Чи є ігри культурним продуктом?
Петиція про повну заборону громадянам росії здійснювати творчу професійну діяльність в Україні набрала необхідні 25 тисяч голосів на сайті президента України. Тепер він має її розглянути. Але в мене виникло невеличке питання. Ось що пише продюсерка Ольга Клименко, авторка петиції:
«Заборонити громадянам російської федерації здійснювати на території України будь-яку діяльність у сфері кінематографії, телебачення, радіомовлення, театру, та культури загалом... Обмежити поширення/розповсюдження/продаж продуктів російської культури (літературних творів, вистав, художніх робіт тощо) на території України».
Звісно, про ігри в петиції жодного слова. Мені давно очевидно, що вони є культурним продуктом та творами мистецтва, а створення ігор — очевидно, творча діяльність. Хоча, наприклад, особисто знаю деяких професійних кінокритиків та культурологів, які не вважають ігри, наприклад, мистецтвом.
А як ви вважаєте, чи є ігри культурним продуктом? Чому у нас про них завжди забувають в таких от переліках? Та чи повинна ця петиція розповсюджуватися на російських ігроробів і як це може бути реалізовано?
26 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів