Розробляю гру про оборону українського міста — потрібен ваш фідбек
Вітаю з Одеси, спільното GameDev DOU!
Мене звати Євген, й я геймдизайнер-початківець! Досвідчені спеціалісти цього ремесла знають, що найкращий спосіб навчатись геймдизайну — створювати ігри, а важливою складовою цього процесу є регулярні плейтести — збір фідбеку від майбутніх гравців. Саме з проханням надати фідбек публікую цей топік!
Зараз я працюю над власною варіацією легендарної Space Invaders, адже немає нічого кращого для початківця, аніж навчатись на успіху інших! Авжеж, як геймдизайнер, я не просто копіюю класику, але й додаю власні ідеї.
Основою мого проєкту стала наша сьогоденна реальність — війна з російськими загарбниками-терористами. Цей проєкт я присвячую нашим героям, котрі щодня захищають нашу країну від окупації. З неї народилися майже всі ігрові механіки: взводи окупантів замість суцільної зграї інопланетян, будівлі замість щитів, а також унікальні механіки на кшталт виклику авіаційного удару!
Коли вперше запустите гру, у вас виникнуть питання: «Чому я граю за білий квадрат?», «Що це за зелені квадрати?», «Чому я маю стріляти по червоним колам, трикутникам та квадратам?».
Насправді все дуже просто: ви граєте в перший прототип! Тут немає ніякого арту — тільки ігрові механіки, тому доведеться підключити трошки уяви.
Білий квадрат — це майбутній танк; зелені квадрати — житлові будинки міста, котрі потрібно захищати; червоні фігури — російські окупанти (солдати, артилерія та танки); синє коло — поки не придумав, що це таке, але воно викликає український винищувач, який, неочікувано, винищує всіх окупантів за секунду.
Ваша задача: знищити всіх окупантів та якомога краще захистити місто! Так, на відміну від оригінальної Space Invaders, ви не тільки можете, але й мусите перемогти!
Якщо ж всі будівлі чи ваш танк буде зруйновано, ви програли.
Ознайомитись з проєктом можна за посиланням.
Свій фідбек можете залишати в коментарях прямо під цим постом чи на сторінці гри.
Найбільше мене цікавлять відповіді на такі питання:
- Чи весело вам під час ігрового процесу та чи занурюєтесь ви в гру?
- Які ваші враження від механік гравця (пересування, стрільба)?
- Які ваші враження від інших ігрових механік (вороги, винищувач, будівлі)?
Але й будь-які інші коментарі стосовно прототипу допоможуть мені зробити гру краще, тому чекаю на ваш фідбек! Гарної гри!
Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев.
19 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів