Дике Поле: Слобода. Альфа № 12
Здорова, щогли!
Займаюся розробкою гри про Україну Дике Поле: Слобода.
TLDR: треба розбудувати слободу на Дикому Полі, починаєте з нуля, рубаєте дерева, каміння, будуєте поле, лісопилку, млин і так далі. В грі є виробничі ланцюги на
Посилання на лог змін по альфах з усіма лінками на закачку: github.com/.../master/sloboda2/alpha.md
Розробницький щоденник на ТГ каналі (апдейти щодня):
Завантаження
Подкаст «Дикого Поля» з геймплеєм і live coding гри:
Погнали ⬇️
📖Повний опис
Гра являє собою переробку гри, яку я розробив на Flutter ще два роки тому: locadeserta.com/citybuilding Дике Поле: Слобода. Але в цей раз уже вирішив скористатися нормальним ігровим рушієм — Unity. Гра існує в межах мого всесвіту Дикого Поля: locadeserta.com, де уже додано 4 гри.
🎮
Починаєте з нуля: треба побудувати поле, лісопилку, знайти каменярню. Всі ці ресурси треба для подальшого будування млина (для їжї):
Всі будівлі між собою пов’язані: лісопилка виробляє дошки, які треба для будівництва інших будівель. Їжа потрібна на важких виробництвах: ливарня і залізна шахта. Ливарня відливає метал, який треба для самопалів і гармат і тд. Хто грав в Unrailed! або Settlers — механіка буде знайома, адже я фанат цих ігор і мріяв зробити гру на теренах нашої України зі схожими механіками ще в 2011 році.
Меню виробництва (UI поки що весь — плейсхолдер :) )
В Альфа № 11 уже доступно:
( APK, exe, mac.app + web: github.com/.../master/sloboda2/alpha.md)
— 🏗️8 виробничих будівель з анімованим прогресом виробництва: лісопилка, поле, ливарня, млин, залізна шахта, вуглярка, кузня, порохівний льох.
— 🟪 3 зони для анлоку
— 🧔🧑🦲 Помічники NPC, які розказують про ключові елементи ігроладу
— 🪵💎15 ресурсів, 13 яких з них — составні (тобто потрібні інші ресурси, щоб виготовити цей ресурс).
— 🐟рибальство (потім будемо продавати рибу на майдані)
— 🔉Амбієнт звук
— 🍽️Головне меню
— 💾Система Save/Load
— 🖼️Вибір якості зображення
Плани на бету № 1:
— Додати квести, які розкривають по-кроково всю гру. Також будуть являтися мірилом прогресу в грі
— Церква
— Майдан та базар
— 5 перших квестів
Уже є прописані 40+ квестів для гри. Будемо і Очаків штурмувати, і допомогати від татар відбиватися, і на Дон-Дон пошлемо козачків ;)
Платформи
Наразі головна платформа мобільники (андроїд та епл). Також є збірки для вінди та маків. В плані запустити це все на Steam Deck, адже гра дуже кльово грається з джойстиком 🕹️
Плани на випуск
Планую закінчити розробку в липні-серпні і зайнятися покращенням різноманітних деталей, а також додавання багато інтерактиву в гру. Десь в кінці осіні-початок зими буде реліз на мобілках.
Буду радий відгукам і розповсюдженню посилань на гру, навіть на мій ТГ канал. Адже наших ігор доволі мало, і треба щоб більше людей про них взнавало.
8 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів