Чому досі немає Tower Defense в якій потрібно буде захищати Україну від танків і БТРів з великими Z на корпусі?

А може є? Підкажіть, бо я не можу знайти... :(

Питання в мене виникло, ще на початку березня. І я навіть в твітері підказав людям, що варто таку гру зробити. Але ніхто мій блог не читає.

Пізніше в тому ж таки твітері пан @VladNed виклав симпатичну карту України. Я її зберіг. І пішов на YouTube дивитися наскільки складно написати TD для мобілок... Мені здалося, що не складно і я вирішив спробувати створити щось типу прототипу. Знайшов в мережі три моделі для ворогів (танк, БТР, і камаз), розфарбував їх в Substance Painter (до речі, а хтось знає, для чого взагалі треба Paint 3D, якщо розфарбовані ним моделі, імпортуються в Unity БЕЗ кольорів?), бо воювати з паралелепіпедами було якось не серйозно. Взяв з PNGegg кілька зображень для кнопок. Підібрав, відповідні моменту, музичні твори («Арта» гурту Пирятин ніби була написана для подібної гри :) ). Створив три стартові точки і проклав три маршрути до Києва. Моделі башт були люб’язно надані англомовним YouTube’ом який і розказував, як створити TD-гру.

Завдяки тому, що моє підприємство тимчасово не працювало, вільний час по вечорах в мене був і через пару тижнів зовсім не наполегливої роботи вийшло приблизно те, що я хотів. Потім ще додав різні «додаткові» можливості нищити росню типу Чорнобаївки і Привида Києва (рузький корабель тоді ще не втопили і його в «прототипі» немає), в яких потролив своїх колег, бо ніхто, крім них, гру не побачив.

Так от моє питання: чому ніхто не створив щось подібне (але не з кривими алгоритмами, як у мене, а з оптимізованими ну і не вкраденою графікою, а з виготовленою спеціально під проєкт) і не виклав у Play Market? Це ж реально, у людей, які вміють (бо я взагалі-то не програміст, я в харчовій промисловості працюю), зайняло б тиждень-два роботи. Прикрутити туди пожертви на ЗСУ... Отримати плюсик в карму...

Чи я надто старий і жанр TD вже давно не актуальний?

P.S. Посилати мене можна, але бажано без матюків...

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев.

👍ПодобаєтьсяСподобалось5
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Все очень просто: денег игра не принесет . Украина — нищая воюющая страна

не шаришь, тд всегда окупаются, хотя бы потому что околонулевые затраты на разработку

Час программиста сейчас от 30 долларов. Умножаем количество часов на разработку на 30 добавляем работу тестера, геймдизайнера, звуковика, художника — получаем себестоимость разработки.
Ну никак не выходит нулевых затрат

ну если ты собрался через аутсорс это делать, то обойдется дорого, но в целом такие проекты делаются за 500-10к долларов в зависимости от ожидаемого качества, дальше вкладываешь в рекламу и получаешь доход, через 1-12 мес отобьется

Это бесплатно?

про бесплатно я ничего не говорил

И почему отгбьется?

ну вот так получается, когда что-то продаешь и рекламируешь это покупают

Украина — страна очень бедная, производить для внутреннего рынка я смысла не вижу

при чем тут внутренний рынок? игры в жанре фентази по-твоему делают для внутреннего рынка троллей, гоблинов, эльфов и орков? =\

по-моему сейчас Украина интересна всему миру во много раз больше всего остального, но даже если бы нет, это не повлияло на продажи негативно, все новые игры в старом жанре имеют новый неизвестный контент. по-умолчанию интересный даст положительное влияние, но опять же повторюсь это не обязательно, это бонус

Є «ВАТА Зомбі» гра від українського інді-девелопера!

Купуймо, граймо, ЗОМБІ-рашистів вбиваймо!

store.steampowered.com/app/2221740/VataZombie

Після арміі , хто був ,дві категоріі: носять камуфляж і принципово ее носять.
Я спочатку подумав про ябусь лінію Мажиео чи Тублерон. А так..

Вибачте, чи не могли б ви якось переформулювати — я не зрозумів :(

в тому-то і справа, що на колінках це тиждень-два, а для релізу — рік. Якщо звісно ти не клепаєш тауер дефенси кожен день на роботі :)

Насправді я саме тому сюди і прийшов, бо був впевнений, що тут є розробники подібних забавок.
Для них, по суті, це було б просто створенням моду для вже існуючої гри.

наші люди самі по собі нічого не можуть. в основному раби, без джири не сходять в туалет навіть. тому і не роблять нічого свого

ваши люди — может быть. Но среди моих друзей есть как и разработчик своего 3d движка, так и просто чувак с кучей пет-проектов разного вида (от ручных поделок до программных).

пет прожекти у кожного є. штук 200. а щось випустити на ринок — немає таких.

бідолашна буква Z. кацапи дискредитують латиницю(

варкрафт 3 карти ТД краще створюйте. альянс vs зомбі.
а замість Z букву Ы

Выкладывайте гит — может и подтянуться :)

В двох слова — що таке «гіт»? Дякую.

Підписатись на коментарі