CD PROJEKT RED запровадила менструальну відпустку

Польська ігрова компанія CD PROJEKT RED оголосила, що її співробітниці зможуть отримати менструальну відпустку.

«Це ще один крок до більш інклюзивного робочого середовища, що пропонує можливість виділених вихідних для всіх, хто страждає від менструального болю ❤️

Оскільки менструальна відпустка стає все більш поширеним явищем, то сподіваємося, що стигма, пов’язана з менструацією, може залишитися в минулому, і ми будемо зосереджуватися виключно на здоров’ї та комфорті співробітників.

Тепер ми пишаємось і раді бути поруч із членами нашої команди та допомагати їм відчувати підтримку та відчувати себе максимально комфортно», — зазначила студія.

Кілька років тому CD PROJEKT RED неодноразово критикували за суворі умови праці та постійні кранчі. Після цього компанія почала втілювати зміни, зокрема дозволила торік обирати між дистанційним режимом або роботою в офісі.

До слова, співробітниці магазину ігор GOG (який належить CDPR) можуть користуватися менструальними відпустками вже більше ніж рік.

А що ви думаєте про таку ініціативу? І коли, на вашу думку, менструальні відпустки можуть запровадити в українських студіях та в технологічних компаніях загалом?

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев.

👍ПодобаєтьсяСподобалось14
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Чудова ініціатива, сподіваюсь ніякої дискримінації за половими ознаками не буде, і цю відпустку може брати будь-який гендер?

Той випадок коли ейчаркам нема чим зайнятись і хочеться поімітувати бурхливу діяльність і ідеологічний активізм.
Достатньо мати нормальну культуру лікарняних, коли люди вне залежності від причин можуть взяти лікарняний коли погано себе почувають.

Вважаю, що толерантність до статевих особливостей — чудова практика. І впроваджувати її потрібно одразу для всіх. Адже заважати роботі може не тільки біль, а інші речі — на приклад, статеве збудження. Більшість чоловіків страждають від цього так сильно, що в рандомні 10-30 хвилин протягом дня (тривалість та кількість залежить від індивідуальних психо-фізіологічних особливостей) не можуть утримувати концентрацію на поточних задачах. Тому необхідно обладнати індивідуальні кабінки релаксації, в яких мають бути ергономічні крісла, серветки, крем для рук та ноутбук із доступом в інтернет (і функцією авто-видалення історії пошуку).

Пост, в комментариях к которому наконец-то смирились две противоположности: мужчины говорят, что они и женщины одинаковы, а женщины — что они не такие же, как мужчины! Ура!

Вангую: через декілька місяців буде сенсаційна новина, що якась співробітниця скористалася цим варіантом відпустки, але замість того щоб лежати вдома з дикими болями — була помічена весела й усміхнена під час шопінгу з подружками у ТЦ. Та ще й виклала відео про це у ТікТок/Інстаграм.

Нагадує недавню історію про пані з США, яка отримувала 190к на рік працюючи рекрутеркою і нікого не найняла за довгий час. А потім хизувалася цим публічно — що їй платили гроші ні за що.

Це мабуть частина людської природи — публічно хизуватися, як ти най0#уєш систему.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Апдейт: У CD PROJEKT RED розповіли, як саме і для кого впроваджують відпустку і чому не вважають це дискримінацією чоловіків: gamedev.dou.ua/...​d-about-menstrual-leaves

Люди, це соціальний прогрес, це необхідно. Що ви ниєте?

А отпуск по причине «всю ночь играл — уснул в 6 утра» мужикам можно? Не думаю что состояние после пары-тройки часов сна лучше, чем при болезненных месячных. Но мы бессильны когда какая-то свежая ААА игра выходит, или сериал для залпового просмотра.

та по__уй ваще, нехай буде

Если, допустим, потратить больничный на менструацию, то его может просто не хватить на обычные БОЛЕЗНИ (грипп, ковид, несчастный случай и тд).

«Лимиты» на больничные в европейской компании (а речь тут в первую очередь о CD Projekt RED)? Переходи с B2B на FTE.

оказывается в некоторых странах это есть на законодательном уровне
1. www.tandfonline.com/...​080/07399332.2019.1639709

Опрос социального мнения, при чём этот тут вообще?

2. www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK565643

Очередные дебаты. Тут хотя бы приводится список стран, аж целых 7 во всё мире (в Китае так вообще только в 1 провинции) + отдельные области либо компании:
Japan, Taiwan, China, South Korea, Indonesia, Zambia, and Mexico

3. bmjopen.bmj.com/content/9/6/e026186

Потеря продуктивности. Больничный фиксит проблему на корню, но нисудьба.

4. www.healthline.com/...​th/period-leave-from-work

Опять таки фокус на США, которая не особо славится социальной составляющей. Даже там они пишут:
What if your employer doesn’t have an official policy — can you still take time off?
It’s possible to take time off for period-related symptoms under standard sick leave, though this can be tricky if your employer requires you to tell them why you need time off.
Добавляем сюда что в Европе от тебя не будут требовать ответа почему на больничном — проблемы нет.

5. www.bbc.com/...​eave-change-the-workplace

They decided not to call in sick. «I just don’t think [a period] counts as a sickness,» they say. — опять привязка к США, ну и она почему-то сама решила что это не сиклив.

6. www.washingtonpost.com/...​eave-spain-paid-benefits

Фемко-компания, которая в вакансиях сама предлагает «Unlimited, flexible paid vacation» добавила «Unlimited menstrual leave for people with uteruses; ». Сама найдёшь подвох, или картинку нарисовать?)

7. www.pearsonlegal.co.uk/...​n-you-take-time-off-work

Many women in the UK are forced to use sick days to cover uncomfortable menstrual periods and often say they feel embarrassed and uncomfortable when they have to discuss the matter with line managers and bosses.
Т.е. они берут больничные, и стесняются сказать менеджерам про месячные. Но если дать им возможность брать «месячные дни», то они будут брать их спокойно, ведь абсолютно непонятно что может быть причиной взятия такого дня.

8. www.allvoices.co/...​g/what-is-menstrual-leave

Тут даже нечего сказать, очередное обсасывание и нахваливание одного сомнительного решения и притягивание за уши плюсов.

Фемка опять обосралась, а все кругом виноваты. Злобные спермобаки ущемляют права!

Накидала рандомных ссылок опровергающих её же слова -> читать не умеют другие xD Ох уж эти фемки

Но я все же повторюсь, менструация не является болезнью,

Если вдруг вы все таки найдете доступ в интернетик — icd.who.int/browse10/2016/en#/N94
то вам уже написали, что менструация не болезнь, а вот

International Classification of Diseases (ICD)
N94: Болевые и другие состояния, связанные с женскими половыми органами и менструальным циклом

болезнь. Так что хватит нюхать канифоль и продолжать втирать свои фантазии.

то его может просто не хватить на обычные БОЛЕЗНИ

Так же само, как и с мигренью и в случае с кучей других наследственных и хронических болезней.

Є люди з мігренями. З больною спиною. У людей за 40 або за 50 часто взагалі постійно щось болить. У вагітних та годуючих жінок нема критичних днів! А їм всім хіба не треба вихідних днів? Це якась корекція нерівності/несправедливості, яка породжує ще більшу нерівність/несправедливість!

Почему не лечится?
Как минимум можно обеспечить ремиссию на 9 месяцев.

Тогда добавится веселье в виде токсикоза и последующего декрета.

таким образом отпуск по месячным плавно перетекает в декретный и обратно по месячным
в остальные дни можно взять обычный отпуск или сиклив

Тут ещё другой прикол. Если деток 3 и больше, то у мамы времени на работу вообще не останется. И тут только один вариант доступен для такой семьи — папа пашет, а мама занимается домом и детьми.

Если семья созрела на 2х или 3х детей — няня становится не предметом роскоши, а повседневной необходимостью.

у меня в семье три мальчика, мама все время работала. То главным технологом, то проектировщиком. Вроде нашла время.
Няня? какая няня в СССР.

Або папа паше, а мама працює в іт і сидить в вічних відпустках

Я где-то читал, что есть люди, кто питается негативными эмоциями других людей.
Такие люди наедине с собой испытывают перманентную внутреннюю боль.
Им некомфортно наедине с собой.
И только в ситуациях, где все вокруг них на негативе — испытывают мимолетное временное облегчение.
Рекомендация в коммуникациях с такми людьми — не воспринимать всерьез, относиться как к клоунам.
Анастасия, а вы ощущаете внутреннюю боль?

Люди разные. Много людей действительно неспособны на рациональное мышление.
Но больно вам не от этого, Анастасия.
Исключительно-рациональное мышление со скипом эмоциональной части — результат долгодействующих защитных механизмов психики на продолжительные психотравмирующие ситуации в детстве.
И это отдельная тема. На эту тему вам не со мной общаться.
Хорошего вечера вам, Анастасия.
Пойду чайку попью с вареньечком.

Менструация такая болезненная как сердечный приступ? НеВеРоЯтНо. А мы то думали, что это как головная боль, линька у животных или сломанная конечность.

В мене немає жодного бажання перечитувати всі ці статті, але ось просто приклад того, що голосні заголовки не значать нічого, просто вирвано з контексту.

John Guillebaud, professor of reproductive health at University College London, tells Quartz that patients have described the cramping pain as «almost as bad as having a heart attack.»

Пруфів про те, що ці пацієнти мають досвід сердцевого нападу, і можуть обʼєктивно порівняти біль при сердцевому нападі з білю при менструації, у статті немає, звісно.

Я нічого не писав про жіночу менструацію, я лише написав, що одна із статей — повна херня, де шокуюча назва (о, шок, менструація така ж болюча, як сердцевий напад) вирвана із контексту.

Ну, кто-то может и не имеет представление, а у меня в жизни было 2 подруги, которые в это время, так сказать, глаголем ходили. И кроме обезболивающих колёс, ничем другим не помочь.

Повністю підтримую.
Багато дівчат сильно страждають через це.

Між іншим, ще будівельникам пірамід в Єгипті давали офіційні дні відпустки для догляду за дружиною в її критичні дні.

Нажаль, в коментарях видно, що багато людей за своїм соціальним розвитком ще не дійшли рівня стародавнього Єгипту.

Берем практичний приклад. В команді працюють Василіса та Капітоліна. У Василіси, наприклад, болючі критичні дні, а у Капітоліни — ні. Але Капітоліна, бачучи що Василіса щомісяця бере два вихідних, подумає «О, а я що, дурна, що їх не беру!?» і теж почне їх брати.

Берем ще приклад. В команді Інокентій і Василіса. Василіса бере 2 вихідних щомісяця, а Інокентій — ні. Вгадайте, хто скоро піде просити підвищення зарплати, і кому його неодмінно дадуть?

Проблем це нововведення тільки добавить.

Вгадайте, хто скоро піде просити

Василіса, тут же просто

Між іншим, ще будівельникам пірамід в Єгипті давали офіційні дні відпустки для догляду за дружиною в її критичні дні.

Такое обычно стоит подкреплять ссылочкой.

У Давньому Єгипті ще не знали про біль у мошонці, коли чоловік довгий час не мав сексу. Стосується не всіх чоловіків, як і не у всіх жінок больовий «цикл», але ж вихідні також необхідні і чоловікам.

Найліпший сценарій отримати біль в мошонці, коли із дівчиною чи з хлопцем лапаєте один одного, а секс не відбувається за результатами.
За студентські роки буває ще проблематично знайти місце, де можна вдвох усамітнитися та пововтузитися. Парк КПІ трохи виручав в травні, до покращення в ньому були непроглядні хащі і суцільна темрява.
Плюс недосвідченість, у більш дорослому віці це простіше: не дражнити дівчину чи хлопця, коли немає можливості на неї наскочити і «дати під хвіст» тут і зараз, плюс житлово-побутові умови набагато кращі, аніж коли на другому курсі живеш в гуртожитку, а дівчина закінчує 11-й клас і живе з батьками і сестрою.
Доречі про «дати під хвіст» — невже в Єгипті не встромляли козам та ламам? До того ж вони не вагітніли, принаймні від людей.
Хоча які кози та лами на будівництві?
То ж так, боліли яйця та були страждання і больовий синдром.

Навіть якби ініціатива звучала так: «дівчатам додаткові 20 днів відпустки на рік незважаючи на причини» — я б ініціативу підтримав.
Тому що це наші дівчата: мами, сестри, дочки, подруги.
І коли прийде час (а він обов’язково прийде), і підніметься питання про додаткові дні відпустки для хлопців, я щиро вірю, що цю ініціативу, хочя б з почуття солідарності, підтримають разом з нами і дівчата.

У коментарях деякі хлопці не розуміють, що дівчата наші головні союзниці, а не конкурентки.
І ніж топити один одного, куди краще допомогати один одному підтримаючи один одного.

У нас на проекті якось коллега в ДТП зламав ногу з тяжкими ускладеннями і працював ремоутно (ще до ковіду) з гнучким графіком і довільними перервами на лікування і реабілітацію. Я думаю всі справжні ДОУ юзери що поважають себе, погодяться що це воукізм, несправедливість і дискримінація. Чому це одному можна те що не можна іншим? Тому пропоную з ціллю відновлення рівноправ’я на робочому місці встановити нове правило — кожен співробітник раз на рік отримуватиме період часу для комфортного лікування переломів. Встановимо графік для цього, щоб нікому не було прикро, і для рівномірного перекриття всього року співробітниками. А самі перелами організуємо у сертифікованого провайдера.

Ти реально заздриш людині яка зламала ногу з тяжкими ускладненнями, бо їй дозволили працювати дома замість того щоб звільнити (бо саме з цього боку треба дивитись — компанія пішла на зустріч щоб не вигнати, а не нагородила привілеєм просто так)

Просто глузую з печерних ДОУ нарративів. Це був сарказм ;) .

Несправедливость тут только в том, что он, вместо того чтобы забить хер и тусить на больничном, продолжал работать)

Тоесть чтоб было равноправие, теперь они должны «запровадить» отпуск «на рыбалку» для мужчин?
Или просто ежемесячный отпуск?

Дуже хочеться думати, що наука не стоїть на місці і через декілька поколінь людина суттєво вдосконалеться. Не буде всіх цих менструацій, ерекцій, необхідності народжувати в муках.
Не буде необхідності вигадувати костилі у вигляді відпусток та прокладок, і нарешті наступить рівність.
А поки що людина — не хазяїн своєму тілу, на жаль

костилі у вигляді відпусток

ви хотіли сказати костилі у вигляді роботи?)) Щастя наче не в тому щоб здоров’я вистачало сидіти в офісі 24/7))

Не маю нічого проти роботи) Менструація набагато більше заважає повноцінному відпочинку ніж роботі

Тобто якщо вона випадає на робочий день — відпуску можна не давати.

Той випадок коли ейчаркам нема чим зайнятись і хочеться поімітувати бурхливу діяльність і ідеологічний активізм.
Достатньо мати нормальну культуру лікарняних, коли люди вне залежності від причин можуть взяти лікарняний коли погано себе почувають.

вне залежності від причин

і статі..?

Звичайно. Це ж очевидно.

я теж спочатку про це думала. але я, коли в мене госрті болі в животі, не беру 1 з 10 своїх лікарняних, бо я розумію, шо в мене таких днів — 12+ на рік і на грипи лікарняних просто не лишиться. це питання якогось відчуття прийняття і безпеки — що команда прикриє, якщо мені раптом буде погано. А взагалі, я й 10 лікарняних навряд візьму.

Має бути подляк
Може недоплачують

Незя недоплачивать, нервноправиеже.

Виглядає як чорний піар (підняти хайп, щоб посвітитися в новинах)

Тіки не чорний, а червоний *Ba-dum-tss!*

Я підтримую ініціативу. У різних жінок менструація проходить по-різному. Якщо ця відпустка або лікарняний якось буде сприяти, щоб жінка перенесла легше, то чому ні. Але я ще за те, щоб і додатково додати дні або до відпустки/або до лікарняних, щоб і чоловіки мали можливість використовувати на свої потреби.

Вже написали внизу, що чоловіки відчувають щось гірше за біль. А саме сильне бажання присунути. Багато хто стає ґвалтівниками. Ви думаєте хтось буде вчиняти злочин і сидіти за ґратами 10 років просто через звичайний зубний біль? Значить це гірше за біль, тому чоловікам 2 рази на місяць оплачувані повії та блэкджек

Я ж і кажу, якщо ця відпустка буде сприяти тому, щоб жінка легше перенесла ці дні, то чому ні. А я і не казала за образи.Чоловіки хворіють на інші болячки.

Ну тоді 1-2 дня в тир, мобілізація обовязкова тільки для чоловків тому від цього в майбутньому може залежати їхнє життя, так краще? %)

Боль это не потребность и не свободный выбор. Давать мужчинам дополнительные выходные просто чтобы они не обижались — это не ок.

Вам уже 10 раз написали — Вы не все женщины, хватит эту ахинею гнать, за всех расписываясь. Либо больничный дается исходя из конкретных медицинских предписаний от врача, в не потому что кого то есть вагина, либо тогда всем халявные «выходные».
А то выходит у всех есть голова, значит всем даешь больничный.

А 100 лет назад бабы вообще в поле рожали, тут же обратно работать шли и как-то выживали. Даешь отмену декрета по беременности и родам! Ну или дайте мужикам столько же, им ведь тоже халявных «выходных» хочется.

Ой, я тільки за, аби чоловік відпочив у відпустці по догляду за дитиною замість мене :) Пропонувала йому такий варіант на майбутнє, щоб я працювала, а він був з дитиною (заробляємо однаково, тільки я на ремоуті, а йому до роботи ще більше години добиратись). Але ж не хоче, відмовляється від такого відпочинку))

Я не работал почти первые 4 месяца после рождения дочки(фрилансер) и не спал нормально. Это считается? или только если бумажка есть?
Кто-то согласен, кто-то не согласен. Женщины тоже не все хотят.
Зато почти все потом рассказывают, что вот они сидели с детьми, теперь на их карьере это отразилося.

Зато почти все потом рассказывают, что вот они сидели с детьми, теперь на их карьере это отразилося.

ты думаешь не отражается?
мне кажется, что отражается и если есть дети и мужчина успешно делает карьеру, то на карьере женщины это тоже отражается — ее просто нет. карьера — часто одна на семью )

Я думаю, что отражается. Но одновременно рассказывать всем, что из-за этого проблемы и тут же требовать такую же зарплату на основании того, что работают «почти так же» — как-то раздвоение личности, не?

Я год работал, пока моя жена играла в главу отдела освиты. Работал, убирал, кормил детей, жену. Не особо то она это вспоминает. Заработок ее за год — отрицательный. В любой конкретно взятый год.
И точно так же на моей карьере отражалася и отражается дочка, хотя так неитересно, наверно?

Но одновременно рассказывать всем, что из-за этого проблемы и тут же требовать такую же зарплату на основании того, что работают «почти так же» — как-то раздвоение личности, не?

а разве требуют?

Заработок ее за год — отрицательный. В любой конкретно взятый год.

представь, что жены нет и прикинь какие геммор и расходы у тебя появятся, чтобы поддерживать все вот так, как оно есть у тебя сейчас. или вообще ничего не изменится? я не знаю твою ситуацию. просто у меня сейчас знакомый разводится и даже его реально офигевшая жена, которая на первый взгляд забила на детей и ничего не делает, оказывается, что то таки что то делает и без нее расходов на уборщицу и бебиситтера выйдет минимум на 1к.

И точно так же на моей карьере отражалася и отражается дочка, хотя так неитересно, наверно?

дык и не всем женщинам интересно про это рассказывать, та и смысл?

Так я так и жил год. Мама приходила в 9 и ложилась спать

Так я так и жил год. Мама приходила в 9 и ложилась спать

странно конечно, когда человек целый год приходит с работы в 9 вечера и при этом

Заработок ее за год — отрицательный. В любой конкретно взятый год.

но это ваше дело

Карьера ;)
У нас большинство держслужбовцев так и работают.

Ну у главы виддилку освиты района зарплата 8-12тыс, а она только на бензин тратит 10+(надо ж по району ездить). Если взятки не брать — отрицательно
А у ее помощниц вообще 4-5к, как на касе супермаркета.
Система не работает без взяток. В бюджете города, к примеру, нету денег на перекраску классов, вообще. Не берете денег с родителей — не красите.
зато есть деньги на громадьску варту(орхану частную) и на асфальт на набережной — это ж можно показать всем для выборов. И то и другое — 10-30х от бюджета освиты(общего).
В освите Украины розумные люди в основном вторые половинки бизнесменов и итшников. И то их хватает лет на 5. В учителя идут по остаточному принципу, как и в держслужбовці.

Потому я только улыбаюсь с людей, которые рассказывают, что после войны станет лучше. Мы 30 лет строим популисткую систему со взятками. Фиг ее теперь поменяешь.

Слышал долю шутки, что за каждей успешной женщиной-гуманитарием стоит айтишник)

Ну умных учителей очень мало. И это обычно по призванию, и муж у них зарабатывает в разы больше.
Лично я знаю всего двух мужчин учителей(ну кроме бухающих физруков) нормальных. Один программист сишник, вечером работает. Второй плюнул через два года и бизнесом занимается(несколько точек на местном базаре уже).

Ну та же фигня, жена подалась в дата-инженера

Ну умных учителей очень мало. И это обычно по призванию, и муж у них зарабатывает в разы больше.

100%. У меня из школьных учителей отличная была по химии. У неё муж каким-то бизнесом занимался, на переменах рассказывала как в Париже была на прошлых каникулах и как правильно китайский чай заваривать) Но как учительница была вообще замечательная, аж приятно было на уроки ходить.

виддилку освиты

в ций держави освитянам жыть не можна, и мова не подобаеться

Кожний глави виддилку освиты по 2к баксив на проживання й катання по району, а секретаршам по 1к баксив минимум

Писля вийны Меркулову стане тилькы гирше, треба забырать жинку з освиты и йихаты нах☆й з циейи краины

А можна нескромне питання, пан Меркулов, жінка в тебе теж російськомовна виходить, то мабуть це прекрасно якщо вона більше не голова виддилку освиты. А то страшно навить подуматы чого вона дитзй навчыть. Чи як?

Не надо ничего добавлять. Надо обеспечить возможность работать и нанимать бухгалтеров не за счёт мужа, а платить им среднюю по области хотя-бы

Спасибо, я уже

Нет, жинка украиномовна
Причём кандидат наук. Но вам в лбом случае страшно подумать. Думать вообще вредно, проще мову приплести
ЗЫ пан меркулов если шо тоже без проблем владеет мовой и закончил на ней кну. Просто три раскладки нефига не срвместимы с терминалами

Можзтз выдалыты росийську, то будз всього дви

Але ж такому розумныку як вы, на якого спокусылась кандыдатка наук, має буты очевыдно що не в цьому суть?

