#ScreenshotSaturday: суботні скриншоти на GameDev DOU
Привіт, спільното! Серед інді-розробників ігор є традиція — щосуботи публікувати скриншоти, гіфки чи відео геймплею своїх поточних проєктів у соціальних мережах із хештегом #ScreenshotSaturday. Так роблять і в спільнотах, створюючи окрему тему (постійну чи щотижня — нову). Це дозволяє учасникам похвалитися прогресом, вмотивуватися прогресом колег та знайти цікаві ігри у розробці.
Запустимо такий рух і на GameDev DOU! Заради цього редакція додала можливість публікації у коментарях мультимедіа контенту!
Розкажіть про свою розробку. Публікуйте у коментарях першого рівня скриншоти, гіфки чи відео, що ви зробили за тиждень (чи раніше, але ще не ділилися зі спільнотою).
Як залити скриншот: додати зображення безпосередньо у свій коментар. В десктопі перетягніть бажану картинку мишкою прямо в коментар. В мобільній версії — натиснути іконку 📎.
Як залити відео: для додавання відео впишіть у коментар посилання на відео з YouTube.
907 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівСьогодні вийшла моя перша «серйозна» гра — Void Poker 1992
До того я робив «Аліас українською» та «Український квіз», досить простенькі ігри виключно для української аудиторії.
Це вже повноцінна rogue-like гра орієнтована на загальну аудиторію.
Ідея проста: відеопокер (вам дають п’ять карт, ви можете лишити скільки хочете собі, інші замінити). Чим крутіша комбінація — тим сильніша атака. Декілька раз випадає «без комбінацій» чи одна пара — ворог атакує уже вас. Вороги відрізняються швидкістю, силою атаки ну і зовнішнім виглядом передусім.
Робив на Юніті останні два роки (не на повний день звичайно).
Аппстор (безкоштовно): apps.apple.com/...d-poker-1992/id6761775014
Тестую-перетестовую демку, яку вже награв капець багато годин, і приємно, що всеодно часто бувають напружені, склані ситуації. Як ось ця, де всі повмирали і доля бою вирішился на мою користь тільки тому, що відьма швидше атакує:
store.steampowered.com/...8550/PC_Companion/?beta=0

Унікальний комп’ютер-компаньйон, який живе на вашому ПК, реагує на вашу активність і розвивається разом з вами. Кожен гравець отримує лише одну героїню... якщо тільки не розкриє секрет.
За 6 днів всього 12 вішлістів. Це нормально?
store.steampowered.com/app/4735670/SEO_or_Die — працюю над своєю грою «SEO or Die». Функціонал: створення сайтів, просування, масштабування бізнесу. Гра має сюжет, події і тп, починаємо в 2011 році
Спочатку починав вайбкодити на llm, зараз додав в команду розробника на unity і будемо перероблювати гру, робити зручне керування, планування подій, магазин, фріланс і тп.
До речі, зараз в steam вже 150 wishlist, створив сторінку 10 днів назад.
Спираюсь на свій професійний бекграун (13 років в seo), тому залучаю підписників через соц мережі та конференції.
Зараз в роботі повноцінна steam капсула+трейлер
youtube.com/watch?v=…qLm_s?si=8nq8R1jgvyS32zx8
Мені дуже подобається настільна гра з кубами в Kingdom Come: Deliverance, тому разом із командою ми створюємо роуглайк на тій самій основі.
Геймплей схожий на Balatro, але замість гральних карт — куби.
На фоні ви чуєте один із треків, які звучатимуть протягом гри.
Реліз запланований на середину червня на itch.io
В наступну суботу (30 травня) виходить мій Void Poker 1992 для iOS.
Ідея така — ретро відеопокер, де ваша комбінація визначає силу атаки. Краща комбінація -> сильніша атака.
Завжди подобалась механіка відеопокера, але ніколи не подобались казіно-ігри і фокус на грошах, тому створив гру про покерні битви.
Сім персонажів, rogue-like геймплей, без генерованої графіки/мікротранзакцій і реклами (одноразова покупка через iap).
Передкупити (безплатно): apps.apple.com/...d-poker-1992/id6761775014
Трейлер:
youtube.com/...OjP90?si=LEVWRSnXVbWbmPMt
Split Circuit Arena — гра, де ви з другом керуєте лівою і правою сторонами одного батл-бота, — у кожного своє колесо і свої зброї — і, власне, б’єтеся з супротивниками.
Наразі ми з ще одним тіпом витратили приблизно півтора місяця на цей прототип, і скоро будемо проводити перший закритий плейтест. Якщо комусь цікаво, долучайтеся до діскорду гри: discord.gg/mXMTC8Z5
Закриваю ґештальт з90-х, пишу гру для ZX Spectrum на мові асемблеру Z80. Квест-платформер Dizzy-стайл.
Розповсюдження лише на касетах для автентичності!
Планував і на касетах і онлайн. :)
Анонс! Нова гра від мене про квіти! Все буде на Латині. Жанр: пазл. Ігровий рушій: Godot Engine 4. Сторінка у Steam: store.steampowered.com/...p/4640150/Flower_Outline
Реліз вже у червні 2026!
Квітка Hibiscus

Отримав перші 100 wishlist по своїй грі, додаю приклади геймплею.
Функціонал гри — створення сайти, її просування. Гра має сюжет, події і тп, починаємо в 2011 році
отримав перші 100 wishlist по своїй грі, додаю приклади геймплею
Додаємо досягнення і чинимо баги в The Hollow
Додав у гру що інгредієнти тепер псуються
Можна зібрати звичайний бургер, а можна трохи затягнути і зробити біологічну зброю
І знову привіт! =)
Я з невеликими оновленнями. Останнім часом усе більше займався технічними речами, які й показати доладно не можу, аж ось цього тижня нарешті завершив головне меню та систему колекційних предметів. Візуальна стилістика була натхненна іграми Supergiant Games, а більшість елементів UI відсилають до дрібниць, які займали значну частину мого дитинства в ті часи.
Арфи немає — давайте бубен! Додаємо ще пачку історичних персонажів до The Hollow
Придбати The Hollow можна тут:store.steampowered.com/...0/The_Hollow/?l=ukrainian
Розробляю incremental гру про машинку й планети))
store.steampowered.com/...ster_Incremental_Odyssey
Створив гру на геймджем про рибку. Розробка всього зайняла до 3 годин (використовував готову музику, звуки, 3D-моделі). Може з цього далі народиться повноцінна гра. Але сьогодні це лише прототип.
Unreal Engine 4
Привіт!
Недавно зробив гру, яка є поєднанням аркади і візу, назвав її Quant Evolution. Суть проста: треба оминати перешкоди, ловити павербокси і деколи серед боксів трапляються математичні квізи, за правильний розвʼязок яких можна отримати якісь бонуси. Мені цікаво враження людей про цю механіку
Гра доступна просто в браузері через crazygames (поки вона на етапі basic launch, який, ймовірно, не пройде, тому скоро цей лік не працюватиме): www.crazygames.com/game/quant-evolution-leo
Також можна завантажити з гугл плей: play.google.com/...sviatoslav.wallgame&hl=uk
Було би цікаво почути відгуки:)
Створив гру на ґеймджем. Скачати — andrewrain.itch.io/citym5 (382 MB)
Unreal Engine 4
Якщо в більшості ігор кидок кубика визначає результат ходу, то в Dice’n’Go це лише початок. 🎲
Тут інші гравці можуть втрутитись у твій хід, заштовхати в пастку чи повністю зламати твої плани.
Просто зайчик-русак в процесі. Для гри Ехо Прип’яті. Думаю замінити назву на «Відлуння Прип’яті», бо це доволі популярне прохання в коментарях. А також музика, яку я пишу в процесі.
Цікаво, якщо погнатися за цим зайчиком, то чи приведе це до його нори, де запуститься технодемка матриці на Unreal Engine 5.
:)) Чи може в країну чудес Аліси
А наша гра The Hollow — найуспішніша з наших всіх релізів!
Оновили технічну складову, не стріляє через стіни.
Придбати гру можна тут:store.steampowered.com/...0/The_Hollow/?l=ukrainian
Всім привіт!)
Продовжую працювати над грою. Створив 8 персонажів для першої глави, з них 2 статисти, які не братимуть участі в сюжеті. До анімацій поки не приступав. Кожен персонаж унікальний і зі своєю родзинкою. У головного героя будуть два друга, які з кожною главою змінюватимуться як зовні, так і прогресуватимуть у плані характеру. Також є ще кілька інших персонажів зі своїми власними історіями, що йтимуть паралельно з розвитком пригод головного героя. Тут буде і старшак, що постійно глузуватиме з малечі, власник комп’ютерного клубу та його дружина, яка капатиме йому на мозок на кшталт «Навіщо ми приїхали в це село, у місті було краще». Ну і звісно дідусь, який буде ментором та прикладом для наслідування. Гра не буде дуже багатою на різний геймплей, скоріше вона не велика за своєю тривалістю, сконцентрована на персонажах, історії дорослішання та вайбі початку нульових.
Вітаю, це знову я, продовжую працювати над своїм авто RTS і ось трохи новин. Зараз роблю систему «шляхів», один з яких можна буде обрати накопичивши певну кількість душ за вбивства ворогів. Всього у націй буде від дев’яти шляхів, але гравцеві буде випадати три на вибір (Я люблю рандом). Кожен шлях матиме унікальні особливості, які так чи інакше будуть змінювати геймплей за кожну націю. Якісь більш агресивні, якісь більше націлені на оборону. Проте кожен шлях дає не тільки бонуси, але і забиратиме щось.
До прикладу поклоніння ДажБогу даватиме бонуси вдень і вночі, але ввечері та зранку юніти гравця ставатимуть трохи слабшими. А СтриБог спавнить духів вітру при смерті союзних юнітів, що додає трохи сил вашій пачці, проте ці духи понижують урон союзникам навколо.

Не зовсім скриншот, але моя гра I Am Mouse зібрала 4000 вішлістів 🐭
store.steampowered.com/...app/1421520?utm_source=gd
Всім привіт)
Продовжую розробляти в соло свою першу гру. Гра орієнтована на сторі тейлінг, та ностальгічний вайб початку 2000х, про літні канікули в селі у дідуся. Рутинні сільські обов’язки будуть переплітатись з появленням нових технологій, як от ігровий клуб в селищі, пейджери та різні поп культурні явища того часу. Розробка дається дуже складно, доводиться брати на себе дуже багато аспектів яких раніше навіть не торкався, а я просто хотів розповісти гарну історію. Наразі вже готовий сюжетний кістяк та система прогресії, система діалогів, декілька міні ігор, унікальні асети ( їх унікальність в їх всратості напевне xD ), та повністю оформлена перша локація і блокінг ще двох.
Дуже приємно виглядає! Лиш хлопчина ростом занадто малий, собача буда як цілий будинок для нього. Уявляю які там бджоли
Ну йому в першій главі всього 7 років, з кожною главою буде рости та ставати більше)
Декілька скріншотів з моєї візуальної новели “Castle in the Sands”,
Прототип нового рівня для перегонів/платформеру Stunt Paradise 2.
Рівень натхненний такими іграми як Hot Wheels та Re-Volt
ВІДЕО: x.com/...tatus/2045556153053057167
Steam Demo: store.steampowered.com/...4034580/Stunt_Paradise_2
PlayStation Wishlist: store.playstation.com/en-us/concept/10017602
Дякую за увагу!
Привіт! 👋
Наша команда випустила нову гру.
У ній вам прийдеться досліджувати світову кухню та готувати як справжній шеф 👨🍳
Будемо раді, якщо спробуєте гру та поділитесь фідбеком.
play.google.com/...tWhatInteractive.SoupRush
Локалізуємо і чистимо «Лощину» від багів. Локалізовано 40 процентів гри. Баги ще чистяться.
Додати в бажане — тут:store.steampowered.com/...0/The_Hollow/?l=ukrainian
Додали у гру коллектабли у вигляді пс1 дисків, як вам?
Гра в стімі, скоро вже буде реліз:
store.steampowered.com/app/636270/Arcadia_Cafe
Працюю над системою часток та шейдерами для метальної зброї. Зараз у фокусі — логіка обвуглення ворогів та візуалізація термічного пошкодження з нанесенням шкоди.
Можливо хтось запропонує цікаві ідеї, як ці еффекти можна покращити і що обов’язково додати щоб це виглядало привабливо під час активного геймлею?
Якщо хтось захоче доєднатися до маштабного проєкту на Godot — пишіть у приватні повідомлення.
Telegram: @Vazilline
Надто помітно, що текстури партіклів однакові. Спробуйте кожен партікл обертати на рандомний кут та рандомно відзеркальте їх. Це дуже допомагає приховувати подібні атаки клонів.
А ну і розмір теж має бути трошки різним, чим більше різноманітності тим краще.
Всіх вітаю! Наш “Чорноклин” в The Hollow ожив! Звуки майже замінили, скоро будемо виходити вже. Не скажу точну дату, проте скоро!
The Hollow можна додати в бажане в стім тут:store.steampowered.com/...0/The_Hollow/?l=ukrainian
Доєднатись до телеграму, де є пітітішна і бот з виросту свині — тут: t.me/BrenntkopfDevelopment
Роблю свій перший проект у вільний час і загалом навчаюсь використовувати unity. Тут викладаю новини за процес розробки t.me/komirkaRGB
Привіт! Потрібна людина, яка абсолютно безкоштовно пограє в моє творіння. Ну, тобто, я вам за це нічо не зплачу)) Під відеозапис. Просто пройти, не тестити в класичному розумінні. там 30-40хв. ГРа на кшталт Inside, Little Nightmares. Відео рівня rx460/1050. тг @AlexD119

стім store.steampowered.com/app/3346970/Anatta
Вітаю спільното!
store.steampowered.com/app/636270/Arcadia_Cafe
Дороблюємо і готуємо «Arcadia Cafe» до релізу. Але ми подумали — яка гра про нульові без бабці біля під’їзду?
Всім привіт!
Це моя перша гра. В жанрі пошуку предметів, де треба знайти маленькі кавуни, які ховаються у вас вдома.
Демо гри вже доступне в Стімі store.steampowered.com/..._Neighbors_Find_Everyone
Всім привіт!2000-х. Ті самі канікули у дідуся, пейджери, перші комп’ютерні клуби та незабутня атмосфера дитинства.
Хочу поділитися своєю першою грою, яку розробляю на UE5. Це тепла історія про літо в українському селі на початку
Основний акцент я роблю на сюжеті (сторітелінгу), але розбавляю його цікавими мінііграми. Поки що готовий сценарій, триває робота над технічною частиною та локаціями. А ось скріншоти деяких мініігор, які вже повністю завершені.
Робоча назва: «Ще 10 хвилин».