Потрібна консультація спеціалістів щодо розміщення копії ХОДА у грі

Вітаю, звуть мене Віталій Чиж. Колись, дуже давно, я випустив гру, що називалась «Перунів квіт: Харків». Вона, якщо не реконструювала місто, то дозволяла орієнтуватися ним. Це, можна сказати, прям віртуальна екскурсія.

Гри в Google Play немає суто з об’єктивних причин, як ви розумієте.

Проте, ще до війни я пилив другу частину цієї гри, і в мене лишилась копія площі Свободи. Де ціла ХОДА. Не роздобвана калібрами.

Сьогодні я роблю гру про харківського персонажа. І хотів би дізнатись: чи можна взагалі додавати таку копію сьогодні до гри? Чи є вона правомірною? Чи не послужить москалям? На ній можна дізнатись не більше, ніж з Google Maps. Проте чи є то правомірним?

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Якщо сфотографувати вночі ейфелеву вежу, то можна отримати штраф.

Нічні вогні Парижу захищені авторським правом...

Чи є тут спеціалісти? Що, окрім вивісок з брендами, не можна копіювати в гру?

та не про авторське право діло, не про нього! А про те, що чи не нашкодить то військовим

Я зрозумів, але на правах людини в коментарях, задав зовсім інше питання

У вас там є щось зображенне ізстратегічних об’єктів? Якщо ні, то все ок. Блокпости не додавайте наприклад. Куди прилетіло і де пво не можна. Спробуйте лише довоєнні місця викладати

ні, там тільки довоєнні місця. В ХОГА то був приліт, це всі знають. Але і вона — довоєнна

Тоді не бачу причин для хвилювання

Хоча, це не legal advice. Завжди можете зустрітись з головою місцевого СБУ та спитати деталі. Як зустрітись конкретно з вашим — не знаю

В мене був досвід створення декількох кварталів центру Баку. На той час там було заборонено використовувати гугл авто яке б створило повну картину зовнішнього вигляду міста з ефектом присутності. Навіть фотографувати там не всюди можна було. Тому пошук матеріалів був досить складним питанням. Мені навіть довелося їздити до Баку (про що аж ніяк не жалкую) і особисто перевіряти деякі нюанси. Але попри складність отримання інформації я всеж таки мав більш менш повну картину за виключенням деяких дрібниць що стосувалися більшою мірою масштабів ніж вигляду. Тому з огляду на наші реалії таку інформацію можна було отримати взагалі без проблем. А враховуючи що будь які об’єкти за радянських часів отримували схвалення в Москві, то усі матеріали дудівель враховуючи і розташування, і розрахунки навантажень, і геодезію, і усі креслення як зовнішні так і внутрішні архівували ся там, тому якась навіть най реалістичніша модель не буде якимсь відкриттям для фахівців...

то ви в Харькові не були. Він змінився доволі мощно. АЛе в даному випадку — так. Там площа Свободи в мене. Її цифрова копія. Чи буде такий додаток в гру чимось не тим — я, відверто, не знаю

Підписатись на коментарі