Не паплюжте мову, глаза вылазят.

Не паплюжте мову, глаза вылазят
у главы виддилку освиты

кек

Але ж не хоче, відмовляється від такого відпочинку))

ну... какого выбрали....
или считаете, что и другие мужья так же как у вас отказываются?

Не бачила жодного чоловіка в Україні, який пішов у відпустку по догляду за дитиною замість дружини. Колег з інших країн, які брали paternity leave, бачила (і то, не впевнена, що це саме замість дружини, а не допомогти їй кілька тижнів).

Тут на доу була стаття про розробницю ПЗ, чоловік якої був у декретній відпустці — в нього заробітна платня в багато разів менша ніж у неї.

На моей позапрошлой работе РМ вышла на работу через 3 недели после родов.
За малышом следили папа (который пошел в декретный отпуск) и ее родители.

Щось мало у вас знайомих.
У мого малого був односадочківець, мама ойтішниця, працює, троє синів на батьку, 2-5-8. Після широкомасштабного наступу переїхали у Польщу, дружити продовжує працювати в ойтішці, батько доглядає за дітьми.

Тобто, у вас є тільки один приклад. І у коментатора вище лише один. Як бачимо, поодинокі випадки.

Ну взагалі так, це дійсно поодинокі випадки. Точної статистики з цього приводу не маю, та в мене складається враження, що в Україні процент чоловіків, які йдуть у декрет, значно менший за процент жінок, які служать в ЗСУ. Знову ж таки без посилань на статистику, чисто на око, в Україні процент чоловіків, які працюють вихователями в дитячих садочках, менший не лише за процент жінок, які служать в ЗСУ, а навіть за процент жінок, які на передовій сидять в окопах.

Хто більше заробляє, той і продовжує працювати. Все просто.

Я пошел, на три месяца. Теперь видели.
Жена первый месяц вообще вставала даже с помощью.

Але ж після трьох місяців за дитиною доглядала все одно дружина? Бо тоді це те, що я написала вище — відпустка не замість дружини, а в допомогу їй. Три місяці для догляду за дитиною — це крапля в морі, хтось повинен сидіти з нею хоча б до виходу у дитсадок, якщо немає когось на допомогу (бабусі, няні і т.д.).

А ну тоесть не считово.
Год дома пока жена работала тоже не считается наверно. Детский сад

Я відповіла вам на комент, в якому ви написали про три місяці, перший з яких дружина ледве вставала. Я не в курсі, звідки взявся рік вдома, поки дружина працювала. Якщо так, то рахується, звичайно (ви вдома з дитиною, дружина на роботі). Але це не спростовує мого твердження, що такі випадки поодинокі.

Я брав. Дякую.

Вашу думку з приводу чоловіків ніхто наче не запитував. Ви не чоловік і не знаєте які потреби у чоловіків. Тому експертну думку з приводу що потрібно, а що не потрібно чоловікам залиште будь-ласка при собі

Поналетели борцы за равные права. По-вашему когда одному сотруднику на рабочем месте ок, а второй регулярно сгибается от боли и шарахается «а не протекло ли» это равные права?
И не надо про свой понос, запор, геморрой и анмезию. У женщин те же самые болячки только плюс еще и неделя месяков. И далеко не на всех действуют обезболки, к вашему сведению.
Много тут желающих поменструировать в обмен на сомнительные доп выходные? Дедлайны вряд ли подвинутся.

Забирайте мою головную боль, давайте месячные и выходной(оплачиваемый же?)
Откуда вы знаете сколько желающих если такие исследования не проводилися и процедура недоступна?

а вже казали, що біль під час менструації, коли «сгибается от» — патологія, причину якої необхідно виявляти й лікувати, а не закривати за рахунок щомісячних відпусток?
зробіть нормальне медичне страхування для співробітників і їх родин, більше користі і краще вплине на продуктивність

Это в теории можно вылечить. На практике врач сможет только обезболивающее выписать или не выписать, ибо есть циркуляр с грифом СС, который это запрещает. «Начала рука сохнуть. Боль адская. Пошёл к врачу, тот выписал обезболивающее. Не приму — работать невозможно от боли. Приму — невозможно по другой причине» © Исповеди наркоманов журнал «Смена».

А у меня каждую неделю течет кровь из носа от подобных статей. Можно мне отпуск за чужой счет?

Голова кстати тоже болит

Тампон тобі в носа а не відпустку. Хромосомою не вийшов ти

Так шо копай

Ммм... ну, припустимо, я ідентифікую себе як людину, в якої є мєнстряк. Нерегулярні подовжені цикли, оце от все, тому давайте ваші ці відпустки по максимуму, хулі їм пропадать...
Ну і шо ви мені зробите? Сперечатися-то не толерантно! ))

Ну і шо ви мені зробите?

осторожнее с такими заявами, бо диверсити департамент спеленает и гормональную терапию проколет)

Що зроблю? Пораджу почитати базу по гендерах, щоб ви зрозуміли, що гендер в цій темі взагалі ні до чого.
Є люди у яких біологічно є особливості. І цих людей, хвилиночку, пів планети.
Всі хворіють, всі можуть стати недієздатними, але у половини планети ще на додачу кожний місяць 2 дні додаткові болі, просто по факту народження. Не будете с цим рахуватись?

Не знав, що аби взяти день-два відгула на місяць в компанії сідіпрожектред, тре ще комусь про місячні розказати. Ну тепер знаю )

Стид і дешевий піар

Мені здається що добра за суттю ініціатива висвітлена дуже невдало!
По-перше якщо на часі гендерна рівність, то дуже не ок висвітлювати що жінки декілька днів на місяць почуваються погано і не можуть працювати. Бо виходить що це їхня природна вада на відміну від чоловіків! Що у жінок є особливі потреби, і вони потребують особливого ставлення ...
що автоматично підтверджує теорії про «слабку стать» та «гендерні ролі».
По-друге, якщо у людини є особливі потреби (інвалід) то дуже не чемно це підкреслювати. Більшість таких людей не хочуть аби їх жаліли і надавали якісь спеціальні умови праці — вони хочуть доводити що можуть бути корисні, як усі інші! Можливо ніхто у колективі не буде проти аби якомусь інваліду — герою війни дадуть додаткові вихідні. Але сам він буде почуватися ніби до нього відносяться як до неповноцінного.
І взагалі — навіщо це окремо робити, коли є можливість узяти лікарняні через погане почуття, а у ІТ компаніях є навіть декілька днів коли можна просто не вийти з особистих причин.
Це створює більше проблем, ніж вирішує. Як будуть перевіряти чи справді був менструальний біль чи просто «дитина захворіла» або «чорна п’ятниця»? Що буде якщо одна жінка бере вихідні кожен місяць, а інша — жодного разу? Чи враховувати це при промошені? Чи готові клієнти оплачувати жінкам ці вихідні? Чи не призведе це до дискримінації бо жінки будуть робити меньше роботи за ті ж гроші?

Далеко нам до західного менталітету. Ой далеко. Все ще плутаємось в своїх традиційно-стереотипних тенетах та не бачимо, що наш світогляд застарів, як мінімум.

1. Гендерна рівність немає нічого спільного зі статтю. Це «трохи» про інше.
2. Це не їхня «вада», а біологічно особливість, яку ніхто не обирає і якій, напевно, дуже мало хто радий.
3. «Особливого» ставлення потребують усі, хто фізично відчуває нестерпний біль. Просто так трапилось, що половина населення його відчуває статистично частіше, не втрачаючи «чудової» можливості постраждати від хвороб, які однаково в тій чи іншій мірі притаманні усім
4. «Слабка стать» та «гендерні ролі» це соціальний конструкт суспільства, від якого прогресивний світ воліє піти подалі.
5. Підкреслювати не чемно. Згоден. Але і ігнорувати теж неможна. Якщо комусь не подобається, що йому роблять поступки чи для нього у суспільстві організовано спейіальне ставлення, через його фізіологічні особливості (якими б вони не були), то це його особисте право. Як і особисте право інших людей, яких ці «поступки» стосуються, користуватись цими ж поступками. Чи ви їх хочете відняти у них, бо хтось має моральні сили і гордість?
6. Хтось буде почуватись так, як ви описали, отримавши «премію», а комусь буде приємно. Бо на то та премія і існує. Людина її чесно заслужила.
7.окремо це треба робити, бо дивіться пункт 3. Якщо у половини населення є безумовні біологічні особливості, через які вони не можуть працювати певний період часу, то їм банально треба більше лікарняних. Інші хвороби нікуди не пропали. Інше питання, що якщо ці лікарняні безмежні і оплачуються для усіх співробітників, то окремих не треба, так.
8. Тут люди часто жаліються на скрін рідери, клік трекери та те, що треба за час в таску пояснюватись. Але разом із тим пропонують якісь перевірки для інших. Або крестик зняти, або штани надіти.

Соціальні конструкти з’явилися не на пустому місці. А під впливом історичних факторів, фізіології, психології і т.п. але чомусь «прогресивні» люди забувають банально про такі речі. І вирішили що якщо дуже захотіти жити в світі рожевих поні то так і трапиться.
Нажаль дехто прогресивність плутає з лівацьвом і реалізацію якихось не здорових фантазій.
Це так відриві від цієї теми. Доречі всі ці лівацькі приколи або всякий фіменізм ні разу не про нові суспільні смисли або рівність. Це про більші права для певної групи людей. Що старе як світ. А не про супер рівні права.

А під впливом історичних факторів, фізіології, психології

Ви так кажете, наче це щось хороше.
Тож якось дивно, у людей були якісь конструкти. Традиційні. І разом з цим люди наполегливо варились в крові та багні тисячі років. Такі собі конструкти, виходить.

Як приклад, мамкіни традиціоналісти чомусь не згадують, що їх «традиційні цінності» в рамках еволюційної історії людства — це пшик, і мільйони років хомо жили за іншими соціальними правилами.
А коли з’явився оцей домострой, тоді і з’явились епідемії, війни та нерівність ;-)

це пшик, і мільйони років хомо жили за іншими соціальними правилами.

сапієнсам максимум 200 тис, а людям сучасного типу взагалі десь 50 тис.

А коли з’явився оцей домострой, тоді і з’явились епідемії, війни та нерівність ;-)

Епідемії існували задовго до появи людей, як і війни досить поширені серед мавп. На примітивному рівні, але принципово вони існують.

а людям сучасного типу взагалі десь 50 тис.

А осідлість та приватна власність — десять тисяч років в найкращому випадку.

Епідемії існували задовго до появи людей

Конкретно хуманського розмаху — ні, бо концентрація людей була недостатньою. Там соціальне дистанціювання було вбудоване, так сказать.

На примітивному рівні, але принципово вони існують.

Хуманські війни\конфлікти існують через приватну власність. Нащо воювати, якщо у вас її нема і ви просто шаритесь по світу?

серед мавп

Мавп не існує. Є бонобо, а є шимпанзе, які хоч і «мавпи» але сильно відрізняються в плані поведінки.

Конкретно хуманського розмаху — ні

Откуда инфа?

Нащо воювати, якщо у вас її нема і ви просто шаритесь по світу?

