#ScreenshotSaturday: суботні скриншоти на GameDev DOU

Привіт, спільното! Серед інді-розробників ігор є традиція — щосуботи публікувати скриншоти, гіфки чи відео геймплею своїх поточних проєктів у соціальних мережах із хештегом #ScreenshotSaturday. Так роблять і в спільнотах, створюючи окрему тему (постійну чи щотижня — нову). Це дозволяє учасникам похвалитися прогресом, вмотивуватися прогресом колег та знайти цікаві ігри у розробці.

Запустимо такий рух і на GameDev DOU! Заради цього редакція додала можливість публікації у коментарях мультимедіа контенту!

Розкажіть про свою розробку. Публікуйте у коментарях першого рівня скриншоти, гіфки чи відео, що ви зробили за тиждень (чи раніше, але ще не ділилися зі спільнотою).

Як залити скриншот: додати зображення безпосередньо у свій коментар. В десктопі перетягніть бажану картинку мишкою прямо в коментар. В мобільній версії — натиснути іконку 📎.
Як залити відео: для додавання відео впишіть у коментар посилання на відео з YouTube.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось44
До обраногоВ обраному13
LinkedIn
Ctrl + Enter
Ctrl + Enter

Створив гру на ґеймджем. Скачати — andrewrain.itch.io/citym5 (382 MB)

Unreal Engine 4

Якщо в більшості ігор кидок кубика визначає результат ходу, то в Dice’n’Go це лише початок. 🎲
Тут інші гравці можуть втрутитись у твій хід, заштовхати в пастку чи повністю зламати твої плани.

Просто зайчик-русак в процесі. Для гри Ехо Прип’яті. Думаю замінити назву на «Відлуння Прип’яті», бо це доволі популярне прохання в коментарях. А також музика, яку я пишу в процесі.

Цікаво, якщо погнатися за цим зайчиком, то чи приведе це до його нори, де запуститься технодемка матриці на Unreal Engine 5.

:)) Чи може в країну чудес Аліси

А наша гра The Hollow — найуспішніша з наших всіх релізів!

Оновили технічну складову, не стріляє через стіни.

Придбати гру можна тут:store.steampowered.com/...​0/The_Hollow/?l=ukrainian

Всім привіт!)
Продовжую працювати над грою. Створив 8 персонажів для першої глави, з них 2 статисти, які не братимуть участі в сюжеті. До анімацій поки не приступав. Кожен персонаж унікальний і зі своєю родзинкою. У головного героя будуть два друга, які з кожною главою змінюватимуться як зовні, так і прогресуватимуть у плані характеру. Також є ще кілька інших персонажів зі своїми власними історіями, що йтимуть паралельно з розвитком пригод головного героя. Тут буде і старшак, що постійно глузуватиме з малечі, власник комп’ютерного клубу та його дружина, яка капатиме йому на мозок на кшталт «Навіщо ми приїхали в це село, у місті було краще». Ну і звісно дідусь, який буде ментором та прикладом для наслідування. Гра не буде дуже багатою на різний геймплей, скоріше вона не велика за своєю тривалістю, сконцентрована на персонажах, історії дорослішання та вайбі початку нульових.

Вітаю, це знову я, продовжую працювати над своїм авто RTS і ось трохи новин. Зараз роблю систему «шляхів», один з яких можна буде обрати накопичивши певну кількість душ за вбивства ворогів. Всього у націй буде від дев’яти шляхів, але гравцеві буде випадати три на вибір (Я люблю рандом). Кожен шлях матиме унікальні особливості, які так чи інакше будуть змінювати геймплей за кожну націю. Якісь більш агресивні, якісь більше націлені на оборону. Проте кожен шлях дає не тільки бонуси, але і забиратиме щось.

До прикладу поклоніння ДажБогу даватиме бонуси вдень і вночі, але ввечері та зранку юніти гравця ставатимуть трохи слабшими. А СтриБог спавнить духів вітру при смерті союзних юнітів, що додає трохи сил вашій пачці, проте ці духи понижують урон союзникам навколо.

Не зовсім скриншот, але моя гра I Am Mouse зібрала 4000 вішлістів 🐭
store.steampowered.com/...​app/1421520?utm_source=gd

Всім привіт)
Продовжую розробляти в соло свою першу гру. Гра орієнтована на сторі тейлінг, та ностальгічний вайб початку 2000х, про літні канікули в селі у дідуся. Рутинні сільські обов’язки будуть переплітатись з появленням нових технологій, як от ігровий клуб в селищі, пейджери та різні поп культурні явища того часу. Розробка дається дуже складно, доводиться брати на себе дуже багато аспектів яких раніше навіть не торкався, а я просто хотів розповісти гарну історію. Наразі вже готовий сюжетний кістяк та система прогресії, система діалогів, декілька міні ігор, унікальні асети ( їх унікальність в їх всратості напевне xD ), та повністю оформлена перша локація і блокінг ще двох.

Дуже приємно виглядає! Лиш хлопчина ростом занадто малий, собача буда як цілий будинок для нього. Уявляю які там бджоли

Ну йому в першій главі всього 7 років, з кожною главою буде рости та ставати більше)

Декілька скріншотів з моєї візуальної новели “Castle in the Sands”,

Прототип нового рівня для перегонів/платформеру Stunt Paradise 2.
Рівень натхненний такими іграми як Hot Wheels та Re-Volt
ВІДЕО: x.com/...​tatus/2045556153053057167

Steam Demo: store.steampowered.com/...​4034580/Stunt_Paradise_2
PlayStation Wishlist: store.playstation.com/en-us/concept/10017602

Дякую за увагу!

Привіт! 👋

Наша команда випустила нову гру.
У ній вам прийдеться досліджувати світову кухню та готувати як справжній шеф 👨‍🍳

Будемо раді, якщо спробуєте гру та поділитесь фідбеком.

play.google.com/...​tWhatInteractive.SoupRush

Локалізуємо і чистимо «Лощину» від багів. Локалізовано 40 процентів гри. Баги ще чистяться.

Додати в бажане — тут:store.steampowered.com/...​0/The_Hollow/?l=ukrainian

Додали у гру коллектабли у вигляді пс1 дисків, як вам?
Гра в стімі, скоро вже буде реліз:
store.steampowered.com/app/636270/Arcadia_Cafe

Працюю над системою часток та шейдерами для метальної зброї. Зараз у фокусі — логіка обвуглення ворогів та візуалізація термічного пошкодження з нанесенням шкоди.
Можливо хтось запропонує цікаві ідеї, як ці еффекти можна покращити і що обов’язково додати щоб це виглядало привабливо під час активного геймлею?
Якщо хтось захоче доєднатися до маштабного проєкту на Godot — пишіть у приватні повідомлення.
Telegram: @Vazilline

Надто помітно, що текстури партіклів однакові. Спробуйте кожен партікл обертати на рандомний кут та рандомно відзеркальте їх. Це дуже допомагає приховувати подібні атаки клонів.
А ну і розмір теж має бути трошки різним, чим більше різноманітності тим краще.

Всіх вітаю! Наш “Чорноклин” в The Hollow ожив! Звуки майже замінили, скоро будемо виходити вже. Не скажу точну дату, проте скоро!

The Hollow можна додати в бажане в стім тут:store.steampowered.com/...​0/The_Hollow/?l=ukrainian

Доєднатись до телеграму, де є пітітішна і бот з виросту свині — тут: t.me/BrenntkopfDevelopment

Роблю свій перший проект у вільний час і загалом навчаюсь використовувати unity. Тут викладаю новини за процес розробки t.me/komirkaRGB

Привіт! Потрібна людина, яка абсолютно безкоштовно пограє в моє творіння. Ну, тобто, я вам за це нічо не зплачу)) Під відеозапис. Просто пройти, не тестити в класичному розумінні. там 30-40хв. ГРа на кшталт Inside, Little Nightmares. Відео рівня rx460/1050. тг @AlexD119

стім store.steampowered.com/app/3346970/Anatta

Вітаю спільното!
store.steampowered.com/app/636270/Arcadia_Cafe
Дороблюємо і готуємо «Arcadia Cafe» до релізу. Але ми подумали — яка гра про нульові без бабці біля під’їзду?

