Збірка ігрового ПК. Підкажіть, чи хороша?

Привіт! Підскажіть, будь ласка, чи це хороша збірка ігрового ПК

1. Процесор AMD Ryzen 7 5700× BOX без кулера (100-100000926WOF)

2. Система водяного охолодження Qube QB-OLWC240C

3. Материнська плата Asus TUF GAMING X570-PLUS WI-FI (AM4)

4. Оперативна пам’ять DDR4 32GB (2×16GB) 3200 MHz Fury Beast RGB HyperX

(KF432C16BB1AK2/32)

5. Накопичувач HDD 3.5″ 1TB Toshiba P300 64MB 7200rpm SATA/I| (HDWD110UZSVA)

6. Блок живлення Chieftec 750W (CTG-750C-RGB)

7. Накопичувач SSD M.2 2280 500GB Kingston NV2 NVMe PCle 4.0 ×4 (SNV2S/500G )

8. Відеокарта ASUS GeForce RTX3060Ti 8Gb DUAL OC MINI V2 LHR (DUAL-RTX3060TI-O8G-MINI-V2)

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Булшит збірка. Краще попросити знайомого, який шарить, накидати пару варіантів, якщо вже не дуже розбираєшся

Хорошая оценка. Оцени мою, недавно проц как раз обновил:
Video Card: GeForce RTX 4090 24 GB
CPU: Intel Core i9-13900KF
MB: Asus ROG MAXIMUS Z690 HERO
Memory: Teamgroup Team D5 Delta RGB White 64 GB (4×16 GB) DDR5-6400
Storage: Western Digital Black SN850 1 TB + Western Digital Black SN850 2TB
Cooling: ASUS ROG Ryujin 360 RGB AIO Liquid CPU Cooler
PSU: Asus ROG THOR 1200W 80+ Platinum
Case: Corsair Obsidian D500 RGB

Схоже тут просто все найдорожче. Працювати буде, якщо купуєш не за свої гроші — то можна брати)

Все новое покупал, естественно. И не надо, вот материнская плата есть 790-я, я не брал

Та пушка. Мощно. Але за бп наприклад там явна переплата була. Платформа сісонік в тому асусі, тобто це бп сісонік з наклейкою асус. І точно такий же сісонік по ттх є і був би явно дешевше по ціні

А что тут оценивать, сборка «на все деньги»

Якщо цікавить максимальний фпс за свої гроші би взяв ryzen 5 5600 (можливо навіть без Х), материнку B550 і на зекономлені гроші 3070. 5700X то скоріше для збірок з 3070ti/3080.
Пам’ять більш менш норм але я би подумав на рахунок KF436C16RB1K2/32, 3600мгц і таймінги 16 замість RGB.
Замість водянки можна взяти Noctua NH-U12S він тихіший буде і ніколи не протече на відюху.
По корпусу на колір і смак товариш не всяк але якщо деколи сидітимеш за компом без навушників то бажано вибрати щось тихе і з хорошою вентиляцією (Meshify 2, H510 Flow, Pure Base 500 — тут треба по оглядах на ютубі вибрати)
Ну і збирати комп без ссд в 2023 році це знущання над користувачем, з досвіду самсунги показали себе добре, якийсь 970 evo або 980 на терабайт тебе не розчарує.

не написав головне — в які ігри збираєшся грати )) + роздільна здатність монітору
виглядає як початкова для 1080/1440 на середніх налаштуваннях пристойно потягне все що є на ринку
---
мені, наприклад, достатньо системи: i7-9700k + 32Gb(3000) + Z390M + RTX2070S (1440p)+ SSD 970 EVOPlus 500GB (тримаю тільки 2 гри, той же Cyberpunk 2077 просто висить, за 2022 не запускав навіть...) + HDD 1Tb витягнутий з старого ноутбука на якому всяка фігня (60% вільного об’єму)... у найближчі 2, а може й 3 роки міняти нічого не буду, нема сенсу. Та навіть на час покупки (новембер 2019) він був оверкіл для моїх потреб.
---
Але ссд 1Тб це мінімум... мені лінь було чогось міняти. 2 Тб ще краще... але це вже таке,. шикування, або при потребі не тільки для геймінгу.

«в які ігри збираєшся грати»

Есть свет, нет света.

для цієї гри тре гарний БП, який не згорить ))

Я би спочатку глянув який приріст дає проц в реальних іграх, є досить багато обзорів, наприклад:
Щодо відео, то я би брав Nvidia, наприклад, rtx 3090 — ціни впали, а 24 Гігабайти дозволить не раховувати скільки текстур треба для 4к. Крім того, штучного інтелекту, як на мене, буде в іграх все більше, а у AMD з цим не все гарно.
Приєднуюсь, що 1ТВ маст хев, коли буде треба більше — докупите.

Вместь HDD надо брать SSD, пусть даже не NVMe а SATA, даже если он просто под файлопомойку. Жизнь будет комфортнее в разы.

Накопичувач SSD M.2 2280 500GB Kingston NV2 NVMe PCle 4.0 ×4 (SNV2S/500G )
Накопичувач HDD 3.5″ 1TB Toshiba P300 64MB 7200rpm SATA/I| (HDWD110UZSVA)

І ігри де будуть? В мене зараз тільки система з парою ігр займає 500GB. Тобто SSD треба мінімум 1TB. 100GB для сучасної гри звичайна справа.

І не бачу корпус. Це зараз теж важливо, в мене від be quiet!, цілком рекомендую.

Варто зауважити що материнка має проблеми з WiFi ta Bluetooth і найчастіше при перескакуванні з однієї ОС на іншу. Маю таку і це створює незручності оскільки кожного разу для нормальної ініціалізації потрібно вимикати блок живлення на 30-60 секунд перед стартом іншої ОС. Але в загальному все досить навіть добре, можна її рекомендувати.

Щодо ССД, радив би взяти одразу щось толкове і швидше, наприклад від Samsung. Блок живлення можна взяти з запасом на роки з більшою потужністю.

3060 Ti брать нельзя ни в коем разе — можно попасть на брак по памяти

Я б поставив би один диск М2 на 1терабайт. У мене стоїть саме такий на 1ТБ М2 — ще ні одного разу я не вперся в те, що не вистачає місця. І взагалі HDD — це буде такий тормоз для усієї системи, що капець. Краще взагалі не дивитись в строну HDD.

Ну і Вам точно потрібна водянка? З нею є свої приколи, правда якщо не збираєтесь продавати даний ПК через 2-3 роки, тоді може і є смисл. Тим паче з таким тепловиділенням, як Default TDP 65W ( www.amd.com/...​cts/cpu/amd-ryzen-7-5700x ) - навіть у розгоні, хай там буде 100W — будь-яка нормальна башня справиться. Та, навіть і 150W — все рівно нормальна башня справиться. Хіба що маєте хист до садо-мазо розгонів ЦПУ, тоді є смисл у водянці, ну там вже скальпування і різна лабуда... )))

Ну і взагалі, якщо бюджет дозволяє, я б дивився в сторону АМ5 сокету взагалі.

На АМ5 сокеті процесори гарячі дуже. На 3анаді Розетки нещодавно було відео, де розглядали р5 7600, і він нагрівався до 90+ градусів під водяним охолодженням

Наразі не бачу сенсу в HDD. Краще один, але більший за об’ємом або 2 SSD, тим паче для ігрового ПК

Збірка крута. Але я б особисто замінив водянку на більш якісну і надійнішу.
Наприклад Fractal Design Celsius S36
Ну і все залежить від того який буде корпус та його обдув. Але загалом, більше ніж достатньо для ігрового ПК.

Підписатись на коментарі