Я зазвичай грав з другом в battlefield 4, там є можливість створити та поставити свою емблему. Я поставив там стару емблему полку «Азов», він поставив трохи новішу (та що всередині щита та з прапором, вона далі буде на фото на шевроні).
(так, це дійсно фото з екрана, але так як в мене заблокований профіль то я не маю доступу до редактора емблем, щоб зробити нормальний скріншот, це все що є)
Грав я так довгий час на одному і тому ж сервері, і ось одного дня прилітає мені бан. Як можна побачити в листі, ніякого уточнення, за що саме бан, нема, тільки загальна причина типу «розжигание ненависти», тому я написав уточнюючий лист, за що саме я отримав блокування. Вирішив писати листи в британську підтримку, бо українського регіону для вибору нема (ще один мінус для ЕА, доречі), а в російську підтримку писати звісно ж нема ні сенсу, ні бажання.
Запитав у техпідтримки причину, отримую наступну відповідь, що я отримав блокування начебто за символ «Wolfsangel — Emblem of the Hitler Youth».
Це мене обурило, тому що по перше я взагалі не маю такий знак на лого, по-друге — як по серверах бігають мерзоти з всякими буквами «z», «v», «zov», колорадськими стрічками, прапорами бананореспублік лнр-днр, статевими органами та іншим трешем то це норма (три скріншоти прикладів подібних емблем будуть нижче), а коли гравець використовує символіку українського полку — то це треба блокувати.
Після цього я вирішив написати ще один лист, в цей раз разом з фотопруфами, що ніякого подібного знаку не було в мому логотипі і що символіка полку «Азов» і що сам полк ніяким чином не відноситься до нацистських і неонацистських рухів. Скріншот листа і картинки, які були прикріплені до нього, будуть нижче. (картинки згадуються в листі, тому їх надаю для розуміння загального сенсу повідомлення)
картинка 1
Картинка 2
Картинка 3
Картинка 4 (порівняння символів)
Я повністю був готовий до повного блокування мого аккаунту, тому писав як вважав за потрібне, навіть з прямим вказуванням на те, що якщо ЕА банить за символіку полку «Азов», то вона підтримує російську пропаганду. Надаю переклад листа з гугл перекладача, який надіслав вище.
На цей лист довше відповідали, я вже думав що, можливо, якась нормальна відповідь буде, але прийшло наступне. Якщо коротко, то відповідь типу «ваші аргументи не аргументи, ми все правильно зробили, бан не буде знятий.».
Мені, насправді, на сам бан як покарання — глибоко по цимбалах. Мене тут зачепило конкретно те, за що саме мене забанили, а саме — за емблему полку «Азов», коли водночас всякі еленери і денеери разом з зетками бігають по серверах, пишуть пакості в чат, мають образливі нікнейми, пов’язані з своєю сміттєсимволікою і вони в бан не відлітають. Причому, як можна побачити вище, я техпідтримці прямо вказував що це не нацистський знак і в цілому нема нічого поганого в цій емблемі, але ці особини з техпідтримки все рівно стоять на свому.
Я вважаю, зараз хороший шанс об’єднати цих два інфопривода та нарешті вказати і всім іноземним компаніям (не тільки ЕА та Blizzard, а й всім іншим на майбутнє) і іноземному суспільству в цілому, що полк «Азов» це не негативні персонажі, за згадку яких скрізь потрібно банити, а що це одні з кращих і найдостойніших воїнів сучасності, яких треба навпаки прославляти, або хоча б поважати і не блокувати за згадування імені полку та використання символіки.
29 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів