Огляд української інді-гри Timeloop: Sink Again Beach або Вітаю, ви зламали просторово-часовий континуум
Який на вашу думку рецепт якісної гри, що заслуговує на увагу? Думаю, в кожного свій варіант, як і свої критерії якості. Та давайте, для прикладу, розглянемо рецепт розробника ігор Пилипа Баздирєва з FangsLab:
- два сексуалізовані жіночі персонажі;
- мертве тіло;
- персонаж який курить сигару;
- трошки магії,
а також:
- актори що озвучують Гаррі Поттера та Марго Робі, піратська тематика та унікальна концепція подорожей в часі!
І все це в повній українській локалізації!
Деталі про розробника та саму гру
17 листопада в Steam з’явилася невеличка пригодницька гра від нашого розробника, яка привернула мою увагу повною українською озвучкою та ціною лише у 150 гривень! Крім того, створена вона була прямо під час повномасштабної війни, що викликає окрему повагу.
Так, гра дійсно невеличка, але зроблена з душею. Хоч особисто мені візуал і нагадав Sea of Thieves, та розробник запозичив його у грі власного брата Артема Баздирєва — Sink Again. Цікаво що свою гру Артем видалив зі Steam’у на знак протесту проти того, що Valve не покинула російський ринок.
Хочу окремо звернути вашу увагу на озвучку Timeloop, адже розробник долучив до проєкту професійних акторів дубляжу — Павла Скороходька, Катерину Брайковську та Матвія Ніколаєва. І це вражає, адже зовсім не очікуєш почути у маленькій інді-пригоді знайомі голоси з кіно чи серіалів на Netflix. Виявляється, це не складно організувати та не коштує усіх грошей світу. Головне — бажання автора локалізувати свою гру.
Сюжет та подорожі в часі
Історія починається з того, що головний герой на ім’я Джек потрапляє на острів Мавп. Мета подорожі — виконати останнє прохання свого нині мертвого товариша та розвіяти його прах з вершини гори. (Привіт, Кратосе!) Однак, вже від самого початку все йде шкереберть... І подальша розповідь сюжету стане спойлером, тому я цього робити не буду.
Timeloop: Sink Again Beach — це пригода одного дня, але ви змушені подорожувати у часі від самого ранку до пізньої ночі, щоб потрапляти в правильне місце у потрібний час. Якщо тема стрибків у часі та наслідків ваших дій у звязку з такими стрибками — складна або не цікава для вас тема, то гру краще пропустити. Адже на часовій механіці зав’язані основні ігрові моменти. До речі, про їхню реалізацію автор гри окремо розповідав на форумі.
Потрібно уважно слухати діалоги, запам’ятовувати, про що просять жителі острова Мавп, та шукати необхідні предмети.
Головний бос гри — ви самі, тобто можливість зустріти самого себе з минулого. Адже така зустріч автоматично створює часовий колапс та відкидає вас до контрольної точки збереження. До речі ця «небезпечна часова копія гравця» — це не запрограмований НПЦ, а дійсно ваша копія! Тобто вона повторює всі рухи та дії гравця!
Варто зауважити, що у грі майже немає підказок та взагалі відсутня карта. Так, острів маленький, а головні об’єкти, як то церкву, маяк чи гору з печерою, видно здалеку. Ну а відсутність підказок лише спонукала детальніше вивчити весь острів, завдяки чому можна знайти додаткові скарби.
Нехай простенький візуал не вводить вас в оману. Графічно гра не є чимось видатним, однак намагається брати цікавинками, ідеями та дизайном, завдяки чому персонажі досить яскраві та незвичні, що непогано об’єднується з загальним виглядом острову.
Проповіді святого отця — це окремий вид задоволення. Актуальність і гумор на висоті! Гра дуже насичена відсилками до поп-культури: їх багато і було цікаво згадувати, звідки ж це взято. Тим, хто любить великодки — musthave.
Timeloop: Sink Again Beach — це:
- Священник, який говорить мемними цитатами;
- Печера 9 і 3/4;
- Чарівна вуду-відьма;
- Двері Шрьодінгера (які відкриті і закриті одночасно);
- Знімальний майданчик Гри Престолів із горнятком кави серед антуражу зі скелетами;
- Зламування замків (не як в Skyrim);
- Як мінімум, два закінчення пригоди;
- Авада Кедавра VS магія вуду.
Підсумки
Це коротенька пригода, на яку ви витратите лише декілька годин вашого часу, але вони залишать у вас легкі та приємні враження. Оригінальна та цікава ідея подорожі в часі, жарти, гарна ціна та повна українська локалізація. Так, проблеми з оптимізацією у грі є, як і наявні несуттєві баги, але вона варта своїх грошей.
Підтримайте нашого розробника, адже він створив чудову пригоду, яка точно варта вашої уваги!
🎮 Пишете або знімаєте огляди на ігри? Надсилайте їх нам на форум!(публікуємо лише унікальні текстові огляди, а відео-огляди — з текстовим супроводом)
2 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів