Ділимося першими враженнями від God of War Ragnarök. Хто вже зіграв, а хто планує?

Сьогодні нарешті вийшов God of War: Ragnarök. Передзамовивши його ще у понеділок, я покірливо чекав 9 листопада і... очікування виявилися недаремними. Не буду заглиблюватися в деталі експозиції та сюжету. Скажу лише, що до Мідґарда прийшла велика зима Фімбулвінтер, незабаром станеться Раґнарок, Кратос з сином тікають на санях від Фреї.

Після коротенького екшн-вступу гравця розводять на емоції вовками, а потім знайомлять з Тором та Одіном. Перша зустріч зі скандинавським богом грому та його батьком не схожа на знайомство з Бальдром. Тут це скоріш перемовини, ніж рубанина. Але згодом... перша бійка з Тором повертає нас безпосередньо у 2018 рік. Правда, якщо минулого разу Бальдр був малесеньким на фоні Кратоса, то тепер Кратос (попри трицепси розміром з Кам’янець-Подільський) здається малесеньким на фоні Тора.

Про Тора, до речі, хочеться поговорити окремо. Він, як і обіцяли розробники, дійсно не схожий на закріплений Марвелом образ. Герой виглядає круто, говорить круто, б’ється круто. Окрема шана character artist`ам, які наділили його фізикою типового паверліфтера. Не можу дочекатися повноцінної сутички з ним. Щодо Одіна, то він, як зазначила моя колега, схожий на актора в костюмі. Але все одно від нього віє чимось таємничим, небезпечним і навіть трохи хтивим.

Загалом, після кількох годин гри враження таке, що й ніби не було цих чотирьох років. Команда Santa Monica Studio надзвичайно чітко наслідують атмосферу, стиль та динаміку першої частини God of War. Правда, чим більше граєш, тим більше знаходиш нових деталей: у пересуванні, бою, дослідженні світу. Бог війни це той самий Бог війни, але він став ще більш брутальний, суворий та візуально досконалий. Хіба що Атрей/Локі більше не дитина, а з першого погляду на Кратоса розумієш — це все дуже схоже на прощання з улюбленим героєм.

Я грав до третьої ранку і грав би ще, якби сьогодні був не робочий день. Але я вже впевнений, що God of War: Ragnarök як мінімум повторить успіхи першої частини та стане однією з головних ігор 2022 року. Цікаво було б почути думки інших гравців. Хто вже встиг пограти, як вам?

Які у вас плани на God of War Ragnarök?

12%
21%
10%
27%
29%

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев.

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

God of War 4 одна з найулюбленіших що грав на PS. Як буде можливість — найближчим часом планую пограти і в Ragnarök

Как-то быстро ее слили на торренты. Сони, наверное, негодует.

Ем... а який сенс, якщо в піратську версію все одно не пограти?

Большой

Ведь пиратские копии годами делают со взломанных пс4 и пс5, куда их можно и ставить.

Можно грати на пс4 ломаних)

Играю пока есть возможность (нахожусь в поиске новой работы), наигранно 8 часов, пока все также как и в 18ом году, но с небольшими изменениями, а именно передвижение и малой теперь уже более самостоятельный.
У меня PS5 версия и все отлично, шустро и самое главное — тихо (вспоминаю свою старушку PS4 FAT 💔).
P.S. Horizon Forbidden West сделали куда больше примерно за такое же время разработки

Пограв трохи вихалявлену через PS store попередню частину. Не зайшло, в основному по 2м причинам:
1. бойовка у порівнянні із соулсборнами якась слоупочна;
2. персонаж Атрея неймовірно бісячий, ходить із кислою пикою, бісить в діалогах, і вишенька на торті — деякі міні-арени заточєні саме під взаємодію із ним.

А ще 4-та плойка шумить як боїнг весь час)

Цікаво — а скільки загалом грали? Бо бойовка ж стає все більше складнішою та розвиненою з прогресом.
А от щодо міні-арен, а що саме маєте на увазі?

дійшов до великого озера, яке потім витікло, і я трохи полутав якісь розбиті кораблі

Брав на сьогодні відпустку для неї, але вирішив вже почекати до скасування відключень, щоб насолодитися

Ооо! Це вірний підхід)

Підписатись на коментарі