Петиція про забезпечення функціонування української мови у відеоіграх
Вітання, шановна спільното!
Після створення топіку про українізацію No Man’s Sky, я дійшов до думки, що було б добре, якби був вплив на вищому рівні. Наприклад, законопроєкт, на який варто буде зважати західному розробнику, коли той захоче продавати гру для українців. Саме тому і створив петицію.
Як я зазначив у петиції, хоч і з меншими деталями, що часом розробники додають російську наче «на усіх», проігнорувавши національні мови тих країн. Усім знайоме та мемне «І так поймут». Через це, українці, які не знають англійську, обирають майже єдину зрозумілу їм мову — російську. Як ви можете знати, платформи збирають статистику і як от Steam, для прикладу, бачить мову інтерфейсу самої програми, а також розробники бачать мову, яку обирають (не поспішаю стверджувати, що усі платформи її збирають).
Відтак, виходить замкнене коло: українці обирають російську, бо нема рідної для них мови, а розробник, який бачить великий показник російської, не поворухне пальцем, щоб додати українську. Відтак, українці змушені просити кожного окремого розробника про додавання солов’їної.
Через це спало на думку звернутись до держави про створення певного контролю з їхнього боку, щоб можна було б вплинути на це непорозуміння. Навіть якщо у вас є нелюбов до того чи іншого президента чи певних чиновників, це не означає, що не варто старатись і взаємодіяти задля спільного блага.
Також зазначу, що петиція до президента це не панацея до всіх проблем, оскільки:
- Може не набратись потрібна кількість голосів;
- Президент чи уряд відмовляться створювати потрібний законопроєкт;
- Можуть створити не зовсім те, що треба;
Проте, я не хочу опускати руки та казати собі «Ну, ні, це того не вартує». Вартує. Нам необхідно боротись та показувати попит на речі, які важливі. У цьому випадку, це українська у відеоіграх. Тому буду вдячний кожному та кожній за будь-яке поширення, за коментарі, за критику. Усім миру, окрім москалів. Слава Україні!
50 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів