону я не збирався взагалі (або натиснули олх-доставку — або йдіть лісом, на чат відповідаю).

Цікаво, що в мене майже ідентична ситуація була раніше. Теж продавав недорогу блутус-колонку (за гривень 300), і теж був подібний гусь, який запитував очевидні та дуже тупі запитання, відповіді на які повністю описані в об’яві. Причому. дзвонив він з прихованого номера, дзвонив двічі (зранку та майже під вечір), але він не врахував, що його прихований номер легко «проявлявся» в застосунку від оператора, в історії дзвінків))

Це була одна з перших об’яв на ОЛХ, після цього я зрозумів, що варто завести сторонню сім-карту окремо для подібних майданчиків типу ОЛХ (наче банально, але чомусь не відразу допетрав цей момент), щоб у випадку масових дзвінків «служб безпеки банків», приколістів та інших «прекрасних» людей просто викинути таку сімку і не перейматись за основний номер.

Взагалі ви можете прибрати номер коли публікуєте оголошення, він не обов’язковий;)

Зараз вже знаю про цю можливість (хоча донедавна наче як телефон обов’язковий був?), та й коли стороння сім-карта є то вже можна не прибирати) Тим більш деякі люди не дуже люблять писати, тому варіант з дзвінком також варто мати, якщо хочеться якусь річ продати максимально швидко.

Ну щоб мати 2 сімки, це треба їх купити, треба активними в телефоні ітд. Особисто я ненавиджу гооврити по телефону, тим більше з незнайомими людьми, які дзвонять зазвичай у незручний час. Але якщо прям терміново то так, у мене правда такого поки не траплялося:)

Ваш номер і так видно, коли оформлюєш ОЛХ доставку

Нажаль, коли пішов від нас allegro group пішла і культура адекватних соціальних рейтингів продавців. Залишився тільки от цей висір того ж allegro, який був викуплений OLX та згодом захоплений баригами-перекупами.
Чому за стільки років не з’явився адекватний аукціон не розумію. Мабуть просто у нас нема культури продавати Б/У речі.

аукцион есть у нас нормальный, но про него мало кто знает из за отсутствия рекламы

воно ж померло одразу після розпаду аукро.

хз, там куча товара, да я и сам там что то даже продал перед войной

Єдиний реально нормальний аукціон це violity. Там крута модерація, продавці слідкують за своїми рейтингами, моментально банять неадекватів та навіть видаляють лоти з неадекватними цінами. Та лоти дійсно набирають свою риночну ціну навіть з однієї гривні.
Правда є ньюанс — аукціон в основному по антикваріату.
У них є інший майданчих oxo -для простих смертних, але популярності не здобув

отзывы на олх хрень полная, на них вообще смотреть не надо. Каждый день вылаживаюи кучу хорошего товара пррдавцы, у которых нет отзывов. Тем более с олх доставкой можно осмотреть на почте

Підписатись на коментарі