Всім привіт!
Це моя перша гра. В жанрі пошуку предметів, де треба знайти маленькі кавуни, які ховаються у вас вдома.
Демо гри вже доступне в Стімі store.steampowered.com/...​_Neighbors_Find_Everyone

Всім привіт!
Хочу поділитися своєю першою грою, яку розробляю на UE5. Це тепла історія про літо в українському селі на початку 2000-х. Ті самі канікули у дідуся, пейджери, перші комп’ютерні клуби та незабутня атмосфера дитинства.

Основний акцент я роблю на сюжеті (сторітелінгу), але розбавляю його цікавими мінііграми. Поки що готовий сценарій, триває робота над технічною частиною та локаціями. А ось скріншоти деяких мініігор, які вже повністю завершені.

Робоча назва: «Ще 10 хвилин».

Всім привіт) додав ЮІ вікно персонажа.

Витаю, спільното!
Робимо дивний exploration/survival про неспішне блукання по відкритому сюрреалістичному світу, вкритому туманом. Контролюємо групу персонажів, менеджемо їхні потреби, експлоримо середовище, ховаємося від сліпих монстрів, намагаємося уникати шкідливого впливу туману і в крайньому випадку — б’ємося. Візуал в багатьох аспектах ще драфтовий, тому чур сильно ногами не бити!

Зараз потроху наближаємося до завершення прототипу. З часом з’явиться і сторінка в стімі, і діскорд, і демка.

Нещодавно ми завели соцмережі і якщо раптом вас зацікавило показане на скрінах, запрошую підписатися — там більше контенту і ми регулярно щось постимо (сподіваюся лінки залишати можна):
— Тимчасово окупований твіттер: x.com/FognSilenceGame
— Тредс: www.threads.com/@fognsilencegame
— Блускай: bsky.app/...​e/fognsilence.bsky.social
— Інст: www.instagram.com/fognsilencegame

Суботні скріншотики. Працюю по троху над своєю грою. Мав баг котрий мене порадував і я його додав як фічу))

Привіт, друзі.
Трохи нових скріншотів по грі яка мала бути Slumber але назва зайнята, тож тепер це
Тихі Вітри (Tykhi Vitry)
Переніс за цей рік все в HDRP, та розширив карту, також прописав сюжет до кінця.
Але візуально все ще не до кінця те що хотів, тому ще будуть апдейти

трохи ділюсь про розробку тут: t.me/slumberdev

горрор із сюжетом, історією, короче те шо нада якраз

Створили невеликий трейлер для нашої гри Kami: Parade of Senses (яка до речі теж має коріння з Ukrainian visual novel jam):
www.youtube.com/...​xPOAIm1lI&list=LL&index=1

А також оновили сторінку гри: додали дату релізу, новий опис та скріншоти:
store.steampowered.com/...​20/Kami_Parade_of_Senses

Оновили новелу, яку робили на Ukrainian micro visual novel jam #2 — «Маяк, що топить кораблі». Додали новий секретний фінал, оновили старі, зробили всі вибори реплік головного героя значущими для сюжету, переклали гру на англійську, польську та іспанську мови.

Новела доступна на ПК, Mac, Android та у браузері: one-to-seven.itch.io/...​e-ship-sinking-lighthouse

«Телевізійний репортер приїжджає до віддаленого прибережного селища, щоб записати сюжет про загадку потоплених кораблів. Місцева дівчина погоджується дати інтерв’ю, але що довше триває розмова, то сильніше відчувається напруга.

Море стає неспокійним. Вітер змінює свій голос.

Коли репортер намагається вийти за межі сценарію, стає зрозуміло: не всі історії хочуть бути розказаними.

У грі три фінали, але лише один із них дозволить піти з берега живим.»

Маяк серед моря і над ним безмежність хмар, де у теплий бриз горить ліхтар.
Це концептуальний скріншот на Unreal Engine, що передає атмосферу. Вважайте, що це моя чернетка з того, що мені хочеться створити. Ідея, у який світ гравець може потрапити і там відчути досвід. Якщо цікаві мої ігри, то лінк — Andrium linktree

Історичний виживач Lugal отримав перше публічне демо!
-в грі наявна частина квестової лінії;
-більшість споруд та зброї;
-захист своєї бази від варварів;
-поява та зростання сусідніх NPC міст котрі можна рейдити.
Запрошую спробувати і надіслати відгук: teacakegames.itch.io/lugal

Врешті зумів правильно і органічно інтегрувати Систему Періодичних Повторень про які писав gamedev.dou.ua/forums/topic/55642 .

Гравець вивчає англійські слова. Кожне вивчене слово стає каменем у його Вежі Пам’яті. Але пам’ять згасає — і коли приходить час повторення, на вежі з’являються тріщини. Гравець має «ремонтувати» вежу, правильно вводячи слова в бойовому режимі.

Гравець натискає «Відновити вежу»
Система бере 10 найстаріших тріщин (слів що найдовше чекають)
Запускається бойовий режим — гравець вводить переклади слів
0 помилок у слові → рівень +1 (наступне повторення пізніше)
1–2 помилки → рівень без змін
3+ помилки → рівень −1 (повторення раніше)

Функціонально все готово, працюю з візуалом. Наступного тижня планую оновлення і окремий допис тут же.

Реліз Hidden Tails вже 9 квітня! 🐭📅

Чи зможете ви знайти усіх мишок, чи вони виявляться хитрішими за вас? 🐭🧐

🐭🔍 Додавайте гру у вішліст:
store.steampowered.com/...​dden_Tails/?utm_source=gd

Дороблюємо кафе «Аркадія». Додали невеличку нову механіку до ігроладу кафе, а саме піццу до меню.
Кафе «Аркадія» — це побутовий горрор, але навіть в моторошних історіях є місце для смачного шматочка.
Сторінка у Стім: store.steampowered.com/app/636270/Arcadia_Cafe

Нарешті довів до ладу систему місій та звіти за рейди! Тепер кожна ваша вилазка в туман XIX століття закінчується офіційним папером — «Звітом про розслідування».

Що це означає для гравця:

Помилки коштують дорого: Якщо провалили справу — прощавайтеся зі сріблом і знайденим лутом. У кишені залишиться тільки гіркий досвід... і то, якщо пощастить.

Інтерфейс без сміття: Я прибрав усе зайве. Тільки сухі факти: закриті контракти, зароблені гроші та XP.

Все літає: Евакуація, швидке завантаження — і ви вже в Хабі, де система автоматично підбиває підсумки вашої роботи.

Швидкий технічний тест ігрового циклу моєї майбутньої гри. 🛠️

Технічний фундамент готовий, тож настав час вдихнути в цей світ життя та атмосферу. Я шукаю талановитих людей, які хочуть долучитися до розробки амбітного FPS-хоррора з елементами детективу.

Наразі до команди потрібні:

Concept Artists — для візуалізації похмурого світу, ствовення єдиного стилю.

2D/3D Artists — створення оточення та об’єктів, зброї та ворогів.

Animators — для реалізації плавної та імерсивної механіки руху і взаємодії зі зброєю.

Sound Designers — створення звуків оточення та зброї.

Якщо ви хочете створювати системний, якісний продукт і рости разом із проєктом — пишіть у приватні повідомлення.
Telegram: @Vazilline

Привіт! Апдейт по Stunt Paradise 2 — платформерні гонки з трюками на авто 🚗
Додали функцію фарбування тачок та анімацію нанесення нового кольору.

ВІДЕО: x.com/...​tatus/2035390250764194057

Двоє розробників, Unity, демо вже доступне в Steam, плануємо реліз на ПК і консолях.

Steam Demo: store.steampowered.com/...​/4034580/Stunt_Paradise_2
PlayStation Wishlist: store.playstation.com/en-us/concept/10017602

Будь-який фідбек вітається.

Привіт, спільното!
Ділимось свіжими скрінами з нашого BeatEmUp-у Sealbreakers.
Останнім часом здебільшого працюємо над оточенням:

Стім сторінка нашої гри:
store.steampowered.com/...​app/4244460/Sealbreakers

Готуйте свої вішлісти, шановні гості. Кафе аркадія скоро видчиняється!
За майже тиждень зробили величезний прогресс, фіналізуємо гру і готуємось до релізу нашого побутового горрору про Україну нульових.

