Чому досі немає Tower Defense в якій потрібно буде захищати Україну від танків і БТРів з великими Z на корпусі?
А може є? Підкажіть, бо я не можу знайти... :(
Питання в мене виникло, ще на початку березня. І я навіть в твітері підказав людям, що варто таку гру зробити. Але ніхто мій блог не читає.
Пізніше в тому ж таки твітері пан @VladNed виклав симпатичну карту України. Я її зберіг. І пішов на YouTube дивитися наскільки складно написати TD для мобілок... Мені здалося, що не складно і я вирішив спробувати створити щось типу прототипу. Знайшов в мережі три моделі для ворогів (танк, БТР, і камаз), розфарбував їх в Substance Painter (до речі, а хтось знає, для чого взагалі треба Paint 3D, якщо розфарбовані ним моделі, імпортуються в Unity БЕЗ кольорів?), бо воювати з паралелепіпедами було якось не серйозно. Взяв з PNGegg кілька зображень для кнопок. Підібрав, відповідні моменту, музичні твори («Арта» гурту Пирятин ніби була написана для подібної гри :) ). Створив три стартові точки і проклав три маршрути до Києва. Моделі башт були люб’язно надані англомовним YouTube’ом який і розказував, як створити TD-гру.
Завдяки тому, що моє підприємство тимчасово не працювало, вільний час по вечорах в мене був і через пару тижнів зовсім не наполегливої роботи вийшло приблизно те, що я хотів. Потім ще додав різні «додаткові» можливості нищити росню типу Чорнобаївки і Привида Києва (рузький корабель тоді ще не втопили і його в «прототипі» немає), в яких потролив своїх колег, бо ніхто, крім них, гру не побачив.
Так от моє питання: чому ніхто не створив щось подібне (але не з кривими алгоритмами, як у мене, а з оптимізованими ну і не вкраденою графікою, а з виготовленою спеціально під проєкт) і не виклав у Play Market? Це ж реально, у людей, які вміють (бо я взагалі-то не програміст, я в харчовій промисловості працюю), зайняло б тиждень-два роботи. Прикрутити туди пожертви на ЗСУ... Отримати плюсик в карму...
Чи я надто старий і жанр TD вже давно не актуальний?
P.S. Посилати мене можна, але бажано без матюків...
Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев.
29 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів