Як дорожче себе «продати» на співбесіді?

Запитання до HR’ів та людей які мають великий досвід проходження співбесід, що крім hard skill та soft skill допомагає домивитись на вищу з/п ніж у людей з таким же скілом, але які не вміють гарно себе «продати»?

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Заспамити HR-відділ своїми «брацішками», на фоні яких ти будеш як Ален Делон від світу розробки. Звісно, к-ть «брацішек» залежить від к-ті етапів співбесід та розміру цільової компанії)

Сейчас не как. Работы в разы меньше. Зарплаты просели очень хорошо и сотрудниками перебирают

Рекомендую зробити наступне (кількість, дати, суми можете змінювати на ваший розсуд):
1. 21 листопада: Відписуєте усім рекрутерам які вам писали за останні декілька місяців і подаєтеся на всі позиції які вас цікавлять.
Кажете що ви зараз проходите інтерв’ю у декілька місць і готові остаточно прийняти рішення по оферу якщо він буде, наприклад, 21 грудня.
2. 22-листопада — 10 грудня проходите максимальну кількітсь інтерв’ю, наприклад 30 штук, зазвичай чим більше проходите тим краще це будете робити.
3. ~11 грудня отримуєте, наприклад, 7 оферів, наприклад на 1000$. Якісь з цих оферів вам подобаються більше — кращий проект, команда і тд.
4. Ті що вам подобаються менше — кажите що ’вони вам подобаються, але ви не готові їх розглядати з теперішніми умовами’. Тут або кажете суму яку їм потрібно ’накинути’, або намагаєтеся щоб вони перші то зробили, то на ваш розсуд. Наприклад кажите що хочете 1400$
5. якісь офери відмовляться підвищувати і кажуть що це максимум що можуть запропонувати для вас.
6. Повторюєте крок 4 поки у вас не залишиться 1-3 остаточних офери з яких ви будете вибирати. Але бажано так домовлятися щоб ви не приходили до одної і тоїж компанії по ’другому і далі колу’, бо може виглядати негарно. Але рекомендую бути відвертим тут, і також не давати 100% гарантій що ось з цю пропозицію ви точно приймете.

п.с. № 1 Чим більша кількість оферів тим легше вибирати
п.с. № 2 Дати, суми, кількості оферів індивідуальні.
п.с. № 3 Всі ці кроки можна пройти нікого не обманувши і будучи відвертим: ’Ви мені подобаєтеся, але є і інші проекти які я розглядаю і ще точно не певний, потрібно сісти і все обдумати.’
п.с. № 4 Рідко, але буває так що, на початку вам готові давати не більше xxxx$ бо у вас мало досвіду, і ви взагалі джун чи мідл а не сініор, але потім у вас було інтерв’ю з клієнтом і ви йому Дуже сподобалися і він сказав ’Хочу саме цього спеціаліста’, тоді, буває, вилка може зростати

Не знаю, як в геймдеві, але заголом в ойті: Не обговорюй свою зп ні з ким, крім найвищого менеджера і ейчара. Просто не називай нікому більше.
У великих компаніях хард і софт скіли оцінюються, як залік-незаліктабо як якась абстрактна оцінка. Технічний інтерв’юер і манагер можуть взагалі не спілкуватися між собою вживу.

В чому саме проблема з обговоренням ЗП?

Як правило, добре все спрацьовує, коли інтерв’ю проходить під скритим гаслом — не вас вибирають, а ви вибираєте де працювати.

Я не ейчар та не проходив багатьох співбесід, але в мене був досвід з відчутно вищою за ранкову зп (якщо опиратися на досвід/позицію)

Тут як на мене три ключові штуки:
1) Піти в продукт, де маржинальність твоєї праці практично необмежена
2) Показати свої поперені досягнення, як аргумент того, що ти дасиш компанії хороше ROI навіть з суттєво вищою за ринкову зп
3) Вміння стояти на своєму і не слухати казки про вилки зп (опираючись на наявність другого), бути готовим відмовлятися та витрачати час

Ничем и ничего, потому что 99% вакансий — аутсорс/аутстафф, где вилка жестко установлена и ее нельзя «пробить»

Не знаю, дуже багато вакансій бачу у компаній які роблять свій продукт, я зацікавлений категорією Artist, можливо ви працюєте у іншому напрямку

Спробуй поверхнево багато програм, а потім заяви що ти в них вмієш працювати. Коли получиш роботу тоді і будеш в них копатись. Ну як варіант? Я з Юніті переходив на Анріал без проблем.

Можеш детальніше розповісти про перехід з юньки на анріал?
Сам зараз працюю на першому, було б цікаво почути про досвід переходу на другий

Вже не 99%, проте і серед таких є певні хороші компанії, які не проти підшукати серед своїх замовників позиції, де буде простіше отримати бажані гроші.
Коли я переходив з улюбленого N-iX на продуктовий Ziemer, виявилося, що хоч нова компанія і суттєво перебила стару зп навіть і після недавнього підняття, а все одно знайшлися проєкти, які могли круто перебити і її.

І тут проблема була вже в тому, що нинішнє місце мене зацікавило в цілому, а хороші гроші просто були приємним бонусом. В таких випадках контрофер просто не працює. Але загалом все можливо, якщо це не Епам :-D

Ну.. не не вилка... потолок скорее..

Підписатись на коментарі