Отобрать еду и самок

Ваше понимание древней истории поражает

7.окремо це треба робити, бо дивіться пункт 3. Якщо у половини населення є безумовні біологічні особливості, через які вони не можуть працювати певний період часу, то їм банально треба більше лікарняних. Інші хвороби нікуди не пропали. Інше питання, що якщо ці лікарняні безмежні і оплачуються для усіх співробітників, то окремих не треба, так.
8. Тут люди часто жаліються на скрін рідери, клік трекери та те, що треба за час в таску пояснюватись. Але разом із тим пропонують якісь перевірки для інших. Або крестик зняти, або штани надіти.

Одна і таж сама ініціатива може сприйматися зовсім по-різному.
От дивиться: " їм банально треба більше лікарняних" — цілком логічно. Так саме якщо у когось хронічна хвороба він буде використовувати більше лікарняних, ніж молодий та здоровий.
Але якщо це не лікарняні, а «виділені вихідні» чи навіть «менструальна відпустка» яку не треба перевіряти — то це вже зовсім інша справа!
За 20 років на галерах мені кожен раз зубами доводилося вигризати навіть дозволені дні відпустки. Бо відпустку дають тільки коли на проекті все ок — нікого не хвилює наскільки ти втомився. От як захворієш — тоді іди до лікаря та оформлюй лікарняний, питань нема.
Щоб мені за відмінну роботу колись подарували «виділені вихідні»? Не смішіть — а хто буде за це платити?
Отже виходить ще гірше: мужик має працювати поки не захворіє — бо він сильний, а жінка може отримати додаткові вихідні як тільки скаже що у неї болить. Бачите — справа тут виключно у не-однаковому ставленні до людей!

следующий шаг сделать отпуск для сотрудников страдающих метеоризмом. сложно работать, когда метеоризм, причем всем кто находится в одном помещении со страдальцем.

позорище конечно, а не инициатива

сложно работать, когда метеоризм, причем всем кто находится в одном помещении со страдальцем

легкая непереносимость лактозы
youtube.com/watch?v=4maBP9xhwYo?t=1880

))))))))))))) где ты это находишь?

Пчела везде найдёт цветы))))

на проекті таке твориться, що кров’ю стікаю

голова болить це ще цвіточки

та блин, даже в детском саду дети стесняются своих физиологических выделений выставлять это напоказ, а тут взрослые люди — «эй, коллеги, у меня менструация, я сегодня в отпуске».

та шоб я провалився, ніж якісь дов☆би на роботі ще мій цикл вирахували

потім ще будуть брову піднімати с☆ки. Ей, сонце, цикл шось не сходиться, ніяких завтра бляха вихідних. Цкцкцк, ти тут не най☆уєш нас часом, щось здається калчерал фіт дав тріщину

та блин, даже в детском саду дети стесняются своих физиологических выделений выставлять это напоказ

Я так понял, у немцев попукать в тишине в уголку это норм :-) уже 2 раза такое было, иду с сотрудником по территории фабрики нашей, и он включает свой метановый ускоритель :-)

уже 2 раза такое было, иду с сотрудником по территории фабрики нашей, и он включает свой метановый ускоритель :-)

😭😂 может ты ему просто не нравишься и он так показывает свои чувства. пассивный агрессор.

😭😂 может ты ему просто не нравишься и он так показывает свои чувства. пассивный агрессор.

или наоборот, я ему нравлюсь 😛 ухаживания бывают разными!

тогда главное чтобы не влюбился, а то принесет тебе подарок — поделку собственного производства

а то принесет тебе подарок — поделку собственного производства

«мама, этот ежик теперь будет жить у нас» ©

Писати руснявою на другий рік війни не позор? (:

Писати руснявою на другий рік війни не позор? (:

не второй год, а девятый
не позорьтесь, пожалуйста

Перепрошую, справді поспіхом помилилась
*повномаштабної війни

То як? Не позор?

позор конечно
в таких вещах ошибаться

Так а руснявою писати не «позор конечно»?

Я дала вам відповідь. Написала, що помилилась поспіхом. Вибачилась, якщо це вас заділо.
То може ви відповісте на питання:

Писати руснявою на другий рік повномаштабної війни не позор? (:

а почему это должно быть позором?

на каких еще языках по вашему писать позорно?

А чому менструальна відпустка — це «позорище конечно» ?
Цікава ваша думка, так як ви — жінка і теоретично можете знати (або хоча б проявляти емпатію), як це — коли у тебе пару днів на тиждень жахливі болі кожного місяця. Я вже не згадую про інші аспекти.
Чому для вас «позорно» надавати жінкам можливість додатково брати відпустку в дні менструації, якщо їм це потрібно?
Навіщо культивувати страждання? Ви хочете, щоб всі жінки, які мають болючі місячні, систематично страждали на роботі, коли вони ледь можуть підніматись з ліжка? Чи щоб використовували всі дей оффи на менструальні дні?
Поясніть в чому тут «позор» ?

я хочу, чтобы любой человек независимо от пола имел возможность взять пару дней больничного без справки от врача и без объяснения причины — такое есть наверное во всех немецких фирмах (больничный от 1 до 3 дней не требует справки от врача).

а теперь вопрос — если фирма может сделать menstrual leave, то почему она не может сделать возможность брать пару-тройку дней в месяц для всех сотрудников? ведь есть же практика той же Германии, что люди не злоупотребляют и действительно берут больничный когда надо. но ведь это будет нехайпово, неинтересно, никто не обратит внимание. поэтому надо выставить напоказ и поставить женщин с ихней достаточно интимной проблемой под свет рамп и хайпануть, какие они inclusive.

хотя я уже усомнилась, про интимность проблемы. судя по тому, что здесь написали мужчины, что они в курсе как там было у ихних подруг и что там у ихних жен — я понимаю, что далеко не для всех это что-то личное, люди как то не стесняются выставлять свои болячки напоказ. и я восхищаюсь этими мужчинами. если честно я бы несколько раз подумала вступать ли мне в отношения с человеком у которого гарантировано раз в месяц несколько дней отвратное настроение, потом у него болит живот, человек с этим ничего не делает, а я должна это все терпеть.

Я не знаю що там з цими менструаціями, бо особисто не мав шансу насолодитися цими новими відчуттями, але з роками зрозумів, що 1-2 day off-и на місяць не завадять, не тільки через менструації, а ще й через те що є інші можливі проблеми зі здоров’ям чи самопочуттям у конкретний день.
Чоловікам теж, просто у чоловіків на 1 привід меньше брати такий day off.

А що ви думаєте про таку ініціативу? І коли, на вашу думку, менструальні відпустки можуть запровадити в українських студіях та в технологічних компаніях загалом?

Я вважаю що це можуть бути звичайні day off, або лікарняні. В такому вигляді вони є вже зараз у більшості компаній.

Інше питання, чи мають такі вихідні бути оплачуваними? Мені здається що ні, якщо це не за рахунок лікарняного. Тобто, все так само, як і зі звичайним умовним головним болем, бо він теж може бути доволі сильним.

конечно это должно оплачиваться. это ментальное здоровье.

Мені здається Ви жартуєте)
Хоча теоретично, у компаній є різні програми лояльності, з білетами на конференції, смаколиками, і тд. Якщо в цей лист «бонусів» додати оплачувані дні менструації, то може це і спрацює)

вы неправильно меня поняли

вы написали

але з роками зрозумів, що 1-2 day off-и на місяць не завадять

это про ментальное здоровье. много работал, надо перезагрузиться. в Германии врачи под такое легко выписывают 10 дней больничного. это нормально.

Все б нічого, але на черговому ЗП опитуванні жінки знову прибіжать з воплями
«А ЧОМУ МУЖИКАМ ПЛАТЯТЬ НА 20% БІЛЬШЕ??!!!!!111»
(або взагалі окрему статтю викатять на форум)

Ну значить тепер питання «ЧОМУ МУЖИКАМ ПЛАТЯТЬ НА 20% БІЛЬШЕ?» вже буде не актуальним. Бо треба визначитись — або ми за повну рівність, або враховуємо фізіологічні відмінності чоловіків і жінок.
Якщо за рівність, то у всіх однакова кількість оплачуваних днів відпустки. Якщо враховуємо фізіологію (а це має сенс, бо, як не крути, фізіологія таки відрізняється), то треба зрозуміти, що чоловік, у якого менша відпустка, буде отримувати більшу ЗП за місяць чи рік. Погодинна — так, має бути однакова.

Та воно насправді ніколи не було актуальним.
Жінки на аналогічні вакансії просто статистично називають на 20% менше грошей ніж чоловіки.
Про це писали абсолютно різні сайти і навіть Сергій Марченко (той що був директором work.ua і зараз має свою рекрутингову агенцію). Ще ніколи до нього не приходив замовник, який би сказав що «давайте нам чоловіків по 100%, або жінок по 80% від ліміту ЗП».

то у всіх однакова кількість оплачуваних днів відпустки

У мене зараз прикольно — дали 26 днів на все (хоч відпустки, хоч лікарняні, хоч свята додаткові). На деяких вакансіях тупо озвучували рейт в день і білиш тільки відпрацьовані дні.

Дадада, мальчики, желаю вам в следующей жизни испытать это счастье.

Як на рахунок повтікати від воєнкома? А якщо не повезе то рік в окопах потусити? Або без можливості виїхати за кордон?

Ми живемо в постпартіархальному устрої, де до недавнього часу чоловіки займали переважаючу роль у владі. От і «набудували» собі суспільство з призовною армією виключно для чоловіків.
Особисто ви в цьому не винні, і я розділяю ваше незадоволення цією системою. Її треба міняти. Але чи багато ви в минулому виступали за зміну цих усталин? Я, особисто, тільки на кухні висловлював своє незадоволення військкоматами.

А от жінки, для порівняння, пройшли складний шлях відстоювання своїх прав, до того моменту, де запроваджують вихідні дні для тих, хто цього біологічно потребує від певного моменту життя.

Я думаю багато були за.
Наскільки я пам’ятаю, коли за пізнього Януковича анонсували що армія стане повністю контрактна, багато людей дивилися на це як на покращення.
Хоча звісно, по факту ніхто не планував розвивати контрактну армію, просто хотіли її розвалити.

Після 2014го теж я пам’ятаю що іноді питання контрактної армії піднімалося. Але відповідь завжди була одна — «Тут агресія росії, не на часі».
Хоча на мою особисту думку, правдива відповідь така — «Велика контрактна армія — це для нас занадто дорого, не потягнемо».
Тому, як на мене, в нас така ситуація з призовом не через те, що ми не відстоювали свої права, а тому що на кону багато грошей, а в країні де багато років є великі проблеми з економічнім розвитком і корупцією, станом на 2014, 2019, 2022 не було можливості мати якусь іншу армію, і якихось радикально інших воєнкомів.

Хоча звісно, реформи у оборонному секторі були, але могло б бути і більше.

Великі війни завжди проводяться за допомогою мобілізації. Жолна контрактна армія не зможе противстояти мобілізованій, бо банально мобілізованих більше. Будь-яка країна Європи почала би мобілізацію через напад Росії.

Лол, після В’єтнаму штати повністю перейшли на контрак, бо контрактна армія значно ефективніше
Подивіться наші огляди з нуля де чмобіки тупо лізуть вперед. А виграють ті а кого дрони, супутники, артилерія

Ну в сша мілітарі спендінг більше за наступні 10 країн разом, то мабуть читати то варто «жодна контрактна *крім сша»

взагалі це чос бестолковий контрактна чи не контрактна, що там хто за царя гороха обіцяв щось у передвиборчому калєндаріку.