Привіт! Я розробляю соло-проєкт — атмосферний шутер із елементами детективу та хорору. Моя мета — зробити гру, яка відчувається «дорого» та працює стабільно, тому я приділяю максимум уваги архітектурі. Ось що вже готово «під капотом»:

1. Світ, який пам’ятає все
Я розробив систему збереження Ghost Parser. Вона дозволяє грі запам’ятовувати дрібниці, які зазвичай втрачаються: наприклад, скільки саме набоїв залишилося в магазині знайденої зброї або наскільки зношена конкретна аптечка у вашому рюкзаку. Це створює відчуття реального світу, де нічого не зникає безслідно.

2. Ефект присутності через звук
Звук у моїй грі — це не просто шум, а частина ігрового процесу. Система Sensory Component змушує персонажа «відчувати» навколишній світ:

Контузія: Якщо поруч станеться вибух, у вухах почне дзвеніти, а навколишні звуки стануть глухими, як під водою.

Реакція на стан: Звукова картина змінюється залежно від того, чи цілитеся ви, чи виснажений ваш персонаж, чи він поранений.

3. Фізика та реалізм стрільби
Я хочу, щоб стрільба та кидання предметів відчувалися фізично правильно:

Передбачення польоту: Гра показує реалістичну траєкторію для гранат, яка враховує нерівності стін та підлоги.

Розумні сліди від куль: Дірки від пострілів не гальмують гру. Я налаштував систему так, що старі сліди непомітно зникають або з’являються знову, заощаджуючи ресурси вашого комп’ютера.

4. Розумний інвентар
Інвентар працює за логікою «справедливості»:

Авто-підбір набоїв: Зброя сама знає, які набої їй підходять, і пріоритетно використовує ті, що ви вже заряджали.

Випадковий лут: Система генерації предметів працює як «розумна рулетка» — ви знайдете те, що потрібно для виживання, але баланс гри завжди буде зберігатися.

5. Плавність та налаштування
Щоб гра не «фрізила», я реалізував фонове завантаження рівнів. Поки ви бачите екран завантаження, гра непомітно готує світ у фоні. Також повністю готова система налаштувань: від чутливості миші до гучності окремих звукових каналів.

Я будую гру на компонентах — це як конструктор, де кожна частина (здоров’я, інвентар, зброя) працює незалежно. Це дозволяє мені швидко додавати нові фішки, не ламаючи те, що вже працює.

Буду радий вашим запитанням та порадам!

Маю запитання щодо опису гри. Скільки відстотків слів написано вами особисто, а скільки написано ШІ?

Всім привіт!

Оновлений прогрес над дизайнером рівнів мобільної гри Infidel в стилі Heretic.
Все ще працюю над дизайнером мапи рівня і генератором рівня по мапі.
Гра розробляється в Unity.

Всім привіт!

Розробляю сюрреалістичний хорор-шутер про повітряну тривогу. Ховайтеся від вибухів в укриттях, знайдіть сили для опору та знищіть Ворога.

Гра на ранніх етапах розробки, з першим прототипом можна ознайомится тут: boticelly.itch.io/deathfromabove
(пароль від сторінки: DFA)

Всім привіт!

Розробляю сюрреалістичний хорор-шутер про повітряну тривогу. Ховайтеся від вибухів в укриттях, знайдіть сили для опору та знищіть Ворога.

Гра на ранніх етапах розробки, з першим прототипом можна ознайомится тут: boticelly.itch.io/deathfromabove
(пароль від сторінки: DFA)

Хорор в Одеській аркадії замовляли?
Arcadia Cafe — побутовий хорор у сетингу початку 2000-х. Працюй у нічну зміну звичайним студентом у придорожньому кафе. Зустрічай дивних гостей, заробляй гроші, але стережись — повернення додому може бути куди жахливішим, ніж ти очікуєш.

[Показуються останні 50 коментарів. Відобразити всі коментарі.]

Підписатись на коментарі