Дике Поле: Слобода. Альфа № 12

Здорова, щогли!

Займаюся розробкою гри про Україну Дике Поле: Слобода.

TLDR: треба розбудувати слободу на Дикому Полі, починаєте з нуля, рубаєте дерева, каміння, будуєте поле, лісопилку, млин і так далі. В грі є виробничі ланцюги на 5-6 рівнів. Головна задача: розбудувати слободу до рівня, коли вона зможе виставляти козаків на війну. Для цього треба гармати, коні, самопали, гроші і налагоджений процес виробництва.

Посилання на лог змін по альфах з усіма лінками на закачку: github.com/...​/master/sloboda2/alpha.md

Розробницький щоденник на ТГ каналі (апдейти щодня):

t.me/locadesertachumaki

Завантаження

🤖 Android (APK)

🪟 Windows (exe)

Подкаст «Дикого Поля» з геймплеєм і live coding гри:

Погнали ⬇️

📖Повний опис

Гра являє собою переробку гри, яку я розробив на Flutter ще два роки тому: locadeserta.com/citybuilding Дике Поле: Слобода. Але в цей раз уже вирішив скористатися нормальним ігровим рушієм — Unity. Гра існує в межах мого всесвіту Дикого Поля: locadeserta.com, де уже додано 4 гри.

🎮

Починаєте з нуля: треба побудувати поле, лісопилку, знайти каменярню. Всі ці ресурси треба для подальшого будування млина (для їжї):

Всі будівлі між собою пов’язані: лісопилка виробляє дошки, які треба для будівництва інших будівель. Їжа потрібна на важких виробництвах: ливарня і залізна шахта. Ливарня відливає метал, який треба для самопалів і гармат і тд. Хто грав в Unrailed! або Settlers — механіка буде знайома, адже я фанат цих ігор і мріяв зробити гру на теренах нашої України зі схожими механіками ще в 2011 році.

Меню виробництва (UI поки що весь — плейсхолдер :) )

В Альфа № 11 уже доступно:

( APK, exe, mac.app + web: github.com/...​/master/sloboda2/alpha.md)

— 🏗️8 виробничих будівель з анімованим прогресом виробництва: лісопилка, поле, ливарня, млин, залізна шахта, вуглярка, кузня, порохівний льох.

— 🟪 3 зони для анлоку

— 🧔🧑‍🦲 Помічники NPC, які розказують про ключові елементи ігроладу

— 🪵💎15 ресурсів, 13 яких з них — составні (тобто потрібні інші ресурси, щоб виготовити цей ресурс).

— 🐟рибальство (потім будемо продавати рибу на майдані)

— 🔉Амбієнт звук

— 🍽️Головне меню

— 💾Система Save/Load

— 🖼️Вибір якості зображення

Плани на бету № 1:

— Додати квести, які розкривають по-кроково всю гру. Також будуть являтися мірилом прогресу в грі

— Церква

— Майдан та базар

— 5 перших квестів

Уже є прописані 40+ квестів для гри. Будемо і Очаків штурмувати, і допомогати від татар відбиватися, і на Дон-Дон пошлемо козачків ;)

Платформи

Наразі головна платформа мобільники (андроїд та епл). Також є збірки для вінди та маків. В плані запустити це все на Steam Deck, адже гра дуже кльово грається з джойстиком 🕹️

Плани на випуск

Планую закінчити розробку в липні-серпні і зайнятися покращенням різноманітних деталей, а також додавання багато інтерактиву в гру. Десь в кінці осіні-початок зими буде реліз на мобілках.

Буду радий відгукам і розповсюдженню посилань на гру, навіть на мій ТГ канал. Адже наших ігор доволі мало, і треба щоб більше людей про них взнавало.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Вгадайте хто в ігрових топах українського (і не тільки) регіону на App Store?

Звісно, що Слобода 2!

Гра вийшла на всі мобільні платформи ❤️
gladimdim.org/...​tupna-na-apple-ta-android

У нас план такий:

Грудень: App Store: iOS + iPadOS + tvOS

Січень: Андроїд

Січень-Лютий: macOS.

Ну сам білд зробити не проблема, все працює на маці, сам там ганяю, щоб простіше було. Але треба додати екран мапінгу клавіш та по дефолту прибирати екрані кнопки. Це уже є, але треба продуктузувати. Може включу підтримку М1 віртуалізації айос ігр, і якщо є джойстик, то взагалі запускаєш і просто граєш на ньому...Але на все треба час

Вау. Стільки всього зробили з квітня. Особливо в останні 2 місяці. Повністю новий арт, більше немає кубіків :( нова музика, спеціально для гри записана. Купа квестів, дві нові долини для дослідження...

Нещодавно записав зняток прямо з iPhone 11 + Switch Pro 🎮.

Реліз через місяць!

Схожа, тікі в Острові просто керуєш процесами, а слободяне самі все роблять. А у мене — треба робити руками все самому :-) віднести дошки, побудувати Млин. Гібрід майнкрафта та сетлерз

Якщо перекладати на терміни програмування то у тебе гра в імперативному стилі (Rust, Go), а гра «Острів» у декларативному стилі (Prolog, SQL).

кльова аналогія! люблю, коли виставляєш правила, кидаєш якийсь інпут і воно само все робиться, як декларував :)

Підписатись на коментарі