Overwatch League звернула увагу терористичні організації л/днр
Як фанат Overwatch я завжди дивився їх лігу. По-перше, я вірю в esport. У нас його більше кличуть кіберспортом, але це, на мою думку, виглядає трошки сумнівно. По-друге, завжди було цікаво, як люди витискають максимум з улюблених героїв. По-третє, так можна фармити токени, внутрішньоігрову валюту. В PS Store вони, наприклад, коштують по 220 грн за сто штук. Була тільки одна проблема — поки трансляції Overwatch League йшли на Твічу, для України фарм не працював. Принаймні для консольних гравців.
З часом Overwatch League переїхала на YouTube, Blizzard випустили свою free to play «другу частину» і все трішки змінилося. 22 жовтня скінчилися матчі Countdown Cup, де визначилися останні учасники плей-офф Overwatch League 2022. Сам плей-офф проходить кожен день з 31 жовтня по 5 листопада, а гранд-фінал відбудеться вже цієї п’ятниці. Звісно, ліга дає токени — 5 штук за годину перегляду, хоча правила доволі суворі. Наприклад, трансляції без звуку не рахуються.
Українські консольні гравці цього разу теж отримують токени. Мені стало цікаво, що ж змінилося і я поліз розбиратися з правилами. Виявилося, що останній раз територія, де на стрімах є можливість фармити токени, збільшувалася восени 2020 року — Blizzard реагували на ковід й розширили географію на 20 країн.
В умовах релізу «другої частини» компанія знову переписала свої правила. Тут цікавий момент саме в обмеженнях. В документі редакції 2020 року йшлося:
«Акція відкрита та пропонується легальним резидентам більшості країн. Законні резиденти Куби, Ірану, Корейської Народно-Демократичної Республіки, Судану, Криму та Сирії, а також інших країн, де це обмежено або заборонено законом, не мають права брати участь в Акції».
Оновлення 2022 року відбулося ще у травні. Воно доступне за цим посиланням і там є дві нові деталі:
«Акція відкрита та пропонується легальним резидентам більшості країн. Громадяни Куби, Ірану, Корейської Народно-Демократичної Республіки, Судану, Криму, так званої донецької народної республіки та так званої луганської народної республіки, Сирії та інших країни, де це обмежено або заборонено законом, не мають право на участь в Акції».
Якщо враховувати, що в росії токени фармилися до цього й фармляться зараз, то таймлайн цих змін міг бути такий:
- рф у 2014 році анексує Крим, півострів потрапляє під санкції;
- Blizzard призупиняє обслуговування кримських гравців;
- Разом з цим вона обмежує інших українських користувачів;
- рф в лютому
2022-го починає повномасштабну війну; - Blizzard переписує правила згідно з новою кон’юнктурою;
- Обмеження стосуються так званих днр та лнр;
- Разом з цим вона знімає обмеження з інших українських користувачів;
Таким чином легітимізована війною Україна для Blizzard стала більше схожою на країну, а не на кримський придаток рф. А ви як вважаєте, що сталося і чому Blizzard відкрили фарм токенів? Можливо, у вас ця фіча працювала до повномасштабної війни? Взагалі, слідкуєте за Overwatch League?
Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев.
1 коментар
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів