Збірка ігрового ПК. Підкажіть, чи хороша?

Привіт! Підскажіть, будь ласка, чи це хороша збірка ігрового ПК

1. Процесор AMD Ryzen 7 5700× BOX без кулера (100-100000926WOF)

2. Система водяного охолодження Qube QB-OLWC240C

3. Материнська плата Asus TUF GAMING X570-PLUS WI-FI (AM4)

4. Оперативна пам’ять DDR4 32GB (2×16GB) 3200 MHz Fury Beast RGB HyperX

(KF432C16BB1AK2/32)

5. Накопичувач HDD 3.5″ 1TB Toshiba P300 64MB 7200rpm SATA/I| (HDWD110UZSVA)

6. Блок живлення Chieftec 750W (CTG-750C-RGB)

7. Накопичувач SSD M.2 2280 500GB Kingston NV2 NVMe PCle 4.0 ×4 (SNV2S/500G )

8. Відеокарта ASUS GeForce RTX3060Ti 8Gb DUAL OC MINI V2 LHR (DUAL-RTX3060TI-O8G-MINI-V2)

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Булшит збірка. Краще попросити знайомого, який шарить, накидати пару варіантів, якщо вже не дуже розбираєшся

Хорошая оценка. Оцени мою, недавно проц как раз обновил:
Video Card: GeForce RTX 4090 24 GB
CPU: Intel Core i9-13900KF
MB: Asus ROG MAXIMUS Z690 HERO
Memory: Teamgroup Team D5 Delta RGB White 64 GB (4×16 GB) DDR5-6400
Storage: Western Digital Black SN850 1 TB + Western Digital Black SN850 2TB
Cooling: ASUS ROG Ryujin 360 RGB AIO Liquid CPU Cooler
PSU: Asus ROG THOR 1200W 80+ Platinum
Case: Corsair Obsidian D500 RGB

Схоже тут просто все найдорожче. Працювати буде, якщо купуєш не за свої гроші — то можна брати)

Все новое покупал, естественно. И не надо, вот материнская плата есть 790-я, я не брал

Та пушка. Мощно. Але за бп наприклад там явна переплата була. Платформа сісонік в тому асусі, тобто це бп сісонік з наклейкою асус. І точно такий же сісонік по ттх є і був би явно дешевше по ціні

А что тут оценивать, сборка «на все деньги»

Якщо цікавить максимальний фпс за свої гроші би взяв ryzen 5 5600 (можливо навіть без Х), материнку B550 і на зекономлені гроші 3070. 5700X то скоріше для збірок з 3070ti/3080.
Пам’ять більш менш норм але я би подумав на рахунок KF436C16RB1K2/32, 3600мгц і таймінги 16 замість RGB.
Замість водянки можна взяти Noctua NH-U12S він тихіший буде і ніколи не протече на відюху.
По корпусу на колір і смак товариш не всяк але якщо деколи сидітимеш за компом без навушників то бажано вибрати щось тихе і з хорошою вентиляцією (Meshify 2, H510 Flow, Pure Base 500 — тут треба по оглядах на ютубі вибрати)
Ну і збирати комп без ссд в 2023 році це знущання над користувачем, з досвіду самсунги показали себе добре, якийсь 970 evo або 980 на терабайт тебе не розчарує.

не написав головне — в які ігри збираєшся грати )) + роздільна здатність монітору
виглядає як початкова для 1080/1440 на середніх налаштуваннях пристойно потягне все що є на ринку
---
мені, наприклад, достатньо системи: i7-9700k + 32Gb(3000) + Z390M + RTX2070S (1440p)+ SSD 970 EVOPlus 500GB (тримаю тільки 2 гри, той же Cyberpunk 2077 просто висить, за 2022 не запускав навіть...) + HDD 1Tb витягнутий з старого ноутбука на якому всяка фігня (60% вільного об’єму)... у найближчі 2, а може й 3 роки міняти нічого не буду, нема сенсу. Та навіть на час покупки (новембер 2019) він був оверкіл для моїх потреб.
---
Але ссд 1Тб це мінімум... мені лінь було чогось міняти. 2 Тб ще краще... але це вже таке,. шикування, або при потребі не тільки для геймінгу.

для цієї гри тре гарний БП, який не згорить ))

Я би спочатку глянув який приріст дає проц в реальних іграх, є досить багато обзорів, наприклад:
Щодо відео, то я би брав Nvidia, наприклад, rtx 3090 — ціни впали, а 24 Гігабайти дозволить не раховувати скільки текстур треба для 4к. Крім того, штучного інтелекту, як на мене, буде в іграх все більше, а у AMD з цим не все гарно.
Приєднуюсь, що 1ТВ маст хев, коли буде треба більше — докупите.

Вместь HDD надо брать SSD, пусть даже не NVMe а SATA, даже если он просто под файлопомойку. Жизнь будет комфортнее в разы.

Накопичувач SSD M.2 2280 500GB Kingston NV2 NVMe PCle 4.0 ×4 (SNV2S/500G )
Накопичувач HDD 3.5″ 1TB Toshiba P300 64MB 7200rpm SATA/I| (HDWD110UZSVA)

І ігри де будуть? В мене зараз тільки система з парою ігр займає 500GB. Тобто SSD треба мінімум 1TB. 100GB для сучасної гри звичайна справа.

І не бачу корпус. Це зараз теж важливо, в мене від be quiet!, цілком рекомендую.

Варто зауважити що материнка має проблеми з WiFi ta Bluetooth і найчастіше при перескакуванні з однієї ОС на іншу. Маю таку і це створює незручності оскільки кожного разу для нормальної ініціалізації потрібно вимикати блок живлення на 30-60 секунд перед стартом іншої ОС. Але в загальному все досить навіть добре, можна її рекомендувати.

Щодо ССД, радив би взяти одразу щось толкове і швидше, наприклад від Samsung. Блок живлення можна взяти з запасом на роки з більшою потужністю.

3060 Ti брать нельзя ни в коем разе — можно попасть на брак по памяти

Я б поставив би один диск М2 на 1терабайт. У мене стоїть саме такий на 1ТБ М2 — ще ні одного разу я не вперся в те, що не вистачає місця. І взагалі HDD — це буде такий тормоз для усієї системи, що капець. Краще взагалі не дивитись в строну HDD.

Ну і Вам точно потрібна водянка? З нею є свої приколи, правда якщо не збираєтесь продавати даний ПК через 2-3 роки, тоді може і є смисл. Тим паче з таким тепловиділенням, як Default TDP 65W ( www.amd.com/...​cts/cpu/amd-ryzen-7-5700x ) - навіть у розгоні, хай там буде 100W — будь-яка нормальна башня справиться. Та, навіть і 150W — все рівно нормальна башня справиться. Хіба що маєте хист до садо-мазо розгонів ЦПУ, тоді є смисл у водянці, ну там вже скальпування і різна лабуда... )))

Ну і взагалі, якщо бюджет дозволяє, я б дивився в сторону АМ5 сокету взагалі.

На АМ5 сокеті процесори гарячі дуже. На 3анаді Розетки нещодавно було відео, де розглядали р5 7600, і він нагрівався до 90+ градусів під водяним охолодженням

Наразі не бачу сенсу в HDD. Краще один, але більший за об’ємом або 2 SSD, тим паче для ігрового ПК

Збірка крута. Але я б особисто замінив водянку на більш якісну і надійнішу.
Наприклад Fractal Design Celsius S36
Ну і все залежить від того який буде корпус та його обдув. Але загалом, більше ніж достатньо для ігрового ПК.

Підписатись на коментарі