Коли контрактна армія не витягує, і сили явно не співмірні, починається мобілізація от і все. Як не витягне обмежена мобілізація — почнуть загальну. Банальні прості сумні речі, будем сподіватись не дойде до того

Так США і не доводилося стикнутися з нападом більшого за них агресора на своїй території

😅😂😂оце хтось живе в вигаданому «постпатріархальному» світі. Нуну

По факту є що заказати? Чи просто будете висміювати будь які тези, намагаючись принизити думку іншої людини?

Ми живемо в постпартіархальному

ПАТРИАРХАТ
• Существовал до 1917 года
• Разводов меньше 1%
• При разводе дети остаются с отцом
• Измена жены карается казнью
• Замуж берут только девственниц
Разведенки никому не нужны
• Замуж выходят при наличии приданого
• Женщины рожают в среднем 5 детей
• Аборты запрещены
• Население растет
• Алиментов не существует
• Женщины умеют готовить, стирать, убирать
• При разводе жена уходит с тем,
что принесла в дом

+ По чеченским обычаям при разводе дети остаются с отцом , поскольку считается, что именно этой семье они принадлежат. Заботятся о них мать отца, его незамужние сестры или жены братьев.
dou.ua/...​rums/topic/42843/#2601951

Все погане у світі від чоловіків, відомий факт. Щоб виправити цю несправедливість, всі чоловіки мають стати трансгендерами, або зробити харакірі

Персонально вам можна і без менстри відпустку дати, щоби стабілізувати))

Звучить як слова ущемленої фемки.
З таким відношенням пропоную в такому разу не мати ніяких зв"язків з чоловіками і взаємодіяти виключно з жінками.

Звучить як слова ущемленої фемки.

Она же сразу представилась — «мужчинки» это с ортодоксального фемкословаря.

Вам відповіли на ваш коментар повний хейту, причому відповіли без хейту але з чіткими прикладами

Так беріть вихідний, лікарняний, роботу з дому, чи працюйте половину дня по самопочуттю.
На щастя, в айті, яке у нас в країні доволі прогресивне, мені здається у 80% компаній не буде виникати проблем в тим щоб взяти неоплачуваний вихідний як мінімум, а може й лікарняний.

если это больничный — т.е. документ от врача, то все норм.
если это прихоть «а вот потому что так» — сорян, но нет
если уж употреблять слово инклюзивность — то в моем понимании это выглядит так: кому нужен 1 день, получит (от доктора) 1, кому 3 — получит 3, а кто может обойтись — тот улыбается и пашет

ну вообще если у вас реально проблемы с месячными, которые вы описали, то вы должны быть под постоянным наблюдением гинеколога и вопрос решается не за 700 грн., а путем одного телефонного звонка гинекологу.

тоже очень интересно. Я не помню точный термин, но он описывает издевательское отношение гинекологов к пациенткам.

ну, собственно, вам надо искать врача, потому что все описанное — не норма.
в таком случае у вас и правда это болезнь. потому что это далеко не всех так.

сочувствую, но все-таки так не всех (и это хорошо).
я наоборот в самый больной момент усердно работаю, потому что так я здорово отвлекаюсь.

не спорю, мы все разные, но хорошо, если девушки будут иметь возможность получить выходной без потери ЗП.

Ничего подобного. Только на общих основаниях.

Почему мужчины сравнивают менструацию с головной болью?

Именно. Сравнивать «головную боль» с мигренью при метеозависимости, это как сравнивать менструацию с заливанием соседей с порезом от бумаги. Голова временами болит практически у всех, а мигрень на сутки, при которой вспороть кишки паяльником любому раздражителю кажется отличной идеей, нет.

потому что никто нигде не говорит что это такое на самом деле.

Ну на почитай про «головную боль»:

По преобладанию клинических признаков мигрень делится на:
Глазную — сопровождается нарушением зрения
Офтальмоплегическую — возникает двоение в глазах, искажение предметов
Ретинальную — полная или частичная потеря зрения на один глаз
Базилярную — проявляется головокружениями, не разборчивостью речи, звоном в ушах
Афатическую — легко спутать с инсультом, болезнь сопровождается схожими нарушениями речи
Абдоминальную — присоединяются боли в животе, диарея, тошнота, рвота
«Обезглавленная» — без типичной головной боли, но с аурой

Ваша заключительная фраза является химически чистой спекуляцией, и лишь подтверждает то, что обсуждаемая инициатива безусловно вредная и лишь потакает наиболее низменным устремлениям
«те, кто не страдает аллергией не имеют права ничего решать в отношении здоровья аллергиков» — да? давайте ВСЕМ аллергикам дадим по 2-3 дополнительных выходных дня каждый месяц с мая по август, о-о-о-о... вы же не знаете что такое приступ аллергии, а-а-а-а-а...
это так не работает

линька ящерицы например — тоже естественный процесс, который нельзя вылечить. но вот у меня хранится бумажка из ветлечебницы с диагнозом «патологическая линька» и рекомендациями. после их выполнения линять мой ящер не перестал, но перестал это делать патологически)

ежемесячная — никакого
патологическая — а то, что вы с таким упоением тут зачем-то живописуете (*) это безусловно отклонение от нормы — каким-то симптомом является, о чем Вам уже сказали до меня выше ффкаментах
речь идет о том, что хоть месячные являются естественным процессом, а аллергия или там метеозависимость — заболеванием или его проявлением, но суть-то одна: людей с регулярным периодическим более или менее сильным расстройством трудоспособности явно больше женской части человечества в репродуктивном возрасте.
поэтому идея о «менструальных днях» не более умна, чем идея о каких-нибудь «днях головной боли» для всех у кого есть голова — раз она есть, значит она может болеть
(*)

метеопатия не официальная болезнь согласно с Международной статистической классификацией болезней

Не набридло здоровий ґлузд їб*ть?
А мєнстряк — офіційна хвороба? Не стани, що можуть супроводжувати явище (МКБ № 94), а от конкретно сама менструація? Бо якщо говорити про стани, то мігрень і купа інших ніштяків метеозалежності цілком собі каталогізовані, в той же час МЕНСТРУАЦІЯ сама по собі, увы и ах, — НІ!

Цикл дійсно складно саме вилікувати, але можна входити в ремісію на 9-12 місяців

На вашу думку оригінальність це погано?

В комментариях перепись недалеких ущемленных

Взагалі то це жінки кричать про рівні права...

Раньше я всегда при приеме на работу обговаривала, что 1-5 дней буду работать из дома, если состояние позволяет, — это мое условие

Пропоную уважніше читати, в темі йдеться про повністю вихідні дні, в які не треба працювати чи відпрацьовувати. Це різні речі, якщо що.
А то дуже зручно, коли вигідно казати про рівні права, а коли не дуже — то у жінок мають бути переваги.

Женское движение выступает за права женщин, а не за равенство. Парапарапам.

Спасибі що підтвердили це! Так усе стає на свої місця — жінки борються за свої привілеї.
Отже чоловіки теж мають боротися за свої привілеї — і у цьому також нема нічого поганого.

Собирайтесь, бастуйте, требуйте для СЕБЯ, а не чтобы у ЖЕНЩИН что-то отняли ибо вам обидненько

Что бы что то кому то дать, надо это что то у кого то отнять. Закон сохранения энергии. Если женщины будут меньше работать, значит их работу должны переложить на мужчин. Если мужчины тоже будут меньше работать, то их работу придется переложить на батальоны котов фемок. За привилегии всегда кто то платят, они не бывают бесплатными.

Анастасіє, при всій повазі якраз найбільш агресивно у коментарях під цим дописом реагуєте ви. При чому це така трохи з душком агресія стилю досить маргінальних інтернет-ком’юніті, що якраз саме за себе показує у кого тут найбільше підгоріло (якщо ви самі уже почали мірятися цим показником).

Я знаю, що для вас це прозвучить менсплейнінгом, але все таки мушу сказати, що своєю поведінкою ви дискредитуєте феміністичні ідеї навіть в очах деяких інших жінок (якщо вам уже пофіг на чоловіків).

Це просто хворенька жінка, в якої яскраво виражена мізандрія. Вона щиро вірить в вигадані проблеми індоктриновані фемінізмом в слабку голову і тому махає в інтернеті кулаками до крові з різних місць😁

Мені під 50 років, з них 20 років сидяча робота на галерах — бажаєте послухати шо і де в мене болить?
На жаль у нас капіталізм і якщо я буду казати що «декілька днів на місяць працювати не зможу через біль, але ви мені усе одно платіть» — то в вочевидь замість мене візьмуть 25 річного, у якого нічого не болить і який ще й в овертайм безкоштовно відпрацює. А мої проблеми — то мої проблеми, роботодавця вони не хвилюють.

А ви от скажіть коли жінці буде за 40 і її пілотка стане більш скажем так передбачуваною, то відпустка вже виходить буде не положена

Яка ваша думка?

А ви от скажіть коли жінці буде за 40 і її пілотка стане більш скажем так передбачуваною

)))))) ведет себя плохо только по выходным, а в рабочие дни не мешает

Головне обговорити про це на ванонван з менеджером сідіпроджектред

«Міс/-іс, ще вас місячні турбують?
«Всьо, містер бос, вже хай відпустка буде іншим сестрам, їм ще болить, хник»

Хтось має про це зробити стендап )

это еще не придумали выходных по случаю климакса
хотя там не выходные, а целый саббатикал выйдет на несколько лет

Салют, ми ж тут менструації обговорюємо

А як би ви публічно назвали школьку своєї подружки на форумі тоді? Вареничком? Кішечкою? Пісєчкою?

Нє вагіною ж всамом дєлє

я солодкого не їм у піст, тільки жіночі нерви

Так не проблема, буде вам відпустка. Але і ЗП за місяць буде менша, ніж у колеги-чоловіка на тій же посаді.

Не у годинах, але в чомусь та вимірюється? Чи ви будете доводити, що працівник, що працює 20 робочих днів на місяць, зробить той самий обʼєм роботи, як той, що працює 23 дні?

в нормальных компаниях продуктивность измеряется в выполненных задачах. У меня есть стек задач и дедлайны, которые прогнозирую я на основе своего опыта, учитывая что продуктивность не равномерная

чудово, значить, ви молодець, розмова не про вас, а про тих, чия продуктивність буде відрізнятися через додаткові дні відпустки.

З чим я маю змиритись?
2 дні на місяць не впливають на кількість виконаної роботи? Прекрасно, значить давайте всім надамо додаткову відпустку (і чоловікам). На рік це буде 24 дні. Були б ви роботодавцем, стали б у своїй компанії давати додатковий місяць вихідних на рік?

во многих зарубежных компаниях практикуют и 4х дневную неделю и 5-6 часовой рабочий день без снижения заработной платы

Ну круто, що так практикують, я б в таких компаніях не відмовився працювати.

Все еще не вижу аргументации кроме того, что вы считаете несправедливым

так, це не справедливо. Цього аргументу недостатньо?

Були б ви роботодавцем, стали б у своїй компанії давати додатковий місяць вихідних на рік?

Дай волю роботодавцям, всі б впахували 6 днів на тиждень по 12-16 годин.

Якби ви були роботодавцем, напевно давали б своїм працівникам 3-денний робочий тиждень по 4 години на день і 3 місяці відпустки?

Так, не повірите, але я роздумую над тим, яку контору хотів би створити, і там щось подібне.

Круто! Сподіваюсь, у вас вийде і ви покажете, що так можна робити і не розоритися.

У меня есть стек задач и дедлайны, которые прогнозирую я на основе своего опыта, учитывая что продуктивность не равномерная

тогда я перестаю понимать за что Вы боретесь
если я беру больничный из-за простуды, или дни в счет отпуска из-за семейного форс-мажора, то это означает, что все таски приостанавливаются на это время, и соответственно, либо их дедлайн продлевается, если это возможно, либо их закрывает кто-то другой.
но если я говорю — паца, я тут на два дня ливну на сатанинскую оргию, но ништяк, я потом все нагоню и сроки не сдвинутся — то это не отпуск и не больничный, это перераспределение графика работы по обоюдному согласию сторон
т.е. если Вы хотите перераспределять свою работу, не выходя за пределы дедлайна — я согласен, что у Вас должно быть такое право. но не более чем у меня, и безотносительно от причин

менструация это не то, что зависит от моих решений и это не то, что лечится.

То есть болезни и проблемы других это их выбор и они лечатся, включая хронические и наследственные, а у вас все серьезно и не лечится, хотя у большинства женщин месячные зачастую выражаются в частом походе в туалет на ТО. Потому одним безусловное право отпуска, а других право делать за них работу. Логично.

перепис тих в кого немає сестер, дочок і дружин? Вас також стосується з «чоловічинками» буде ваш чоловік, брат або син.

У меня печень болит до половины месяца и почки тоже где-то раз в месяц. И я еще типа не инвалид считаюся.
А нервы от того, что в любой момент заберут на фронт, и кто будет оплачивать проживание детям?
нам нормально это читать, мы не дети давно. у большинства на то же жены жалуются раз в месяц(еще неделю до, неделю после, и не скажи ничего дней 5 в месяце, ато жопа).

Я уважаю себя и забочусь о себе

Не особо заметно. Вы бы, это, вместо постиков на форуме лучше бы к гинекологу хорошему сходили.

Вы бы лучше завалили хлебало

Главное не забывать что у нас нынче равноправие, а собеседник может оказаться учеником Кожаева

Вангую: через декілька місяців буде сенсаційна новина, що якась співробітниця скористалася цим варіантом відпустки, але замість того щоб лежати вдома з дикими болями — була помічена весела й усміхнена під час шопінгу з подружками у ТЦ. Та ще й виклала відео про це у ТікТок/Інстаграм.

Нагадує недавню історію про пані з США, яка отримувала 190к на рік працюючи рекрутеркою і нікого не найняла за довгий час. А потім хизувалася цим публічно — що їй платили гроші ні за що.

Це мабуть частина людської природи — публічно хизуватися, як ти най0#уєш систему.

О це так новина — люди порушують правила.
Але яка статистична частка таких людей?
І чи треба тепер обмежувати тих, хто дійсно цього потребує через певну групу несумлінних громадян?

І чи треба тепер обмежувати тих, хто дійсно цього потребує через певну групу несумлінних громадян?

Так воно і працює. На прикладі закритих кордонів ми це бачимо.

ты ничего не понимаешь в шопинг терапии, а оно всегда помогает
особенно когда за чужой счет
поэтому я бы посоветовала всем фирмам, которые практикуют отпуск по случаю месячных, вручать также своим работницам фирменную банковскую карту без лимита

Ммм, а жінки по-вашому крім «пошопитись» і «зняти відео в ТікТок» нічим не займаються?
Запитайте у своїх колег, які у них хоббі, буденні справи та заняття у вільний час від роботи :)

Якщо щоб пійти у таку відпуску треба буде заключення доктора, що мов так і так, такі препарати пробували, біль не глушать, ось мрт з доказом біллю, ось висновок психіатра, що це дійсно впливає на здатність працювати — ок, жодних питань.
Якщо просто вірять на слово, то роблю камін аут — насправді я трасгендер, в мене є менструації і я теж страждаю й хочу 3 дні вихідних. Чесно-чесно. А ще цикл в мене триває 10 днів.
Вибачаюсь перед жінками для яких це дійсно реальна проблема. То не про вас.

Трансгендер до місячних має таке саме відношення, як балет до хокку.

Про «обов’язок» пити препарати, які потенційно і не дуже можуть нашкодити я промовчу :))

Трансгендер до місячних має таке саме відношення, як балет до хокку.

Тобто у жінки трансгендера автоматично перестають йти місячні? Лол?

Про «обов’язок» пити препарати, які потенційно і не дуже можуть нашкодити я промовчу :))

Де обовʼязок? Не пийте, хто ж проти. Мова йде про те, як відділити тих кому це дійсно потрібно, від тих хто буде цим зловживати.
Я зтикався з тим що люди просто больничним зловживають. А тут як? Виходить що по факту, жінка — значить болить — не болить — гуляй?

П.с. Я ж не проти таких вихідних. Те що люди різні, й в когось може бути періодично проблеми з роботою з-за здоровʼя — це повинно бути абсолютно зрозумілим. Неважливо, перехвилювався й тобі стало погано, або це особливість організму що в тебе болісні менструації. Дикість те, що компанія такі речі продає як «прогресивність», а люди спримайют це «ооо, круто».
Як вже вище писали, що більшість нормальних компаній і так дають такі «менструальні відпуски», не тому що вони «проресивні» та «інклюзивні», а тому що їм не пох на співробітників й вони не роблять з цього новину, й це працює не тільки з конкретно менструаціями й не тільки для жінок.

Від того, що людина стає трансгендером, або робить «камінг аут», як каже людина, яку я коментую , менструації не з’являються. Це просто неповязані речі.

Тут ідея не в тому, щоб когось за «відношенням самого себе» до певної групи «нагороджувати» вихідними, а давати лікарняні по факту наявності менструацій. І тут не важливо, ким людина себе усвідомлює. Усвідомлення не впливає на реальність біологічної будови. Ви або народжуєтесь з менструаціями, або ні. В більшості випадків. І от половина планети народжується з ими, та страждає через них.

На рахунок препаратів — людина писала, що «такі от не допомогли, значить матимете право».

Не розумію цього бажання «контролю та справедливості». Як мінімум, статистика показує, що більшість жінок, все ж таки, страждають під час місячних. А більшість жінок — це дуже в дуже велика частина населення. Як пропонуєте вирішувати цю проблему по іншому? Додати бюрократичні та клінічні перевірки? Розробити пристрій вимірювання рівню страждань?
Невже комусь здається, що це так нечесно, що хтось на 2 дні більше за ту ж (умовно ) зп попрацює, поки хтось інший буде ці два дні страждати по факту народження?

А піар — він і в Африці піар.

Невже комусь здається, що це так нечесно, що хтось на 2 дні більше за ту ж (умовно ) зп попрацює, поки хтось інший буде ці два дні страждати по факту народження?

так, це нечесно — коли одним, хто страждає, дадуть вихідні, а іншим, хто теж страждає, але з іншої причини, не дадуть.

Мені здається, з такими ініціативами TER феміністки переглянуть свою ненависть до терміну «people who menstruate» :)

Пост, в комментариях к которому наконец-то смирились две противоположности: мужчины говорят, что они и женщины одинаковы, а женщины — что они не такие же, как мужчины! Ура!

Піарний хід. Справжня толерантність не просто до якогось полу, а до людини від компанії — внутрішня система додаткових вихідних, що рахуються від відпустки і можуть спокійно бути взяті будь ким без особливих проблем. Підійшов до тім ліда, оформив коротку заявку на наступний день, перепочив/закрив свої проблеми, повернувся до роботи.
І для цього не треба пояснювати, що в тебе місячні (не усі хочуть знати коли в тебе кровотеча, як і не усі хочуть цим ділитись).

до якогось полу

Спалився русачок

Русачкам вимагаю відпустки! 365 днів на рік для ментального оздоровлення

Якщо неоплачувані або мінусуються від загальної кількості відпусток, то норм

Мені подобається ініціатива.
Наприклад, моя дружина досить дратівлива в такі періоди. Тому якщо прибирати жінку з колективу на період менструації — це буде корисніше колективу. І я навіть не прошу чогось аналогічного для чоловіків для балансу.

Як елегантно перейшли з інклюзивності до сексизму

Чудова ініціатива, сподіваюсь ніякої дискримінації за половими ознаками не буде, і цю відпустку може брати будь-який гендер?

Будь який гендер страждає від фізичного болю плюс мінус стабільно 2 рази на місяць? Знеболювальне не всі можуть приймати, якщо що, бо шлунок не у всіх залізний.
Менструальні болі — це ж не особливість гендеру, а особливість тіла

я страждаю від мігрені 3-5 разів на місяць.

Теж мав таке. Спочатку знайшов, що найчастіше від недосипу або коли збивається режим сну. Тепер коли знаю, що буде мігрень — п’ю ібупрофен — 200-400. Якщо мігрень довга — то ще раз.
Майже вирішив цю проблему. А раншіе було важко — нестерпний біль, тошнота, слабкість.

то приблизно таке саме, але мені на місяць навіть пачки 10 таблеток не вистачає.

Якщо це лікується, то раджу вам лікуватись (кеп), якщо ні — то мої вам співчуття, сам регулярно страждаю від цього, але не дуже сильно. Сподіваюсь, колись суспільство прийде до ще більшої толерантності та врахування особливостей хронічнохворих.
Але зараз мова іде про буквально половину людства. коли і чим швидше суспільство вирішить цю проблему, тим скоріше вирішить і менш глобальні проблеми, як от вихідні для хронічно хворих на мігрень.

Та скільки я по лікарях не ходив, все марно. Коли ж мігрені нема, то всі аналізи в нормі. А так всі пишуть наше вельмишановне «ВСД». А що до теми розмови, спосіб вже давно винайдений: погано себе почуваєш — бери сік лів, і я не розумію навіщо уточнювати чому конкретно ти погано себе почуваєш.

Тому що тим, хто страждає на менструацію, цих сік лівів треба більше, бо інші хвороби теж існують. От уявіть, що мало того, що місячні регулярно, так ще і хронічна мігрень. Але, зазвичай, у різний період місяцю. На таке звичайних сік лівів не вистачить.

Проблема у тому, що половина суспільства умовно «з народження» буде мати необхідність у цих додаткових вихідних, бо хвороби для цих людей ніхто не відмінив.

Для вас і для мене, особисто, природа не передбачила такої біологічної особливості. Тому нам лише по хворобах.

Тому що тим, хто страждає на менструацію, цих сік лівів треба більше,

Так тем у кого хронические или наследственные болезни тоже надо больше, чем у тех у кого болезни только ситуативные.

Проблема у тому, що половина суспільства умовно «з народження» буде мати необхідність у цих додаткових вихідних, бо хвороби для цих людей ніхто не відмінив.

Далеко у не у всех женщин они болезненные. Болезненность и сложное хроническое протекание должен определить врач и выдать соответственное заключение, и на основании него уже давать больничные. А не потому что у кого то есть вагина. Это так как у всех есть голова, потому у всех может теоретически быть мигрень.

Людей з хронічними та спадковими хворобами, які дійсно потребують додаткових сік лівів менше, ніж пів планети. Але погоджуюсь, в перспективі необхідно враховувати потреби і таких людей.

Подивіться статистику тих, кому боляче, кому легко, а хто навіть з ліжка встати не може. Там не все так райдужно.
Мені в свій час теж важко було погодитись з цим. «як же ж так можна, без спеціалізованого висновку лікаря...». Але «копнувши» в тему глибше, починаєш розуміти — через те, що живеш без цих страждань, важко усвідомити буденні страждання інших. А вони є, вони реальні і тому про них говорять.

Якщо що, то в чоловіків теж циклічно змінюється рівень гормонів в організмі, що може впливати на загальний стан людини та її самопочуття (головні болі, зниження працездатності, сонливість та т.і.), але ж для чоловіків ці явища ніхто не вивчає.

Тому що тим, хто страждає на менструацію, цих сік лівів треба більше, бо інші хвороби теж існують.
На таке звичайних сік лівів не вистачить.

А какой в Польше лимит на сикливы? Если есть потребность то устраиваешься на UoP, а не B2B, и сидишь себе на сикливе.

Було колись і в мене всд з метеочутливістю. Не таке стльне правда, але пройшло. Рекомендую відмовитись від кави, викинути з раціону цукор по максимуму і всю так звану processed food, додати спортзал, фізнавантаження, прогулянки, затеститись на рівень віьанмінів. В цілому зміна способу життя і раціону творить чудеса. В деяких на карнівор дієті діабет проходить.

Я пипец страдаю когда у моей жены неделя перед месячными.
Постоянно соры и нервы лечить.
Можно мне отпуск? Чтоб я уезжал подальше.

якщо питання не про менструальний біль, а про будь-який «фізічний біль 2 рази на месяц» (а чому 2? менстряк звичайно 1 раз на месяц, а при багатьох патологиях і рідше), то так, це від статі не залежить, а залежить від стану здоров’я конкретної особи.

будь-який, за умови що є менструація с:

Вот на епаме бы такое в самый раз. Ведь как известно на епаме нет мужиков.

Вважаю, що толерантність до статевих особливостей — чудова практика. І впроваджувати її потрібно одразу для всіх. Адже заважати роботі може не тільки біль, а інші речі — на приклад, статеве збудження. Більшість чоловіків страждають від цього так сильно, що в рандомні 10-30 хвилин протягом дня (тривалість та кількість залежить від індивідуальних психо-фізіологічних особливостей) не можуть утримувати концентрацію на поточних задачах. Тому необхідно обладнати індивідуальні кабінки релаксації, в яких мають бути ергономічні крісла, серветки, крем для рук та ноутбук із доступом в інтернет (і функцією авто-видалення історії пошуку).

Так, ну побажання суїциду в тредах були, зневажливе ставлення і прямі образи були, купа фем фактів, набраних з пропаганди були. Навіть не бачивши таку жіночку можна скласти портрет. Синєволоса жіночка з кількома татуюваннями, поганими стосунками з батьком або взагалі без батька, родом з великого міста, активно читає соцмережі і інтернет. Відірвані від реальності люди...

Після того як написав про волосся, відкрив профіль на сайті, проорав з фото. Чого ж ви всі такі однакові і передбачувані ?

Мізандрія від анастасії момент(навіть не рахував)

Синєволоса жіночка

А ще кажуть що колір волосся не впливає на мозок, але ще й як впливає, тільки незрозуміло що причина а що наслідок))

Насправді зрозуміло. Причина скоріш за все — та чи інша психічна нестабільність

Люди з цими псевдопрогресивними ліберальними поглядами часто страждають від психічних розладів
www.researchgate.net/...​al-health_fig20_339541044

Рекомендую інколи звертати увагу на дослідження або просто в реальному житті на кореляцію між політичними поглядами, поведінкою і зрвнішнім виглядом. Наприклад, у всяких цих ваших америках дослідження показують, шо мужики з низьким рівнем тестостерону тяготіють до демократів і ліберальних поглядів більше, ніж інші.

До речі одним з частих явищ в таких радикальних осіб є схильність до веганства/вегетеріанства. А це в свою чергу веде до нестачі поживних речовин в тому числі в мозку, що призводить до подальшої втрати здатності до критичного мислення, втоми, поганого сну, депресій, не знаю як перекладається правильно brain fog, вле це також частий симптом. А ще дефіцит поживних речовин може призводити до дуже важкої менструації, тому якшо ця пані до всього ще й веган, то це буде просто плоттвіст тижня. Це звісно факти, але стосовно даного випадку я не маю всієї інформації і тому не можу нічого стверджувати

ну не даром же:

Я б усе віддала, щоб працювати в жіночому колективі

Судя по макетках там уже идет разработка «Y бомбы».
У нее там сексизм, это когда кто то бесстрашный приглашает ее на свидание или обнимает=)))

коли запрошують на побачення чи на корпоративах лізуть обійматися.

Так что все по классике.

Звісно, ми ж так всі обожнюємо коли на корпоративах до нас лізе обійматися якесь вонюче п‘яне тіло, тому що в нього з‘явилася хоробрість і зачесалось щось біля яєць 🥰

ми ж так всі обожнюємо коли на корпоративах до нас лізе обійматися якесь вонюче п‘яне тіло

А было бы у него шерсти и глистов по больше, то можно сразу и в засос =)

Так же ш крем для рук і серветки, що вам, Анастасія все і то не так і так не етак?

мущины грязные животные

Міскузі, але не з нас щомісяця натікає на кілька добрячих скибок кров’янки зі шматками ендометрія, чистенька ви наша )

Не доверяй ничему, что кровоточит по пять дней подряд, но не дохнет. ©

Пов: коли чоловік не в курсі, що жінки теж відчувають статеве збудження 😂 (а також страждає на мізогію і відсутність емпатії). Ще б заборонили пандуси, нафіг тим калєкам з дому виходити, чого це заради них гроші країна витрачає? ...Дивно бачити таке середньовіччя в Україні. Я гадала тільки в рашці скрєпи, але ні

жінки теж відчувають статеве збудження

Пруф?

ахахах)
звісно, як же тут без пруфів обійтись.
Жінка то може відчувати збудження, тільки якщо чоловік цього хоче :))

когда увидишь, что коллега прилипла к стулу — вот это оно

Знаєте, що є спільне у менструації і відсутності почуття гумору? Це не лікується)

Загалом ініціатива корисна тому, що дійсно в різних категорій людей є різні особливості що не залежать від них самих. І насправді там багато залежить від реалізації.
Зараз балансять так, що апають ’всіх, хто страждає від менструального болю’. Тільки треба бути обережним тому що потім ніхто не захоче грати за інших.

роботодавці тепер будуть думати навіщо мені людина з бонусною відпусткою

ту бед, це погіршує ситуацію

Сейчас в комментариях начнётся кровавая бойня

кровавая бойня

менструальная

Шось мало ущємльонних мужиків в коментарях.

тому що тут не жінок і мужиків, а про

всіх, хто страждає від менструального болю

Завжди знайдуться ті, хто буде проти через елементарне не розуміння фізіологічних особливостей. Це не метеозалежність яку можна заглушити таблетками. Для більшості жінок знеболюючі не діють. Більшість жінок переживає ці дні настільки гостро, що втрачає свідомість і не здатна виконувати елементарні побутові речі, що вже казати про роботу. І це не завжди наслідок хвороби. Це спадковість і це не вилікуєш нажаль.
Я безумовно за рівність! Однак кожен повинен розуміти, жінка — не чоловік! В нашому організмі відбуваються такі процеси, що не кожен чоловік переживе. Це факт.
Однак, ніхто не зможе цього зрозуміти доки не випробує на своїй шкурі.
Готова до закидування помідорами! 🥰

Це не метеозалежність яку можна заглушити таблетками.

Значит у меня можна заглушить таблетками, как я не додумался, а вот у всех женщин Ад каждый месяц?

Для більшості жінок знеболюючі не діють.

Вам написать список обезболивающих с гугла? Я вот тоже думаю, что можно заглушить таблетками и 10л ведром и не выпендриваться. Тем более есть варианты вообще менструацию убрать- не очень здорово? Ну наверно игнорирование боли с обезболивающими при давлении и мигрени тоже не добавляют здоровья, примерно как и нож, торчащий в руке с местной анестезией.

Я безумовно за рівність!

Наверно за равную почасовую оплату за проделанный труд и равным социальным пакетом.

Однак кожен повинен розуміти, жінка — не чоловік!

Когда выгодно.

Однак, ніхто не зможе цього зрозуміти доки не випробує на своїй шкурі.

Очень интересно.

Готова до закидування помідорами! 🥰

Для этого прям целый аккаунт завели.

Я розумію, що вас дратує ця новина через особисту драму чи можливо травму в минулому. Однак, я не намагалась якось применшити ваш біль чи образити. Не потрібно переносити агресію на мене особисто😉 миру вам! 🤗

неймовірно, у стількох літерах і так завуальовано пожалітись усім читачам GamedevDou, що ви ніколи не мали стосунків з жінками більше декількох тижнів і дивом ці тижні оминали цикл. Це ж треба. Талант до заплутаної графоманії.

втираешь дичь. Полно женщин это проходят нормально, то что тебе такие попадались — твоя проблема

Вам написать список обезболивающих с гугла?

Щоб дійсно заглушити ці болі треба ліки не з гугла, а з телеграма, але здоров’я вони точно не додадуть

Ну ми ж із порівняння з мігренями та іншими симптомами метеозалежності почали... І не кожну мігрень можна прибрати без важкої артилерії у вигляді, наприклад, грибів. Але для авторки (простихосподи: авторесси, авторині?) мігрень — то фігня, а от менструація... Ні, не так. А от МЕНСТРУАЦІЯ — то адЪ і Ізраіль апріорі. А я можу сказати, що в неї просто голова ніколи серйозно не боліла. Далі чим вона запропонує помірятися?

Для більшості жінок знеболюючі не діють. Більшість жінок переживає ці дні настільки гостро, що втрачає свідомість

Ух и драма

На щастя, якраз у більшості жінок подібні болі чудово усуваються знеболюючими ліками, а багато хто і взагалі обходиться без ліків (так, болить, але цілком терпимо). Ті симптоми, які ви описали, я бачила за все життя тільки у однієї людини — там дійсно все було дуже погано.

Я розумію, що ви аргументуєте з власного досвіду. Однак я беру за приклад статистику. Близько 70% відсотків жінок страждають через це. Тобто 7 з 10🤷‍♀️
Я вважаю це хорошою ініціативою. Не більше, не менше. І не думаю, що таким чином будуть применшуватись чиїсь права.

В мене без ОК не витримати біль, і ніякий ібупрофен не допоможе, можу кричати від болю. Хоча пішов тренд озвучувати проблеми того, що такий біль — це не нормально і лікарі, які відмовляються звертати на це увагу — таких більшість, і це також не нормально. Але такий біль на жаль існує, пережити його досить важко, там навіть ходити важко. А ще постійно падаєш через запаморочення.

Я знаю, що випадки настільки сильного болю існують, але їх не більшість, як зазначили вище (і як написали ви самі — це не повинно розглядатися як норма). Ібупрофен сам по собі досить слабкий препарат, тому, охоче вірю, що він не допомагає.

Моя «метеозалежність» викликає таку мігрень, що доводиться колоти знеболювальне, і лежати, закусивши кулак, щоб не орати від болю на весь будинок. І так 3-6 годин, після яких ще сутки ходиш як рельсою по голові вдарений .

В мене також через мігрені можу вирвати від болю. Везе, що поки таблетки більш менш допомогають. І що, мені зробити вигляд, що я в мене немає проблем із болем при менструації? Звучить як «навіщо лікувати людей з діабетом, коли є люди з раком, треба припинити лікування діабету».

Не треба

робити вигляд, що я в мене немає проблем із болем при менструації

Треба не думати, що ваші проблеми унікальніші за інші.

Які таблетки приймаєте? Комаровський радив простий ібупрофен. Я спробував — і так, дійсно, негативні ефекти зменшились в рази.

Согласно современной гендерной теории вы говорите антинаучную дичь. :)

Ого, моя повага! Молодці!

Думаю, що варто дивуватись не наявності gender wage gap у будь-якої компанії з такими ініціативами, а його відсутності, якщо ці відпустки оплачувані

только потом при наборе сотрудников, при прочих равных будут отдавать предпочтение мужчинам, у него же больше рабочих дней и это выгоднее ))

на 2-3 робочих дні більше? До того ж не всі жінки користуватимуться цими маленькими відпустками, деякі абсолютно безболісно переживають менструальні дні. Дана ініціатива не є примусовим відстороненням жінок від роботи згідно їх менструального календаря, а лише дає право покинути робоче місце або не вийти на роботу в разі болю, пов’язаного із менструальним циклом. Вас такох відпустять з роботи або дозволять не вийти у офіс в разі погіршення стану здоров’я чи сильного фізичного болю. Ну, хіба ви на зовсім вже галері веслуєте.

Я больше про то что, такие вещи только понижают шансы женщин устроится на работу. Думаю еще существуют мысли о декрете при найме. А тут помимо потери 10-15% часов, сотрудник раз в месяц может выпасть из рабочего процесса, или на прожекта еще упадет считать циклы?

не знижують, принаймні у здоровому і адекватному суспільстві. Не варто апріорі сприймати ініціативу так, що нею будуть зловживати усі жінки підряд. Безумовно, будуть і такі випадки, але з ними на місцях нормальні проджекти та ейчари впораються. Деколи перший день менструального циклу для жінки дійсно суцільне пекло, я по дружині знаю, іноді ще половина другого. Але коли є важлива робота більшість жінок перетерплять і цей біль, можливо попросять відгул на декілька годин і попрацюють в неробочий час. Словом, повторю — нормальні проджект і ейчар питання вирішать на місцевому рівні та спрінти не запорять. Просто всім потрібно залишатись людьми :)

Саме так, нормальна компанія і так надасть людині вихідний/лікарняний у разі потреби. Не зовсім зрозуміло, навіщо акцентувати увагу саме на певному виді болю.

тому що цього вимагають сучасні тренди інклюзивності в західному (розвиненому) світі. Це просто такий факт з яким потрібно змиритись і не паритись зайвий раз.

Але ж це буде працювати лише у випадку, коли такі лікарняні необмежені. Якщо ж компанія дає ~24 загальних лікарняних, то у тих, хто страждає від менструального болю, не має «права» захворіти на будь що інше протягом року

Ну, минимум 12, я бы сказал ))

2-3 месячные, 2-3 на ребенка больничные, плюс шанс дикрета.
в общемто оно и так есть, просто почемуто не хотят некоторые признать обьективность.

больше рабочих дней

Бозецки, це ж все змінює. Два робочих дні на місяць, це ж як продуктивність впаде! Конкуренти обскочуть! Збанкротуємо! От що кляті ліваки роблять!

тим часом всі інші мають на рік 26 вихідних днів, а унікальні мають 24 + 26 = 50. Подумаєш в два рази більше... ото ці праві... мають щось проти рівноправ’я

Інші мають на рік 2 * 52 вихідних + 26, подумаєш хтось буде на пару днів більше.
Я за х*й перформанс не женусь, мені начхать.

За кожен пропущений день компанія не отримає ~400-500$, якщо жінок більше одної в компанії то кожен місяць це немалі втрати доходності, які треба якось покривати, або комусь недоплачувати.

Ну по перше, звідки ця цифра. Якщо зп в день, 500 * 20 = 10000k, якось жирно.
І головне, що це за бомжекомпанія, яка сситься за 500 баксів. Вони ще напевно за плечем стоять та мікроменеджать «ти зробив цю таску за 35 хвилин замість 30, ми втратили бабло, будь ефективніше»

Ну те скільки компанія отримує від клієнта і те скільки вона платить працівнику це очевидно різні суми. Я ж писав скільки компанія не отримає, а платити працівнику все одно треба.
50-60$ за годину * 8 годин = 400-500.

І головне, що це за бомжекомпанія, яка сситься за 500 баксів

Я ж написав що якщо жінок більше одної, то сума набігає нормальна. І так, більшість компаній таки рахують гроші, так як за рік може набігти не одна сотня тисяч, яку можна направити на щось корисне.

Ну, по перше до чого тут галєра якщо навіть у статті компанія з гейдеву.

Я ж писав скільки компанія не отримає, а платити працівнику все одно треба.
50-60$ за годину * 8 годин = 400-500.

Так це скільки галєра бере з клієнта, вона з цієї суми бере лише маржу. Тож 500 перетворюється на якесь 100-200 в місяць.

Я ж написав що якщо жінок більше одної, то сума набігає нормальна.

Ні, якщо дивитись у відсотковому співвідношенні.
Припустимо, у нас ідеальна рівність та всі жінки беруть відпустку на три дні на місяць, і вони не потрапляють на вихідні, 3/22 = 13%, ділимо на = 7%, о боже просадка на 7% ми збанкрутіли!111
Як бідолашні компанії з 4-днєвкою виживають?

Як бідолашні компанії з 4-днєвкою виживають?

тобто я можу піти до свого менеджера і сказати: «компанії з 4-денкою чудово себе почувають, тож відтепер я буду працювати 4 дні за ту ж оплату».
Цікаво, що він мені відповість?

Ну по перше можна не за повну зп, а на 80%. А по друге там буде та ж ситуація, що з ремоутом. Спочатку всі кукарєкали що німожна треба в офіс обязательна, а ремоутобоги з них ржали. Тепер 4деннобоги ржуть з впахувальщиків.

можна не за повну зп, а на 80%

ну так про це в основному і дискусія. Додаткова відпустка за свій рахунок — будь ласка. Мало компаній, де таке не дозволять.

А по друге там буде та ж ситуація, що з ремоутом. Спочатку всі кукарєкали що німожна треба в офіс обязательна, а ремоутобоги з них ржали. Тепер 4деннобоги ржуть з впахувальщиків

Залежить від навантаження. Я працював на проектах, де і 5 днів на все не вистачало, сумніваюсь, що там будуть раді, коли працівники будуть працювати на день менше.
А на інших проектах обʼєму роботи було на 2-3 дні по 6 годин. В таких випадках можна спокійно переходити на офіційні 4 дні без втрати продуктивності.

Залежить від навантаження. Я працював на проектах, де і 5 днів на все не вистачало, сумніваюсь, що там будуть раді, коли працівники будуть працювати на день менше.

Ну звичайно, але нащо такі проекти треба. Коли я маю на увазі роботу, я маю на увазі щось роботу здорової людини а не вджобування курильщика. Ті хто хоче вджобувать — явно не ЦА менструальних відпусток та чотирьохднєвок.

Так це скільки галєра бере з клієнта, вона з цієї суми бере лише маржу. Тож 500 перетворюється на якесь 100-200 в місяць.

Ще раз, маржу беруть якщо працівник працює і за відпрацьовані години клієнт платить. Клієнт же не платить за лікарняні, тому прямий збиток на зп за 3 дні.

Припустимо, у нас ідеальна рівність та всі жінки беруть відпустку на три дні на місяць, і вони не потрапляють на вихідні, 3/22 = 13%, ділимо на = 7%, о боже просадка на 7% ми збанкрутіли!111

Компанії з оборотом в лям баксів в міс це щось далеко нижче середнього, 7% за рік обійдеться такій компанії в 840к, чого вистачить всім на плюшки і ще залишиться.

7% за рік обійдеться такій компанії в 840к, чого вистачить всім на плюшки і ще залишиться.

Так вони і так отримають багато бабла для плюшок. За цією ж логікою такі контори будуть мікромененеджить співробітників заряди швятої ефективності.

а платити працівнику все одно треба.

Хіба в розвинених країнах цим не займається соціалка? З того що бачив, компанія платить зп, а потім їй відшкодовують.

потім їй відшкодовують

з бюджету. Тобто з податків громадян. Тобто я як платник податків маю заплатити комусь за додатковий вихідний?

Так, вам же за лікарняні також заплатять.

У випадку лікарняного я плачу за те, що і сам зможу взяти лікарняний при потребі. А у випадку менструальної відпустки таке навіть теоретично неможливо.

Менструальна відпустка — це такий же лікарняний, тільки хворобу можна передбачити наперед.

передбачте менструацію наперед для чоловіка.

Яка різниця. Шо там лікарняний що там лікарняний.

В тому, що половина працівників буде частково платити за іншу половину.

Так вони і так «платять» коли всі працівники а не тільки половина ідуть на лікарняний, в чому різниця, що одне називають хворобою а інше ні?

Лікарняні — це вид страховки. Люди платять невелику суму щомісяця, щоб, як у самих зʼявиться потреба, мати оплачувані дні без роботи. В даному випадку половина працівників ніколи не зможе скористатися відпусткою, коли інша половина матиме гарантовані додаткові тижні відпустки на рік.
Що незрозумілого я пишу? Чи ви троллите?

В сенсі, половина працівників не зможуть скористатись лікарняними? Менструальна відпустка — це саме вид лікарняного. Нема ж різниці, у вас там голова болить, живіт чи що. Лікарняні спеціально придумані, щоб коли у вас щось заболіло, то можна було не пертись на роботу.

Нема ж різниці, у вас там голова болить, живіт чи що

Ну так з цим я згоден. Треба подавати це просто як лікарняний, а не якісь спеціальні вихідні для однієї статі.

А, вас те як воно називається тривожить? :-)
Так, я думаю менструальний лікарняний звучало би правильніше. Наскільки я розумію, воно ж не має даватись всім жінкам за замовчанням, а по рецепту від доктора.

Наскільки я розумію, воно ж не має даватись всім жінкам за замовчанням, а по рецепту від доктора

тут в темі обговорюється варіант, коли оплачувані вихідні (24 дні на рік) даються просто за фактом жіночої статі. І саме через це «бомбить» у коментаторів.

Дуже прекрасна ініціатива, зважаючи на потреби багатьох жінок. Повністю підтримую!

Що ви думаєте про таку ініціативу?

Опять по гендеру. Больничный есть больничный, а болячки у всех разные. Может я метеозависимый, но меня никто не спрашивает и отпусков дополнительных не дает, кроме тех дней, что есть у всех.

Цікаво, а чому місячні — це хвороба? Це природний процес, який переживає щомісяця умовна половина людства. Хвороба — це коли їх раптом немає у тому віковому проміжку, коли це має бути.

Цікаво, а чому місячні — це хвороба?

Если не болезнь, то зачем давать отпуска? Не потому что месячные у некоторых или иногда проходят болезненно? Не важно чем обусловлена боль, которая приводит к утрате работоспособности. Боль => больничный

Ех, якби проблема була лише у болі, то проблеми б не було)

Судя по тому что женский пол как то учился и работал в эти дни, тот кейс, когда и МЧС бессилен, не такой частый, а типичный явно решается вертикальным масштабированием слоев OSI с уменьшением жизни токена.

Ну процентов 10 имеют 4-5 дней с сильными болями. Еще и неделя до.
Вообще я только одну подружку имел, у которой было два дня как в учебнике. И то у нее каждый третий цикл — полдня в постели в позе эмбриона.

Вообще я только одну подружку имел, у которой было два дня как в учебнике.

тебе все подружки рассказывали про месячные? ппц

Ем. Ну с которыми секс наверно да?
А бывает по другому?

потому, что код МКБ-10 — N94
Все что есть в МКБ считается болезнями.

Підписатись на коментарі